Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıkların genel sebebi nedir?

kız arkadaşla yaşanılan üzüntü olabilir mi ? aldatılma gibi

Kaldıki sempati gayet insani bir özellik neden bu yokedilsin yada ortadan kaldırılsın.
Sempati tabiki yok edilmelidir. Ben neden başka birinin problemleri için kendimi paralayayim Yahu...

@gannicus,
yalnız orada Üstün hocanın yok edilmesi gereken sempati kavramı terapide ki sempati kavramı. yoksa hayatın geneline yaydığı ve istediği bir durum değil. Kaldıki sempati gayet insani bir özellik neden bu yokedilsin yada ortadan kaldırılsın. Fakat terapist bunu terapi ortamında oldukca sık denebilecek şekilde kullanıyorsa bu terapiye zarar verebilir.
O yok edilmeli demiyor zaten. Onu söyleyen benim. Ayrıca dikkatli incelerseniz kitapta terapi dışında Normal hayattan da örnekler var...

@Ahmet T,

Dostum bu başlıkta bazı mesajlarını okudum ve senin iyileşme ve uzun süre o halde kalabileceğine inancım arttı. umarım haklı çıkarım.
evet sevgiliden ayrılmak psikolojiyi bozabilir ama bu gayet doğal bir süreçtir o dönem de yaralı olursun ve yavaş yavaş kendi kendini iyileştirirsin yada destek alarak bu süreci atlatırsın ve o süreç atladığında artık o eski halinden daha güçlü ve ne istediğini bilen biri olursun.

@Ahmet T,
Sana bir gün boş zamanımda dua etcem ! Cok doluyum ! Siteye girdiğime bakmayın!

@Ben_Claudius,
Yasin okumayın biliyon mu Arapçadan ? Bide şifa tesbihleri hakkında bilgin var mı?

@lijepa, yok hocam bilmiyorum.gece yatarken 20 dk kadar dua ederim içimden ancak öyle tesbihler vs hiç bilgim yoktur. o tarz şeyleri babam bilir şuan Hac da zaten

Bi arkadaş var deyip babana Ahmet t yo Kabe’de iyileşmesi ve güzel bi hayati olması için hayırlısıyla rica edermisin

Kabede edilen dua kabul olur

bu hiç aklıma gelmemişti, hatta bir grup arkadaşlarım var onlarda benim gibi, bizler için dua eder misin diye yazayım yarın. tüm forumca belki bir işe yarar.
babamla aram olmamasına rağmen bunu yazacam tamamdır

Ben Ebru ! Ama isim ve ayrı olsun o kişi! Hayırlısıyla iyileşsin ! Rica et belki eder

@gannicus,
semptiyi yasamın dışına itmek yada ortadan kaldırmak bazen vicdanımızın sesini dinlemek bizlere yanlış şeyler yaptırıyor hadi vicdanı ortadan kaldıralım demekle eşdeğer bir amaç taşıyor. Elbeltteki bireyin böyle bir isteği olabilir lakin insan doğasına aykırı isteklerin gerçekleşme olasılığını pekte mümkün görmüyorum

@spastik,
Ne yazıyor isen onu anlıyorum. Türkçede sanırım bir sorun var...

Konu yanlışlık değil ki burada. Herkes yanlış yapar. Vicdanının sesini dinleyen biri de yapabilir. Bir buda da yanlış yapabilir. Çok Normal. Ama sempati birinin acısıyla, sevinciyle özdeşleşmek demek. Daha baştan sakıncalı. Birinin sevinci ile yükseliyor isen üzüntüsü ile de çakilırsın. Bu hastalıklı bir durum...

@lijepa,

Kabede edilen dua kabul oluyorsa bir sürü insan gidiyor. Aralarından illa Filistindeki ve Doğu Türkistandaki zulüm için dua edenler oluyordur. Neden zulüm durmuyor. Masumlar hala ölüyor? Kabede Afrikada açlıktan ölen çocuklara kimse dua etmiyor mu? Afrikada günde kaç tane çocuk açlıktan ölüyor! Ayrıca kur'anda Kabede edilen dua kabul olur diye birşeyde yok. Hadis kitaplarını hiç örnek vermeyin. Nereden duydunuz bunu? Yoksa salladınız mı? 😁 Eğer inandığınız dinde dua diye birşey varsa heryerde kabul olur.

@Ahmet T, umarım herkes sağlığına kavuşur. İyi geliyorsa inancı olan dua etsin saygı duyarım ama bana göre dua ile kimse iyileşmez. Tedavi olmadan hiçbir hastalık iyileşmez. Bilimin peşinden gitmek gerek.

babam hacca gitti umreye gitti benim için dua etti ben halen hastayım

@Ahmet T, tedavinizi aksatmayın düzenli ilaçlarınızı içmeye bakın. Zamanla herşey daha iyi olur umarım.

zannetmem hastanede yatarkende demiştim bu hastalık devam eder diye

ilaçlar muhakak ki önemli lakin tek başına yeterli bir tedavi süreci olabileceğini düşünmüyorum. İlaçlar bireyi belli bir noktaya kadar iyi hissetme düzeyine taşıyabilir fakat bu süreç psikoterapi ile desteklenmezse tedavi süreci çok uzayabilir yada faydası olmayabilir. Bunun yanında kişinin özbakımına sosyal yasamına iş yaşamına kısacası rutinini bozmaması önemli, zor olduğunu biliyorum fakat rutine ayak uydurmak mümkün olduğunca bozmamaya çalışmak çok önemli bu süreçte. Kişinin her zaman olduğu gibi aynı saatte kalkmasına, aynı saatte yatmasına dikkat etmesi aile bireyleri ile ve beraber vakit geçirmekten hoşlandığı kişiler ile iletişimini sürdürmesi süreci kısaltacaktır. Tüm bunların yanında kişinin kendisini kayıt altına alması yani günlük tutması ve arasıra o günlüğü okuması nerede, nasıl ilerlediğini yada duraksadığını kendi gözleriyle görmesi izlemesi ve farkındalığının artmasında önemli rol oynayacaktır ve bu da sürece önemli katkılar sağlaycaktır.

