Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıkların genel sebebi nedir?

@Ahmet T, kardeşim kendini kendin kurtarmaya bak, lise mezunu değilsen açıktan bitir, sonra açıktan bir bölüm bitir önlisans, hatta lisans bitirebilirsen daha iyi, öyle gir EKPSS ye ve bir iş sahibi ol bir çok anlamda iyi gelir, ailenin ekonomik durumunu bilmiyorum ailen yardım edebilirse terapi alman çok faydalı olur. ama terapist yeni mezun olmasın tecrübeli biri olursa daha iyi.

@osmangazi, kur'an'ı spiritüel olarak yorumlamak caiz mi? Ben öyle bir kitap okuyorum ve benim bakış açımla uyumlu.
@Elijah, çalışabilmesi için rapor oranının düşmesi lazım.
@Ahmet T raporun süresiz mi? Çalışmayı hiç denedin mi?

@Pickle kuaförde usta yardımcısı olarak başlamıştım halüsinasyon görünce duramadım olmadı

@Pickle, İslam çok basittir aslında, ahlaklı yaşa ve kimseye kulluk etme yani şirk koşma. ama bunu hocalar süsleye süsleye yaşanmaz bir hale getirdiler, binlerce kitap yazdılar. Peygamberler hep bunu öğütledi topluma, toplum olarak ve bireysel olarak ahlaklı olun, zararsız olun ve kimseye kul olmayın.

sen de kimseye "şu caiz mi" diye sormak zorunda değilsin mesela, aklınla bulabilirsin zaten neyin doğru neyin yanlış olduğunu.

@Elijah, İslam'ın şartları var, farz ibadetler var. Bir tür kültür olarak günümüze kadar gelmiş. Zaten bu yüzden hak mezhepler var, diğerleri İslam'a göre doğru değil deniyor. Caiz mi diye sormam bunun içindi, kafamıza göre din uyduramayız.

Ben de tam olarak kafalarına göre din uydurmuşlar diyorum ama size uygun veya mantıklı gelmiyor sanırım. Tercih sizin. @Pickle,

Söylenilenler…

Çevresel faktörler
Genetik ?
Ve yaşanan travmalar…

Vallahi süper. Öbür dünyada kralmışız demek. Moralim yerine geldi... 😁😁😁🙏

@Ahmet T,
Herkes istediğini düşünebilir. Kimseye karışamayız. Açıkçası beni bu dünya ilgilendiriyor. Psikolojimi düzelten her şeye varım. Namaz da olur. Hıristiyanlık da. Bahsettiğin o gezegenci elemanların dini de. Bildiğim şu ki bu dünyada ne kadar iyilesebilir isek hayat O kadar katlanilir hale geliyor. Ölümden sonrası için aslında kimse bir şey söyleyemez. Sadece Şu an için konuşabiliriz...

biz orayı bilmiyoruz onlar burayı biliyor biz orayı bilmiyoruz

Bu sorunun genel gecer bir cevabı olduğunu düşünmüyorum. Herkesin psikolojik problemler yaşasının nedeni çok farklıdır aynı kişide farklı zamanda dahi değişir bu nedenler aynı kişi çocuklukta güvensizlikten bazı sorunlar yaşarken ergenlikte özvüven eksikliğinden yada hayır diyememesinde dolayı yetişkinlikte ise yalnızlıktan yaşlılıkta yeterince verimli bir yaşam sürememesinden kaynaklı psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Söz konusu insan olduğunda belli bir düşünceye belli bir duyguya hatta hatta belli bir psikolojik kurama yada çıkarıma yaşadığı sorunları bağlamak hangi acıdan bakılırsa bakılsın eksik kalacaktır daha da öte yanıltıcı olacaktır. İnsan denilen organizma herhangi bir düşünceye yada kurama sığmayacak kadar girift karmaşık kaotik bir süreç herkes farklı bir kitap acıkcası başlagıcı gelişimi süreci sonucu herşeyi birbirinden oldukca farklı. Aynı evde aynı anne babadan doğan aynı evde büyüyen aynı mahallede yaşamının önemli devrini geçiren insanların dahi ne kadar birbirlerinen farklı olduğunu kısa bir gözlemleme ile farkına varabiliriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hatırlıyorum ! Ben eski üyelim chat olduğu dönemden kalma ! Ozaman ruhsal lar sitede çok yoktu ! Bi dorlion bi ben ! Özledim! Sizi rahatsız etmemek için hiç yaklaşmadım o dönemler! Hayatınızda başarı sağlık mutluluk dilerim

@gannicus,
Chat varken burdaydım ben fiziksel engelli kardeşlerimleydim daha çok ! Hepsi memur oldu yada evlendi ! Ben 50 kilo zayıf sarışındım kendimi çok ifade edemezdim hastalığımın ilk yıllarıydı ne oldu bana farkındalısındaydım! Ve artı 2 kere üyelik sildirdim dayanamadım uzun süre aradan sonra geldim( atılmadım)

@Ahmet T
Hocam aile ile terapi görseniz doktor eşliğinde en basit karşılıklı istekler sizin ne konumda olduğunuz konusunda yardımcı olabilir.Çalışmadığınıza göre çözülemeyen bir kaç konu ile rahat bir ortam oluşur.

