Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler, emekli olamazsın dediler..? [Hukuk]

Hadi hayırlısı Ali. Bence kazanacaksın.
Avukatın bu başlıktaki mesajları okudu mu? Süreç konusunda bilgi verdi mi sana?
Tüm gelişmeleri bu başlığa yazıp haberdar et bizi lütfen.

2005 yılında aldıgım %45 vergi indiriminin derecesini deyiştirmek için bi hafta önce hastaneye başvurmuşdum bu gün aldım raporumu yeni rapor oranım %84 yeni ölçütlendirmeye göre verdiler ankaradanda aynısı gelir inşallah çünkü hastanede onların yapdıgı hesaplama cetveline göre verdi oranı defterdarlıkla görüşdügümde rapora itiraz gibi deyilde sakatlıgımda artışdan dolayı tekrar rapor istiyorum gibi bi dilekce yazmamı söyledi ve aynen yapdım hastaneye sevkedildim ve sonuç hastaneden defterdarlıga ordanda ankaraya gönderilip iş yerime yazıyla gelicekmiş sizlerde lehinize sonuçlandırırsınız inşallah

selam

bülent abi avukatım a verdiğim bütün bilgiler sizin kanalınızdan oldu sürekli sizi takip ediyoruz kazanılmış haklar falan bunlar davayı kazanacağımıza işaret diyor avukatım

selam

avukatım sürec konusunda 60 gün falan diyor ama bizim yazdığımız red varya maliye bakanlığı nıdan aldığımız itiraz heralde yeterli ki yetmese ki tebilği bana veren işyeri nede dava acacak tebliğin elden imza ile verilmesi gerektiğini belrtyor silahımızı ava gider gibi hazırladık bakalım hele nerden gelrlrrse gelsinler yeterki kısa sürede sonuçlansında selam ve sevgilerimle

bülent abi maliye bakanlığına actığım dava ankara 3.idare mahkemesi şöyle yazı yolladı bana dava dosyanın görevli ankara vergi mahkemesi başkanlığına gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiş bu ne demek abi

Mmm, bilmem ki. Davaya o mahkeme bakacak demek ki. Avukatın ne diyor?

ben 3-5 yıl sonra başvursam bu vergi indirimine ozaman ne olur yani emekliliğime yankın bi zamanda hoş işkur raporumda var elimde 2001 tarihli ama o özürlü işçi ve kimlik kartı için..?

vergi indirimi....

arakadasın mahkemesi olumsuz sonuclanırsa butun kapılar kapanmıs oluyor....yada hiç bu konuda örnek sonuc yok mu....

ALI ERGIN KARDESIM " GOREVLI MAHKEME VERGI MAHKEMESI OLDUGUNDAN DAVANIN ORAYA GONDERILMESINE KARAR VERILMIS " yazdıgının yanıtı bu

vergi indirimi....""

benim basıma gelen cok komik ve acı verici...aynı anda işe girdigim bir arkadas var o da engelli ve arkadas 2002 yılında vergi indirimne basvuruyor alıyor hakkını....ben sonra yaparım diyorum nasıl olsa ondan daha agırım alırım diyorum....ve 3 ay önce işlemlere baslıyorum...özür oranım düşürülüyor...alamıyorum....şimdi o arkadası göstererek dava acacagım....
bugun bizi yönetenlerin özürlülerin ellerinden aldıkları hakları saymakla bitmez..ve kimsenin sesi çıkmıyor...derdi günü türban olmus hepsiinin....özürlüsüne sahip cıkmayan bir ülkenin ileri değil geriye gittigine inanıyorum...
ve en cok merak ettigim bu vergi konusu yurt dısında nasıl....
ÖZELİKLE OTURANBOĞA KARDES SEN BİLİYORSUNDUR BUNU?

bsaygun, her ülkede değişik uygulamalar var. Ama en yaygın olanı, herhangi bir sınır olmaksızın, ne kadar işgücü kaybı varsa, o oranda olumlu haklar verilmesidir. Yani %10 işgücü kaybı orana 1 değerinde hak veriliyorsa, %80 işgücü kaybı olana 8 değerinde hak veriyorlar..
Bizde ise iş şablondan ibaret: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=354971

son cıkan yönetmelikle ilgili değişiklik yapma çalısması varmı?yada bunun yanlışlıgı konusunda bir çalısma....
ali arkadasın mahkemesi hakkında bilgisi olan varmı?gelişme var mı?

