Merhabalar tüm arkadaşlara,yaşça muhtemelen hepinizden büyüğüm ya da belki benimle aynı yaşlarda olanlarda olabilir.burada yazdığınız tüm ilaçları ((yeni çıkan ilaçlar hariç)) ve yazmadığınız;bir ara yasaklanması bile istenen RİSPERDAL adlı ilaç ve yüksek dozunu uzun zaman kullandım.(2000-2004) yılları arasında.Bir çok arkadaşın yaşadığı sorunları alası ile zamanında yaşadım.üniversitede de okurken rahatsızlandım üniv.yi bıraktım(((keşke şimdiki aklım ve imkanım olsa bırakmazdım.))) o zaman hem ailem madden iyi değildi hem de psikolojim elvermediği için okulu bıraktım(zaten hastaydım,mecburdum bırakmaya)....birinin takip etmesinden tutunda;yazdığınız intihar etme duyusuna kadar hepsini yaşadım...Ama emin olun hepsi geçici
Ben hastalandığım yıllar içerisinde bu hastalığın yanında sol gözümün korneası delindi,psikolojik rahatsızlığımın yanına göz engelim baş göstermişti.yaşım 2003 yılında 23'tü.işim yoktu,okulu ve tüm istikbalimi karanlık gördüğüm zamanlardı,bırakın istikbali;bazı geceler hezeyanlarımdan halüsinasyonlarımdan korkmaktan uyuyamıyor,uyusam bile asla uyanmamak için arada uyansam bile tekrar uyumak için zorluyordum kendimi
çoğu zaman ailemin bile bana düşman olduğunu düşünüyor,beni öldüreceklerini bile düşündüğüm uzun uzun günlerin sonunda daha detaya girmek istemiyorum;İNANIN ZAMAN İÇİNDE KENDİ ÇABANIZ,AİLENİZİN ((SİZE KÖTÜLÜK GİBİ GELEN))DESTEĞİ VE DOĞRU DOKTOR TEŞHİŞİ İLE HER ŞEY HATIRALARINIZ DA KALACAK VE ÖMRÜN HER GÜNÜNÜN YAŞANAŞI BİR ANININ MUTLAKA OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ...((((Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bir çok doktor farklı teşhişler koydu ama beni iyileştiren teşhişi ve ilaçları uygulayan kişi;belki emekli olup muayenehanesini bile kapatmıştır ama bulursanız bakırköy ruh ve sinir hastanesinde nörolog olarak görev yapan aynı zamanda hem psikoterapi uygulayan Dr.Nihal Turan CEYLAN'dır.
Ailemin maddi gücü dediğim gibi uygun değildi;babam hem emekli hem de hatalık çalışan biriydi ama o zamanlar bana,terapi aldırmak için bir haftalığını veriyordu.Ama 1 saat süren terapiler sonunda arka arkaya yani aynı ayda en fazla 2 kez terapi almışımdır;bu zaman zarfından sonra süreyi doktorum kendisi zamanla arttırdı ve en .ok 7-8 seans sonra artık ilaç sayım 1 dolu poşetten 3 adete düşmüştü ve terapilerden 4 ay sonra arkadaşlarımla dışarı çıkabiliyor ve hatta aileme bile güvenebiliyordum.anlayacağınız uzun lafın kısası
1- Hastalığı kabul etmek
2- İyileşmeyi istemek
3- Doğru doktoru bulmak
4- Doğru teşhis ve bunların yanında ilaçları doğru zamanda almak ve spor yapmak.
Son olarak şu an kamu kuruluşunda engelli memurum,evliyim ve bir Rabbim cümlemizinkini bağışlasın bir oğlum var....Kısaca mücadeleyi bırakmayın yılmayın ve dermansız bir derdinizin olduğunu asla düşünmeyin...