Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler, emekli olamazsın dediler..? [Hukuk]

Valla şayet açtı iselerde hemen sonuçlanmaz bu iş.
Ben bile başımdan geçen "Kira Tespit Davası" ında bile mahkeme tam 1 sene sürdü. Bu kadar basit bir konuda mahkeme böyle uzun bir çalışma yapıyorsa hele hele bir de T.C. bir kurumuna karşı açılan dava ne kadar sürer. :D

Davayı açan arkadaş uzun süredir siteye girmiyor. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum sonucu...

davayı kazandı sanırım daha gelmemiş siteye

arkadaşlarımızın yazdığı msjları takip ettim fakat davacı arkadaş son zamanlarda yazmamış inşallah gelir bizimde aynı konularda şikayetleimz var bizede örnek ve yol gösterici olur umarım.

İDARE MAHKEMESİNDE DAVAYI KAZANDIM. DOSYA TEMYİZE GİTTİ.

Merhaba arkadaşlar. Benim vergi indirimi için devlet hastanesinden aldığım %40'lık rapor Maliyece %20'ye düşürülmüştü. 2004 yılında idare mahkemesinde dava açtım. Mahkeme görevsizlik kararı vererek vergi mahkemesine yolladı. Vergi mahkemesi "sorun sakatlık oranıyla ilgilidir" diyerek dosyayı bölge idareye gönderdi. Bölge idare de görevli mahkeme olarak idare mahkemesini tayin etti, böylece dava idare mahkemesinde görülmeye devam etti. İdare mahkemesi bir üniversite hastanesini hakem olarak tayin edip yeni bir rapor istedi. % 54 oranıyla yeni bir rapor çıktı. İdare mahkemesi de buna dayanarak lehimde karar verdi. Davayı kazanmam Maliyenin hoşuna gitmemiş olacak ki davayı temyize götürdü. Dava şu an Danıştay'da. Ve 13 aydan beri "incelenme sırasını bekliyor"

Dilerim dava en kısa zamanda lehimde sonuçlanır da bu durumdaki arkadaşlarım için emsal teşkil eder. Saygılarımla.

bülent bey dava sonucı gelseydi size yollayacam avukat il dışındaynmış

izzetogretmen, hakem hastanesi yeni yönetmeliğe göre mi oran belirledi? Dava konun ve gelişmeleri biraz daha detaylı yazarsan çok iyi olur...

Senin dava kararını bekliyorum Ali.

Bülent Bey, hakem hastanenin raporu 19 Temmuz 2006 tarihli. Yani yönetmeliğin resmi gazetede yayımlanmasından 3 gün sonra. Hastane formüle göre mi karar verdi, onu bilmiyorum. bu arada maliyenin temyiz gerekçesi de kararın vergi mahkemesinden değil de idare mahkemesinden verilmesi. halbuki dosya vergi mahkemesine de gitmişti.

savunma özeti=davacının önceki raporunu kurula sunmadığını ve bu yüzden kaznılmış haktan bahsedilemeyeceğini belrterek davanın reddine karar verilmiş-halbuki ben kurula girerken eski raporumuda kurula soktum ama kendi bildklerini yapmışlar şu karar bak ya artı ortopedi doktorunada eski raporu ve başbakanluktan verilen sakatlık kimliğimide gösterdim bu gecersiz dedi bana şimdi ne yapacaz
davanın özeti =davacı vekil tarafından müvekkilinin sakatlıkindiriminden yararlanmak için 18 12 2006 adıyaman deftardarlığına müracaat ettiği adıyaman devlet hastenesinde verilen 31 01 2007 saglık kurulu raporunda çalşma gücü kaybı oranı 20 olarak belrtldiği 22 09 2004 tarihinde alınan saglık kurul raporunda bu oranın 40 olduğu ve 16 06 2006 tarih 26230 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmenlğin gecic,i olarak 1 maddesi uyarınca kazanılmış hakkın bulunduğu sakatlık indirimi talebinin reddine ilişkin 31 10 2007 tarhliişlemin hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenmiştir art olarak 56 ytl para cezsı ve posta giderlerinide bana yüklediler bence ahime gidebilirmiyiz cevap beklyorum selamlar

