Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojim iyi değil. Sürekli intiharı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
4 aydır şüpheler içinde yaşıyorum. Doktor paranoya olabilir dedi 16 gün yattım kendime zarar verebilirmişim diye. Neredeyse her gün intihar planları kurup bunları erteliyorum. Doktora bunları anlatırsam eğer tekrar yatış yaptırırsa ailem destek çıkmıyor aramız baya açılır. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Hastanenin bir işe yaramadığını düşünüyorum.

Psikolojik destek şart ☺

Güvenmiyorum hocam. Ailem ile işbirliği yapıyorlar her defasında ailemin destek olacağı umuduyla fakat sonuç hep kötü bitiyor. Bu iki defa başımdan tekrar etti artık ben her şeyi anlatmama kararı aldım. Artık iş olacağına varsın diyorum.

Aileni götürme o zaman doktorun yanına. Hem ailen destek olmasa ne olur? Alt tarafı ilaç verecekler sana. Şüphelerle yaşamak zorunda olmak ne kadar zor iyi bilirim ilaç tedavini aksatma
Ve ölmek için de acele etme zaten bir gün öleceksin.

Kötü düşünceleri yok et aklından.Uğraşabileceğin , kafanı dağıtabileceğin hobilerin yokmu.İnsanlar yaşamın belli anlarında ,başına gelen olumsuzluklarda veya ağır tedavisi olmayan ağrı verici hastalıklada ,böyle düşüncelere kapılabilir normaldir.Ben genel konuşuyorum sizi kastetmiyorum .sonuçta sizi tanımıyorum.Hayat herşeye rağmen güzel.

Ölüm düşüncesini açıklayınca direk ailen ile görüşelim diyorlar. Ailemin destek olmadığını söylersem de aileden ayırma durumu olursa falan söyleyemiyorum. Elim kolum bağlı.

Teşhisin ne tam olarak? Hangi ilaçları kullanıyor ve ne zamandan beri kullanıyorsun? Ben misal 5 senedir kullanmadığım ilaç kalmadı intihar düşüncesi bende de var ama mantıken saçma bir şey intihar etmek. Sen tedavine devam et ve ölüm düşüncesini aklından atmaya yada daha az düşünmeye bak. Ölünce ne olacak? Yok olacaksın değilmi? E bu zaten olacak aceleye ne gerek var? İnsan demek savaşçı demektir. Ne olursa olsun kal ve diren acıdan kıvranıyor olsan bile. İntihar çözüm değil. Bir umut yaşamaya devam etmeye bak
Tedavini ol ilaçları kullan. Konuşmak istersen bana mesaj atabilirsin.

Meraklıxwq

Tam net bir tanı yok hocam. 3 haftadır abify ve prozac kullanıyorum. Ölünce iki yüzlülüklerden kurtulacağım. Cezam ne ise çekeceğim. Dini kısma girmeyelim olacakları biliyorum.

ailemle işbirliği yapıyorlar ne demek ? bu bile beyininin sana oynadığı bir oyun,sonuçta senin kötülüğün için birşey istemiyorlar.beynin sana oyun oynuyor.bundan kurtulmanın tek yolu böyle düşüncelerin tersi hareket etmek.zor oluyor ama yaptıkça herşeye bakışın değişiyor. ufak bir psikolojik sorun bende yaşadım.böyle yaparak bayağı rahatladım aynısını tavsiye ederim.

vakanüvis_faruk kardeşim selamlar ne zamandır hastasın hastalığın nasıl başladı biraz açar mısınız? Sana yanlış tedavi uyguluyor yada yanlış teşhis koymuş olabilirler

Ailenle doktorlara guvenmiyorsun buradakilere nasıl guveneceksin?

Antidepresan ilaçlar

Depresyonu olan kişilerin %80'i ilk başlanılan ilaca yanıt verir; yanıt ikinci haftadan sonra başlar ve ortalama 1.5-2.5 ay içinde hastalık öncesi duruma tam dönmenin gerçekleşmesi beklenir.

İlk iki hafta içinde ise depresyonun anksiyete (huzursuzluk, kaygı, stres) belirtileri az ya da çok azalmaya başlar.

Antidepresanların yeterince tanınmaması nedeniyle bu ilaçların bağımlılık oluşturabileceği, uzun süre kullanımında kalıcı yan etkiler yapabileceği hekimler arasında bile yaygın ama YANLIŞ bir kanıdır.

Tedavi edilmemiş ya da yeterli tedavi edilmemiş depresyon kronikleşebilmektedir; bu durum kişinin iş ve aile yaşamındaki kayıplarının devam etmesine yol açmaktadır.

Antidepresanlar farklı dozlarda tedavi edici etkiye sahiptirler; depresyonun tedavi edilebilmesi için gereken bu dozlara eminimum etkin dozâj denmektedir ve araştırmalar sonucu bulunmuştur. Bu belirtilen minimum etkin dozların altındaki dozlarda depresyon tedavi olmamaktadır ya da sadece kısmi bir yanıt elde edilebilmektedir.

