Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler, emekli olamazsın dediler..? [Hukuk]

Doktorlar

Benim anlamadıgım bu kadar sacma sapan hesaplama sistemini herşeye konusan muhalefetlik yapan kesimler neden dile getrimiyor...tabibler birliginin bir itirazı yok mu....bunlar hasta insanların haklarını savunmazlar mı hiç...ne biçim adam bunlar ya...bişeyler yapmalıyız arkadaşlar....birlik olalım...facebookta falan bülent abi biryer acsan destek veren herkesi oraya cagırsan...sen cagar herkez gelir....ordan harekete gecir bizleri..burda herkezin ortak bildigi inandıgı insan sensin...

izzetogretmen umarım yargıtay hakkında olumlu bir sonuca varırda buda bizler gibi bekleyenleri umutlandırır. Gelişmeleri zaten buradan bizlerle paylaşacağın için merak ve heyecanla bekliyoruz. saygılar.

Dava sonuçlanır sonuçlanmaz sizi bilgilendireceğim arkadaşlar. Pazartesi günü Danıştay'ı aramayı düşünüyorum.Dosya halen incelenme sırasını bekliyor.

Benzerlik (oturan boğa'ya sorum)

Sevgili arkadaşlar,Buna benzer bir davamda benim oldum maliyedeki raporum %30 idi bendeki ise %40 bunu bilmiyordum. emekli olmaya gittiğimde %30 rapor olduğundan emekli olamazsın dediler.ben ssk ya dava açtım, mahkeme beni aynı hastaneye (tam teşekkülü) hastaneye gönderdi ve oradan zorda olsa %40 rapo aldım. mahkeme bu raora istinaden emeklili olacağıma dair karar verdi. Deva şu anda temyizde ama açtığım mahkeme iş mahkemesi idi.Şimdi sizlerin yazdıklarınızı okuyunca kazanmış olduğum hakkımı bile kaybetme korkusu yaşıyorum ...Bıktım artık uğraşmaktan nedir bunlar?Sayın Oturan boğa bu konuda bana bilgi ve düşüncelerinizi aktarılmısınız.TeşekkürlerimleKorkut YILMAZ

Merhaba arkadaşlar. Danıştay davam hakkında karar vermiş. Karar "onama" diyor. Henüz bana tebliğ edilmediği için anlamını bilmiyorum.

Genel Evrak Bilgileri

Dava geçmişi:

Merhaba arkadaşlar. Benim vergi indirimi için devlet hastanesinden aldığım %40'lık rapor Maliyece %20'ye düşürülmüştü. 2004 yılında idare mahkemesinde dava açtım. Mahkeme görevsizlik kararı vererek vergi mahkemesine yolladı. Vergi mahkemesi "sorun sakatlık oranıyla ilgilidir" diyerek dosyayı bölge idareye gönderdi. Bölge idare de görevli mahkeme olarak idare mahkemesini tayin etti, böylece dava idare mahkemesinde görülmeye devam etti. İdare mahkemesi bir üniversite hastanesini hakem olarak tayin edip yeni bir rapor istedi. % 54 oranıyla yeni bir rapor çıktı. İdare mahkemesi de buna dayanarak lehimde karar verdi. Davayı kazanmam Maliyenin hoşuna gitmemiş olacak ki davayı temyize götürdü. Dava şu an Danıştay'da. Ve 13 aydan beri "incelenme sırasını bekliyor"

Dilerim dava en kısa zamanda lehimde sonuçlanır da bu durumdaki arkadaşlarım için emsal teşkil eder. Saygılarımla.

rapor 0/0 yüzdesi

oturan boğa

sayın arkadaşım ben mahkeme yoluylan emeklilik kazandım fakat dosya yargıtaya gitti
ne kadar beklerim
01/06/2010 tarihinde dosya yargıtaya gelmiş avukat öyle diyor

fakat nekadar sürer hiç bir bilgi yok. bana bu konuda birbilgin varsa yardımcı olur musun

mahkeme istanbul adli tıp tan rapor istedi aldım yüzde %62 işgöremez raporum var
bukonuda ne yapmam lazım

arap, dava ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirsen çok sevinirim.

Yargıtay'da bence en az 6 ay dolaşır karar. Malum, bizde hukuk böyle işliyor...

Arkadaşlar benim anlamadığım bu raporları ilk aldığınızda neden vergi indirimi için yollamadınız?

Şimdiki cetvele göre alamazsınız gayet normal!