merhaba arkadaşlar;
vergi indiriminde maliyenin rapor oranlarını düşürmesiyle alakalı zaten bir mahkeme kararı mevcut. Eğer isterseniz 0212 444 60 00 Mutlu Engelli Çağrı Merkezini arayarak talep edebilirsiniz. İyi akşamlar

memetaliergin02@hotmail.com

selam mevlude hanım anlayamadım acaba telimi versem bu konu hakkındaki tel numarası vermisiniz de acaba nasıl olacak 05342741616 memetaliergin02@hotmail.com benimle irtibata gecerseniz sevinirim tşk ler

merhaba arkadaşlar;
vergi indiriminde maliyenin rapor oranlarını düşürmesiyle alakalı zaten bir mahkeme kararı mevcut. Eğer isterseniz 0212 444 60 00 Mutlu Engelli Çağrı Merkezini arayarak talep edebilirsiniz. İyi akşamlar
Teşekkürler. Şunu diyorsunuz siz:
http://www.engelliler.biz/forum/huk...lanacak-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler.html

Ben yeni bir karar mı diye merak etmiştim...
Bu kararı temel alarak açılan ve kazanılan davalar hakkında detaylı bilgi/belge var mı elinizde? Ali'Ye mesela emsal olabilecek bi karar mı?

Aliergin02 arkadaşım bende aynı durumdan şikayet çiyim benim dizaltından kesik bacagım artı astımımda var %42 %47 %52 ayrı ayrı hastanelerden aldıgım raporları ankara ya tek tek gönderdim %34 le geri geldi hemde 2007ve 2008 tarihli taptaze raporlarım düşürülüp gönderildi 2 senede bukadar yol kat ede bildim şu an idari mahkemeden dava açtım bülent beyin sana sundugu dilekçeyi gerçi bana söylemedi ama bazı yerlerini deyiştirerek raporlarımla idari mahkemeye raporlarımla beraber 140.ytl yatırarak sundum daha bir cevap gelmedi cevap gelene kadar yılmadan yeniden hasaki hastanesinden ve de vakıf kuraba hastanesinden gün aldım özrümün belirlenmesi için ordan alacagım raporlarla idari mahkemeye sunucam tabi %40 albilirsem 6 puan gerek bana bunun arayışı içindeyim şuan kesik bacagıma kas testi yaptırdım iyneyi çeşitli yerlerden sokup elektirik verip kasın dayan ma gücü nü öl çüyorlar bilmediyim tek şey acaba dereceye. Kas zayıfsa. Derece veriliyomu şimdilik bunları yaptım gelişmelerden haberdar edeceyim yılmadan yola devam

bülent abi ne diyosun bu konuda karar mahkmeye sunayımı

Mevlüde arkadaşımız bahsettiği davalarla ilgili bize bilgi verirse daha güzel olur Ali...

arkadaşım ben de mahkeme yolunda dava açtım bir bir imizle irtibat halinde olsak davaları beraberce açsak daha mantıklı olmaz mıydı telefonlada olsa konuşalım bil gi paylaşımı hiç olmasada tagı çeçe 05302090594

arkadaslar bu konuda cok yazıldı çizildi umarım elimizde hakkımızı alan ak parti geri adım atarda bir şeyler 0lur yada dava acan arkadaslardan biri sonuclanır emsal karar olarak bize faydası olur sanırım dava acıpta kazanan yok aramızda öylemi ben &45 oranında rapor aldım 2003 te vergi indirimi için basvurmadım o zaman bavursam emekli olucaktım şimdi basvursam oran düşecek emekli olamıcam bu nasıl adalet sorarım

arkladaşlar inşallah sonuçlara bakalım emsal olacak olan mevlude hanımdan gelecek emsal karar bana uyaras inşallah hakkımı alırım ama vermese mabud neylesin mahmut selamlar telim 05342741616

Ali Bey bence sizin gibi dava acıp kaybetmis arkadaslarla birlikte ,arınızda birinin avukatı temsilciniz olacak sekilde, Ahimde dava acın.En dogrusu bu gozukuyo ama tabi mevlude hanımdanda faydalı bisi olabilir onu beklemektede fayda var.

Sana vergi indirim hakkı vermeyen Maliye bakanlığı'nı dava edeceksin ve mahkeme kararıyla vergi indirim hakkı alacaksın.

