Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojim iyi değil. Sürekli intiharı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

İçinde az biraz da olsa, hala bir şeylerin değişebileceğine dair umudunu koruduğun için olabilir mi?

Aslında imkanların olsa dünya o kadar güzel bir yer ki ölmek değil daha çok yaşamak isterdin ama malesef Türkiye açık hava hapishanesi gibi... Gerçi bir çok ülke artık öyle ama imkanı olan insan ölmeyi değil daha çaok yaşamayı istiyor ölümü istemek çaresizliktendir, çaresizliği getirende toplumun yaşayış biçimidir.Sevmeyi ve paylaşmayı malesef toplum olarak bilmiyoruz. İnsanlığı öldüren parasızlık değil bencillik ve egoistliktir. Bir insanın bir ülke geliri kadar parası olmamalı bu insan ne yapmış ki bu parayı hak edebilsin... Kanunlar gelirin eşit dağılımı için yeniden yazılmalı ve belirli bir seviyenin üstünde paraya sahip olanlar hapse atılmalı başka insanların yaşam hakkına saldırdığı için ve dünya yeniden yapılandırılmalı, Ütopik olsada aslında çözüm bu birde piskolojik ve ruhsal problemlerde çözümlendirilmeli...

Kariyerinin zirvesinde intihar edenler de var, dediğin gibi bunu salt hayat şartlarının zorluğuna bağlamamak gerekiyor. Belki tükenmişlik sendromu belki de artık gerçekleştirecek bir şeylerin kalmadığına olan inancın. Adına ne dersen de sonuçta empati yaptığımda seni anlayabiliyorum. Benim kardeşim de 23 yaşında intiharı seçti, şu an düşündüğümde bile hala kendisi açısından doğru mu yaptı yanlış mı emin değilim. İyi veya kötü bir karar verdi ve uyguladı. Lakin tek bildiğim aramızda yaşanacak olan onca anıyı da beraber götürmesi oldu.

Benim de intiharı düşündüğüm zamanlar oluyor fakat aileme o acıyı bir daha yaşatmama isteği beni frenliyor. Çünkü o acının ne kadar yürek yakıcı olduğunu biliyorum.

Zaten günün birinde ölecekken / intihar etmek çok anlamsız!

Bir de olaylara bakış açın değişiyor. Kendi adıma sanırım bu sağlıklı düşünemediğimden kaynaklanıyor. Misal eğer bir gün intihar edecek olursam anne ve babamı da öldüremeyi düşünüyorum. Çünkü onların ikinci bir evlat acısı ile yaşamalarını ve ihtiyarladıklarında rezil rüsva olmalarını istemiyorum. Gazeteler ve TV ler ‘Cani Evlat Dehşeti!’ diye 2 dakikalık haber yapacaklar ama asıl nedenini kimse bilemeyecek. Kendimce iyilik yapma düşüncesindeyim ama literatüre katliam yapan psikolojik hasta olarak geçeceğim.

Üyeyi güzel şeylere yönlendirin obir tarafın hesabı var ölüp gitmeyle bişi olmuyo can Allahın canı sen alamazsın kötü düşünceleri at kafadan yada bir terapiye gidiver

Can sana emanettir emaneti iyi kullan dua et Allah'a sığın imtihan dünyası olduğunu unutma Allahu Teala kimseye taşıyamayacağı yük vermez.O düşünceleri kafandan at atamıyorsan destek al .

Merhaba Faruk Kardeşim,

Ben 2014 yılında iş kazası geçirdim. 2 parmağımı kaybettim ve psikolojim bozuldu. Eşim ve küçük kızım var. O zaman onlara yük olduğumu hiçbir zaman düzelemeyeceğimi çalışamayacağımı ve onlara yük olmaya devam edeceğimi düşünüp intihar etme düşüncelerim oluştu. Bunun için çok psikiyatriste gittim bana çeşitli ilaçlar verdiler. Çok çeşitli ilaçlar kullandım ve psikoloğa da gittim uzun süre. Ama bir türlü bu düşünceleri atamadım. Psikolog ile görüştüğümde onun bana telkin etmiş olduğu düşünceleri kabul etmiş gibi görünüyordum ama kendimi kandırıyordum. Yani aslında bu fikirlere inanmıyordum. Yani faydasızdı. İlaç ile tedavi görüyordum aynı zamanda ama hala iyi değildim. Çok doktorda değiştirdim. Ege üniversitesinden bir doktor bana Efexor adlı ilacı yazdı. Bu ilaç çok etkiliydi ama bende tam tersi etki yaptı. Yani intihar düşüncelerimi artırdı. Bu ilacı intihar eden başka bir abime çok iyi geldiği için kullandığım için mutluydum. Beni iyileştireceğine çok inanmıştım. 2 hafta hiç uyumadığını sürekli olumsuz düşünceler içinde olduğunu düşün. Ben mahvolmuştum. 2 hafta sonunda artık iyileşemeyeceğime karar vermiştim ve bu şekilde uykusuz ve kötü düşüncelerle hayat geçmezdi. Birgün evde kızımla yalnızdım ve o zaman kızım 5 yaşındaydı. İntihar etmeye karar vermiştim zaten. Uygulamaya geçtim. Kendimi kravatla astım hemde 3 defa. Her seferinde bayıldım ve kravatlar sağlam olmayıp koptuğu için kurtuldum. Dördüncü kez denemek üzereyken kızım yanıma geldi. Kızımı görünce duraksadım ve birden herşey değişti sanki. Ağlama krizine girdim ve eşimi aradım. Tabii herkesin haberi oldu ve beni hastaneye götürdüler. Hastanede 1 ay yattım. İnanırmısın oradan çıkmak çok zor oldu benim için. Çünkü hastane içindeyken hiç sorumluluğum yoktu ve rahattım. Bir haftasonu evci çıkmıştım ve o zaman panik atak nöbeti geçirdim. Hiç çıkamayacağım derken başka ilaçlara başlamıştım. Bu ilaçlar bana daha iyi geldi. İntihar düşüncelerim gitmişti ama tam da iyi değildim. Hastaneden çıktım tabii 1 ayın sonunda. Aradan 2,5 yıl geçti ve hala ilaç kullanıyorum. Ama daha iyiyim. Artık intihar düşüncelerinin ne kadar saçma olduğunu biliyorum. Şunu söylemek istiyorum asla vaz geçme mutlaka sana iyi gelecek ilaç kombinasyonunu deneyerek bulabilirsin. Ben o kadar çok çeşit ilaç kullandım ki tahmin edemezsin. Ama ben iyi geleni buldum. Bu ilaçlarla artık iyiyim. Tabii ilaçsız kötü olacağımı düşünüyorum henüz bırakamam. Ama bırakamasam da tüm hayatım boyu kullanmak zorunda olsamda kullanacağım. Nasıl bir şeker hastası insülini bırakamıyorsa bende bu ilaçları kullanabilirim.
Sonuç olarak hastaneye git ve sana doğru gelecek ilaçları bulmaya çalış. Ama unutma her ilaç bir deneyim ve eğer sana iyi gelmiyorsa anlarsın. İntihar düşüncelerini artırabilir. Dikkatli ol ve tekrar doktora git yeni bir ilaç kombinasyonu iste. Asla vaz geçme bence mutlaka bulacaksın. Hayata bir kez geliyoruz. Erken gitmenin bir manası yok. Bunu bir düşün mantıklı olanın bu olduğunu göreceksin.

bosver baska seyler dusun bır ıse gır calıs hıc bıseyın kalmaz eskıden bende cok dusunuyordum sımdı gectı allaha sukur

Ben de intihar etmek istiyorum ancak ne şekilde yapacağımı bilmiyorum suda boğulmak ve yüksekten atlamak bana göre değil en güzeli silah aslında ama oda bende yok birgün bile yaşama isteği yok ben de zoraki yaşıyorum ölümden korkmayı bırakın ölümü özlüyorum .

Sizi ayakta alkışlıyorum. Düzmece olduğunu düşündüğüm bu konu hakkında duygularımı dile getirmissiniz

sokrates

Aynı düşüncedeyim. Bende ilaç ile kesin olmuyor kendimi asmak bir ihtimal olabilir ya da bileklerimi kesmek. Zaten kan tutuyor kesin bayılırım.

baska seyler dusun cok sıkılıyorsan bır ıse gır calıs hıc bıseyın kalmaz bendede vardı gectı allaha sukur

Merhaba Koray ağabey.

Ben birden fazla doktora gittim, uzun süre psikoloğa gittim, 15 gün hastanede yattım, farklı farklı ilaçları kullandım bir fayda görmedim hiçbirinden. Benim kararım artık kesin.

