Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Çalışırken işyerinden yazı ile vergi dairesine başvurdum vergi dairesi beni hastaneye sevk etti hastaneyi seçme şansınız Yok hangi bölümlere çıkacak saniz yazılıyor bu belgede hastanenin heyet yazan yere kaydolun ve heyet doktorlarına muayene oluyor sunuz ve belirtilen heyet günü orada olup doktorların olduğu heyet toplantısında size hastalıgınizla ilgili birşeyler sorulabiliyor bazen sonucu söylüyor lar bazende söylenmiyor .oradan belgeler Ankara merkez sağlık kurulu na gidiyor ve bekliyoruz kısaca süreç böyle BuKadder

Bugün sgk ya gittim ,son 7000 güne baktıklarında bagkur primim fazla oldugu için 4-a engelli emekliliği olamyacagımı yada 880 gün daha ssk lı olmam gerektiği belirtildi , Şimdi bir kaç sorum olacak bilgi sahibi olanlar yanıtlarsa sevinirim ;
1- engelli emekliliğinde son 7000 gün koşulu şart mı ?
2- ben bir dönem çalışmıyorken hiç araştırmadan isteğe baglı 4-b prim yatırdım ve şu anda bu sorunu yaşıyorum , o dönemde yaklaşık 2 yıl yatırdıgım bagkur primlerimi iptal ettirip , yatırdıgım primleri geri alıp bu durumu düzeltebilirmiyim ?
3- 4a ve 4b engelli emekliliği arasındaki fark nedir ?
Teşekkürler şimdiden

29 nisan da ankaraya ulaşmıştı

@Samil38 2011'de vergi indirimim onaylandığı için o şekilde maaş alıyorum, maaş bordrosunda 3. derece sakat yazıyor ve sakatlık indirimi diye bir ücret iadesi vardı 200-300 tl bişeydi sanırım ama elimde evrak yok malesef.

Peki evrakı bulursam 2023'de emekli olacağım vakit sıkıntı çıkarmı mevcut evrakla? Yoksa emekli olurken her halükarda yeni rapor mu alacağım?

apollonx

Eski vergi indirim yazınızı bulursanız o evrakla emeklilik basvurusu yapabilirsiniz ama sgk nin her zaman kontrol ile yeni rapor isteme hakkı var, illaki kontrol isteyecek diye bir kaidede yok.
Eger hastaliklarinizda bir degisim oran dusmesi gibi bir durum yoksa bireysel olarak hastaneye basvurup sonrasinda vergi indirimi alarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Daha emeklilik icin baya vaktiniz varmis zaten.

hakansezer
KBB 16
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon 14
Psikiyatri 40

İlk aldığımda Ege üniversitesinden psikiyatri 40% , 2 senelik verildi dolayısı ile SGK 2 yıl sonraya kontrol muayenesi istedi
İkinci aldığımda Manisa devlet hastanesinden yukarıda yazmış olduğum oranlarla %57 , 2 senelik verildi
Üçüncü aldığım (sonuncu)Manisa şehir hastanesinden yukarıda yazmış olduğum oranlarla %57, 2 senelik verildi
Raporun altında geçerlilik süresi var, orada 2 yıl olduğu belirtiliyor dolayısı ile SGK 2 sene sonraya kontrol muayenesi istiyor,

@Samil38 Teşekkürler Şamil bey. Hastalığımda herhangi bir gerileme yok, kronik bir rahatsızlık zaten. 2. rapor başvurumu o halde emeklilikten 1 yıl önce bireysel başvuru yapayım da evrak gelmedi kayboldu sorunu olmasın. Tekrar teşekkürler.

gokseldbuga

Cevapların için teşekkür ederim peki benim durumumda aynı sayılır özetle

İlk raporum 2 yıl kontrollü idi

Diabet
Tansyon
Bel fıtığı
Uyku apnesi
Kbb

İlk rapor 68 di

Kontrol muayenesine gittim 65 sürekli verdiler maaşım durduruldu 2 ay oldu maliye tekrar sürelimi verir bu durumda yine

Arkadaşlar şimdi sonucu öğrendim. Ben vergi indirimi için göndermiştim. Tekrar hastaneye gitmem gerekiyormuş. Acaba aynı hastaneye mi gideceğim. her şeye sıfırdan mı başlayacağım. o kadar bekledim. Ben engelli kimlik kartını bile çıkarmıştım. şimdi o iptal mi olacak.

Merkez sağlık kurulu kararında aynen şunlar yazıyor.
Raporda engellilikle ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamamıştır.
Adı geçen hakkında kara verilebilmesi için, klinik muayene bulguları, engellilik bulguları, laboratuvar bulguları ile aşağıda açıklaması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak alınacak belgenin veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle Yönetmeliğe uygun olarak yeniden düzenlenecek engelli sağlık kurulu raporunun incelenmek üzere başkanlığımıza gönderilmesine karar verildi.
EEG'nin gönderilmesi.
Kullanmakta olduğu antiepileptik ilaçlar, ilaç serum düzeyin bildirilmesi.
Takip notlarının bildirilmesi.

Karar 12/09/2019 da verilmiş.
17 Mayıs 2019 da göndermiştim.

Şimdi. Benim yeni EEG mi mi isteyecekler.
yeni kan düzeyimi mi falan ölçecekler.
Bilgi verir misiniz.
Raporu aldığım hastaneye yazı yazmışlar.

Ben engelli kimlik kartını bile çıkarmıştım. şimdi o iptal mi olacak.

Merhaba h_k_yavuz kartın iptal olmaz cünkü raporun var vergi indirimi başka bir konu benimde raporum ankaradan geri döndü emg ve detaylı noroloji muaynesi istediler.Sen şimdi başvurdugun vergi dairesine git durumu anlat zaten onlar sana ankara nın senden istedigi evrakları söyleyecek.Ama sürec senin dışında gelişecek yani vergi dairesi hastaneye yazı yazacak hastane evrakları tamamlayıp vergi dairesine gönderecek vergi daireside tekrar ankaraya malesef sürecin biraz uzadı hastalıgın neydi acaba

hakansezer
son aldığın raporda sürekli almışsın, büyük ihtimal sürekli olur ancak maliye bazen puanı düşürebiliyormuş inşallah öyle olmaz

Yunus Yurdakul, vergi dairesi yazıyı bana verdi. Bununla beraber hastaneye git dedi. Ama herhalde benim o hastanede hiçbir tetkikim yok. Benim ilk doktorum tıp fakültesinde idi. Sonrada Özel bir hastaneye gittim. Oradaki bütün tetkiklerimi de heyete sunmak istemiştim. ama istemediler onlarç

Selamlar öncelikle geçmiş olsun tam olarak rahatsızlıklariniz neydi?

@Nanuu

Merhaba
Benim 2000 öncesi askerlik borçlanması yaptım. 200tl yerine 47tl yansıdı. Yatırdıktan 1gün sonra sisteme yansıyor. 1defaya mahsus iade talebinde bulunabilirsiniz. Bende borçlanmayı iptal ettirdim. Başka parametreler devreye giriyor. Normal değil.

Bence Askerlik borçlanması 96-98 yatırın. Maaşınıza 140-200 TL yansımazsa geri talep edebirsiniz. Yansırsa 93-91 yıllarını da 1yıl,1yıl
Yatırın.yıllık 70-100 TL yansımazsa geri çekin. Yatırmadan bilmek zor. Bilmediğimiz detaylar var. İyi günler

h_k_yavuz seni hangi hastaneye yöndöndirdiyse oraya gitmen laZım özelde yaptırdıgın hiçbir tetki ki devlet hastanesi ve vergi dairesi kabul etmez mutlaka devlet hastanesinde yaptıracaksın

Herkese selamlar
26 nisanda Ankara ya giden 3 yıl süreli %64 oranlı raporum yine %64 olarak onaylanmış. Vergi dairesinden vergi indirim yazımda şirketime ulaşmış . Fakat süre olayını göremedim. Onu nereden gorebilecegim ?

EMRAH İLGÖZ
vergi dairesinden iş yerinize gelen yazı üzerinde şu tarihe kadar vergi indiriminden faydalanır gibi bir ibare yazmıyorsa vergi indiriminiz süresiz olarak onaylanmış demektir. yazıda süre ilgili bir ibare görmediğinizi de söylüyorsunuz vergi indiriminiz süresiz onaylanmışa benziyor. hayırlı olsun

Ben emekli olur kağıdı için çarşamba günü başvurdum sgk ya bana pazartesi gel dedi bukadar uzun sürüyormu siz ne kadar zamanda aldınız

slm bugun arayan ulasan oldumu ankarayi nisan bitmismi mayisa baslamislarmi bilgisi olan varmi

mayis ayina baslanacak derken , mayis kurullara girip yazismalarimi baskanacak yoksa kurulami girmeye baslayacaklar

arkadaslar benim ankaraya varis 30mayis sizce ne zaman sonuc belli olur?

Bugün Ankara ile görüştüm 14 mayısta giden raporumun daha 10 15 günü olduğunu bu hafta nisanın son haftasına bakıldığını ifade ettiler

Merhaba arkadaşlar 30 Nisan da ankaraya giden raparumun maalesef telofonla ankaraya ulaşmam imkansız olduğu için sonucunu öğrenemiyorum İnternet ulaşımı m var acaba sonuç alabileceğim bir site varmı eğer yok ise sonucun evise düşmedi nekadar sürüyor

erdurmaz

15 gün oldu hala bekliyoruz,başvurdum yanlış hesap yapıp göndermişler tekrar başvurduk 1 ay kayıp.

cavitünder

03124153259 bu numarayı ara yarın sabah 09 dan sonra mutlaka acarlar emine hanım çıkacaktır çok iyi niyetli bir insan Allah işini gücünü rast getirsin yardımcı olur

Üst Alt