Kimi depresyon hastalarında minimum etkin doz iyileştirmeye yetmeyebilmektedir. Bu durumda doz artırımına gidilebilmektedir.

Hemen tüm antidepresanlar birden kesildiklerinde kesilme belirtileri denen belirtilere yol açar. Bu durum hasta tarafından keser kesmez rahatsızlandım. biçiminde yorumlanır. Sinirlilik, uykusuzluk, huzursuzluk en sık görülen kesilme belirtileridir; bu gibi kesilme belirtileri azalarak yaklaşık 2-4 gün sürer. Bu nedenle antidepresanların kesilirken de doktora danışılarak kesilmesi gerekmektedir.

Yan etkisi olmayan antidepresan bulunmamaktadır; ancak bu yan etkiler başlangıçta görülür ve çoğuna 10-15 gün sonra tolerans gelişir. Her antidepresan, uyuşukluk, sersemlik vb yapmaz. Bunları yapmayan antidepresanlar ilaçlar da vardır.

Depresyonda tam iyileşmenin ne zaman olduğu konusu oldukça tartışmalıdır; ancak geniş bir kesim tarafından, tam remisyon durumu gerçekleştikten 12 ay sonra hasta tam iyileşmiş olarak kabul edilmektedir. Bu 12 ay boyunca hafif de olsa hiçbir depresyon belirtisinin ya da bir depresyon atağının bulunmaması gerekmektedir. Başka bir deyişle 12 ay süren tam remisyon durumu iyileşme olarak adlandırılmaktadır.

Depresyona anksiyete belirtilerinin eşlik ettiği durumlarda, hastaların sıklıkla duygulanımlarındaki çökkünlüğü inkar ettikleri ya da fark etmedikleri ve halsizlik, dikkat azalması ve uykusuzluk gibi diğer depresyon belirtilerini de anksiyeteye atfettikleri görülür.

Depresyon tanısının zayıflık olarak algılanması, buna karşın anksiyetenin stresli yaşam koşullarına karşı doğal bir tepki olarak görülmesi, bu durumu daha da pekiştirebilmektedir.
size tavsiyem doktorunuzu değiştirin.sizi dinleyecek bir doktor bulun, derdinizi,sorununuzun ne olduğunu detaylı şekilde anlatın.
Bu ilaçların yan etkileride fazla ona göre dozları doktorun dediği şekilde ve sürekli kullanmak lazım.
Kendinize bir hobi bulun ,balık tutun, yüzmeye gidin, kurslara katılın,kafanızı başka şeylerle meşgül edin
ŞUNU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN HİÇBİR ANNE VE BABA ÇOCUĞUNUN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ.SAÇININ BİR TELİNE ZARAR GELMESİNİ İSTEMEZ.

Moderatör tarafında düzenlendi:
vakanüvis_faruk bu zaman diliminde kullandığın antidepresanlar olumlu sonuçlar vermesi gerekirdi bipolar hastalığı ağır depresyon olarak başlar ve intihar düşüncesi ölümü tek çıkar yol olarak sana fısıldar bende öyle başlamıştı uzun zaman önce ve intihar teşebbüsüm olmuştu senden ricam doktorun ile görüş ailen sana destek olmaya çalışıyor kesinlikle içinde bulunduğun durumdan kurtulacaksın ama bu sihirli değnek değmiş gibi akşamdan sabaha olacak şekilde değil zaman içerisinde olacak sen yeterki buna inancını ve mücadeleni bırak ma

Ölünce iki yuzluluklerden kurtulcanda onlarinda cokda umrundaydi..o kafana takdigin adamlar hayatın tadını çıkarıyor geziyor yiyor içiyor sende onlarimi kafana taktın :) zaten herkes bi gün olcek merak etme sabret az ölcen zaten sana tavsiyem işe gir çalis cebine parani koy krallar gibi yaşa

vakanüvis_faruk sakın fikrini değiştirme ve doktoruna yaşadıklarını hissettiklerini en ince detayına kadar anlat çünkü bunlar teşhis için gerekli ayrıca ailenle ilgili durumuda anlatırsan ailene bilgi verirken gerektiği şekilde yönlendirir durumun hassasiyetinin farkına varmalarını sağlar

SİZE TAVSİYEM Polyanna masalıNI OKUMANIZ..Hayatta ne kadar şanslı olduğunuzu düşünün
benim gibi kafasında tümörün kafatasını yavaş yavaş yediğini,düşünün hayatta bir gün daha fazla yaşamak için çırpınıyoruz,

sen diyorsunki kafam bozuk başkalarına kızıp kendine zarar vermeyi düşünüyorsun....gözü görmeyenleri düşün şu harika dünyayı görmüyorlar,kulağı duymayan arkadaşlarım o güzel müzikleri dinleyemiyorlar,felçli insanlar yürüyemiyorlar, koşamamıyorlar, sen çıkmış diyorsunki bazı insanlara inat edip şu güzelim dünyadan ayrılmak istiyorsun.

