Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda 'çalışabilir' ibaresi olmadan EKPSS'ye girilemeyecek!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kardeşim lise 1 terk
rapor oranı %40

Çalıştırılamayacağı İş Alanları : Uzun Süre Ayakta Durmayı Gerektirecek İşlerde Çalışamaz
İstihdam X
raporda bunlar yazıyor. Arkadaşlar kardeşim EKPSS sınavına yada kura çekimine katılabilirmi.
Ayrıca rapor 2 yıl süreli başvuru yapılabiliyormu?
kardeşim sadece kura ile ataması olurmu bu şartlar yeterlimi arkadaşlar. Teşekürler.

arkadaşlar, ben aile sosyal bakanlığına mail atmıştım, bugün cevap geldi, maili resim olaarak koyamadım ama

ben %62 oranlı, Çalıştırılamayacağı İş Alanları=boş, ağır özürlü mü=hayır

gelen cevap
en az %40 oranında engelli olduğunuzu belgeleyen raporunuz 2014 ekpss'ye başvurabilirsiniz

KILAVUZ : Rapordaki Çalışabilir İbaresi

Bu durumu nasıl yorumlamalıyız ?
İlgili Yönetmeliğin 4. maddesinde, “Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli:Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

yarın belli olur ya herkesi alacaklar yada bazıları boynu bükük geri gelecek başvuramadan..

istihdam işaretliyse ve heyet onu onayladıysa zaten o adama calısabilir onayını vermislerdir .. EE istihdam onayı olmuyanlardada sıkıntı olmuyacagına dair acıklamalar geldi .. bu cok istisna bi durum raporda bariz calısamaz yazması lazım bana göre yorumum bu yanlıs olabilir.

Benim raporumda da ne çalışabilir yazıyor ne istihdam işaretli ne yapacağım bilmiyorum

Şuan 144 aile ve sosyal bakanlığı çağrı merkezi ile iletişime geçtim %70 ve üzeri oranlar ağır engelli statüsünde oldugu için başvuru yapabilmek için çalışabilir kısmı işaretli olması gerekiyormuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt