Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojim iyi değil. Sürekli intiharı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

sen Kafka'da okuyorsundur muthemelen.
Okuduklarımız, dinlediğimiz müzikler ruh halimizi çok etkiler, bizi intihara bile sürükleyebilir. İnsan düşündükçe, hayatın anlamsız olduğunun farkına varır. Düşündükçe, mutsuz olur. Bir süreliğine farklı kitaplar okumanı veya hiç okumamanı tavsiye edebilirim. Misalen vakit öldürmek için dizi izleyebilirsin. Şu internet dizilerinden olabilir. Vakit kayıpları bazen bizi diri tutar. Yürüyüş yapma imkanın yoksa, resim yap, çiçek dik, el işi yap... Kısacası standart hayatının dışına çık. Amaçsız bir şeyler yap. Dinlen, ruhunu dinlendir...

Al bendende o kadar ölsekte kurtulsak issizlik parasizlik yoksulluktan

Ama bu da bana gerçekten kaçmak geliyor. Doğruyu söylememek bir nebze yalan söylemektir. Kendime yalan söylemek istemiyorum.

Umarım durumunuz düzelir.

Kung fu:D
Çekirge başka şeyler düşün.
Odabaşıyım. Sersem odabaşı değil Obabaşı:cool:

Ne yapacağımı bilemiyorum

Merhabalar,

Ben yaklaşık 4-5 senedir neredeyse aralıksız intihar düşüncesine sahibim ve iç sıkıntısı yaşıyorum. Hastanede de yattım, ilaç da kullandım fakat hep geçici çözüm oldu. Şu an için doktorla veya ilaçlarla bağım yok. Günün belli saatlerinde üzerime çöken iç sıkıntısı intihardan başka yolun olmadığını gösteriyor gibi. Sıkıntının geçmesiyle beraber bu düşüncenin anlamsızlığının farkına varıyorum. Ne yapacağımı bilemediğim için sizlere sormak istedim. Ne yapabilirim?

Sen bu intihar muhabbetini takıntı haline getirmişsin resmen hoşuna gidiyor bunun geyiğini (sohbetini ) yapmak yoksa edeceğinden falan değil 5 senedir aynı mevzu yeni konu açmanın alemi ne eski yazılanlara bak geç ne güzel işte ilaca da bağımlı değilmişsin bağımlı olanlar ne yapsın onlar hiç yaşamasın o zaman senin ya işin gücün yok canın sıkılıyor ya da bu tarz geyikler hoşuna gidiyor aman ne olur intihar etme hayat güzel sen bize lazımsın..! :p

Lütfen sakın bunu yapmayın kendinize hobi bulun meşale bulun sevdiklerinizi düşünün çeken bilir anlyorum bk burda bistürü arkadaşlar da bazen aynı duyguları yaşıyor evet hayat bazen zor ama lütfen kolay olanı seçmeyin bnde aynı sorunları yaşadım bi psikologdan yardım alın terapi iyi geliyor inanın bana ve lütfen bol bol dua okuyun ezberleyin nas süresini özellikle okuyun

-Psikolojik destek al
-Sana yakın olan eş,dost,arkadaş bunlarla çözüm bulamadığın konular hakkında fikir ve destek iste.
-Açık havada yürüyüş ya da koşu yap. (Müzik eşliğinde)
-Aynı konuları düşünmek yerine, düşünceni dağıtacak uğraşlar bul. kitap oku,bulmaca çöz,hayvan besle.
-Geleceğini şekillendirecek planlar yap ve uygula.
-Seni rahatsız eden düşüncelerini sırasıyla kağıda yaz, yazdıklarını bi süre sonra oku.
yazdıklarının saçma olduğunu düşünürsen kağıdı yırt.
Üşenme-erteleme-vazgeçme bu sözü de odana, kapına, her gün görebileceğin bir yere koy. Her şey sende başlıyor. unutma geçmiş olsun.

Hayat zorluklara rağmen mücadele etmek tir.

Evet, takıntı oldu belli dönemlerde kendini yenileyen bir düşünce. Geyik demek hoş olmamış. İşim gücüm gayet var fakat bu düşünce yine var.

doktorunu değiştir başka doktora git psikolog yardım al arkadaşın dediği gibi anlatamadıklarını kağıda yaz ve psikoloğa ver aynısını psikyatriye ver hayatını yaz kağıda içinde saklama ilaçlarını düzenli iç başka bizim yapacağımız bundan ibaret her şey sende bitiyor başka rahatsılığın yoksa

Terapi alıyordum lakin salgın ile bıçak gibi kesildi okuduğum şehirden döndüm.

Teşekkür ederim. Gayet iyi bir rutinim var fakat kimi zaman sürdürürken sıkıntı için kalıyorum. Bir şey yapmadığım vakit de daha büyük sıkıntı içinde oluyorum. Bulunduğum konum itibariyle de terapi şansım yok maalesef.