Avukatın süreci nasıl başlatacağını bilir...

savunma özeti:
davacının önceki raporunu kurula sunmadığını ve bu yüzden kaznılmış haktan bahsedilemeyeceğini belrterek davanın reddine karar verilmiş
halbuki ben kurula girerken eski raporumuda kurula soktum ama kendi bildklerini yapmışlar şu karar bak ya artı ortopedi doktorunada eski raporu ve başbakanluktan verilen sakatlık kimliğimide gösterdim bu gecersiz dedi bana şimdi ne yapacaz

davanın özeti:
davacı vekil tarafından müvekkilinin sakatlıkindiriminden yararlanmak için 18 12 2006 adıyaman deftardarlığına müracaat ettiği adıyaman devlet hastenesinde verilen 31 01 2007 saglık kurulu raporunda çalşma gücü kaybı oranı 20 olarak belrtldiği 22 09 2004 tarihinde alınan saglık kurul raporunda bu oranın 40 olduğu ve 16 06 2006 tarih 26230 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmenlğin gecic,i olarak 1 maddesi uyarınca kazanılmış hakkın bulunduğu sakatlık indirimi talebinin reddine ilişkin 31 10 2007 tarhliişlemin hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenmiştir
art olarak 56 ytl para cezsı ve posta giderlerinide bana yüklediler

Ya Ali, ben şimdi farkına vardım! Sen Sosyal Güvenlik Kurumu'nu mu dava ettin, yoksa Maliye'yi mi?

slm

Arkadaslar varmı gelişme bende rapor alamıyorum sırf bu yüzden şimdi kesin oran düşer bu işe ne zaman care bulunacak bilmiyorum hazır secimler yaklaşırken akpartiye toplu bir maill göndersek iyi olmazmı ? mahkemeden kazanan yokmu

Hâlâ bekliyorum

Arkadaşlar daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi; idare mahkemesinde davayı kazandım, ancak Maliye temyize gitti. Ekim 2007'den beri Danıştay'da. Halen incelenme sırasını bekliyor...

Dairesi ONBİRİNCİ DAİRE
Davacılar MALİYE BAKANLIĞI
Davalılar İZZET ****
Genel Evrak Yıl - No 2007-121***
Esas Yıl - No 2007-10***
Davanın Türü İPTAL DAVASI(TEMYİZ)
Davanın Konusu PARASAL HAKLAR
Geldiği Yer HATAY İDARE MAHKEMESİ
Geldiği Yer Esas Yıl - No 2006-***
Geldiği Yer Karar Yıl - No 2007-***
Geldiği Yer Temyiz Yıl - No 2007-**
Bölgeden Gönderme Tarihi
Daireye Geliş Tarihi 10/10/2007
İstem YOK İstem Sonucu -
YD ile ilgili İstem YOK
YD ile ilgili İstem Sonucu -
YD İtiraz ile ilgili İstem YOK
Dosyanın Son Aşaması İncelenme Sırasını Bekliyor
Karar Sonucu
Karar Tarihi
Karar Yıl - No

Artık bu rapor olaylarından o kadar sıkıldıkkı bahsetmek bile artık zor geliyor:(kaç tane yere başvurduk nerelere gittik engelli halımızle ama yinede elimiz boş geldik. İnşallah bu haksızlık sona ercek .....:(:(:(

Sevgili TAGİ ÇEÇE' benimde ayaklarıma o igneleri sokup elektrik verdiler.Ve ilgili Dr hanım bana'tek ayagınızdan cok agır polio gecirmişsiniz'dedi.Bende cok sevindim tabi!!
Ama heyete girdigimde 2dk kaldıktan sonra bana % 30 verdiler.şok oldum!!!
oysa bende daha once aldıgım %60 lık raporlarımıda sunmustum.Bu arada EMG yi isteyen doktor'EMG sonucunu gorunce'sordugumda'sana 60-65 verirler'dedi.Ama oyle olmadı.Kendisi o gun kurulda yoktu.Ertesi gunu yanına'bu sonucu paylaşmaya gittigimde bana'hakkını ara dava aç'dedi.Şimdi Ankaradan %30 raporumla ilgili net sonuc bekliyorum.Daha sonrada dava açacagım bende.Bu arada bende başka bi hastaneye gidip'durumumu belirten şahsi rapor alacagım bakalım.

Üst Alt