Bu değişikliği yapanlar için ortada bir yanlışlık yok ki! Onlar bilinçli ve istekli olarak böyle bir karar aldılar ve yüzbinlerce engelliyi mağdur ettiler. Aşağıdakilerden alacaklar ki yukarıdakilere verebilsinler! Bizden alacaklar ki, zanginleri daha zengin yapabilsinler...
Dolayısıyla onlar açısından düzeltilmesi ya da değiştirilmesi gereken bir durum sözkonusu değil.

Sevgili ali, şu ana kadarki çektiğin sıkıntıların aynısını bende yaşıyorum. Senin mahkemenin sonucunu müthiş bir merakla beklemedeyiz. İnan bana bu yüzlerce binlerce insana emsal teşkil edecek. İnşallah lehine sonuçlanır, Allah haksızlığa uğrayanların yanındadır.

bir anlam veremiyorum

sayın oturan boğa bişeye anlam veremiyorun nerye başvuracağımıda .diyelimki ben yüzde 50 özürlüyüm şü anda devlet hastanesinden özürlülük oranımı belirten10.10 .2004 yılına aitraporum var ama herangi bir kurum sevk etmediği için işe yaramıyor.emekliliğime 3 yıl var diye nasıl olsa vergi indirimi alırım düşüncesiyle rapora baş vurmadım.emeklilik zamanı geldiğinde yani 2008 yılında vergi indirimi için baş vurduğumda aynı hastane aynı doktor bana sakatlık oranlarının değiştiğini senin yüzde 50 oranındaki sakatlığın yüzde 34 e düştü sen sakat değilsin artık merdivende cıkabilirsin koşabilirsin hatta oturup kalkabilirsin diyordaha doğrusu bu bu demeğe geliyor. VALLAHİ pes

doktor korkudan raporumu düşürdü yeminine sadık kalmadı

sayın oturandoğa rapor oranımı yüzde 74 ten yüzde34 e düşüren doktorla konuşmak icin kars devlet hastanesine gittim.doktor bana birincide elimden geldiğince yazdım ama maliye itiraz edince ikincisini düşürdüm dedi.zaten gittiğimdede gitme o doktorlar şu anda soruşturmada sağlık bakanlığı müfettişleri incelemeye aldı dediler.maliye oranlara itiraz edebilirsin dedi ama yine karsa sevk ederiz başka yere edemem diyor ordada aynı doktorlar var.ben nerye baş vurayım.saygılar.

Konuyla ilgili cetvelde hangi oran öngörülmüşse, o oran geçerlidir. Bu hiç bir doktorun yada Maliye'deki büroratın insiyatifinde değildir. Rapora itiraz edin, sizi hakem hastanesine sevk ederler. Hakem hastamesinin verecei rapor kesin olur.

Dostlar şu mahkeme sonucunu bekleyelim, tabi Türkiyede de mahkemelerin bitiş zamanları afaki. Bu konu ile ilgili nasıl arabam benim bacaklarım kampanyası yapıldı öyle bir faaliyet yapabiliriz. Sesimizi sadece biz kendimiz duyuyuoruz engelliler sitesi olarak. Bunu bir şekilde güncel hale getirmemiz lazım. Nerde bu sakatlar konfederasyonları anlamak zor.

