Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda 'çalışabilir' ibaresi olmadan EKPSS'ye girilemeyecek!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teşekkür ederim tsrahman, arkadaşlar ilk önce bankaya parayımı yatırıyoruz? Hangi bankaya? Teşekkür ederim saygılar

eliff67;

Merhaba hemşehrim, önce para yatırılıyor daha sonra belgeler ve dekontla birlikte ösym bürolarına gidiliyor. 2012 de sınava girmiştim, biliyorum. Zonguldağın neresinden acaba?

suyum;

önce aile pol müdürlüğüne gitmicekmi 24 subatta ordan alacağı belge ile ösym ye gidicek

muhendis3232;
Bu sene gidilmeyecekmiş sanırım, öyle birşey okudum forumlarda, bu sefer herşeyi ösym yapacakmış.

eliff67;
Aynı ilçedeyiz, ne güzel, bu arada ereğlide ekpss kursu açılmış, arkadaşlarım gidiyor, sizde gidiyor musunuz? Ne mezunusunuz?

arkadaşlar merhaba benim raporumda ağır ve tehlikeli işlerde çalışıyor yazmakta.
istihdam kısmında bir şey belirtmemiş ve şu anda özel sektörde engelli kadrosunda çalışmaktayım.
baştan rapor mu almam geekiyor yoksa raporu aldığım hastaneden bir gün içerisinde düzeltebilirler mi
yoksa bir heyet macerası daha mı atlatmam lazım l

suyum;

ösym nasıl belirleyecekki ordaki koymuşlar bir memur engeli grubunu doğru dürüst yazamaz adam beni zihinsele yaz der bakmaz memur yazar ilk okul sorularıyla tr birincisi olur :D sakıncalı bir durum ösym nin belirlemesi bakalım pazartesi belli olur :D

Şu işin başına engellilerden kurulu bir heyet baksa inanın bütün bakan ve bürokratlardan daha düzenli tertipli, mantıklı işler yaparlar...

ankarada raporlar doktorlar tarafından ösym de inceleniyor hiç tasalanmayın

ilk başburuyu yine daha önceki gibi aile ve sosyal politaklar il mürdürlüğü alacak. daha önce başvuru yapanların yeniden yapıp yapmayacağı konusunda bilgim olduğunda buradan paylaşırım

Engelli büosundakilerin haberi yok zaten biz bilmiyoruz yok öyle bir şey diyorlar OSYM BUROSUNDAKİLER DE 24 ŞUBATTA KILAVUZ YAYINLANACAK KESİN BİR ŞEY YOK DEDİLER

evet tahmin ettiğim gibi%40 üstü yeterli. ama şimdi de nereye nasıl başvuru yapacağız, para yatacaksa nereye falan ayrıntılar var ?

Ya bir de raporun sürekli mi olması gerekiyor? Yani 1 yıllık olarak sınırlandırılanlar sınava giremeyecek mi?

Engelli memur adayları 2014 EKPSS başvurusunda yeni rapor çıkarmayacak
7 Şubat'ta yayımlanan 2014 EKPSS yönetmeliği sonrası binlerce engelliyi "yeni rapor çıkarmam gerekli mi?" kaygısı sarmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuya açıklık getirdi.. Bakanlığa göndermiş olduğumuz, "2014 EKPSS başvurusunda 'çalışabilir' ibareli yeni rapor çıkarma zorunluluğu var mı?" sorumuza olumlu yanıt verdi. Engelli memur adayları, 2014 EKPSS'ye başvururken yeni rapor çıkarmak zorunda kalmayacak. Binlerce engelli 'geçici' çözüm ile 'geçici' rapor mağduriyetinden kurtarıldı.
Bakanlık gönderdiği cevapta şu ifadelere yer verdi:
"Sayın ..................
Bakanlığımıza yapmış olduğunuz bilgi edinme talebiniz incelenmiş olup, talebiniz ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda; EKPSSye başvuruda mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzun % 40 olmasının yeterli olduğu, başvuru sürecinde İstihdam kısmı boş ibaresinin dikkate alınmayacağı bildirilmiştir.
Bilginize sunar, iyi günler dileriz.
T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına göndermiş olduğumuz mail:
"7 şubat 2014 tarihinde yayımlanan "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" te;
MADDE 4- ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,
ibaresi yeralmaktadır. Ben ve birçok engellinin mevcut raporlarında "çalışabilir" ibaresi bulunmamaktadır, istihdam bölümü "değerlendirilmedi" veya boş bırakılmıştır. Başvuruların yaklaşması nedeniyle yeni rapor almak sorun olacak ve birçok engelli mağdur olacaktır. 2014 EKPSS başvurusunda, raporlarda "çalışabilir" ibaresi ve istihdam bölümü zorunluluğu var mıdır?
Bilgilerinize sunar tarafıma cevaplanmasını arz ederim."
Engelliler Sitesi - Engelli memur adaylarına EKPSS müjdesi!

