Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastalarının kullandığı Akineton ilacının yan etkileri nelerdir?

Kasılma ilacı dediler doktor değişti welbutrin verdi akinetonunda yan etkileri var ani korku yapıyor birazda donma azda sinir birazda nabzı hızlandırıyor

evin içinde dolaşıp duruyorum o yüzdende verdi doktor kasılmalar içinde verildi

Akinetonu ilaçların yan etkileri için vermişti, yan etki dediğin birkaç ayda geçer ben 4 yıldır kullanıyorum hala ellerde titreme, yutkunma güçlüğü, saç dökülmesi, çarpıntı vs var. Akatizi var diyorum doktora anlatamıyorum, çarpıntı için dideral yazdı. Ama geçmiyor bir türlü bu akatizi dedikleri gecmiyor, 3-5 dakikadan fazla sabit duramıyorum, sürekli hareket etme dürtüsü...off off

Akatizi ni bende welbutrin antidepresan kesti bende xeplion kullanıyorum inanki hocalar yanetkilere gereken tedaviyi sunmuyor böyle giderse xeplionu birakacam biçok yanetki vardı bende çoğu gitti içe kapanıklık kaldı çıkamıyorum evden vede hoca buna negatif belirti dedi alay geçiyor doktorlar bizle

bi yakınım akatizi var kalıcı hangi ilaç iyi gelir zanax iyi geliyordu doktorlar yazmıyor bağımlılık yapar diyolar

Dönük yüz ifadesi göz kapaklarında yavaşlık var Parkinson olabilirim

4 yıl anti psikoz bi ilaç kullandım ve yüz ifadem ağlamaklı donuk ve göz kapaklarım yavaşladı araştırınca Parkinson belirtileri dendi ve unutkanlıkta var insan isimlerini ve malzeme isimlerini unutuyorum bu ilaç yan etkileri Kürt sorunu kadar büyük bir sorundur ne zaman bu ilaçlar yasaklanacak ve ilaçsız tedaviye geçilecek anamı ağlattınız Allah belanızı versin bu sistemin

Hipokondriyazis araştırın Hastalık hastası terapi kitabı var okuyun okutturun.
Bence Türkiyedeki herkesin hastaneye gitmeden önce hastalık hastası kitabı broşürü vb okuması lazım.
Çünkü ben de hastalık hastasıyım. :(
Benim de üçüncü yılım.

Bak ben nöbetleri olan bir hasta değilim yani ilaca çok muhtaç değilim ama ağır halisünasyon olur hastada ona kar zarar hesabıyla verilir belki kendine ve çevresine zararda verebilen biridir ama bunlar bende yok tamam mı abi ayda birkaç sözcük duyan biri ağır yan etkiler yaşıyosa bu adil olmaz ölçüsüz ilaç kullandırıyolar ben 4 yılda sıtres krizlerinden geberdim neden ilaç beni hapsetti. Bu ilaçları doktorlar mecburiyetten veriyolar neyseki konumu yorum olarak buraya atmış admin atmasaydı uyuz olacaktım

Vanlı65-

dogru söylüyorsun doktorlar sadist olmuş igne ilaç dayıyorlar hiç acımıyorlar norveçmiydi neydi biri paylaşmıştı daha önceden terapiyle tedavi ediyorlarmış ilaçsiz yani

Akinetonu doktor bana akatizi için vermişti. Onun dışında dideralde kullandım. Akinetonun 2 aydan fazla kullandırmadı doktor bana bir de iğnesini kullanmıştım. Sanırım bağımlılık yapıyor. Bunun dışında biraz ferahlık hissi olmuştu bende kullanırken sanki nane şekeri yutmuş gibi hissediyordum.

Vanlı65-

Ben Xeplion'u 100 mg, concerta 54, Paxera 30 mg kullanıyorum. Tek sıkıntı biraz sosyal anksiyete var. Paxera'yı 20'den 30'a yeni çıktım sosyal anksiyete iyi gelirse böyle devam edicem ya da doktor 40'a çıkaracak. Xeplion'u da zamanla düşürecekmiş Odaklanma sorunum, akatizi, yorgunluk vs. yok

akatiziye zanax deneyen varmı çok iyi geliyormuş deneyen varmı

Akatiziye dideral iyi geliyo ama onbeş günden sonra uykusuzluk başlıyor eczaneden de alabiliyorsun yuttun mu hareketi keser ama pisliği pislikle temizlemektir ilaç satıcılarını vede psikiyatrileri memnun ve zengin eder bir işte ticaret varsa onda duygu ların ve ne acı çektiğin yan etkileri çektiği nin bir önemi yoktur ilaç bu ülkede kalkıp şu ne yan etkidir kardeşim hep beraber demezsek Kürtlere yaptıklarının aynısını yaparlar yani haksızlık sistemin bir dişlisi olmuş neyse geçmiş olsun okuyuculara Türkiye'nin en iyi hastanesinde tedavi olun mesela nöropsikiyatri istanbul

Göz kayması (okülojirik kriz) yaşayanlar veya yaşamış olanlar bir bakabilir mi?

Antipsikotiklere bağlı göz kayması (okülojirik kriz) yaşayanlar, yaşamış olanlar bir bakabilir mi?;

Akineton alıyorum kesmesi için, fakat okülojirik krizin yaşatmış olduğu görsel yan etki geçmiyor. Yaşayan veya yaşamış olan arkadaşlar, durum sizde de böyle mi veya böyle miydi? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Akinaton a yeni başladım ama soğuk soğuk terlemeler yapıyor. Bu normal mi?

Bendede bu sorun var nasıl düzelttiniz şuan kendi derdimden müzdarip birini bulduguma sevindim gerçekten benim hastane yatışından
sonra bu göz kayması ortaya çıktı hala beynim yoruluncada devam ediyor lütfen bu konuda bilgisi vede kurtulan benide bilgilendirebilirmi çok can sıkıcı durum benim için akineton vs geçiriyor denildigi gibi ama bu o anlık sadece geçiyor

Akinaton bilmemde . gatada yattığımda bir iyne yapıyorlardı . gözlker tavana kayıyordu aşağı indiremiyordum. Ayağım kasılıyordu düzeltemiyordum . Dümdüz adam yamuluyordu. Yalvarıyordun hemşirelere kas gevşeti yap diye . yapınca düzeliyordun. Adamı resmen kitliyordu ama iynenin ne olduğunu bilmiyorum .
Ahmet T geçmiş olsun kardeşim. Hiç unutmam ismi nedir bilmem gatada iyne yapıyorlardı . kambur ınsan olur ya düzeltemez kendini bu iyneyi yaptıkları geriye doğru yamuluıyordu . robot gibi etrafta geziyorlardı. Ama hangi iyne bilmiyorum. gözler tavana gittimi inmez.bacak kasılır duzelmez. kitliyor resmen işkence

Artı_Noksan
norodol vuruyorlar genelde çok pis insanın her tarafını kasıyor robot gibi oluyorsun ortada zombi gibi dolaşıyorsun

Akineton sabahları içiyorum, içtikten 1 saat sonra etki ediyor,
kaslarım gevşiyor, titremeye iyi geliyor sakinleştiriyor ama karnım acıkıyor,
belli bi süre sonrada huzursuzluk hissetmekte başlıyorum,
donukluk ve çok sersemlik oluyor, düşünemiyorum aklıma bişey gelmiyor ve de bu sersemlik geçsin diye yemek yiyorum yoksa geçmiyor,
uyumak istesem yemek yemeden de uyuyamıyorum

İçmemek istiyorum,kısacası mallaşıyorum içince ama içmeyince de uykum zor çıkıyor, hiçbisey yapamaya istek yok ve enerjim de yok
Xeplion'un yanında kullanıyorum ama keşke kullanmasam

Akineton aslında anti Parkinson ilacı ama antipsikotik lerin yan etkilerini gidermeye yardımcı bir ilaç aynı zamanda. Sabahları alıyorum.

Üst Alt