Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Anladığım kadarıyla vergi dairesi sevkli bir rapor değil elinizdeki . Öyleyse Engelli vergi dairesine işyeri evrakları ile dilekçe ve elinizdeki raporla müracaat etmek yeterli olacaktır , sonuç 4 - 5 ay içinde belli olacaktır.

lostpaladin
Bana yeni teşhis konuldu ahi 70 den ağır yazıyor raporumda. Şimdi cihazı kullanmaya başlamadan heyete başvurmayayım mı yada bu konuyu biraz açarmısınız.Ben anlamadım.

Emin Tüysüz
Kronik karaciğer rahatsızlığı %35-30 süregelen karaciğer hastalığı %15 veriyor bukadar büyük oranları kurulda atlamaları ilginç?

Bide bu başlığa yazan arkadaşlar sanırım forumun diğer kısımlarını pek okumuyorlar. Şu aralar patır patır milletin oranları düşürülüyor. Geçen hafta Kurulun 22 puanlık bir takdir hakkı kullandığını, bir arkaraşın raporunu 22 puan düşürdüğünü gözlerimle gördüm. 50 nin altı ile Ankaraya giden raporlar gerçekten sıkıntı. Bugün için değilse yarın için, yarın için değilse öbürsü gün için.

@Feray23

Evis ten kontrol edin sizin çıkmış tır

Ahi oranınız yüksek sizin ağır osas bu düşmez sadece osas tansiyon ile orantılı diye bilirler. Umarım istediğiniz gibi gelir benim de aynı durum var ağır osas tansiyon kulak 45 gitti raporum bekleyip göreceğiz.. hayırlısı inş istediğiniz gibi gelir

uyku apne için yazılan cihaz otomatik yada chipli ise 3 aylık kullanım raporunuz bu chipten döküm alınabiliyor. Eğer bu döküm olursa ve değerler yeterli ise bırakın ankarayı hiçbir yer 35 olan oranı düşüremez. ama eğer bu döküm yok ise "örneğin bende yok" muayene eden doktorun direk yorumu puanın düşebilir oldu. ben kendi raporumda o yüzden ekletmedim. Diğer rahatsızlıklar kalpte stent+hiperlipidemi+hipertansiyon+tek göz %60 görüş kaybı ile 46 oran aldım ve 1 yıl süreli rapor ile vergi indirimine başvurdum. uyku apne ile 62 ye çıkacaktı ama amaç emeklilik olduğu için 40 üstü oran yeterli diyerek eklettirme yapmadım

:

Sakatlık vergi indirimi hakkını kazanmak yoluyla emeklilik 506 sayılı Kanunla getirilen bir düzenleme olarak hayatiyetini sürdürmektedir. 5510 sayılı Kanunla özürlü statüsünden emeklilik koşulları tespit edilmesine karşın ilk defa sigortalılıkları Ekim 2008 ayından önceye dayanan sigortalıların SSK’lılıktan (4/a sigortalılığı) emekli olmaları bakımından sakatlık vergi indirim hakkı kazanmak suretiyle emekli olma yolu açık tutulmaktadır. Bundan ayrı olarak 5510 sayılı Kanun ilk defa 01.10.2008’den sonra sigortalılığa başlayan engellilerin özel emeklilik koşullarını düzenlemiş bulunmaktadır. Emekli aylıkları vücutça fonksiyon kayıplarına bağlı olan bu tür emeklilerin kontrol muayenesine çağrılmaları doğal ve yasal olmakla birlikte yapılacak muayenede esas alınacak çalışma gücü kayıp ölçümleme tablosunun tatbiki bakımından o an yürürlükte olan tablo ve ölçütlerin değil, ilk defa sakatlık vergi indirimine hak kazanıldığı dönemdeki tablo ve ölçütlerin dikkate alınması hukuki bir zorunluluk olarak kurumlarca dikkate alınmalıdır. Aksi uygulama halinde hak kaybına uğrayan bireylerin dava yoluna gitmelerinde ellerinde çok önemli bir argüman geçmiş olacaktır.

Özürlü Statüsünden Emeklilik ve Kontrol Muayenesi

******* Sakatlık vergi indirim hakkına sahip olma yoluyla SSK’lılıktan özürlü statüsünden emeklilikte önemli sorunlardan biri kontrol muayenesi sonucu aylık kesilme sorunu olmaktadır. Nitekim söz konusu hakkın dayanağı olan 506 sayılı Kanunun 60 maddesi “Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir” hükmünü de içermektedir.

*

******* Kontrol muayenesi sonucu emekli aylığı hakkının yitirilmesi günlük yaşamda sigortalıların hayatını yakından etkilemekle ihtilaflara ve dolayısıyla da davalara neden olmaktadır. Bu tür davalarda Yüksek Mahkemenin üzerinde durduğu en önemli noktalardan birini de kontrol muayenesinde yapılan çalışma gücü kayıp ölçümlemesinin ilk defa sakatlık vergi indirimine esas raporun alındığı tarihte geçerli olan düzenlemenin uygulanması gerekliliği olmaktadır. Yüksek Mahkeme kontrol muayenesi ile alınan aylığın kesilebileceğini kabul etmekle birlikte kontrol muayenesinde esas alınacak ölçümleme tablosunun kontrol muayenesinin yapıldığı tarihte geçerli tablonun esas alınmasını reddetmektedir. Zira böyle olmakla Yüksek Mahkeme her yeni yönetmelikte sakat veya özürlü sayılma ölçütlerinin giderek zorlaştırıldığı hengâmede sırf düzenleme değişikliği sonucu kişinin durumunun değiştirilmemesi hukuki gerekliliğinin üzerinde durmuş olmaktadır

lostpaladin

Peki şu an o veriler olmadan 70 ahiden %35 olan (ağır) raporu düşürebilirlermi. Bence düşürümezler çünkü her iki yatışında cd si dahi tüm belgeleri elimde.
Bide yukarda belirtmiştim. 22 puanlık takdir hakkı kullanabilen bir kurul için " yüzde 40" bana yeter demek bence büyük risk. Hakkınızda hayırlısı. Teşekkürler.

Arkadaşlar biraz evvel şükür adamın biri açtı telefonu Ankara'dan.Şuan 12 Eylül bakılıyormuş bilginize! Benim sorum şu olacak.diyabet tip2 mellitus %20 hiper tansiyon lvh %20 sağ tibia şaft kırığı yürüyüş de Afif akşama %8 toplam%48 baltazar hesabıyla %41 ile 19 Eylül de Ankara'ya varış.Puanımın düşmeyeceğini söylendi buradaki vergi dairesinden dolaylı yoldan.Lakin içimde bir korku oluştu buradaki bazı yazılanları okuyunca.Bu benim hastalıklarının puanı düşme durumu oluşabilir mi.Bilen arkadaşlardan yardım cevap bekliyorum.Saygılarımla,

Arkadaşlar kalp hastasıyım 2 defa kalp kırizi gecirdim 3 stent var tip 2 şeker hastasıyım 100%50 raporu var ankara raporumu düşürürmü teşekkürler

Zeer4052

birtek tansiyon riskli onda da classII raporda açıkça varsa yada oluşmuş komplikasyon var ise oranınız düşmeyecektir

rahatsızlığımız aynı %50 gittiği gibi onaylandı merak etme onlarda indirme olasılığı yok

Adnan70

rahatsızlığımız aynı %50 gittiği gibi onaylandı merak etme onlarda indirme olasılığı yok

lostpaladin

2 sene raporlu ilaçlarım birde tehşisi koyan dahiliye doktorumdan ayrıca açıklamalı rapor almıştım ankaradaki dosyanın içinde oda var.

Redmi 8A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyku apnesi

08.16.2019 raporum için az önce Ankarayla konuştum onaylansa şimdiye kadar çoktan gelirdi dedi uyku apnesinden dolayı takılmıştır büyük ihtimalle yeniden evrak isterler ama kesin sonuç daha çıkmamış dediler

Herkes burada bişey yazıyor milletin kafası karışıyor falanca şunu demiş filanca böyle demiş fişmanca nın raporu geri gelmiş indirim yapmışlar.
Şimdi 2 gündür yok uyku apnesi raporunu oran düşürülüyor deniliyor
Aralık 18 de Ankara ya gitti rapor AHİ 82 %35 gözden de 8 verdiler %40 la rapor gitti cevabı gelince paylaşacam buradan yoruma varsayım a ihtimale acaba ya gerek yok

Ekrem 54

Ekrem bey. Mail iniz varmı?? Telimi atayım benimde aynı dönemde aynı rahatsızlık tan gitti haberleşiriz uygun ise sizin için.

Ekrem 54

Arkadaşım moral bozmak istemem ama benim raporum %48 ile gitti %38 e düşürmüşler olmadı benim iş.Umarım kimseye yapmazlar rahatsızlıklarımız farklı olsada oran düşürüyorlar maalesef.Tam 1 sene bekledim Allah tan revamı bu yapılan. :mad:

Nasıl bu kadar kırıyorlar anlamış değilim Ablam avukat daha öncede yazdım düşer ise mahkeme yolunu seçeceğim umarım düşmez scorp06 bir avukat ile görüşmeni Öneririm kazanır isen masraf ları geri alıyorsun 1 ay zamanın var başvuru hukuki süreç için geçmiş olsun tekrar üzüldüm

Msk genelde çıkan raporların listesindeki devlet kurumlarından olup olmadigina da bakıyor özel poliklinik ve hastanelerden alınan raporları geçersiz sayip hakem hastaneden yenilenmesini istiyor..

Yani puanlar sadece uyku skorlariyla alakalı degil

Sonu 92 olan nodan az once gorustum 17.09 ankara ya giden evraklarim daha sonuclanmamis 1 hafta icinde cikar dedi bayan

Eylul ayi bakiliyomus kacina bakiliyo diye sordum tarih vermedi karma bakiliyomus

Korhan1978

Arkadaşım teşekkür ederim maalesef anlamak mümkün değil istedikleri herşeyi verdim %20 olan oranı %5 e düşürmüşler.Zaten %35 kesindi. %5 verince %38 de kaldı oran.Hukuki süreç için avukatımla görüşeceğim. Hastane devletin hastanesi, MSK dakiler devletin dr u ama maalesef birinin verdiğini diğeri reddediyor. Raporu almış olduğum hastane hakem hastane olmasına rağmen red yedim. Nasıl oluyor anlamıyorum. Sahte rapor vermedim . Sahte rapor verenlerin onaylanıyor gerçek hasta olan bizler sürünüyor. Böyle bir çark işte burası Türkiye herşey mümkün. Yazık !!!!!! :mad:

Üst Alt