Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Kardiyomiyopati kalp duvarinda kalinlasma raporu yuzde yuz verdiler oranin aylikla bi ilgisi yok ama
Ferdigirgin

Ferdi girgin eger oyleyse senin aylik baglama oranin benimkinden yuksek olur 2000 2400 arasi baglarlar insallah daha yuksek baglarlar o ssk daki hesaplama cok sacma ona bakma

Ben sgk nin sitesinden baktigimda 4000 bin civari goruyorum maasi.7 ay kayip

Benim 3750 net maaşım var 1996 girişli yım 7000 gunum var ben hesaplıyor 2000 çıkıyor bende neden az çıkıyor ozaman 17 yıldır aynı şirkette çalıyorum askeri ücretten hiç yatmadı maaşım

Merhaba benim sürekli raporum var vergi indirimimin süresi bittiği için kontrol muayenesine gittim yeni rapor çıktı ancak eski rapor sisteme teslimat tarihi bilgisi girilmediği için yeni raporu teslim etmiyorlar var mı böyle birşey yaşayan?

Herkesin sesini kestiler dikkat ettim 2 aydır doğru dürüst raporu onaylanan yok bu bayramdan bir ay öncesinden beri böyle

Haberlerde gazetelerde Engelsiz Türkiye, engelleri aşalım Türkiye, engellilere yönelik milyonlarca liralar harcanıp etkinlikler yapılır kalemle boyayla gözler doldurulur ama engelli asıl hakkını ister herkes susar engelli yardımına gidersin yüzüne bakmazlar kaymakamlik gidersin maaş veremeyiz derler çalışamayan insana zorla iş bulmaya çalışırlar vergi indirime gidersin 9 ay beklersin engellileri millete karşı rant için kullanmayın hakkını verin TV'lerde gazetelerde süslü süslü engellilere destek için buradayız demeyin arka duvarı yansıtin engellilerin halini anlatın.

Bilgi rica ediyorum

Merhabalar.yüzde 35 uyku apnesi,yüzde 10 hiper tansiyon,yüzde 7 işitme kaybı olmak üzere yüzde 52 ile sağlık kuruluna giden raporum yüzde 45 ve 1 yıl süreli olarak 2019 kasım 15 se ankaraya gönderildi .halen gelmedi .ne zaman geleceğine dair ve süresize döner mi acaba diye bilgi rica ediyorum. Aynı hastalıkları olan yada bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardim rica ediyorum. Raporları devlet ve üniversite hastanelerinden aldım

Size bi anekdot paylaşayım kardeşlerim yaşadım ve gördüm mağlum hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz engelliyiz ve çalışamıyoruz gelirimiz yok artık gücümüz kalmadı 9 ay oldu hala bekliyoruz, olayım şu şekilde geçen gün sosyal yardıma gittim engelli yardımı için en azından 3 5 lira versinler temel ihtiyaçlarımı karşılayayim ve gittim evimin kira olup olmadığını sordu ve sonrasında aylik gelirimi sordu çalışamiyorum dedim gelirim nasıl olsun nasıl geciniyorsun hayatta kalıyorsun dediler bu sözden sonra umutları bi kenara koyup geri döndüm bakarsak engellilerin bu ülke için hiçbir önemi yok kardeşlerim beni yanlış anlamayın ama bizi hep zarar olarak görüyorlar çalışamıyor ve sadece tüketici mantığı ile değerlendiriyorlar, bi köşe yazısında gördüm engelliler için rampalara 300milyon Türk lirası harcanmış engellilerin seyehatlari için devlet bütçesinden para harcanmış sorum şudur cebinde para olmayan çalışamayan engellilere rampa ve ulaşım neden sağlanır ki parasi olmayan adam dışarı çıkıp ne yapacak boş mide ve cebinde 3 5 lira ile deniz kenarında sefa mı sürecek yapmayın rampa seyehatlari ücretsiz yapmayın ama engellilerin temel ihtiyaçlarını karşılayın barınma ve yemek bunlara öncelik verilmesi gerekir seyehat gezmek dolaşmak bu saatten sonra bizlere lüks geliyor bir umut vergi indirimi bekliyoruz zaten beklerken stresten başka hastalıklarımiz çıkacak o saatten sonra verdikleri 3 liranın dahi önemi kalmicak.

