Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıkların genel sebebi nedir?

@Ahmet T, kardeşim kendini kendin kurtarmaya bak, lise mezunu değilsen açıktan bitir, sonra açıktan bir bölüm bitir önlisans, hatta lisans bitirebilirsen daha iyi, öyle gir EKPSS ye ve bir iş sahibi ol bir çok anlamda iyi gelir, ailenin ekonomik durumunu bilmiyorum ailen yardım edebilirse terapi alman çok faydalı olur. ama terapist yeni mezun olmasın tecrübeli biri olursa daha iyi.

@osmangazi, kur'an'ı spiritüel olarak yorumlamak caiz mi? Ben öyle bir kitap okuyorum ve benim bakış açımla uyumlu.
@Elijah, çalışabilmesi için rapor oranının düşmesi lazım.
@Ahmet T raporun süresiz mi? Çalışmayı hiç denedin mi?

@Pickle kuaförde usta yardımcısı olarak başlamıştım halüsinasyon görünce duramadım olmadı

@Pickle, İslam çok basittir aslında, ahlaklı yaşa ve kimseye kulluk etme yani şirk koşma. ama bunu hocalar süsleye süsleye yaşanmaz bir hale getirdiler, binlerce kitap yazdılar. Peygamberler hep bunu öğütledi topluma, toplum olarak ve bireysel olarak ahlaklı olun, zararsız olun ve kimseye kul olmayın.

sen de kimseye "şu caiz mi" diye sormak zorunda değilsin mesela, aklınla bulabilirsin zaten neyin doğru neyin yanlış olduğunu.

@Elijah, İslam'ın şartları var, farz ibadetler var. Bir tür kültür olarak günümüze kadar gelmiş. Zaten bu yüzden hak mezhepler var, diğerleri İslam'a göre doğru değil deniyor. Caiz mi diye sormam bunun içindi, kafamıza göre din uyduramayız.

Ben de tam olarak kafalarına göre din uydurmuşlar diyorum ama size uygun veya mantıklı gelmiyor sanırım. Tercih sizin. @Pickle,

Söylenilenler…

Çevresel faktörler
Genetik ?
Ve yaşanan travmalar…

Vallahi süper. Öbür dünyada kralmışız demek. Moralim yerine geldi... 😁😁😁🙏

@Ahmet T,
Herkes istediğini düşünebilir. Kimseye karışamayız. Açıkçası beni bu dünya ilgilendiriyor. Psikolojimi düzelten her şeye varım. Namaz da olur. Hıristiyanlık da. Bahsettiğin o gezegenci elemanların dini de. Bildiğim şu ki bu dünyada ne kadar iyilesebilir isek hayat O kadar katlanilir hale geliyor. Ölümden sonrası için aslında kimse bir şey söyleyemez. Sadece Şu an için konuşabiliriz...

biz orayı bilmiyoruz onlar burayı biliyor biz orayı bilmiyoruz

Bu sorunun genel gecer bir cevabı olduğunu düşünmüyorum. Herkesin psikolojik problemler yaşasının nedeni çok farklıdır aynı kişide farklı zamanda dahi değişir bu nedenler aynı kişi çocuklukta güvensizlikten bazı sorunlar yaşarken ergenlikte özvüven eksikliğinden yada hayır diyememesinde dolayı yetişkinlikte ise yalnızlıktan yaşlılıkta yeterince verimli bir yaşam sürememesinden kaynaklı psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Söz konusu insan olduğunda belli bir düşünceye belli bir duyguya hatta hatta belli bir psikolojik kurama yada çıkarıma yaşadığı sorunları bağlamak hangi acıdan bakılırsa bakılsın eksik kalacaktır daha da öte yanıltıcı olacaktır. İnsan denilen organizma herhangi bir düşünceye yada kurama sığmayacak kadar girift karmaşık kaotik bir süreç herkes farklı bir kitap acıkcası başlagıcı gelişimi süreci sonucu herşeyi birbirinden oldukca farklı. Aynı evde aynı anne babadan doğan aynı evde büyüyen aynı mahallede yaşamının önemli devrini geçiren insanların dahi ne kadar birbirlerinen farklı olduğunu kısa bir gözlemleme ile farkına varabiliriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hatırlıyorum ! Ben eski üyelim chat olduğu dönemden kalma ! Ozaman ruhsal lar sitede çok yoktu ! Bi dorlion bi ben ! Özledim! Sizi rahatsız etmemek için hiç yaklaşmadım o dönemler! Hayatınızda başarı sağlık mutluluk dilerim

Son düzenleme:
Hatırlıyorum eşiniz vardı ! Ben eski üyelim chat olduğu dönemden kalma ! Ozaman ruhsal lar sitede çok yoktu ! Bi dorlion bi ben ! Özledim! Sizi rahatsız etmemek için hiç yaklaşmadım o dönemler! Hayatınızda başarı sağlık mutluluk dilerim
Benim üyelik 2013. Seninki 2024. Yeni sayılır. Ben dinozorlardanim... 😁😁😁

Hatırlıyorum eşiniz vardı ! Ben eski üyelim chat olduğu dönemden kalma ! Ozaman ruhsal lar sitede çok yoktu ! Bi dorlion bi ben ! Özledim! Sizi rahatsız etmemek için hiç yaklaşmadım o dönemler! Hayatınızda başarı sağlık mutluluk dilerim
çok tesekkür ederim aynı dileklerle..

Chat varken burdaydım ben fiziksel engelli kardeşlerimleydim daha çok ! Hepsi memur oldu yada evlendi ! Ben 50 kilo zayıf sarışındım kendimi çok ifade edemezdim hastalığımın ilk yıllarıydı ne oldu bana farkındalısındaydım! Ve artı 2 kere üyelik sildirdim dayanamadım uzun süre aradan sonra geldim( atılmadım)

Üst Alt