sosyal politikalar bakanlığı ücretsiz danışma hattı 183 ü aradım bu yıl yapılacak sınav için çalışabilir yazısı şartmış 183 ücretsiz dedim ben türkcell liyim bana ücretsiz diğer operatörleri bilmem

aile ve sosyal politiklar bakanlıgının hiç bir yetkisi yok sınavı ösym hazırlıyor herşey ösym de biter aile ve sosyal politikalar bakanlıgı özür gurubunda sadece aracı

bazı arkadaşlarımızda ÇALIŞAMAZ ibaresi var bu arkadaşlarımız sınava girebileceklermi??

Kardeşimin raporda %40 -
Çalıştırılamayacağı İş Alanları : Uzun Süre Ayakta Durmayı Gerektirecek İşlerde Çalışamaz
İstihdam X
raporda bunlar yazıyor. Arkadaşlar kardeşim EKPSS sınavına yada kura çekimine katılabilirmi. Teşekürer.

sınava girmesinde herhangi bir problem olacağını zannetmiyorum..

EMSS sınavına girmek için yeni rapora gerek yok...

Şubat'ta yayımlanan*2014 EKPSS yönetmeliği*sonrası binlerce engelliyi*"yeni rapor çıkarmam gerekli mi?"*kaygısı sarmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuya açıklık getirdi. Bakanlığa göndermiş olduğumuz,*"2014 EKPSS başvurusunda 'çalışabilir' ibareli yeni rapor çıkarma zorunluluğu var mı?"*sorumuza olumlu yanıt verdi. Engelli memur adayları, 2014 EKPSS'ye başvururken yeni rapor çıkarmak zorunda kalmayacak. Binlerce engelli 'geçici' çözüm ile rapor mağduriyetinden 'geçici' olarak kurtarıldı.Bakanlık gönderdiği cevapta şu ifadelere yer verdi:"Sayın ..................Bakanlığımıza yapmış olduğunuz bilgi edinme talebiniz incelenmiş olup, talebiniz ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda; EKPSSye başvuruda mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzun % 40 olmasının yeterli olduğu, başvuru sürecinde İstihdam kısmı boş ibaresinin dikkate alınmayacağı bildirilmiştir.Bilginize sunar, iyi günler dileriz.T.C.Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığıBasın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na göndermiş olduğumuz e-mail:"7 şubat 2014 tarihinde yayımlanan "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" te;MADDE 4- ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,ibaresi yer almaktadır. Ben ve birçok engellinin mevcut raporlarında "çalışabilir" ibaresi bulunmamaktadır, istihdam bölümü "değerlendirilmedi" veya boş bırakılmıştır. Başvuruların yaklaşması nedeniyle yeni rapor almak sorun olacak ve birçok engelli mağdur olacaktır. 2014 EKPSS başvurusunda, raporlarda "çalışabilir" ibaresi ve istihdam bölümü zorunluluğu var mıdır?Bilgilerinize sunar tarafıma cevaplanmasını arz ederim."

http://www.engellilersitesi.com/haber/54105/

Son düzenleme:
Bu sorular kafamı karıştırdı. Şimdi benim raporumda hiç bişey yazmıyor şimdi ben başvuramicak mıyım ?

artık gereksiz bir tartışmaydı zaten ilk ömss deki gibi açıklama yaptılar

Arkadaşlar rapor %40 ve 2 yıl süreli olsa da başvuru yapılabiliyormu?

malibey42;

İlkokul veya İlköğretim mezunuysa kuraya katılır. Ortaöğretim önlisans veya lisans ise sınava girebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt