Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Kasım ayları bitmiştir ve aralikda gelenlerin çoğu buraya yazmıyor sonuç gelince burayı unutuyorlar Ama ankaraya inanmayın 1 dediği 1 dediğini tutmuyor Evisten kontrol edin evis yoksa gönderdiğiniz vergi dairesine kendiniz gidin öğrenin sonucu ve şunu öğrendim vergi indirimi süresi devam etmiyormus süreli verilen heyet raporu uzatılmış ilaç alinabilinsin ve ücretsiz muayene olunsun diye vergi indiriminden gelen süreli rapor zaten kağıtta yararlanacağı son tarih diye not düşmüşler

Benimde evrakları teslim ettiğim tarih 17 ocak fakat 31 ocakta ulaşmış ben oradan itibaren hesaplıyorum.

atiila3500 Tesekkur ederim yardiminiz icin sgk ya gidip danisacagim ama sizin dediginiz gibi vergi indirimi uzatmamislar.Pandemi yavasliyinca tekrar saglik kurullarini acacaklar o zaman basvurun diyecekler.Vergi indirimi sonucu beklerken engelli maasina basvurabilirmiyim??

Merhaba listedekiler ilk defa vergi indirimine başvuranlar mı yoksa süreli gelip 2. Kez başvuran da var mı? Benim süreliydi 3 eylülde bitti şimdi kontrol muayenesine gittim tekrar verdim evraklarımı.

ARKADAŞLAR SÜRELİ RAPORLAR İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR UZATILDI....
yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşların mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmalarını sağlamak için alınan önlemlerin devam ettiğini vurguladı. Bakan Selçuk, evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlananların süreli 'Engelli Sağlık Kurulu' raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda olduklarını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla, raporları yenileme zorunluluğunu daha önce Haziran ayı başına kadar ertelediğimizi duyurmuştuk. 01.01.2020 tarihi ve sonrasında rapor süresi dolan engellilerimizi, ikinci bir duyuruya kadar rapor yenilemek amacıyla hastanelere yönlendirilmemeleri ve hizmetlerin mevcut raporları ile devam ettirilmesi kararı aldık."

BUGÜN SÜRESİZ GİDEN RAPORUM 2 YIL SÜRELİ GELDİ . EMEKLİLİK İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ BAŞVURU YAPACAĞIM. KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI TAM OLARAK 2 YIL MAAŞ ALACAKMIYIM YOKSA BU GEÇEN SÜRE YAKLAŞIK 10 AY GİTTİ Mİ.

SERŞEN
Serşen vergi indirimi belge eline ulaşınca sgk ya emeklilik başvurusu yap. Önümüzdeki ay emeklilik işlemin sonlanır. Maaş bağlanır, buna müteakip sana sgk dan emeklilik ile ilgili bir yazı gelecek. O yazıda kontrol olup olmadığı varsa süresi yazacak. Süreli vergi indirimi için kontrol şerhi konuyor genelde. O tarihte vergi dairesi ne ilk vergi indirimi başvuru tarihi oluyor. Dosya açılış tarihi maalesef. Dolayısıyla 10 ay gidiyor güme.
Sorciere
Burada %40 üzeri engelli raporu olupta maaş için Vergi indirimi almak isteyenler, emekli olmak isteyenler ve emekli olup kontrol muayenesi sonucunu bekleyenler var genelde. 😀

Captan gusto
Sizin vergi indirimi talebiniz emeklilik veya çalışıyorsanız maaştan gelir vergisi içinse Gib ten sonuç beklersiniz. Engelli maaşı veya bakım maaşı ayrı birşey onu Aile çalışma... Bakanlığı veya kaymakamlık kanalı ile alınıyor diye biliyorum.
Vergi indirimi gelmeden sgk ya emeklilik başvurusu yapılmaz.

Abi bizim liste karışık ama çoğunluk ilk başvurular. Kasımda onaylanan nasıl olsun daha eylül ayındayız :)

Vergi dairesi dosya numarası veriyor. Eğer bulunduğunuz ilin vergi dairesinin evis sayfası varsa, oradan tc no ve dosya no girerek öğrenebilirsin.

Listenin sol tarafındaki gidiş tarihleri onun hemen sağında onay tarihleri. Onay tarihi farklılık gösterebiliyor ama kasımdan yazanları oraya yazdım.

Görüntüyü dahada sadeleştirmek için ben oradan yıllarıda kaldırayım en iyisi.

49serkan
Evet öyle dedim. Ben eylül 2019 da göndermiştim şubat sonunda gelmişti vergi indirimim ama süreli olduğu için tekrar vergi indirimine 2. Kez gönderdim şimdi bu durumda olup bekleyen varmı listede.bu arada öyle varsa listeye benide eklersiniz artık 10 eylül 2020 diye :)

bizim raporlar gelene kadar normal şartlarda emekli oluruz :):cool:

Listede 11 ay bekliyor arada sadece 1 aylık fark kaldı ekimden bekleyen yok. Biraz daha savsaklarsalar 2019 un ucu 2020 ye değecek.

Adam askere gidip geliyor hatta düğünü varsa düğününü yapıyor biz bitmeyen şafağı sayıp duruyoruz hey allam ya :)

Asker bile daha az şafak sayıyor komedi.

Engelsiz hayat isteyrük.

49serkan
benim iki raporum ankaraya gitti. 25 ocak 2020 de gönderilen (SGK gönderdi) raporum %37 oranında. ben bu rapora oran düşük oldugu için itiraz ettim yeniden %59 oranında rapor aldım ve son aldığım raporu İl vergi dairesi vasıtasıyla ankaraya gönderdim. nasıl bir sonuç gelecek bende bilmiyorum. SGK birinci rapor yani "bizim gönderdiğimiz raporda onaylanabilir" dedi. İkinci raporu şubat başında gönderdim.

Abi bizde dumanla göndermiştik. Mors alfabesiyle yollarlarsa onada şükür diyecem.

Ciddi söylüyorum hemen karşı kapı komşumuzun oğlu askere gitti aralıkta.
Adam bitirdi geldi hatta geldikten sonrada 2 iş yeri değiştirdi.

Merhaba arkadaşlar bende 13.08.2020 de raporum merkez sağlık kuruluna gönderilmiş bakalım ne kadar sürecek herkese kolay gelsin

Üst Alt