Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda 'çalışabilir' ibaresi olmadan EKPSS'ye girilemeyecek!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leaderboy

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
19 Şubat 2014 Güncel: "Bakanlığımıza yapmış olduğunuztalebiniz incelenmiş olup, talebinizle ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzun %40 olmasının yeterli olduğu, başvuru sürecinde istihdam kısmı boş ibaresinin dikkate alınmayacağı bildirilmiştir..."

"Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

Yukarıdaki tanımda yer alan "ve çalışabilir durumda" ifadesi önceki yönetmelikte yer almamaktadır. Bu yeni ifadeden dolayı, sağlık raporlarında İSTİHDAM bölümü boş olan engelliler tekrar engelli raporu almak zorunda kalacaktır.

Engelli adaya 'çalışabilir' şoku - Memurlar.Net

işkur aracılıgıyla 2006 hastaneden aldıgım raporum var,istihdam falan yazmıyor ama rapor sürekli+uzun süre ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazısı var bu inşallah sorun çıkarmaz..tekrar istemezler heralde :confused:

Bu nedir ya! her şeyde engel uğraştırıyorlar bu kadar insanı, Yok 2022 yazmaz ise maaş bağlanmaz, Yok evde bakım yazıcak yok h sınıfı yazıcak tek tek rapor mu çıkarıcaz ! nedir bu saçma düzen rapor ne için alınıyor yaptıklarına yazıklar olsun eğer öyle ise rapor kabul edilmedi ise EKPSS girmeyeceğim ! :mad:

işkur sevklı raporlarda ozellıkle çalısalbılır yada calışamaz kutuları vardır,onun altındada sureklı -sureksız kutuları vardır bunların bırınde X işaretı olur karşısında falanca işlerde calışamaz yazar.
benımkındede calışabılır kutusu işaretlı. çalışamayacagı işler bolumunde uzun yol yurume gerektıren ışlerde calışamaz yazıyo .

2014 EKPSS Öncesinde Adaylara Şok

Bu düzenleme(!) aynen kalırsa çok can yakacak

Son düzenleme:
istihdam bölümünde çalışabilir yazması şart mı? çalıştırılamayacağı işler bölümünde şu şu işlerde çalıştırılamaz yazıyorsa o işler haricinde çalışabilir anlamı çıkar mı? net bilgisi olan var mı? nedir son durum.

Benim raporum da sürekli işaretli ve çalıştıramayacağı iş alanları kısmında bedensel yazıyor bu raporumla sınava girebilir miyim acaba ????

birçok arkadaşım yeni rapor çıkardı..kimisi sadece istihdamı eklenti..birçok kişi giremicek sınava..doğru olan buydu ama 1 hafta kala duyurmaları onların hatası..bence tölarans getirirler bu duruma..

muhendis3232;

kılavuzu beklenmeli, bir çok arkadaş mağdur düzeltme yapılacaktır

istihdam bölümünün değerlendirilmesi için başvursak ne kadar zamanda çıkar rapor?

rind;
Eğer raporunuz yeni ise yeniden çıkartmanıza gerek yok aldığınız hastaneye başvurarak ekletebilirsiniz.

rind;

gittiğin gün ekliyorlar..tabi her hastane bunu kabul etmiyor. yeni rapor çıkaracaksın diyor şansa artık

2007 tarihli raporum işkurun yönlendirmesi ile çıktı ve o tarihten sonra özel sektörde çalıştım ve çalışmaya devam etmekteyim. Raporun ''çalıştırılamayacağı iş alanları'' kısmı boş. Ama arka yüzündeki açıklama bölümünde ''işe girmek için'' yazılı sorun çıkarmı?

Şimdi izmir il aile ve sosyal politikalar bakanlığını aradım. Memurun dediği sınavla ilgili bir bilgimiz yok siz gelin bakarız. konak kaymakamlığına masa kuruldu dendi aradım öyle bir faliyet yok. 183 ü aradım raporla beraber il müdürlüğüne gidin deniyo. ösym yi aradım kılavuz ne oldu yayınlanacak mı die siteyi tkip edin elbet bırgun yayınlanır diyorlar. hiç bir şey anlamadım bu işten ben başvuruya 5 gün kaldı hala kılavuz yok ortada birde yönetmelik çıkardılar başımıza hangı hastane 10 gunde sağlık kurul raporu verıyor ki alamassak ne olacak hakkımız mı yancak? umarım vicdanlı davranırlar.

