Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda 'çalışabilir' ibaresi olmadan EKPSS'ye girilemeyecek!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Böyle bir durumda hiç yok yere sınav hakkımızı elimizden alamazlar. Bir değil iki değil bir çok insan bu işin peşinde sonuçta öyle değil mi ?

daha öncede yazmıştım hassas görme gerektiren işlerde çalışabilir yazıyor bende diye arka kısmında da veriliş nedeninde şunlar yazıyor:

1) özür durum tespiti için düzenlenmiştir
2) İşe girmek amacıyla düzenlenmiştir
3) özürlü kimlik kartı için düzenlenmiştir..

2. madde ekpss için yeterlimidir acaba?

Raporları yeniletip oranları düşürerek sınava giren sayısını azaltmak amaçlı sanırım bu 2014 yönetmeliğinin amacı ! Büyük ihtimalle müracaat süresini uzatırlar ama bir çok kişinin raporu % 40 ın altına düşer.

merhaba

@oturanBoğa sizin yorumunuz ve bilginiz var mı bu konuda?

raporda ibare olmaması değil çalışamaz ibaresi sorun yaratır. zaten çalışamayacak durumdaki kişinin sınavda ne işi var ? bence o yönetmelikte öyle yazsada hertür %40 üstü rapor kabul edilecek diğer türlü sınava sokmamak için bahane olmuş olur.

Aradaşlar sükli olan ama çalışamaz ibaresinde 3 adet çarpı var raporumda ve rapor 2006 yılına ait ne yapmalıyım bi tanede yüzde 90lık raporum var ama ondaki yazılanları bilmiyorum oda eski 2008in ben bu kadar yuksek oranla biyere atanacağımı bile düşünmüyorum biraz daha düşsün istiyorum yeni rapor çıkartmalımıyım

benım raporda tedavıyle calısma olanagı vermeyen yazıyor calıstıralamayacagı olanlarda bısey yazmıyor aıle ve sosyal polıtıkalr genel mudurlugune sordum tıbbı bı terım o dedı yanı tedavın mumkun olmadıgını soyluyor dedı calıstıralamayacagı alanlarda bısey yazmadıgı ıcın sınava gırersın atanırsan calısırsın dedı bızzat mudure sordum raporu gösterdım

sureksız -çalışamaz-agır ozurlu ıbarelı raporlar kabul edılmez

bende aradım i yuzde 90lık raporum var onla atmazlar beni deyince şaştı kaldı cevap veremedi ben yuzde 70likle girmek istiyorum dedım sonr sen ösymeye öyle başvur dedi pazartesi ara dedi eğer atanırsan yeni rapor çıkarırsın çalışabilir diye dedi elimdeki sürelki raporla başvurabilirmişim güya :)) neyse pazartesi arayacam süreyi uzatmanız gerekıyor böyle bir durumda dedim adamı 2 defa afallattım bakalım ne olacak böyle . teşekkürler

Süreli girebilir ve agir engellilerde girebilir, sorun yaratmayin kendinize. %92 agir engelliyim rapor kabul edildi, atandim bile o raporla, sürelilerde basvurabilecek.

En mantıklısı bekleyip görmek ne olacak inşAllah sıkıntı çıkmaz bu benim temennim ancak şu emekli olup tercih yapacaklara ilk 2 atamada sorun yaratmayıp 3. atamada tercih yaptırmayan zihniyetten herşey beklenir hayırlısı herşeyin...

öncelikle herkese s.a benim raporum da ağır özürlü hayır sürekli evet çalıştırılamayacagı işerlerin niteliği boş istihdam yeri işaretsiz raporumun tarihi 2012 ben ne yapmalıyım şimdi bu yaptıkları şu zamanda cok sacma daha önceden dense aslında bir yandan da mantıklı bazı agır engellilerde sınava giriyor ve bir işte calısamayacak durumdalar ben hastaneye gitsem tekrardan rapor cok zaman alır sadece istihdam yerine işaret atarlarmı ?

Engelli raporunda "istihdam" belirsizliği açiklama geldi...

Bakanlığımıza yapmış olduğunuztalebiniz incelenmiş olup, talebinizle ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzun %40 olmasının yeterli olduğu, başvuru sürecinde istihdam kısmı boş ibaresinin dikkate alınmayacağı bildirilmiştir...

b1dNZ4K.jpg

Son düzenleme:
çok iyi haber, böyle olmalıydı teşekkürler bilgi için..

bu aile politikalar da bi acayip arıyorsun bilmiyoruz derler sorarsın ösym ye sorun derler gidersin bize alma derlerse sınava almayız derler mail atasın...sorun yok herkes girebilir derler :D dansöz gibiler :D

Arkadaşlar bu kadar net ve açık yazıyı nasıl olumsuz anladınız hayret adamlar diyorki % 40 rapor yeterli istihdam kısmı dikkate alınmayacak yani yazsada yazmasada kafanıza takmayın.

Link haberde de tamamen editörün yorumu ve yanlış yorumlamış arkadaş bekleyin ve görün

O zaman bir yorumda benden tanıma göre çalışamayacak durumda olanlar da engelli sayılmıyor

kimin ne bildiği var ki zaten şu işlerde herkes birbirine atıyor topu :)

kuralar mayısın sonhaftası dıye duymuştum ..sınavsonuçalrı ıle beraber yanı..

bu çok önemli bir konuydu aydınlattığınız için teşekkürler
bilakis sınav süreci haftaya baslıyor yeni bir rapor almak mümkün olmayacaktı

e kpss

arkadaşlar bende daha durumdan yeni haberdar oldum.Raporu 2014 te aldım böyle bir durumdan haberdar değildim tabiki o yüzden raporumda çalışabilir ibaresi yok ama şu baştaki mesaj varya dün yazılmış olan o cevap resmi bir kurumdan mı gelmiş 19 şubat tarihli güncel yazan;öyleyse sorun yok.Ama aksiyse ben hastaneye gittim o bölümü ekletmek için yeniden düzenlenecek dediler.Mümkün değil yetişmesi

günaydın arkadaşlar , benim raporumda da ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamaz yazıyor acaba sorun çıkarmı ? başvuruları nerelere yapıyoruz bir bilginiz varmı ? teşekkür ederim saygılar.

günaydın elif sorun yok başvura bilirsin. ösym bürolarına ve orta öğretim kurumlarına.

BAŞKA BİR ENGELLİLER SİTESİNDEN ALINTI BİR YAZI ...

[FONT=lucida grande]GÜNCEL BİLGİ: EKPSS başvurusunda istenecek engelli raporları Hakkında "Bakanlığımıza yapmış olduğunuz talebiniz incelenmiş olup, talebinizle ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzun %40 olmasının yeterli olduğu, başvuru sürecinde istihdam kısmı boş ibaresinin dikkate alınmayacağı bildirilmiştir..."[/FONT]

[FONT=lucida grande]Konuyu "leaderboy" nickli üye ilgili kuruma sormuş, "erdinç gür" üyemiz bize haber vermiştir. kendilerine teşekkürler.[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt