Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Kayaşehirli :engelli emeklilikte çalışabiliyorsun maaşın kesilmez, malulen emeklilik’te çalışırsan maaşın kesilir

Kayasehirli sigorta süren nedir.primin

Aydın pazar bugun uyusana😄

Serkan kardeşim günaydın 😃 uyku tutmuyor

Serkan kardeşim bir hafta önce sağ ayağım kırıldı evde yatıyorum benim evrak gelse bile gidemem işlem yaptırmaya

aydın44

Gecmis olsun kardesim.ne kdr daha yatacaksin.senin evrak gelince degnekle gidemezmisin.bulunur bi caresi.kapıdan taksiye binersin.öncelik verirler sana sgk da.sıkıntı yapma.bitti senin bekleme sürecin.rahat ol.

Teşekkür ederim Serkan kardeşim 10 gün bekleyim zaten işyerine gelene kadar biraz düzelirim inşallah şans işte bahtsız Bedevi misali

Selamün aleyküm arkadaşlar %60 olan rapor balthazart ile %50 olarak onaylandı vergi dairesine teslim ettim ama daha önce verilen fizik tedavi %17 ve göz %3 silinmiş kas hastalığı miyopati tanımlanmış göz de ilerleme olmasına rağmen -3.25 den -3.50 çıkmış ama o oranlar silinmiş ankara bunları eklermi düşürmeyi çok duyduk ve gördük ama arada yükseltmede yapıyorlarmı acaba teşekkürler yeni verdik bu sisteme göre Ocak Şubat ayı gibi onaylanır herhalde bekleyeceğiz artık.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sa arkadaşlar bu raporlarla emekli olduktan sonra evde bakim maasi baglanirmi baş vursak oranlarin yuzdeleriyle bi ilgisi varmi benim oran yuzde yüz bilen arkadaşalar varmi cevrenizde yakinlariniz

Mehmet 34
Bağımlılık derecesi ne tam bağımlı kısmımı işaretli o na göre bakım aylığı bağlanıyor diye biliyorum.

Mehmet 34

Daha bu ay aldım yazıyor
5d45e48e8326306318f3f2e1c8abaad1.jpg

@49serkan kardeşim sigorta sürem 24 yıl prim günüm 6000 gün

@aydın44 kardeşim geçmiş olsun Rabb'im şifa versin

Ankara dan vergi indirimi yazim onaylandı haberini alınca şimdide emeklilik işlemleri heyecanı sardı. İnternetteki haberlere baktığımda eğer engellilik durumu sigorta başlangıcından önce ise engelli emeklilik şeklinde emekli olunuyor. Sigorta başlangıcından sonra engelli durumu orta çıktı ise o zaman malulen emekli olunur deniliyor. Bu son zamanlarda engellilik durumu benim gibi sigorta başlangıcından sonra olup. Vergi indirimi yazısı ile emekliliğe başvuran varmı varsa nasıl bir işlem yapılıyor bilgilendirirse memnun olurum

Akman1981
Hayirli olsun.gecen hafta vergi dairesine basvurduysan sonucu en az 6ay bekleyeceksin.oran düşürülme olayı eskiden oluyormuş.simdilerde cok nadir görülüyor.
Kayaşehirli kardesim. devletin engelli vatandasina pozitif yaklasip engelinden dolayi yaşını beklemeyip emekliye aliyor.yani malulen baska birsey.senin durumun şartlara uyuyor.normal emekli olacaksın.dedigim gibi pozitif yaklaşım.rahat ol git sgk ya emeklilik dilekceni ver oradakiler seni bilgilendirecek.

Slm arkadaşlar Ankara bendede eksik evraklar var tamamlayıp gönderiniz diye geri geldi bende Şişli Etfal a gidip yeniden tektik tahlil yapıp gonderdiler. Tam 10 aydan sonra bugün cevap geldi . Eviss ten takip ediyordum. Evisste böyle yazmış .DOSYANİZ TAMAMLANDİ.İSYERİNİZE GONDERİLDİ.(DERECEYE GİRDİNİZ).arkadaşlar evini te baktım sonuç olarak böyle yazmış. Acaba vergi indirimim onaylandimi. Ve bundan sonra ne gibi bir süreç izlemem lazım.SSK pirimim tamamdır .bana bu konuda yol gosterseni Z çok iyi olur.simdiden tesekurler

Slm arkadaşlar Ankara bendede eksik evraklar var tamamlayıp gönderiniz diye geri geldi bende Şişli Etfal a gidip yeniden tektik tahlil yapıp gonderdiler. Tam 10 aydan sonra bugün cevap geldi . Eviss ten takip ediyordum. Evisste böyle yazmış .DOSYANİZ TAMAMLANDİ.İSYERİNİZE GONDERİLDİ.(DERECEYE GİRDİNİZ).arkadaşlar evini te baktım sonuç olarak böyle yazmış. Acaba vergi indirimim onaylandimi. Ve bundan sonra ne gibi bir süreç izlemem lazım.SSK pirimim tamamdır .bana bu konuda yol gosterseni Z çok iyi olur.simdiden tesekurler

derman888
Eviste dereceye girdiniz yazıyorsa vergi indirimi onaylanmış demektir. Yazınız kısa sürede işyerine tebligat yapılacaktır. Eğer şu an çalışmıyorsanız vergi dairesinden elden alabilirsin. Gün ve yıl tamama, sgk ya hemen müracat edebilirsin. Eğer yazıyı bugün alabilirsen hemen emeklilik için bugün yada engeç yarın başvur ki 1 temmuz itibarıyla emekli maaşı işlemeye başlasın.