@spastik, psikoterapi hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum ama diğer dediğiniz herşeye sonuna kadar katılıyorum.

@canveli1, hocam sizin fikirlerinize hak veriyorum. inançlı bir insan olduğumu düşünüyorum.insanlar bazen her yolu tüketebiliyorlar dua etmekten veya istemekten zarar gelmez babama rica ettim sağolsun yarım saat sonra görüntülü aradı tavaf ederken tüm arkadaşlarına Rabbim şifa versin diyerek dua etti kabeyi gösterdi arapça dualarda etti ama ben anlamadım. Umarım bir işe yarar. Bir fikir çıktı arkadaştan denedik bir zarar gelmez.

mesela babam tarikat mensubudur aram yok pek detayları bilmem 33 yaşında tanıştık kendisiyle zaten. tarikat şeyhi ile dünürler ,biz tanıştıktan sonra şeyhleri yanıma gelsin dua edim demiş hastalığım için, ben red etmiştim. ben bazı insanların bizlere şefaat edeceğine içimizi ferahlatacağına inanmıyorum.hepimiz kuluz. Fatiha suresindeki gibi "Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz" inancındayım.
ama bir ricada bulunuldu ve sonuçlandı kimsenin umudunu kırmayın. belki bilimdeki tüm yollar denenmiş ve halen bir sonuca varılmamıştır umutla bekliyordur bilemezsiniz. sadece dua edildi

@Ben_Claudius, Kimsenin umudunu kırmadım ki? Nereden o kanıya vardınız? "Umarım herkes sağlığına kavuşur. İyi geliyorsa inancı olan dua etsin saygı duyarım ama bana göre dua ile kimse iyileşmez. Tedavi olmadan hiçbir hastalık iyileşmez. Bilimin peşinden gitmek gerek." Bu yazıda umut kırma var mı?

şizofreni hastası olupta televizyon izlemeyen var mı?

@Ahmet T, neden sordun bilmiyorum ama atipik psikozluyum, televizyon izlemeyi sevmem. İnternetten de izlemem bir şey. Muzik klipleri sadece.

Neden dua kabul olmazmış ? Trump, Suudi Arabistan a gitti bir dua etti kaptı Araplardan 3.2 trilyon doları .:cool:

Aslına bakarsanız inançlı olun yada olmayın "dinsel inançtan" sözediyorum yoksa herkesin birşeylere inancı var yada birşekile yaşam süreci içinde inançlarımızda düşüncelerimiz yada kelimelerimiz gibi değişebiliyor. Herneyse, işe yarıyorsa yani sizi daha iyi hissediriyorsa her şekilde kullanılabilir. İster bu dua olur ister meditasyon olur ister inek olur isterse yüce bir yaratıcı burada önemli kıstas iyi gelmesidir bireye.
Ayrıca bazı kavramların fazlasıyla kutsandığını gözlemliyorum. Örneğin Mutluluk kavramı. Herkes her an her şekilde mutluluk peşinde yada arayışında yaşamın böyle bir formatı olmadığı gibi bizlere bunu borçlu değil. Çoğu kişinin kısa süreli yada anlık can sıkıntılarını yada problemlerini "mutsuzluk" olarak amlamlandırdığına şahit oluyorum ve bu süreci yeterli sürede yasayıp çözümlemekten ziyade kaçmayı yada gözmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Tamamlanmamış her yaşantının bireye rahatsızlık verdiğini artık bilmeyen yok o yüzden yasamın evet keyif veren birçok yönü bulunduğu gibi acı verici ve bazende kaldırılması zor süreçlerden oluştuğuı gerçeğini baştan kabullenmek bu süreçler ile başetmede büyük fayda sağlayacaktır bizlere.

@spastik, mutlulukla huzur aynı şey mi ? Huzurlu olmak için mutlu olmak şart mıdır ?

Sözüne etmek istediğin asıl kavram "Psikolojik Dayanıklılık" doğrusal bir dengeden ilerleyen bir süreç değil yaşam hatta çoğu zaman dairesel yani yaptığımız hatalardan falan çoğu zaman derrs çıkardığımız falan yok. Sadece biz modern çağın insanları böyle değiliz sadece tarihten defalarca aynı yada benzer hatalar insanlar tarafından tekrarlanıp durmuş. Eğer farklı bir bir durumdan sözedebiliyor olsaydık Hz Adem Habile ve Kabile hatalarını anlatır onlarda tekrarlamaz bizde yüzyıllar boyu benzer şeyleri dile getiriyor olmazdık. Ee madem ki süreç böyle yaşamın kimyasını değiştiremiyoruz yada mudahale edemiyoruz o zaman geriye sadece elimizde bireyi güçlendirmek kalıyor. Zorlayıcı, tahmin edilemeyen birden bire ortaya çıkan dengeyi bir hayri bozan yaşantılara karşı bireyi özelliklede çocuk yaştan başlayara psikolojik dayanıkluığını artırmak.

Üst Alt