2001 de rapor aldım sadece istihdam bölümünü düzelttire bilirmiyim

eski raporlara uygulamasalar keşke yoksa çok kişi madur olacak

Bu sınav Aile ve sosyal Politikalar bakanlığına bağlı aynı durum ilk sınada da yaşandı bakan çıkıp açıklama yapmıştı sürekli rapor kabul edilcek diye. yahu neden ortalığı karıştırıyorsunuz:) ayrıca seçim öncesi böyle bir durumu göze alamazlar biraz mantıklı düşünürsek :) ama hala resmi bir açıklama yok bir yönetmelik var ''istihdam'' 2010 yılından sonraki raporlarla herşey yapabiliyoruz arkadaşlar kart alabiliyoruz ulaşım kart alabiliyorz iş kura kayıt olabiliyoruz istisnai bazı durum var oda 2022 başvurularında bazen rapor isteyebilirler oda tarihi eski oldundan keza vergi indiriminde de H Sınıfı ehliyet vs vs öyle bu konuları fazla takmayın tecrübelerime dayanarak söylüyorum çok kez sınava girdim:) alttaki haberi lütfen okuyun ilk ömss öncesı açıklamalar hemde resmi ağızdan

Engelli memur adayları dikkat! Haberleri, En Son Haber || Samanyolu Haber

Raporumda çalışabilir veya çalışamaz diye herhangi bir ibare yok benimde fakat şöyle birşey var:

[FONT=sans-serif]Çalıştırılamayacağı alanlar: "hassas görme gerektiren işler"..[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu durumda rapor yenilemem gerekirmi acaba? yoksa çalışabilir anlamına gelirmi bu kısım.. bilgisi olan varmı acaba bu konuda[/FONT]

marto1;

verdiğin açıklama 18 Şubat 2012'ye ait, 7 Şubat 2014 de yeni yönetmelik yayımlandı. Bir çelişki var ?

sadece çalışabilir mi yazmalıymış gerçekten benim raporumda sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyor.kılavuzda yazar mı acaba herşey?

Bu konu düzeltilmezse çok kişinin canı yanacak benim anladığım bu :(

Bu garip yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması için dava açan-açacak olan kurum kuruluş var mı?

Raporunda istihdam kısmı işaretli ise, ve ya bu kısım işaretli olmasa bile nasıl bir işte çalıştırılacağı açıklanmışsa kabul görür diye düşünüyorum...

şok şok şok

Engelli Adaya

bizim sürekli konuştuğumuz şey fakat haber başlığına bakarak net bişey olduğuna bende aldandım net olmadığını söylüyor haberin ayrıntısı. ben mi öyle anladım yoksa?

Bunun neresi şok? Çalışıp çalışamayacağı raporda belirtilmeli diyor yanlış anlamadıysam.

Bir rapor çilesi daha.Allah kolaylık versin.....

Evet maalesef songül...

parrot;

çelişkiden kasıt anlatmak sitediğim konu bunu tartışmak manasız bu tarz tartışmalar daha öncede yaşanmıştı ben onu anlatmaya çalısıyorum sanırım yazıyı iyi okumamışsınız anlatmak istediğim olay ömss sınavı öncesi bu olay olmuştu ama yönetmelik çıkmamıştı atanma durumunda yeni rapor isterlermi muhabbeti olmuştu ben o yüzden bu tartışmaların anlamsız oldugunu belirtmek isterim :)

EKPSS çalisabilir ibaresi

Bunlar Bizimle dalga geçiyorlar tüm engelli kardeşlerine seçim sandıkta hesap soralim ben hükümete oy vermeyecem memur almamak için bahane çikariyorlar daha neler görecegiz uyanin englliler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt