Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastalarının kullandığı Akineton ilacının yan etkileri nelerdir?

Ben 7 senedir cedrina ,clopixol ,akineton kullanıyorum en sevdiğim de akineton çünkü içimi kuş gibi yapıyor stres sinir huysuzluk endişe moral bozuklugu kalmıyor sormodrenin benzeri onun yerine kullanıyorum .normalde günde bir sefer kullanıyorum ama sıkılınca günde üç sefere kadar çıkartıyorum . hiçbir yan etkisini görmedim .beynimi uyuşturmasi beni rahatsız etmiyor aksine huzursuzluğumu ortadan kaldıriyor

Akineton kullananlar cevap verebilir mi
Akineton içtikten sonra nasıllar önce nasıllar ve etkisi geçince nasıllar
Ben de içtikten sonra ellerde soğukluk ve ağız kuruluğu yan etkisi var. İçtikten önce ise enerjisiz halsiz ve moralsizlik çökkünlük var. Etkisi geçtikten sonra depresif sinirli oluyorum

Bu antipsikotik prolixin iğne beni öldürecek dün sürekli intiharı düşündüm çok kötü bir gün geçirdim akineton içtim biraz rahatladım. Yüksek doz antipsikotik yaşama enerjisi bırakmıyormuş. 2 haftada 1 iğneyi alıyorum doktor 3 hafta dedi ben 18 gün sonra aldım. Annem sen yan etkilerden hasta oluyorsun diyordu akineton içtim o bunalım depresif kafa gitti. Sakinleştim. Ayıptır söylemesi akineton etki ettiğinde kabızlık yaşamıyorum anında tuvalete gidip büyük abdestimi yapıyorum.

Komple dopamini düşürüyor ilaç ne hayattan zevk alıyorum ne de hayata karşı ümidim kalmıyor ama akineton beni bu dertten kurtardı. Ama bu durumdan da rahatsızlık duyuyorum yeşil reçeteli ilaç gittğim doktor veriyor ama başka doktora gitsem akineton yazmıyor

eliryum (huzursuzluk- taşkınlık, hezeyan gibi belirti gösteren ani geçici bilinç bozukluğu), halüsinasyon (varsam, hayal görme), asabiyet, baş ağrısı ve uykusuzluk, ilk REM uykusunun (bir uyku evresi) görülmesine kadar geçen süre olan REM latansında artış ve bir uyku evresi olan REM uyku yüzdesinde azalma ile karakterize REM uykusunda azalma ve bu etkiye karşı tolerans gelişmesi ortaya çıkabilir. Tükürük bezlerinin şişmesi, kabızlık, mide bulantısı, mide bozuklukları ve terleme azlığı oluşabilir.

Akineton kullanıyordum bıraktım sadece içince rahatlıyorsun o kadar bide kafa titremesi oluyordu bende de.

Bende bağımlılık yaptı günde 3 4tane içiom ama bırakıcam antipsikotikin etkisi geçtiğinde içmeyince katatonik bi hal alıyordum

atak zamanı düşünülen saçma düşünceleri silmek içinde kullanılır
yani ben akineton içince norodolla birlikte hiçbişey düşünemiyom robot gibi oluyom
devamlı yatıyom ne iştah ne sigara içebiliyom bitkisel hayata sokuyo beni herkesde aynı etkiyi yaparmı bilmem bana öyle oluyo

Akineton içiyordum günde 3 tane norodol ile birlikte şimdi bıraktım ben bi yan etkisini görmedim
rahatlatıyor sadece.

Akineton düşüşü diye bişey var mı? İçince 1 saat sonra kendime gelip hoş oluyordum, etkisi geçince bi düşüş yaşayıp fena oluyorum, yarın yarım tablet içip olanlari gözlemliyeyim. Doktorum da sersemlik vs. Yaşıyorsan yarım da alabilirsin demişti

Müthiş kafası var. :D
Müptezellikten şizofreniye terfi etmişlere şiddetle tavsiye edilir :D

Şaka şaka düşüşü fenadır ama aç karna falan almayın :D

Akineton Tablet Rahatlatır Mı?

Arkadaşlar çok sıkınıtlıyım 1 günüm 1 ay gibi sıkınıtılı geçiyor..Doktoruma Akineton tablet yazdıracağım , akineton rahatlatır mı ,sıkınıtı mı geçirir mi ,
Akineton sizde ne gibi etkiler gösterdi.

Annem şizofreni depot iğne oluyor vücudu kas katı oluyor doktor muayene edip akineton veriyor ( ellerine bileklerine bakarak) depot iğne etkisini azaltması için günde 1 tane akineton kulaniyor iyi geliyor

ben akinetonu tek başına kullanmadım hiç.
kasılmalar için yazılıyor hani alınan ilaçların yan etkisine karşı.
antidepresan özelliği yok biliyorum bence tek başına alındığında psikolojiye bir etkisi olamaz

Akineton korkulu rüyam olmuştur. Hastanede yatışımda kullanılmıştı yan etkisinden o kadar etkilendiki bünyem. Bütün vücudumda huzursuzluk yaptı. Kendimi ordan oraya savurasım geliyordu. Sürekli kollarımı bacaklarımı hareket ettirme dürtüm oldu. Kollarımı bacaklarımı bi yerlere vurasım geliyordu. Kusacası çok berbat bi ilaç oldu benim için. Allaha şükür 3 hafta sonra kestiler ŞÜKÜR...

hapların ya da iğnelerim ağırlığını yan etkilerini alması için verilir doktor tarafından

Rabbim şifa versin.
Akineton her isteyene yazılmaz özel hastalara yazılır.,,,

Son düzenleme:
şizofreni hastasıyım ilaçlarımın yan etkilerine karşı akineton kullanıyorum.ama başım bu ilacı içince çok ağrıyor.alternatif başka bir ilaç var mı acaba?

Akineton nefes darlığı yapar mı

Arkadaşlar, doktorum rispedral constadan kaynaklanan kasılmaları önlemek için akineton yazdı.Kasılmalarım geçti ,rahatladım ama nefes darlığı ve çarpıntı yaptı.Akineton Sizde de bu tür yan etkiler yaptı mı.
İkilemde kaldım akinetonu bıraksam kasılmalarım tekrar başlayacak,bırakmasam nefes darlığı ve çarpıntı yaşayacağım.

Akineton gibi kasılmalara karşı etkili başka ilaç var mı

Ben xeplion kullanıyorum bende ağırlık yapıyor dedim doktora ve xeplion yan etkilerine bir ilaç ver dedim akineton yazdı bugün yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Kardeş o ilacı akatizi için veriyorlar sendeki durum başka xeplion dopamini kesiyor senin durum ondan kaynaklanıyor olabilir

Tansiyonunda yükseliyormu bende yükseliyor
Yerinde durduğun yerde duramazsın akatizide

akineton Akatizi için kullanılmaz küçük yan etkiler için

Bugün aldım biraz uyuşuk yapıyor. Bende tansiyon değil biraz uykuya damada sıkıntı yaptı ama biraz huzurluyum benim amacım bir iş yapacağım zaman vazgeçiyorum ama bugün iyi gibi sinir sistemini etkiliyor umarım aklımdakini gerçekleştirir akineton hafifletir xeplion doğan işte ben bırakamıyorum bazı sebeplerden xeplion u

clopixolun kasılmalarını önlemek için yazdı doktor

Üst Alt