Kardeşimlerim benim yazdıklarımı okuyun. Beyninizin kimyasal dengesi bozuk olduğu için böyle düşünüyorsunuz. İnanın ilaçla düzelebilirsiniz. Ben bunun örneğiyim. Şu anda ölmüş olabilirdim ama ölmediğim için mutluyum. Unutmayın intihar etme düşüncesi doğru bir düşünce değil. Bunu kabul edin. Dini açıdan yaklaşmıyorum. Bilimsel olarak beyninizin kimyasal durumunu düzeltebilirseniz düşüncelerinizin farklılaşacağını göreceksiniz. Kaybedecek çok şeyiniz var. Şu an için bunun mantıklı gelmediğini düşündüğünüzü biliyorum. Ama yanlış. Hayat bir çok sürpriz yapar bize ve mutlaka biri sizi bulacaktır. Polyannacılık yapmıyorum. İnanın düşüncelerinizi değiştirebilirsiniz. Öncelikle doğru ilaç kombinasyonunu bulun. Ben 150mg Lustral, 5mg Risperdal, 25mg Laroxil kullanıyorum şimdi. Ama bunları kullanın demiyorum yanlış anlamayın. Kendinize uygun olanı bulana kadar deneyin. İnanın buna değer. Kimyanızı düzeltin yavaş yavaş hayatınız değişecek. Sabır biraz sabır.

vakanüvis_faruk ilaçla gerçekten olmuyor ben denedim kendini asmak ve bilekleri kesmek iyi yöntemler aslında ancak ipi doğru bağlamak ya da bilekleri doğru kesmek gerekiyormuş bildiğim kadarıyla .

Sokrates sende iyi değilsin ama iyi olabilirsin. İşkembeden atmıyorum. Ben öldüm ve geri geldim. Geri geldiğim için çok mutluyum şu an. Ölümü tattım evet. Şunu düşünün intihar ile ne kazanacaksınız? Kimi mutlu edeceksiniz? Diyorum inanmasanızda beyninizin kimyasını düzeltmeniz gerek önce ilaçla, sonra zaten hayat değişecek. Buna inanın ve yapın. Elinizdeki en önemli kazanımınız hayatınız. Bunu boşa kullanmayın. İnanın bana ve dediklerimi yapın.

koray75 sağol ancak ben 2007 yılından beri ilaç kullanıyorum tam 11 sene oldu polistim silahım alındı geri hizmete verildim yaşadığım maddi kayıplar da var bunun üzerine geldi tabii kendi aptallığım yüzünden oldu bunlar beni çekemeyen insanları yaşadıklarımla kendime güldürdüm en zoru da bu zaten psikolojisi bozuk damgası yemek üstüne kayıplar tek bir arkadaşım bile yok istemiyorum da zaten evlenmekte istemiyorum artık hayattan zerre kadar zevk almıyorum bundan sonra da alacağımı sanmıyorum geçmişimde yaşadıklarımdan dolayı ölmek ve yok olmak tek istediğim bu çok birşey istediğimi sanmıyorum dünya bensiz de olur ben de dünyasız.

Ben de intihar düşüncesi yok ama intikam alma düşüncesi var

Intihar edip serefsizleri sevindireceğime patlatırım kafalarına bi kaç yumruk onlar düşünsünler intiharı

Elimde bir keser bu adam karın deşer.

Ben öleyim yeter ki de kim sevinirse sevinsin isterlerse arkamdan eğlence yapsınlar benim düşüncemde bu dünya onu sevenlerin olsun.

Sokrates evet dediğiniz gibi belli bir yer varmış keserken falan fakat ben işi sağlama alıp ikisini birden düşünüyorum.

Koray ağabey ilaçların beyni uyuşturduğunu düşünüyorum.

Sokrates evet dediğiniz gibi belli bir yer varmış keserken falan fakat ben işi sağlama alıp ikisini birden düşünüyorum.

Koray ağabey ilaçların beyni uyuşturduğunu düşünüyorum.

Ben öleyim yeter ki de kim sevinirse sevinsin isterlerse arkamdan eğlence yapsınlar benim düşüncemde bu dünya onu sevenlerin olsun.

Sakin olun. Çok yanliş duşunüyorsunuz
Aslinda ben de kimine göre yanliş düşünüyorumdur ama sizinkisi kendini öldürmek.

Üst Alt