Teşekkür ederim, bşka doktoru deneyeceğim.

milletin ne diyeceği umrunda olmasın bulunduğun şehirde de gidebilirsin ALLAH göstermesin başka hastalığada çevirebilir önceliğin kendin olmalı bencillik değil karıştırma senin hayatın senin kararlar yaşam hepimize zor hak etmediklerini yaşamışsın biraz sabırlı ol hayat çok ağır insanlar zor iç dünyadan bitireceksin çok sıkıldığına dolaş gel pandemi var ama herşey geçecek

Ne eş ne dost yürümek doğa yürüyüşü yap meşale bul dedğim duaya adapte ol ve inancını kaybetme herşey seninle başlar sende biter pes etme lütfen canının bir şey yapmak istemiyor anlıyorum seni emin ol arkadaşım ve lütfen dua et ve terapi al

Adıyaman menzile gitmeni tavsiye ederim. Ama sabret benim hikayem cok zor profilimde okuyabilşrsın

Halisin Bi yandan sabretmen lazım aniden olacak iş depiğiya ben okadar doktora gittim o kadar hastanede yattım bir türlü salinlesmiyordu. İlk baslarda menzile gitip geldim. Hep sabrettim. Suan doktora gittimiyorum nadiren gidiyorum ilaclarıda yatınca alıyorum. Namaz kılıyorum. Vird zikrini de ilk önceleri cok zorlanıyordum cekiyordum su daha iyi cekıyorum. Sabredecek in. Amerikaya uzaya nereye gidersen git hangi ilacı kullan hıc birsey değişmez. Sen inanmadıktan sonra. Sabredeceksin... Su an kafam biraz rahat sükür Rabb ime

Merhaba güzel kardeşim , insanoğlunun ve bende dahil sorunumuz kendimizi tanımamak şu an herhangi birinizle tanışmak istesem ve kendini tanıtırmısın diye sorsam muhtemelen herkes kendini cismen anlatacak şu boydayım şu kilodayım şunları severim şunları sevmem yani tanım hep cismen olacak , kimse fıtrat özelliklerinden bahsetmez çünkü bilmiyoruz bilmiyorduk . Kendimizi hep cismen gördüğümüzden sorunlarımızda maddesel boyutta çözülür sandık sanmayada devam ediyoruz . Ben neden varım sorususunu kendimize sormadığımızdan , artık neden olayım ki noktasına da kolay varıyoruz . Yani olay örgüsü bu kadar basit mi? Ya da biz düşüncesel olarak bu kadar basit mi yaratıldık ki neden varım sorusunu cevaplayamadan merdivenleri beşer beşer atlayıp neden olayım ki noktasına varıyoruz. Oysa basit bir teknolojik aleti bile öve öve bitiremiyoruz bazen aklımız şaşıyor nasıl yaptılar diye aynı ürünü biz yapmaya kalksak bilirizki işin en temeline inmemiz gerekiyor inemezsek bize verilen malzemelerin hiç önemi yok örneğin son teknoloji ürünü bir telefonu parçalar halinde verseler muhtemelen çoğu kişi bunu birleştirebilecek ama çalışma prensibini yazılımını bilemeyecek dolayısıyla asla ben bu telefonun herseyini biliyorum diyemeyecek, bizlerde neden var olayım ki noktasına böyle varıyoruz kendimizi dış kapaktan tuşlardan kılıftan vidalardan ibaret gördüğümüz için .

Sorunumuz bilmemek bilmektende kaçmak güzel kardeşim özelim açık yardıma ihtiyac duyduğun her an yazabilirsin ben neden varım sorusuna cevap bulup sorunlarımı yendiysem sende yenebilirsin . Unutmaki sen ve bizler akıl almaz ve muhteşem eserleriz en başta bu yaradılışın muhteşemliğine saygı duymamız gerekiyor çünkü şok edici ve benzersiz bir eser

Selametle

@emreden
Teşekkür ederim anlayışınız için.

@tapasya

Meşgalelerim var fakat bu dönemde yapmakta zorluk çekiyorum. Yapmadığım vakit daha da sıkıntıyla doluyorum.

Öneriniz için teşekkür ederim fakat bu işin dua ve din ile olacağını zannetmiyorum artık.

bu dunyan ıcın otekı dunyanımı feda edıceksın ıntıhar ederek. Bu dunyada cile çekmişsin bunlara yenılıp otekı dunyadadamı cile cekmek ıstıyorsun yoksa sabredıp cektıgın cılelerın sevablara donusup senı cennete goturebilmesini istemezmisin.Ebedı hayatı dusundunmu sonsuz nese mutlulık nımetler bu dunyanın hangı cılesıne degmez kı allah katlanamıyacagın dert vermez. Egerkı ınanclıysan ımanlıysan bunları dusun.Inancsızsan zaten allah hıdayetı nasıp etmezse karsında evlıya olsa sozlerı tesır etmez.

Lütfen umudunu kaybetme bak inanın bn sana inanıyorum çünkü bnde yanı dönemdeydim zamanla geçiçek terapi al dinlen uyu yat hiçbirşey yapmak istemiyorsan yapma zorlama zaten ama terapi al bu ni süreç ve geçicek böyle düşün

Ruh halini şuan düşünemiyorum ama intiharda kolay birşey değil o can çıkma anını yaşamak yerine her türlü sıkıntıya razı olursun

Psikyatri'ye git yatmak istemiyorum yatırırsanız şöyle böyle yaparım de hap'la felan çaresine baksınlar

Al bendende o kadar ölsekte kurtulsak issizlik parasizlik yoksulluktan

İntihar edenlerde bulduğum en saçma bahane parasızlık :) Türkiyedesin. İş biraz sabretsen veya arasan elbet bulursun. Borcun bile olsa maaşının 3/2siyle geçinebilirsin. Parayı dert etmeyin lütfen gerçekten ben bütün masrafları buluyorum siz sadece har vurup harman savuruyosunuz.
vakanüvis_faruk bak şimdi sana sadece şunu söyliycem başka yolu yok bu işin. Şimdi sen intihar etmek istiyosun ya. Ben seni anlıyorum bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ama sana sadece şunu söyliycem. Eğer ki sürünsen bile hayat yaşamaya değer. Birde kurtulma ihtimalini düşün. Düşünce yapının değişebilceğini düşün ? Bu çok zor belki ama. Ne bileyim ne sıkıntın var bilmiyorum ama kendini sev önce. Kimsenin sevmesine gerek yok de ve kendini sev. Neler yapabilceğinin farkına var. Herkes kendisinin doktoru olmak zorunda.

sleeping beauty saol gerçekten bende bi insanı iyileştirebilcek çok şeyler var ama karşı tarafın bunu alması zor.
Biz hiç sıkıntımız olmasın diye uğraşıyoruz. Birde sıkıntına sahip çıkmak var. oLsun milletin derdi yok benim var ne olmuş diyebilmek var. Bu kafaya insan yaşlandıkça yavaş yavaş gelir zaten.
Örneğin 20 yaşında biri çok yakışıklı olup altnda arabasıyla güzel bi işinin olmasını ister dimi.
Ama 40 yaşındaki bi insan fabrikada çalışayım çok güzel bi sevgilim olmasın havasını atmıyım diye düşünür.
Alt yaşlar yüksekliğe aşıktır üst yaşlar yetiyo der. Bu gerçekten var olan birşey yaşayan insan bunları görücek...
Ozaman bu msjımı okuyan olursa diyceklerki ne kadar kafamıza takmışız yaa.
Dİpnot : Toplum insanı bu noktaya getiriyo... Herşeyi 4/4lük olan insanı sevmiyolar aralarına almıyolar dışlıyolar.

Elinize hiçbir şey geçmeyecek arkadaşım. Sadece bu dünyada yaşadığınız acıyla değil birde öbür taraftaki acıyla yüzleşmek zorunda kalacaksınız. Bu dünya hassas kalpler için maalesef cehennem zaten birde öbür dünyada daha da çok acı çekmeyin. Rahat bırakın kendinizi, içtiğiniz kahveden, çaydan zevk almasını bilin. Okuduğunuz bir gazeteden, birkaç sayfa romandan, kitaplardan zevk alın. İzlediğiniz filmlerdeki rol oyuncularının diğer filmlerine veyahut dizilerine de bakın. Kişisel olarak gelişmeye açık olun. Yürüyüş yapın, derin nefes alıp verin. Hobiler edinin,fobilerinizden kurtulun. Arkadaş edinin sıkıntılarınızı paylaşın çevrenizle dertler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır felsefesini oturtun hayatınıza. Size sıkıntı veren kişileri tek tek çıkarın hayatınızdan. Yüklerinizden kurtulmuş olursunuz böylece. Her insan sevmeye ve sevilmeye muhtaçtır. En derin saygılarımla.

bende 2015 ten beri bu haldeyim. 2018 den beri depresyon tedavisi görüyorum. 2 kez hastanede yattım, kullanmadığım ilaç kalmadı ama hala kurtulamadım intihar düşüncelerinden. hayattan hiç bir zevk almıyorum.

Son düzenleme:
chesterrr
Iyi olma umudu belki de ıstırabı daha çok artırıyordur artık hayatın iyi olmadığını kabul ederek devam edeceğim. Haklısınız insan kendi doktoru olmak zorunda.

tapasya
Birkaç gün itibariyle ilaç kullanımına başladım teşekkür ederim.

deep_blue85
Çok haklısınız elimden geldiğince rutinimden bile zevk almaya çalışıyorum bu sebeple.

atlantis6
Nasıl bir şeyse bitmiyor ne yazık ki.

kardeş bende psikiyatrik hastalığı olan biriyim emin ol zamanla her şey yoluna giriyor sadece sabret öyle güzel günlerin olur ki bu söylediklerine hem güler hem mahcup hissedersin ve rahatla sakin ol çözüme odaklan selam sevgi ve saygılarımla

çok zor dayanmak bazı şeyleri kafama çok takıyorum elimde değil...

besyo0419

Bu tür yapılanmaların verebileceği hiç bir şey yok sakın kanıpta aralarına dahil olmayın o tür yerler girdap gibidir bir girdinizmi çıkamazsınız. Ben eski cemaat mensubuydum yaklaşık 7 sene kaldım iyi bilirim yaşananları en güzeli inancınız varsa kendiniz araştırıp yolunuzu belirlemek.

Üst Alt