2019 mayıs da başvurduğum eksik evraktan dönen ve sonrasında 2019 Kasım başında tekrar gönderilen raporum için bugün aradım ilgili bir hanımefendi açtı kurula girmiş yazılmak üzeredir ama sonucunu göremiyorum dedi haftaya tekrar arayın dedi.

Arkadaşlar rapor onaylandıktan sonra sonucunun vergi dairesine gelmesi yeterlimi yoksa iş yerine de gelmesi şarttmı çalışanlar iş yerine gelmesini beklemek zorundalar mı yoksa vergi dairesinden alıp ssk ya gidilebilir mı

Arkadaşlar az önce ankaradan emine hanım kendi aradı raporun %89 onaylandı dedi ist. vergi dairesine gönderildi dedi evrak ankaraya gidiş 3 aralık 2019 iki hafta önce aramıştım tel no.vermistim az önce aradı öğleden sonra vergi dairene anca gider dedi

Arkadaslar bi konu hakkında bilgi alabilirmiyim ben raporum e devlette görünmüyor ben raporu 20.06.2019 da aldım bazı kurumlar e devletten göremiyoruz deyip baslarından savmaya calısıyor asıl sorum su bu e nabızdan gözüküyor ama bu seferde pdf olarak alamıyorum ne yapmam lazım acaba yardımcı olabilicek basına böyle bir olay gelen varmı

Arkadaşlar rapor onaylandıktan sonra sonucunun vergi dairesine gelmesi yeterlimi yoksa iş yerine de gelmesi şarttmı çalışanlar iş yerine gelmesini beklemek zorundalar mı yoksa vergi dairesinden alıp ssk ya gidilebilir mı

Arkadaşlar az önce ankaradan emine hanım kendi aradı raporun %89 onaylandı dedi ist. vergi dairesine gönderildi dedi evrak ankaraya gidiş 3 aralık 2019 iki hafta önce aramıştım tel no.vermistim az önce aradı öğleden sonra vergi dairene anca gider dedi

Hayırlısı olsun. Rahatsızlıklarınız neydi?

YsnDnK
E devlette "erişkinler çin engelli sağlık raporu" kısmında olması lazım. Rapor tarihin yeni. E nabızdan masa üstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayarda pdf olarak indirip çıktı alman lazım.
Eğer yinede olmaz ise raporu aldığın hastane sağlık kuruluna danış, tekrar sisteme yüklesinler.

Hayırlı olsun babacan.kardesim senin durumunda cok zormuş .Allah sabır versin.Allah şifa versin kardesim.

Felix isimlerin üstüne tıklayınca hastalıklar okunuyor.babacan kalp losemi yaziyor

Selam arkadaslar. Biraz once ankarayi aradim. Kuruldan cikmis gozukuyormus ama sonuc girmemisler. Bu hafta kasim ayinin hepsi bitecekmis. Ankaraya gidis tarihi 6 kasim 2019

Bu nasıl iştir ben daha çözemedim. 3 aralık onaylanmış 1 kasım 5 kasım 7 kasım 10 kasım 20 kasım onaylanmış bizim rapor 18 kasım arada kaldı 25 gün önce heyete girdi çıktı Emine hanım göremiyorum diyor. Onaylanan arkadaşlar hayırlı olsun bu arada.

Merhaba arkadaşlar anlayamadığım nokta 8 ay önce gönderdiğim raporumu geri gelmiş hastaneye tekrar sevk diyor Ben kalp hastasıyım 2 tane stent var yüzde 49 raporum var Neden beni tekrar hastaneye gönderiyor anlayamadım

Şimdi ben bir daha mı 8 ay bekleyeceğim Bu nedir ya bu işkence insanı kalpten götürecekler

Merhaba arkadaşlar anlayamadığım nokta 8 ay önce gönderdiğim raporumu geri gelmiş hastaneye tekrar sevk diyor Ben kalp hastasıyım 2 tane stent var yüzde 49 raporum var Neden beni tekrar hastaneye gönderiyor anlayamadım

Şimdi ben bir daha mı 8 ay bekleyeceğim Bu nedir ya bu işkence insanı kalpten götürecekler

İlk defa duydum.yanlışlik olmasın.ankarayı ara istersen.

Üst Alt