Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride düzenli ilaç kullanımı gerçekten çok önemli

@Pickle, clopixol Depot etken maddesi zuklopentiksol' dur. 2mg tablet ve 200 mg Depot iğne formu var ben 200 mg kullanıyorum fazla bile geliyor bazen. Ben olanzapin kullanırken yanında fluanxol iğne kullanıyordum öyle iyi oluyordum olanzapinin dozu artilabilir bence 10 mg orta dozdur 15 mg idealdir.

Üniversiteden yeni mezun olup işsiz olduğum dönem doktor kontrolünde ilaçları bırakmayı denicem. Hayatımda bunun için tek uygun zaman o olacak zaten.

Ben lojistik depoda çalışıyorum bipolarım sağlam olanlar en fazla 2 gün çalışıyor 2.5 sene oldu

@Ahmet T,

Tedaviye yanıt veriyorum. Sanırım ondan dolayı çalışabiliyorum kardeşim.

6 yıl 2 ay dır da kamuda çalışmaktayım ben.

2012 TEMMUZ da başlamıştı düzenli tedavim.

Cedrina dışında ilaç kullanmıyorum gece uyuyamam yoksa başka da bir sıkıntım yok kendi adıma fazla da ilaç kullanmaya gerekte yok .

@[NirvaNa], Maşalah Nasıl işler yapıyorsun ? Yük taşıma & sevkiyat gibi mi ?

@Üzümlükekim, 15 mg idealdir demişsin. Doktorum ozaprin'in dozunu arttırmak yerine ilaç eklemişti 1 yıl önce. Ben o ilacı bırakmıştım çünkü şikayetim yoktu. Tekrar başladım.

Şu an kullandığım ilaçlar:
Ozaprin 10 mg
Paligis 3 mg

İlaç eklemesi yerinde olmuş bazen tek antipsikotik bazı kişilerde ne kadar doz artırırsa artırsın yeterli gelmiyor ilaç eklemesi gerekiyor bende o kişilerdendim önce atak geçsin diye hap+iğne gidiyordum sonra atak geçince sadece hapa döndüm ama ne yazık ki iğne vurulmadığım için atak sesler geri döndü clopixol a geçtim sesleri azaltıyor.
@Pickle,

Üst Alt