65 yaş emeklilik gibi anlayın bu saatten sonra suistimal olmasına sistem müsade etmez!

O zaman yarın sizin gibi yeni işe başlayan gençlikte 40 yaşında emeklilik isteyecek..

Nasıl ki demirel oy için bilmem kaç milyonu emekli etti ,şimdi ki gençler kurban edildi ve sert bir geçiş yapıldı bu sisteme..

Burada suçlu geçmişde popüler olmak için devletin kaynaklarını sorumsuzca harcayan ve ilerisini düşünmeyen eski siyasilerdir.

Şimdi diyorsun ki eski raporunda sakatsan şimdi ki yasayla sakat deyilsin ben eskidende koşamıyordum şimdide koşamıyorum dolaşmaya çıktığımda benim eskiden olduğum gibi aksadığımı görüyor değişen birşey yok hatta fazlalaşan var.
Oturuken bel ağrısı ayak uyuşması çekmeyen şimdide bu dertlerden muzdarip.
Hakkımız olanı isterken böyle erken emeklilik için yapıldığını söyleyip hakkımızın gasp edilmesi sence normal hemi. Biz böyle olmayı kendimiz istemedik. Top oynamak koşmak bizim için hayal. Ömrümüz zaten stresli sende böyle deme.

eskiler ve yeniler hangisi gelirse gelsin bu millete hep zararı var. biri gelir özürlüsün haklarından yararlan der, öteki gelir sen benden de sağlamsın % 40 olan rapor oranı % 20 olur neyine yetmiyor der. al birini vur ötekine. bunlar millete mi çalışıyor yoksa cebine mi? Allah aşkına ben bu milletin özürlü vatandaşıyım. benim devletim bana sahip çıkmazsa yunanlılar veya ruslardan mı yardım isteyeyim? belki de yardım ederler kimbilir.

Mahlüllük

oturan boğa sayın arkadaşım yüzde 70 oranla mahlül oldum 2 yıl maaş aldım sonra rapor tazelemem istendi rapor tazeledim sağlamdır çalışır dediler 7 yıldır uğraşıyorum ensonunda mahkeme açın dediler ANKARADAN mahkeme açtım adli tıptan yüzde 62.0 raporum var mahkeme 3 yıl sürdü mahkemeyi kazandım mahkeme son ikiyılı ödemeyi kabul etti şimdi dosyo temyizde brkliyorum adli tatilbitince avukatım ya dava red olacak yada kazandık adli tatil nezaman biter bilginiz varmı.

merhaba arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim
2005 aldığım rapor %43. 2006 aldığım rapor aynı hastane aynı doktor %22
ben de zaman aşımı olmasına rağmen barodan avukat isteyeceğim maliye bakanlığını dava edeceğim
başarı oranı nedir bilmiyorum ama denemeye değer :(

Rapor düzeni

arkadaşım blue1 mahkeme açarsan çok koştururlar ben 7 yıldır uğraşıyorum daha yeni bitti sayılır fakat bittimi bitmedimi bende bilemiyorum ankaradaki davayı kazandım şimdide temyizi bekliyorum budevletin düzeni bu vatandaşa desteklemiyor ancak vatandaş sandık başında akla geliyor arkadaş benim sana tavsiyem dava açmadan işi yoluna koymayabak dava açarsan çok benim gibi sürünürsün :)

Herkesin sorunu birbirinin benzeri... bu böyle olmaz bu kanunlar çıkarılırken neden karşı çıkılmadı bu uygulamalara. engelliler federasyonları neden sesiz kalıyorlar ? bizi bizden başkası anlamaz bununla ilgili birşeyler yapılmalı sesimizi ankaraya duyurmalı.. ben diyorumki ortak bir nokta belirlensin bir öncü seçelim medya organlarınıda çağırıp basın açıklaması yapalım. burda birbirimize derdimizi anlatmanın bizlere bir faydası olaccağını sanmıyorum. bu konuyla ilgilide sayın Oturanboğanın önderlik yapmasından yanayım.

arkadaşlar aranıza yeni katıldım inanın bende sizin kadar sıkıntıdayım bende malül emeklilik için mahkemeye baş vurdum 4 sene oldu hala adli tıpdan sonuç bekliyorum yani 1 şubatda belli olacak allah hepize yardım ettsin inanın piskolojum bozuldu

slm vergi indirim hakında hukuk yoluyla gıtmek için avukat tavsıye edebılırmısınız tşkrlr

Üst Alt