Zihin okuma dışında normal bir sezi ile konuşuluyor olabilir yanınızda.Yaşa göre aşağı yukarı tahmin ediliyordur.Sabah haberlerinde çıkıyor giriyor çay içiyor gibi
YouTube da bir çok video var bu tarz paranormal konular hakkında.Kulağında kulaklık var çip var gibi eski şizofrenik açıklama videosu mevcut.

Daha çok kısmen ilmi tartışma videoları yararlı oluyor.Konuşurken 5 bin takipçili konuşmacılar konudan konuya atlıyor.Ben cinle evliyim farabinin kitabında İzmir konuşusuna atıf yapılıyor gibi laflar dönüyor.Bir farkındalık oluşturabilir bu videolar.Sadece izlerken ruh sağlığı için sadece ibret alabilirseniz.Ses duyarsanız halisinasyon görürseniz veya videoyuyu izlediğinizde biri kandırmaya çalışmazsa içeriğe yönelik iyi bir çalışma olur.

tıpta inanılmaz ilerlemeler oldu minicik robotlarla kalp,göz ameliyatları, organ nakilleri, hatta kol bacak nakilleri bile yapılıyor. ve bu ilerlemeler üstel olarak ilerliyor. ben öğretmen hem de mühendisim sorunu görebilirsek projelendirme yapılır ve çözümü deney yapa yapa eninde sonunda buluruz. ancak psikoloji çok başka bir şey.
bir kere gözle göremiyorsun testler yapsan da mr tomografi gibi kesin bir sonuç alamıyorsun. bende olanzapin işe yararken diğerinde klozapin etki ediyor kimisinde başka başka ilaçlar. halbuki çoğumuzun hezeyanı aynı sayılır. ancak buna rağmen aynı ilaçlar aynı dozlar olmuyor.
peki neden bizlerde herkes gibi gamsız olamıyoruz neden kafaya takıyoruz neden daha hassas kırılganız?
konuyu kestirip atacak olursam Allah böyle yaratmış bizim sınavda bu derim.
peki nasıl yaratılmışız? baştan hiç farkındalığı olmayan katatonik düzeyde hastaları tamamen ayrı tutarak konuşacağım.
yaratılış gereği bizlerin dayanma gücü zayıf . neye dayanma derseniz hayata,ilişkilere karşı zayıf. bir kere bir çoğumuz itiraf etmese bile korkağız,alınganız. bu korkaklık kavgadan kaçma vs gibi düşünmeyin.
yanlış anlaşılmaktan ötekileştirilmekten korkuyoruz bu da bizi yalnızlığa sürüklüyor.
psikoz ve bipolar gerçekten tuhaf hastalıklar ama depresyon diye de bir gerçek var. insanlara basit geliyor ya depresyon da neymiş diyorlar. depresyon bildiğin diş ağrısıdır sana her saniyeyi zehir eder. hastanede yatarken depresyon hastalarının aşırı hassas ve empati yeteneklerinin çok yüksek olduğunu fark etmiştim. ağızlarından kelimeler çıkarken nasıl seçe seçe konuşurlardı.
neden bu rahatsızlıklar var sorusuna verilecek diğer cevap ise
ya berbat bir çocukluk dönemi yada genetik yatkınlık derim. ancak burada gene hassaslık önemli çünkü her berbat çocukluk geçiren psikolojik rahatsızlığa sahip olmuyor. daha kırılgan yapıdaki ruhlar bundan etkileniyor ve yetişkinlikte insanlarla sağlıklı ilişkiler kuramayıp hayata karşı mücadele edemiyorlar.

sözlerimi ünlü ozan ve şair Marilyn Manson'ın sözleriyle bitirmek isterim :)

"Yer yüzü genişçe açıldı
annemin sesini duyabiliyorum
veda etme zamanım geldi
nasıl sevilir hiç bir zaman öğrenmedim
o ilaçlar şifa için değildi
sadece almak uğruna verdim
şimdi Tanrı beni yutacak
annem benim yasımı tutamaz
babam benim savaşlarımı kazanamayacak
morgumda en iyi şekilde giyindim
yolculuğuma hazırım"

Depresyon hastalarının sempati yetenekleri yüksek. Empati

Bence korkagiz demeyelim de korku doluyuz diyelim. Alinganiz demeyelim de alınganlık yapıyoruz diyelim...
Depresyonlu kişilerde empati yeteneği değil de sempati abartıli Bir şekilde vardır. Empati kendini başka birinin yerine koyup onun yaşadıklarını hissetmek ama bundan etkilenmemektir. Sempati ise başkasının yaşadığından etkilenmek. Dolayısıyla sempati tamamen yok edilmesi gereken bir özellik. Üstün dökmen bunu iletişim çatışmaları ve empati kitabında anlatıyor...

Üst Alt