sana bir tavsiyem daha bir çocuk yurduna git oradaki küçük çocukları gör, gözlerindeki yaşama sevincini,birilerinin gelip onlara anne ve baba olmasını bekliyorlar, Anne ve baba sevğisinin ne olduğunu bilmiyorlar, sen şanslısın anne ve baban var...ilk önce hastalığını kabul edeceksin,işte ozaman kendinle barışık olduğun zaman iyileşeceksin....

kardeşim sıkıntı ve aşiri sitere le beraber sıkıntın cok artık allah yardımcın olsun sana en kesin ve en iyi cözüm sölücem dene hic bir sıkıntın kalmıcak ALLAH` hın izniyle sana tavsiyem denize yakn yerde ise balık avlamaya cık ve olabildince uzun kal ve sıkıntını en fazla 1 hafta icinnden gecen kötü düşünceleri atıcaksın unutma benimde öle sıkıntım vardı ve balık avlamaya hergün gttim ve 2 ay demedi hic bir sıkıntım ve pskolejim sorunum kalmadı

dedimi yap ve uygula kardeşim görüceksin en nihayetinde düzeliceksin eskisinden olmadın kadar rahat ve huzurlu olacaksın ama iyi olmayı önce sen kendin istiyeceksin.

Psikolojik sorunu olan çoğu insan intihar etmeyi düşünüyorum diye mesajlar /konular yazıyor

Öncelikle ben daha birinci sınıf ta iken bile bozuk psikoloji ile ağlıyor intiharı düşünüyordum (yada ölümü). Bunu yani bu düşünceyi ben tümüyle hastalığa bağlıyorum diyemem. İnsan gerçekçi olmalı ve bir gün zaten öleceğini kabullenip bir şekilde iyi kötü yaşamaya bakmalı. Tedavi olup ilaç kullanarak yaşamı daha çekilebilir kılabilir. Ölüm bir kurtuluş değil yok oluştur. Yani öleyim de kurtulayım düşüncesi temelsiz. Psikolojik sorunları aşmak için günümüzde etkili ilaç tedavileri var. Evden çıkamayan çalışamayan insanlar bile ilaçlar sayesinde belli seviyede iyileşip hayata katılabiliyor.

İntihar düşüncesi olan arkadaşlar bunu muhakkak Doktorlarına iletmeli. Ailenizle aranız iyiyse ve psikolojik sorunlarınız yüzünden size ön yargılı davranmıyorlarsa ailenizle de bu düşüncenizi paylaşıp yardım isteyebilirsiniz.

Bakın arkadaşlar ben psikolojik olarak en dipte olmama rağmen, iki aydır evden çıkamama rağmen, cebimde tek kuruş olmamasına rağmen ve bu yüzden bugün doktora gidememe rağmen yine intiharı düşünmüyorum! Psikolojik sorunlarım ta çocukluğumdan beri var. Yani bu durum benim normal halim olmuş durumda

İntihar etmeyi planlayan arkadaşlar lütfen bundan ya vazgeçin yada oturup enine boyuna kendinize hedefler belirleyip bir uğraş bulup bu düşünceyi unutmaya bakın.

Son olarak sanırım @vakanüvis_faruk adlı arkadaş yirmi yaşında veya altında olmalısın

Doktoruna bu düşüncenden bahset ve seni takip etmesini sağla belki ilaçlarını değiştirir

Belki doz arttırır yada düşürür. Aileni istersede götürme gerek yok de.

Factotum

Ben de küçükken(ilkokul) bazı sağlık sorunlarım yüzünden ölsem de kurtulsam dediğimi biliyorum. Hocam örneğin başınız ağrıyor diyelim fakat birisi gelip diyor ki beyninde tümör olanda var diyor. Baş ağrınız geçer mi? Geçmez tabi ki. O acıyla kimseyi düşünmezsiniz. Doktora ilettim 16 gün yatış yapıldı. O 16 gün o fikir yoktu hatta ya çıktığım zaman yine gelirse diye düşünüyordum intihar fikri diye. Yine geliyor. Artık diyorum ki böyle mi yazılmış kader. Vücudum intihar etmek için mi programlanmış düşünmeden edemiyorum. Şu ana kadar neden intihar etmedim onu da bilmiyorum.

Baybipo
Gittim son kontrol olduğu için haplarını aksatma deyip gönderdi kısaca özeti bu.

Psikolojik destek almanız lazım. Bizler size bu uzman gibi yardımcı olamayız lütfen ihmal etmeyin hemen dr a gidin. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz

İntihar düşünceni doktora ve ailene iyice aş... Ve bu konuyuda aş arkadaşım... Kendine acımıyorsan da annene de mi acımıyorsun? İnan ki etrafındaki insanların istekleri senin mutlu olmandır...

İntiharı düşünmeme rağmen neden faaliyete geçemiyorum?

Neredeyse her zaman intihar etmeyi planlayıp düşünüyorum. 4 aydır süregeliyor bu. Neden sürekli düşünmeme rağmen faaliyete geçemiyorum anlamış değilim. Nedendir bu? Hayattan zevkte almıyorum ve ölümden korkmuyorum belirtmek isterim.

Üst Alt