Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

hunter41565
Engelli erken emeklilik maaşı normal emekli maaşından düşük değil mi?
Burdaki tüm verileri girdiğimde 1.957 verdi bana.06.12.99 girişliyim 5536 primgünüm var şuan.313.678. 00 ...Inş olabilirsem bende vergiindiriminden emekli olmaya çalışıyorum.Burdaki verdiğiniz linkdeki rakamı mı alacağız ?

Ben Istanbul vergi dairesinden gonderdim 19/09/2018 bakanliga gonderildigi tarih sonuc gelmedi halazir, eviss.ivdb.gov.tr
Burdan Sorgulama yapiyorum

samsara77

O rakam(1957) büyük ihtimalle artacak çünkü engelli emekli maaşı hesaplanırken maaş bağlanma oranları yükseliyor İnternete bilgiler var ama ben çözemedim :)

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DIRILIS

Kardeşim benimde seninle aynı19/09/2018 bakanlığa gönderildi
Cevap bekleniyor uyarısı yazıyor
Ben istanbul GİB 10/09/2018 de teslim etmiştim
25/09/2018 ankara ya ulaşmış
Büyük olasılıkla önümüzdeki hafta kuruldan çıkar
Çünkü bu gafta Ankara’yla görülen bir çok kişi ben
Dahil artık Ekim ayına ait dosyaların kurula girdiği şeklinde
Bilgilendirildi
Az kaldı sabret önümüzdeki hafta net Bilgi alırız diye düşünüyorum.

Arkadaslar emekli olmakta maas farki yok sonucta olsanizda olmasinizda yilbasindaki ocak zammi maaslara yansicak sonrada olsaniz oncede olsaniz zami goreceksiniz sadece calistiginiz yerde aylik 5800 tl den fazla brut maasiniz varsa yilbasindan sonra kidem tazminati tavan zammi olacak ama 1 ay bekleminze degermi dusunmek lazim belki bir is yerinde 20 sene calisiyorsaniz bi 5000 tl avantajiniz yoksa gunu geldiginde hemen emekli olun

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Djkirpi dostum benimde bir sorum olacak.
Ben sürekli raporumu aldım vergi dairesine teslim ettikten sonra ankaradan gelen evrakla birlikte emeklimi sayılıyor um. Yoksa ankaradan gelen evrakla birlikte sgk yamı başvuruyoruz. Bu vergi indirimi emekliliği nasıl bir süreç işliyor bilgin varsa bilgi verirsen sevinirim.

Ben uzun süre çalıştığım şirketten ayrıldım tazinatımı aldım. Şimdi çalıştığım yerde 6 aydır çalışıyorum tazminat beni pek ilgilendirmiyor. Ama sgk daki müdür ocakta ol dedi ama tazminat için mi dedi yoksa maaş için mi dedi tam bilmiyorum kafam karıştı.

Shaky34

Kardesim oncelikle anladigim kadariyla sen bireysel basvuru ile hastaneden surekli raporu aldin. 2008 oncesi sigortali isen vergi indirimine basvuraman icin suan sigortali bir iste calisiyor olman gerekiyor. Normal surecte once sirketine bir form doldurtuyorsun calistigina dair ve engellilik indiriminden yararlanman icin sonra o evrakla bulundugun ilin vergi dairesi engellilik bolumune basvuruyorsun onlar seni istedigin bir hastaneye yonlendiyor ve ordan rapor bekliyor sonra ankaraya gonderiyor engelliysen ama sen bireysel aldiysan form ve raporun asli ve iki fotografla egerki calisiyorsan basvuruyorsun bu emeklilik degil erken emekli olabilmenin bir basamagi eger gunun dolduysa ankaradan eger raporun onaylanirsa vergi indirimi yazisi iline geliyor orasida e tebligatla sirketine yolluyor ya sirkete gelen kagidi yada vergi dairesine gelen kagitla sirketin bagli oldugu sgk mudurlugune gidip emeklilik basvurusu yapiyorsun onlarda hesapliyor ediyor sana emekli olabilir kagidi veriyor o kagidi sirkete verdikten sonra hemen bir hafta icinde islemler bitiyor ve gelecek ay emekli maasin baglanmis olur. Burdaki onemli nokta engele gore yilin ve suren varmi? Ornek yuzde 40 oranin varsa 19 yil 4050 gun gibi bi rakkam araniyor.

Djkirpi

Bireysel başvurdum çünkü çalışmıyorum. Sigorta gün sayım 4500 sigorta başlangıç 1996 engelli raporum süresiz ve %50 aldım. Şimdi ben bir yerde sigortalı çalışacam 10-15 gün kadar. İş yerinden orada çalıştığımı gösteren bir kağıt alacam ve vergi dairesine götürecem bu şekilde olur herhalde değilmi. Sgk yı aradım görüştüm yıl ve prim şartları yeterli dediler. Yani bunları detaylı soruyorum çünkü formda her kafadan bir ses çıkıyor. Ama özellikle seni takip ediyorum Allah razı olsun herkese düzgün ve anlayacağınız şekilde cevap veriyorsun. Çok teşekkür ederim.

Shaky34

Günün yeterli emeklilikte bir sıkınti yok ama inan bende simdinne konussam afaki olur en iyisi vergi dairesine su sekilde sorman basvuruken yeni ise girdim olduki isten cikarildim bi sikinti olurmu diye sormak lazim ama bana soracak olursan vergi indirimi basvirdugun an calisiyorsan sonrasi cok onemli degil cunku gelmesi 4 ay suruyor sirket iflas bile eder bu surecte. Hakkinda hayirlisi olsun kardesim. Benim indirimimi sozlu olarak aldim haftaya vergi dairesine gekecek agustostan beri bende bekliyorum emeklilik surecinide ben bitirdikten sonra detayli yazarim

Djkirpi

Anladım teşekkür ederim. Yani benim bildiğim vergi dairesine başvuru yaptığımda çalışıyor olmam gerekiyor bende başvuracağım zaman bir yakınımın yanında 10-15 gün sigortalı görünecem başvuru yaptıktan bir hafta ongün sonra çıkartacak beni. Bana bu şekilde de bilgi verdiler. Kısaca çalışmıyorum emekli olabilmem için 10_15 gün bir yerde kendini sigortalı göster ve o zaman gidip başvur dediler. Ayrıca ben şuanda işsizlik maaşı alıyorum sigortam başladığında işsizlik maaşımı donduracam vergi dairesine başvurduk tan sonra ve sigorta günü geçtikten sonra tekrar işsizlik maaşına başvuracam çünkü iş yok geçim sıkıntı bari işsizlik maaşı devam etsin emekli olana kadar.

Ben samsun vergi dairesine raporumu götürdüğümde memur bana dediki; sgk dan bize yeni yazı geldi ,emekli olana kadar işten istifa etme, eğer istifa edersem sgk emekli yapmıyomuş... Bu arada arkadaşın işyerinde gözüküyorum ve pirimi kendi cebimden yatırıyorum. bu nedenle sgk ya sorun yada vergi dairesine sorun öyle istifa edin.
yani özetlicek olursak anladığım kadarıyla hangi işyeri üzerinden engelli indirimine başvurduysan sgk seni o işyeri üzerinden emekli yapmak istiyo.

Benim raporumu 27 temmuz 2018 samsun maliyeye vermiştim nezaman gitti ankaraya bilmiyorum ama enson ankarayı 26 ekimde aradığımda bana temuz ayı yeni bitti oyüzden 10 gün sonra arayın tekrar bakalım dendi, 5 kasımda aradım 16 kasımda heyet bakmış ve eksik bulmuş ve 1 kasımda postaya verilmiş.26 kasımda aradığımda 16 kasımdaki heyet sonucunu görememeleri, sonucun memurların sistemine hemen düşmediğini gösteriyo. daha sonra 13 kasımda samsun maliyeye gelmiş beni aradılar gittim aldım raporu, görme alanı testiyle görme derecesinin yazılmasını istemişler eksikleri aynı (gün13 kasım) hastanede tamamladım hastane ne zaman samsun maliyeye gönderdi ve samsun maliye ne zaman ankaraya gönderdi bilmiyorum ama 20 kasımda ankaraya ulaşmış.

RSM verdiğin bilgi için teşekkürler.
Ama şöyle bir durumda var sana onu söyleyen memur tabiki işten ayrılma diyecek. Fakat evraklarının işlem sırasında çalıştığın iş yeri iflas etti yada kapattı yada seni işten çıkarttı. Eee sen zaten yıl prim olarakta emeklilik hakkını doldurmuşsun yani biraz saçma geldi. Bence sgk dakş memurların her kafadan bir ses çıkıyor. Banada vergi indiriminden emekli olabilmem için çalışmama gerek yok dedi memur emekli olabilirsin ama işte öyle değil. Yani her söylenene kulak asma.

Benim mesajla şuanda sürekli raporum var ve işsizlik maaşı alıyorum. Maaşımı aldıktan sonra vergi indiriminden faydalanacağım ve ozaman bir yakınımın yanında sigortalı gösterecem kendimi. İşsizlik maaşımı da donduracam 15 gün sonra tekrar işsizlik maaşına baş vuracam. Benim prim ve gün sayım doldu yıl olarakta. Ve iyice araştırdım. Vergi dairesine evraklarını verdikten 1 hafta 10 gün sonra işten ayrabilirsin. Sonraki süreç ise sigortalı olduğu iş yerine ankaradan evrak geliyor sadece onu takip etmen gerekir.

Arkadaşlar merhaba ;

Bugün defalarca aradım ancak ulaşamadım. Bugün Ankara'ya ulaşabilen oldu mu çok merak ettim ?

DIRILIS belli olmadı değilmi sizinde benimde hemen hemen aynı tarih istanbul vergi dairesinden gönderdim bende?

ya arkadaş bu kadar uzun mu sürüyor. 29 Kasımda eskişehir vergi dairesi işyerim istanbula bağlı olduğu için ordaki vergi dairesine yollamış ve hala işyerine ne gelen var ne giden. Özlük ve insan kaynaklarına sordum gelen yok dediler. :(

5 senelik %42 raporuma 1 senelik kontrol şartıyla onay vermişler. Nasıl oluyor Psikyatri'den %20 almıştım ondan dolayı mı?

ya arkadaş bu kadar uzun mu sürüyor. 29 Kasımda eskişehir vergi dairesi işyerim istanbula bağlı olduğu için ordaki vergi dairesine yollamış ve hala işyerine ne gelen var ne giden. Özlük ve insan kaynaklarına sordum gelen yok dediler. :(
Biraz sabır benim Ankara varış 20 Eylül daha gelmedi evraklar maalesef uzun bir süreç minumum 3 ay

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

03.10.2018 de Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, hala sonuş çıkmadı sitemden takip ediyorum Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.yazıyor

03.10.2018 de Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, hala sonuç çıkmadı sitemden takip ediyorum Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.yazıyor bu kadar uzaması normalmidir

hunter41565

Benim evrak geldi onda sorun yokta evrak iş yerime hala gelmedi 3 ay sürmesi biraz abes değil mi ? Vergi dairesi iş yerime e tebligat yapacak bu kadar zor olmamalı...

Aykuttb

Aykut bey merhaba
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun hernekadar 1 yıl kontrol
Şartı konmuş olsada zor olan kısmını atlattınız.
Dediğiniz gibi rahatsızlıklarınızdan psikiyatri bölümü varsa
Bunu ancak birkaç kontrol sonrasına kronik rahatsızlığa
Çevirirler. Sizin Ankara ya varış 25.09.2018 di yanılmıyorsam,
Bugün mü ulaştınız? Bilgi alabildiniz ve ne zaman onaylanmiş?
Tekrar hayırlı olsun darısı bekleyenlerin başına.

Arkadaslar benim yazim geldi sirkete e tebligat ile bekleyenlere allah yardimcilari olsun

Djkirpi

amin kardeşim valla dert sahibi olcaz yani bu yüzden gelen evrak süreli mi süresiz mi olduğunu bile bilömiyorum. %59 la geldiğini söylediler sadece.. OCak 28 de emekliliğe başvurcam o gelse içim rahat çalışıcam..

OturanBoğa

arkadaslar 2 defa ankaraya rapor gönderdim 2 side düşürülüp geldi .itiraz ederek hakem hastaneye gönderildim 55 verdiler balthazar hesaplamasıyla 47 rapor verdiler ankaraya gönderdim 1 ay sonra eksik evrak diye geri geldi eksik evrağı tamamladım.24.09.2018 tarihinde hastane ankaraya gönderdi verilen bütün numaraları aradım hergün 10 larca kez ariyorum eviise yazdım cikmiyor neyapmam gerekli uykularim kacti

Djkirpi

Dostum adına sevindim hayırlı uğurlu olsun. Gelişmelerden bundan sonraki sürecin nasıl işlediğinden bizimde haberdar edersen seviniriz.

Shaky34

Eyvallah saolasin kardesim darisi bekleyenlerin basina. Surec bu hafta ici sgk ya gidip emeklilik yazimi alip sirkete vermek olacak.

Djkirpi

Anladım ben çalışmıyorum. Ocakta 15 gün bir yerde sigortalı gösterip öyle evraklarımı verecem vergi dairesine. Bu arada Sakaryadayım ben inşallah diğer illerdeki gibi uzun beklemeyi.

Bugün Ankara ya ulaştım 25 Eylül de Ankara ya ulaşan
Evraklarım hala kurulda görünüyor önümüzdeki günlerde tekrar aramamı söylediler.
Bugün başka Ankara ile görüşen oldu mu?

Üst Alt