selam arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum ve yukarda arkadaşın bahsettiği gibi 1991 yılında iş ve işçi bulma kurumu kanalıyla Giresun devlet hastanesinden almış olduğum bir raporum var raporumu olduğu şekilde Ankaradaki heyete gönderdim fakat Gelirler Dairesi başkanlığı 16.07.2006 tarih ve 26230 sayılı yönetmeliğin 18-5-7-10 ve 11. maddelerini ileri sürerek yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı gerekçesiyle raporumu iade etti ve yeni rapor tanzimi için başvurmamı istediler. Söz konusu yönetmeliği incelediğimde Kazanılmış haklar Geçici 1. maddesinin b bendinde belirtildiği üzere 01.09.1993 yılında 2022 sayılı kanuna aylık almaya hak kazandığıma dair Emekli sandığından gelen kartım var. Daha sonra 15.01.1994 yılında SSK lı olarak 1975 sayılı kanunun 25. maddesi gereği işe girdim ve bugune kadar aynı iş yerinde çalışmaktayım. Kurum beni daha evvel Gelir indirimi almam için Gelirler Müdürlüğüne sevk etmediği için şimdi gelir indirimi belgesi kriterlerinin değişmesinden dolayı Gelir indirim belgesi alamıyorum. İlgili yönetmelikteki geçici maddelere göre benim 1991 tarihli raporumu kabul etmelimi etmez ise ne gibi bir yol izleyebilirim. Birde Gelirler İdaresi Başkanlığının bağlı olduğu birim Maliye bakanlığımı oluyor itirazda bulunsam dava açabilmem için zemin oluşturmak amaçlı Maliye Bakanlığınamı Başvurmam gerekiyor. Yukardan anladığım Kadarıylada Vergi Mahkemesinde dava açmam gerekiyor

Senin başvurunu reddeden Gelirler Dairesi başkanlığı'nı (60 gün içinde) dava etmen gerek Murat.
Bu başlıkta tartıştığımız üzere kazanılmış hakkın olduğunu ve davayı mutlaka kazanacağınız düşünüyorum.
İş mahkemesine mi yoksa vergi mahkemesine mi başvurman gerek emin değilim. İyi bir avukatla hakkını alabileceğinden eminim.
Lütfen tüm gelişmelerden bizleri de haberdar et.

selam

buradan takip ettiğime göre vergi mahkemesine başvurmam gerekiyo ama avukatın dediğine göre dava açabilmem için gelirler idaresi başkanlığının bi üst makamına başvurarak hukuki yollar haricindeki tum yolları tüketmemiz gerekiyormuş eger o şekilde başvurmaz isek usulden davanın reddi yoluna gidebilir diye söyledi. 60 gunluk sure başvuruna cevap verilmesi için azami gereken süre imiş, yani cevap verilmesi için bekleyecegin süre cevap verilmediği taktirde 60 günlük sürenin bitiminden itibaren 1 ay içersinde dava açmamız gerekiyomuş.

Evet, vergi indirimi için başvuracaksın, reddedecekler, itiraz edeceksin yine reddededekler; sonra mahkeme yoluna gideceksin.
Haklarınızın sonuna kadar peşinden gidin arkadaşlar... İnanıyorum ki kazanacasınız.

16 temmuz 2006 dan önce alınan sürekli raporlar halen geçerli.Sonra alınanlar veya kontrol istenenler yeni yönetmeliğe tabi.

selamlar ben emrullah daha önce hastaneden almış oldugum %46 oranındaki raporum vergi indirimi için gittigim zaman nasıl oluyorda %22 ye düşülüyor vede surekli yazıyor bu nasıl adalet beni aydınlatırsanız sevinirim emrullah_3536@hotmail.com

bekleyiş

selam oturanboga ben yeni üyeyim daha dün katıldım aranıza mehmetali kardeşimizin mahkemesi ne oldu haberin varmı bende aynı sorunla karşı karşıyayım benim de özürlü raporumu %46 dan %22 ye düşürdüler sürekli oldugu halde eyer mahkemeyi kazanırsa bende hakkımı aramayı düşünüyorum cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

DÜŞEN RAPORLAR HAKKINDA

Değerli arkadaşlarım önceki raporlarınızı ve sonraki düşen raporlarınızı aynen yazarsanız sürekli değişmeyen raporların nasıl düşürüldüğünü göreceğiz.Raporlar doktor kanaatine göre değil balthazar özür dereceleri formülüne göre veriliyor.Bu da fonksiyon kayıplarını esas alıyor.SEVGİLER.

Bu konuda bir gelişme bilmiyorum. Hukuki süreç başlatan arkadaşlar gelişmeleri buraya yazacak ki bizler de haberdar olalım...

Üst Alt