Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim 2018 10 ay dan sonra 2020 10 ay kadar takipli sonucumu almıştım 2020 de yine aynı koşuşturmalar olacak. Fakat yazılanları okuyorum artık 5 aya çıkmış sonuçlandirmalar . Ankara sonucu için 3 ay evvelden başvuru yap dediler ama görüyorum 10 da dagilde l k 5 ay öncesinden başvuru yapmam gerekecek. Allah herkesin yardımcısı olsun

Elimizde yeni rapor olmadan 3 ay önceden nasıl başvuru yapabiliriz ki. Var mı böyle bir kolaylık gerçekten ben de 2 sene sonra raporumu yeniliycem ve aynı işlemlerden gecicem.

Özzy

benimde süreli iki yıl şu an ankarada zaten 5 ayım beklerken kayboldu evrak onaylanıp gelse sgk ya yazışmalar sgk işyerine verdim deyince 6 ay geçiyor zaten 18 ay kalıyor geriye..

Selam askerlik borclanmasini odedim fakat sizteme hemen dusmez dendi presi sizdeme dusermi acaba askerlik borclanmasi odedigim ve pazartesi isleemlerim bitermi biterse ayin 1den itibarenmi baslar maaş 30 ptesi bilin varmi bu sureci?

Arakadaslar emeklilik muracatindan önce lütfen şartları dikkatli ogrenin , işe başlama yili engellilik oranına göre emeklilik yılı , emeklilik için müracaat ettim ve işe başlama yılım 2002, 17 yıl 8 ay çalışma süresi arıyorlar engelli oranım %60 , bende ki çalışma yılı 17 yıl 2 ay , anlayacağınız 6 ay daha var , firmam engelli kadrosunda çalıştırmaya başladı , neyse 6 ayım kaldı , hayal kırıklığı yaşamayın derim ☺️

Kml33 Askerlik borclanmasi yapabimiyormusun?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Askerlik borçlanmasını hiç arastirmadim , bilmiyorum o konuyu 6190 iş günüm var 6 ay daha çalışırım desim....

Sadece gün sayısı yetmiyor benim 6190 iş günüm var , çalışma yilinada bakıyorlar.... 17 yıl 8 ay gerekiyormuş...

Kml33

ben 2004 girisliyim 3792 gunum var sgk ile gorustum evragin gelsin 200 gunu askerlik yatir dediler 27tl×200=5400tl hemen emekli olursun dedi bir sgk ya sor benim oranim %69 engelli 4000 is gunu olsun tamm dediler

Arkadaşlar nisan ayında vergi dairesi aracılıgı ile başvuru yaptım.geçen hafta ankara ile görüştüm evrak karışmış aralık ayını bulur dediler cevap almam.sormak istedigim şu hastane %39 olarak göndermişti 20 gün önce ameliyat oldum özür oranım arttı cevabı beklemeden şahsen başvuru yapıp yeni rapor alabilirmiyim.bilgisi olan cevap yazabilirmi

@Kml33

2002 hangi ay ise baslama sizin?

Askerlik borclanmasi yapan arkadaslar varmi ?/odedigimiz borclanma parasi sisteme kacgunde duser ve bu ayin 30da islem yaparsak ayin1 yetisirmi yoksa obur ayami kaliriz?ben ayin 27 sinde odeme yaptim sizdemde gormeleri gerkmis odedgim borclanmayi

Bugün iş yerinden çıkışımı yapacaklar ve emeklilik için SGK' ya başvuruda bulunacağım. İnsan kaynakları herhangi bir belgeye gerek olmadığını SGK' nın sistemde işten çıkışımı göreceklerini söylediler. İş yerinden almam gereken bir belge var mı?

Arkadaşlar bir uzmanlık sorum olacak; Ben engelliler için vergi indiriminden yararlanarak 2014 te emekli oldum, 2 yılda bir kontrol muayenesine gidiyorum, 3. Raporumu da aldım Ankarada bekliyor.Şu anda sağlık güvencem yok ancak doktora gidip tedavi oluyorum. Doktorlara ödediğim ücretleri emekli olduktan sonra geri alabilir miyim, nelere dikkat etmem gerekiyor
Saygılar

Ankara ile az önce konuştum Emine Hn la .Mayıs 15 e kadar raporlara bakilmis ama yazım aşamasında olduğu için sistemden gorulmuyormuş. Nisan sonu sisteme girilmiş. Bu hafta ici Mayıs ilk haftası raporlari cikabilir.

willerdem
işyerinden herhangi bir belge almanıza gerek yok. dedikleri gibi işten çıkışınızı yaptıklarında sgk sistemden görecektir. isterseniz sıkıntı yaşamamak için iş yerinizden işten ayrılış bildirgesinin bir kopyasını isteyebilirsiniz. günlük çıkışlarda bazen sistemde görünmeyebiliyor

Arkadaşlar bugün itibari ile emekli oldum. Sigorta tahis numaram verildi.
E-devlet'te başvurum görünüyor. İlk maaşımı ne zaman alabilirim.

Hayırlı olsun. Önümüzdeki ay sonu paranız birikmisiyle birlikte yatar. Size bilgi mesajı gelicektir SGK dan.

gokseldbuga
Sırf merakdan soruyorum kacincidan sonra raporu süresiz veriyorlar?? Yoksa hep böyle 2 senede bir yeniden rapor mu almak gerekiyor. Zira benimki de süreli??

Üst Alt