Merhaba
telefonları düşüremiyoruz açmıyorlar hep aynı yalan dolan temmuz dan beri onay yok nasıl bir ülkede yaşıyoruz
bu kadar insanın kaderiyle oynuyorlar bu dünya böyle öteki tarafı düşünen yok cuma mübarek günde tekrar
allah a havale ediyorum..........................

Arkadaşlar gene sahte rapor çetesi
Eskişehir merkezli çete yakalanmış
40 kişi gözaltında
Bunlar yüzünden biz kuruldan geçemiyoruz.
Allah cezalarını versin
Bize de sabırlar versin.

Merhaba en son indirim cevabı gelen tarihli arkadaşımız kim ? Ben "10.12.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor konumundayım"
Saygılarımla

Başvuru SayısıBaşvuru ZamanıBaşvuru TipiBaşvuru DurumuBaşvuru YapıldıBaşvuru MetniAnkara maliye bakanligi engelli derecelendirme ve tespit etme kurumu aralik 4 2019 da teslim etmiş oldugum dikekceme bugune kadar herhangi bir dönüş ve cevap verilmemişdir.Bu kuruma telelefon ile ulasilmiyor ayrica EVİS
Programini guncel veri işlenmiyor.Kurumdaki çalısanların olmadigını veya kurumun çalışmadıgını zan ediyorum

Başvuru Yolu

Hareket ListesiKayıt ZamanıHareketAçıklama19/08/2020 13:40:04Başvuru Yapıldı19/08/2020 13:40:04 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.20/08/2020 14:30:35Sevk Edildi20/08/2020 14:30:35 tarihinde CİMER tarafından HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI tarafına sevk edildi

ihbar ettim

Merhaba arkadaslar. 6 kasim ankara varisli raporum 2 gun once onaylanmis. Bugun sistemde gordum. Hic beklemiyodum sasirdim acikcasi. Basvuru tarihimden itibaren hak kazanmisim. Sanirim gecmise donuk de para alicam. Bu arada emeklilik degil, esimin uzerinden vergi indirimi icin basvurmustum

Cmrkmc

Merhaba aynı oranlar bendede var üniversite hastanesinden aldığım uyku apnesi 35 obezite 20 tiroid 10 hipertansiyon 10 işitme 4 toplamda 60 süresiz raporum 26. 03.2020 de Ankara'ya gitti
Bende düşüncelerinden değilde süreli vermeleri den korkuyorum.

Carpediem33
obeziteden dolayı süreli olacak muhtemelen hatta kesin diyebilirim çünkü zayıflama olasılığı olduğu için süre verip kontrole çağıracaklar :( keşke obeziteye hiç girmeseydiniz diğer oranlar size yetermiş

osas %35,tip 2 diyabet %20,hiperlipidemi %10 toplam %53 ile 22 temmuzda dosya ankaraya giti

süreli mi ?
süresiz mi olur ?
tşklr

Engelli fedarasyonu yayınlamış

Sağlık Bakanlığının 19.8
2020 tarihli yazısına göre,
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren süresi sonlanmış olan engelli sağlık kurulu raporları ikinci talimatı kadar geçerli kabul edilecek.
Vatandaşların Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacak.

Dolayısıyla Haziran ayında yayınlanmış olan yazıda, 18 yaş üstü ile 65 yaş altına izin verilen rapor alma işlemleri bu yazıyla durdurulmuştur.

Ayrıca bu yazı ile birlikte Kronik hastalığı olan kişilerin sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları yeniden geçerli kabul edilecektir.
ilaç ve Tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktarlara göre SGK tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak reçete edilmeden eczanelerden temin edilecek.

ben cimere kaç kere ettim daha bugun cevap geldi sanki otomatik yazıyorlar birde aylar sonra dönüş oluyor yazıklar olsun .. Ayrıca KDK şikayet ettim bakalım sonuç ne olur

Bewitched tebrik ederim kardeşim hayırlı olsun azda olsa sevindirici haberler alıyoruz

Üst Alt