Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının sağlığa zararları hakkında ne düşünüyorsunuz?

DEHB çocuklara verilen ritalin,concerta,focalin,adderall gibi ilaçların çok zarar verici, çok çeşitli tahrip edici etkileri vardır.
bu ilaçların ne kadar kötü olduğunu göstermek, ne kadar iyi olduğunu göstermekten çok daha kolaydır.
herşeyden önce bu ilaçlar büyümeyi bastırır. bunuda bazı doktorların dediği gibi sadece iştahı bozarak yapmazlar.
bu ilaçlar normal büyüme hormon devirlerini bastırarak bunu yapar.

ÖYLEKİ; HORMON SEVİYELERİNİ GÖSTEREN BİR KAN TESTİ YAPARSANIZ, VE BÜYÜME HORMON SEVİYESİ NORMAL ÇIKARSA ''BU ÇOCUK İLAÇ ALMIYORDUR.''
buda demektirki bu dehb ilaçları alan herhangi bir çocukta beyin olmak üzere tüm organlar normal biçimde gelişmiyordur.

Ilaci verdiginizde zaten dikkat sorunu veya hiperaktivite kalmayabiliyor. (Aslinda zamanla ortada cocuk diye birsey kalmiyor) kisa sureli takibe dayali degil sonrasi muhimdir. Yoksa basarisiz bir dekorasyoncuyu lsd ile. 3-5 ay icinde dekor tarihinde zirveye tasiyabilir, buyuk isim bile yaptirirsin (beynin nomal fonksiyonunu bozarak tabi. Sonrada psikotiklesirsede normal karsilarsin)

Herks bireysel ornek veriyor (gerci bunlari gordukce bende vermistim evet ama aksidir benimki) bireysel orneklere ornegin ati psikiyatri topluluklarinda veya youtube'da guven kendine kanalindaki antidepresanlarin anlatilmayan hikayeleri, david healy , joanna moncrieff gibi kisilerin videolarina veya metaanaliz sonuclarina bakin.

bir okul saldırganının reçeteyle satılan ilaçlarla tedavi edilmiş olması olasılığı nedir?

-bu şekilde insan öldüren faillerin %90 kadarı, bir antidepresan veya duygudurum sabitleştirici veya bunlara benzer ilaçlar almıştır. size şimdi anlattığımı eleştirenler; kişilerin şiddet göstermesine sebebin tedavi edilmeyen hastalık olduğunu söyleyeceklerdir. bu doğru olsaydı, okul saldırılarına karışmış kişilerin en azından yarısının ruhsal açıdan hasta, ancak tedavi görmemiş olması gerekir. ancak durum böyle değildir. faillerin neredeyse hepsi ilaç tedavisi görmekteyken böyle yapmışlardır.

Psikiyatrist Dr.david healy
(Youtubeda daha detayli videosu var altyazili)

Yıllardır panik ataka karşı paxera kullanıyorum. O benim CANIM

Bundan 20 yıl önce adamın teki ritalin'in büyüme hormonunu baskıladığını iddia etmiş...

Sonrasında 40 tane çalışma yapmış ve görmüşler ki, ritalin büyüme hormonunu baskılamak bir yana, tam tersine arttırıyor... :)

Bazıları hala 20 yıllık öykülere inanıyor.. :)

7 ay önce bir xeplion iğne oldum halen uyku uyuyamıyorum ,aldığım kiloları ve kabızlık yapmasını smylemiyorum bile

Rexapin ile 45-50kg aldım. Şimdi ise ilacı bırakmama rağmen kilo veremiyorum.

Rexapinle bende çok kilo aldım ama başka çarem yok.

yazdıklarınızı gerçekçi bulmuyorum ve insanları yanlış yönlendirerek tedavi olan insanlara yanlış örnek oluşturuyorsunuz diyorsunuzki uzun yıllar hastenede çalıştığınızı belirtmişsiniz delal rumuzlu hanfendi o zaman hasteneler ve doktorlar gereksiz demiş oluyorsunuz ve bir mesleği küçümseyerek olayı tamamen farklı yöne çekiyorsunuz öncellikle insanlara ve sağlık personeline saygıya davet ediyorum

Gerektiği kadar kullanılırsa faydalıdır tabi ki. Bazı ilaçlarda serotonin var. Bu da beyin için gerekli olan bir şey.

Psikotik ilaçlar kulanan biri olarak edinmiş olduğum tecrübe herkesin kendine has özel durumu var. Kişinin kendinden yola çıkarak genelleme yapmasını çok sağlıklı bulmuyorum nitekim psikotik ilaçlar bir çok denemeden sonra elde edilen sonuçlar üzerine insanlara veriliyor. Bende örneğin zyprexa 20 mg (günlük) diye bir ilaç verilmişti kendim için söylüyorum bu ilacın uzun süre kullanılması bende faydadan çok zararı oldu kilo,aşırı uyku ve dikkat dağınıklığı, acayip ruhsal haller 7 yıl sonra bir doktora gitmeye karar verdim. Doktora dedim ki hocam bu ilacın ciddi olumsuz etkilerini görüyorum. Anlattım bana dedi farklı bir ilacı düşük dozda verelim dedi yani kullandığım ilaç oranındakinden daha düşük dozda bir ilaç verdi bu kez psikolojik anlamada ciddi bir toparlanma ve rahatlama meydana geldi ama bu defasadece uykusuzluk başladı doktor uykusuzluk içinde uykum gelmediği zamanlarda başka bir ilaç verdi bu ilacı uykun gelmediği zamanlar al uykun düzene girene kadar şimdi çok düşük dozda 5 mg ilaç alıyorum ve uykusuzluk çekmiyorum hiçbir psikolojik rahatsızlık durumum da yok kendimi toparladım ilacı bırakırsam bir zararınını da görmeyeceğimi düşünüyorum ama yine de zararını görmediğim için kullanıyorum.

Leponex (clonex) kandaki hemogram değerlerini düşürüyor

Arkadaşlar bütün ilaçların yan etkileri vardır.Önemli olan en az yan etkisi olan ve maksimum fayda sağlayan ilacı bulabilmek.İlaç kullanmamak hem toplum için hem de kendimiz için tehlikeli olma ihtimali demek.İlaçlarınızı kullanın lütfen.

ASUMAN0
size sonuna kadar katılıyorum. Benim için doğru ilaç kombinasyonunu bulmamız son doktorumla beraber 3 sene sürdü. İmkansız değil. Şimdi ise hiç yan etki görmüyorum.

dreamfail
Benimde doğru ilaçları bulmam uzun süre aldı.Kimse umutsuzluğa kapılmasın.Yeni ilaç çalışmalarıda vardır muhakkak.Bir ilaç yaramazsa diğeri yarar.Herkese acil şifalar dilerim.

Bu ilaçların yan etkisi var tabi mesela ben gaipten sesler duyan biriyim ancak ben kendime hakim olduğum halde bu yan etkili ilaçları kullanıyorum maalesef çok ağırlar aylık iğne xeplion tam işkence aleti benim için çünkü ben hasta değilim sadece birkaç ses günde duyduğum için ailem dayatıyor iğneyi bak iyi yönleri tam hasta olanlar için tamammı yani iğrenç bişey bu ilaçlarla yaşamak zorunda olmak

sadece psikiyatri ilaçları değil bütün ilaçlar için aynı şey geçerli ilaç bir yeri yaparken biryeri yıkıyor... haaa bende 18 senedir psikiyatri ilçaları ilaçları içiyorum. çokta iyi birşey değil ama rel mecbur işte ne yapacan hayatta herşey sıkıntı stres hiçbirşey dört dörtlük değil... insanın çevresinde kanı bozuk mayası bozuk insan çok olunca psikoloji de bozuluyor haliyle...

Ben haNgi psikiyatri ilacını içtimse yaN etki yaPtı fiziksel ilaçlara benzemiyorlar tamamen ağır ilaçlar bunun düzeltilmesi lazım ama nasıl mesela antipsikotiklerin hafiflemesi lazım ama dinleyen kim sanki psikiyatri ilimi yerinde sayıyor

Psikiyatrik ilaçların bir sonucunu yazayım .

İlaç kullandığım dönemler de 1.75 ve 1.50 uzak gözlüğü kullanıyordum . İlaçları bıraktığımda gözlükte sorun meydana geldiği için tekrar göz polikliğine gittim . Yapılan son ölçümlerde gözlük dereceleri düşük çıktı . Gözlük numarası 0.50 ve 0.75 e düşmüş . İlaç kullandığım dönemde 1.00 derece uzak görüşte mercek büyümesi olmuş .

Işığa ve güneşe karşı gözlerde aşırı hassaslaşma oluştuğundan her mevsim güneş gözlüğü kullanma zaruriyeti doğuyor .

İlaçlar xeplıon iğne ve adını unuttuğum genel kullanımda olan ilaçlardı invega vs vs .

Bende xeplionun kalıcı yan etkisi yüzünden uyku uyuyamıyorum ,ne yapıcağımı bilmiyorum uykum ileride düzelirmi bilmem ama invega kullanırım diye düşünüyordum akatiziden sonra bide senin söylediğin mercek büyümesi ürküttü beni
Halen kullanıyormusun bunları veya başka ilacamı geçtin

Yeni nesil , nano nesil ilaçlarda her daim gözbebeği etkilenir . Gözbebeği büyüdükçe ışık hassasiyeti ve görüş mesafesi etkilenmektedir . Eski nesillere göre şuan ki ilaçlara ne kadar şükretseniz çokk çokk azdır .

Farklı rahatsızlıklarımı tetiklediği için uzun süredir hiç bir psık ilaç kullanmıyorum .

Norveç psikoz hastalarına ilaçsız tedavi uyguluyor yani ilaçla mücadele ettiler hastalar ve sadece psikoterapiyle tedavi hakkı kazandılar bizde ise psikiyatri zulmü sürüyor yan etkili ilaçlar hayatı zehr ediyor en azından bana öyle oldu hakkımızı aramalıyız bir yolunu bulup psikiyatri ilaç yan etkileri zulümdür kabul edilemez nasıl mücadele edecez yazınız akıl veriniz bana

Clonex kullanıyorum Kandaki hemogramı (savunma hücrelerini) öldürüyor.

3 yıl öncesine kadar son 3.5 yıl aralıksızz toplamda 5 yıl antidepresan kullandım
hiçbir hastalığım korkularım iyileşmedi
uzun kullandığım ilaçlardan sonra bahar aylarında pankile uyandığım günler oluyor günlerce sürüyor evde duramıyorum
lanet olsun o ilaçlara iyileştirmiyorlar baskı altında tutuyorlar sadece zararları daha çok
uzun süre kullanlar çok dikkat etsin

Ellerim çok hızlı haraket ediyor ışığa hassasım fakat ailem güneş gözlüğü kullanma diyor ilaç kullanmadan önce halü duymazdım ilaçla birlikte başladı halüler ilaç bildiğin azdırdı tam tersi olması gerekirken noluyor anlamıyorum.

Hastaneler akıl hastaneleri berbat mesela italya da timarhaneler yikildi

Üst Alt