Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastasıyım. Konuşacak sohbet edecek arkadaşım yok!?

Konular
12
Reaksiyonlar
64
Sizde durumlar nasıl psikoz hastasıyım. Çevremde kendimden kime bahsetsem benden kaçıyor. Yalnızım sohbet edecek hiç mi arkadaş bulamayacağız.

İnsan sosyal bir canlıdır.Bazı şeylere göz yumman,kulağını kapatman gerekiyor.Tabiki de git karaktersizlerle arkadaşlık yap demiyorum ama beklentini kıstığında iş hallolur.Ekonomik durumun varsa jest yapabilirsin mesela birgün sen birgün o.Bu vesileyle aktivite yapacak,dertleşecek bir arkadaşın olur.Kafa yapına uygun bir arkadaş ya da zıt kutuplar olmayacağın açıkları kapayıp sürdürebileceğin arkadaşlık.Ben de şuan asosyalim ama benimkisi ekonomik biraz da.

Biri ekonomik durumu iyiyse eziliyorsun karşısında o yüzden önce kendi kendine yetme sonra arkadaşlık hani lisedeki gibi arkadaşlıklar dertsiz,tasasız maddi menfaat gütmeden olmaz ki.

10 senelik ilişkilerimi bitirdim sayılır ben aramayınca kimse işi düşmediği sürece aramıyordu onları 2025 de bıraktım 2026 da tekrar dönerlerse işiniz mi düştü diye sorarım

@AltayTuna, Evet ya öyle insanları ben de sevmiyorum.İnsan bir arar hâl hatır sorar öldün mü kaldın mı değil mi?

@Mustafa _10, Büyük kesim de yoksulluk çekiyor ya da borç gıtlak yaşamaya çalışıyor.O yüzden denk arkadaşlıklar kurmak önemli.

Son düzenleme:
Valla ben nasıl görünüyorum dışarıdan tam emin değilim ama kendimden kendim bahsedecek olursam, çoğu arkadaş taleplerini ya reddediyorum yada önce bir süzgeçten geçirip sonra çoğunlukla onların da çoğunu ya reddediyorum yada redddediyorum.
ama reddettiklerimle havadan sudan konuşmalara açık olsam da saçma fikirler duymaya pek alışık olmadığıma dair sanırım kuvvetli sinyaller veriyorum. :)

çoğu kişi yani arkadaşlarımın çoğu durumumu hastalığımı bilmiyorlardır diye düşünüyorum çünkü ben bunu istemiyorum yinede araştırma yönü çok gelişkin bazı arkadaşlar birşekilde ulaşmış olmalılar ki bazı sözlerinden bunu anlamak mümkün oluyor. çok farketmeyecek ama durumu biliyor olsalardıda çoğunu reddederdim diye düşünüyorum.

neyse sadede gelelim.

sebep: ben çok çalışmış ve halen dur durak bilmeyen bir çalışma disiplinine sahibim ve bunu yaparken de mantık temel bilim alanının prensiplerini kullandığımı düşünüyorum yani daha anlaşılır söyleyecek olursam, mantıksız şeyler ilgimi çekmez.

ve gerçekten hatrı sayılır efor sarfettim sanırım. Ve halen de sarfediyorum. Kişi arkadaşından bilinir dolayısı ile her ne kadar çok nazik bir kişilik olarak tanınıyor olsam da çevremde arka planda çok katı kurallar bulunuyor aslında. Ve bunun bozulmasını istemem. Zarar görmeyi hiç istemem, Allah'a sığınırım ve kimse zarar görmek istemez.

yalnız olmaktan çok keyif alıyorum. sessizliğin sesi benim çoğunlukla tercih ettiğim müziktir.

bu başlığa "arkadaşım yok" diye derdini paylaşanlara söyleyeceklerim şunlar sanırım:

"kendinize iyi davranınız"

kar & yağmur

Herkesi menfaatperest olarak itham ediyoruz ama hiçbirimiz onları karşılıksız sevmiyoruz.Beklentilerimiz hat safhada.Onları kısarsak bir ayar verirsek sosyalleşilebilir.

@kar&yağmur, Elbette ki kendinle başbaşa kalmak önemli ve gerekli ama kimse de başı dolu olsun demedik :) İnsan sosyalleşmeye zaman ayırmalı dedik.

Genel olarak yalnızlığı ve sessizliği seviyorum fakat bazı zamanlar derdimi paylaşmak istiyorum.Hatta havadan sudan konuşma ihtiyacı bile oluyor bazen.Bazı insanlar sinir bozucu konuşuyor ya da ben bazı söylenenlere aşırı alınganlık gösterebiliyorum.Sosyal medyada 1-2 kişi var sohbet ettiğim ama ben yazarsam konuşuyoruz yoksa beni arayan soran da yok 1-2 akraba dışında

@Hanlı, Herkes öyle yalnız değilsin.Eskiden akraba ziyaretleri olurdu.Gelen giden eksik olmazdı eve.Şimdi kimse ne gidiyor ne de geleni var.Trafikten pay biç saygı yok,inayet yok.Sinirler gergin ve tahammül edemiyor kimse kimseye...

@Hanlı,

LİSE 1 ÇAĞLARIMDA YANİ 2.000 YILINDA İKEN ve başıma gelen bir kaza ile doğrusu hayatım kararmıştıdı.

Sessizliğe büründüm. konuşmayı kestim.
İnsanlardan uzaklaştımdı.

@Staytuned yazdıklarınızdan sebep yakın gördüğüm kişiler dışında fikirlerimi söyleyebilen biri de değilim.Tartışmayı sevmiyorum.Gerçi sabit düşüncelerim çok yok okuduklarımdan dolayı zihnim karmakarışık oluyor.Belli birkaç konu dışında ısrarla bağlı kalmıyorum.Bir de insanları eleştirmek veya uyarmak zor geliyor.Hem tepki almaktan hem de karşıdakini üzmekten korkuyorum.

@Sakar_Şakir_60 tamamen insanlardan uzak durmayın bence aşırı yalnızlıkta sağlığa ciddi zarar.

bu durumu sadece psikoz hastaları için düşünmeyin. genel olarak insanlar çok değişti sağlıklı bireyler bile artık bilinçli şekilde yanlızlığı tercih ediyor.

@Sakar_Şakir_60,
İlk psikotik depresyonumu ben de 2000 yılında geçirdim. Yeni bir ortama girdim ve alınganlık ve şüphecilik başladı depresyona ek olarak. Her şey çok hızlı gelişti. O ortamdan uzaklaştım, dayanabilseydim, kalsaydım belki çok güçlenecektim.

Herkes niye böyle içe dönmüş, kendini izole etmiş yahu?
Psikotiğim ve gayet de arkadaşlarım, sevdiğim insanlar var. Ha, anlaşamadigim kisiler de var ama çok doğal bu.
Kimse de sizi hastasiniz diye dislamaz, normal davrandiginiz muddetce. Benim hasta oldugumu anlamiyorlar bile. Doğal biçimde gelisiyor her sey, kafa dengi isek arkadas kaliyoruz.

@Mara,
Kadın etkisi o.
@Staytuned,
Konunun parayla bir ilgisi yok.Para neden gösteriliyor olabilir.O da zaten işçi çalıştırmak para veriyim nasılsın de??Nedeni bu olsun bence...Peygamberin evine girenlere ayet inmiş fazla oturmayın diye.Demek istediğim mümin ev münafıklarımız var.Eve misafir gelince alt bölge kaş göz saç kontrol ediyorum.Ekmeğin bir kısmını atmam gerekti.Peynirle oynanmış.Şekerin içine beyaz boncuk atmamışlar.Balkonda diken veya iğne yok.Diş fırçası temiz.Köfte varsa birinin içine taş koyuyorlar bir kişi dişini kırıyor...Anlatmak istediğim kimse iyi değil dikkat çekmeden devam etmek lazım.

@Mara aslinda orta yolu bulmuş biri. Yazilanlari okudum. Inan ki sizin yazdiklarinizi bircok insan konusuyor. Ama bir cok kisi bu durumu hastaligina addediyor ve bilmeden kendini bataklığın icine çekiyor. Insanlarin bes para etmez olduğunu söyleyen arkadaslar farkindaysaniz burada da konuştuğunuz kisiler etten kemikten insanlar... Tavsiyem odur ki Beklentiyi yüksek tutmayın. Arkadas dost aradiklarinizinda insan olduğunu ve her insanin iyi ve kötü huylari olduğunu bilin. Ve kesinlikle yaptiginiz iyiliklerin karsiliginin olacağını beklemeyin. Ve sizi olduğunuz gibi kabullenemeyen birileri olmadığı için üzülmeyin. Sonuc itibari ilr bu hayatta varsınız. Su dunyada bir yer kaplıyor ve muhakkak yuzlerce kisinin hayatina farkinda olmasanizda dokunuyorsunuz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Yalnızlık yanlış insanlarla bir arada olmaktan iyidir. İbadet et Yaratıcıya konuş ondan ala arkadaş mı var.

Konuşacak birini arıyorum diyor, boşver yalnızlık en iyisi minvalinde cevap geliyor bu biraz saçma geldi bana yalnız kalmaya okay olsa konuşacak birinin eksikliğiniz zaten hissetmez.

@NewDay, Kimseye para vermiyorsun jest yapıyorsun bir çay kahve ısmarlamak bile içleri ısıtır.

Allah'ım tüm ihtiyacı olanlara ekonomik güç versin kapıdan bir adım atıyorsun cebinden para çıkıyor.Bu devirde parasız saadet olur mu?Açlık sınırı belli yoksulluk sınırı belli.

TRT dinle isimli bir uygulama var. Uyumadan önce taktım kulaklığı bir tanesini açtım. "Yalnızlık Allah'a mahsustur. İnsanın sosyalleşmesi gerekli, insan muhtaçtır. Allah hiç bir şeye muhtaç değildir." Yalnız kalmak Allaha şirktir diyecekti nerdeyse, uyumuşum gerisini dinleyemedim.

Allah yalnızlığı tercih ettiyse vardır bir bildiği demek ki yalnızlık iyi bir şey ki yalnızlığı tercih etmiş diye de düşünebiliriz .:unsure:

@sokr@t,
Yalnizlik ALLAH c.c a mahsustur sözü ALLAH c.c in kimseye ihtiyaci, hiçbir şeye muhtaç olmadigindandir. Yani Samed isminin anlamı budur.

Üst Alt