Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bence ilk maaşı sakla duvara as ne zorluklarla kazandığını hatırlarsın ben öyle yapacagim

Yok aga. Normalde Haziranda maaş alacaktım. Ona göre ayarlamıştım kendimi. Ama bu pandemi yüzünden böyle berbat bir duruma düştük.
4 aydır duvarı kemiriyorum ;)
Dolayısıyla ilk maaşı çatır çatır yiyecem.

merhaba arkadaşlar emeklilik işlemi için çalıştığım fabrika sgk dan emekli olabilir diye evrak istedi sgk bu evrağın 15-20 günde gelebileceğini söyledi daha önce emekli olan yada başvuran arkadaşlar sizden böyle bir evrak istendimi

Vergi indirimi ankaranın raporu onayladığı tarihten itibarenmi yoksa rapora başvurduğumuz tarihten itibarenmi başlıyo geriye dönük vergi indirimimi alıyoruz ben anlamadım bilgisi olan varmı

Vergi indirimi, vergi dairesine başvurduğunuz günden itibaren geçerli olur. Çalışanlar için Vergi indirimi gelince geriye dönük vergi indirimi alabiliyorlar.
Emekli olacaklar için böyle bir durum yoktur. Sgk emeklilik başvurusunu tarih olarak baz alır.

Gelir idaresinin çalışma sistemini çözmüşüz biraz daha beklersek kendi vergi indirimimizi kendimiz verebilecek kıvama geliriz.

Bugün saat 09:20 sonu 59 ile biten telefon no ya ulaştım.Telefona çıkan kişi sekreter sadece evrakları ve kurula girip girmediğini görebiliyor. 29 Ocak Ankaraya ulaşan raporum kurula girmiş.
İlk başvuruda PSG stenmediği için psg raporunu 4 martta İzmir vergi dairesi kanalı ile tekrar göndermiştim. Bana söylediği ilk raporunuz kurula girer ikinci gelen psg raporunu görmezler.Yanı Psg raporum sistemde olduğu halde kurul zahmet edip diğer evraklarıma bakmıyormuş.Arkadaşlara rica edeceğim raporunuz yazılmadıysa dikkate aldırmaya çalışırım yazıldıysa yapabileceğim bişey yok dedi.
Kısacası İşimiz Allaha kaldı.Eğer şansım varsa birileri sistemdeki psg mi dikkate alacak aksi taktirde 4 martta giden psg raporu hic dikkate alınmayıp benden tekrar rapor isteyecekler ve süreç sıfırdan başlayacak.

artichoke
Psg raporunu vergi dairesi sisteme yükledimi. Yani interaktif vergi dairesi sayfadaki dilekçe ekindeki belgelerde gözüküyor mu.

atilla3500

İlk başvuru 29 ocak bu basvuruda benden psg ıstenmedi hastane de vermedi raporu. Sonra istendiğini ogrendim ve 4 Martta hastaneden psg raporumu alarak izmir vd. kanalı ile sisteme yukleterek gonderdım su anda sistemde ıkı adet dosya gorunuyor biri rapor ve basvuru evrakları diğeri psg raporu .
Ancak Ankaradakiler ilk giden basvuru evraklarına bakıp sonradan gonderilen psg raporunu dikkate almıyorlarmış.
Psg raporunu sonradan sisteme ekleten arkadaslar varsa mutlaka Ankaraya ulasarak bu durumu bildirsinler heyete cıkmadan once bıldırılırse dikkate aldırabılırim dedi sekreter bayan.
Bu sebeple yazdım ben yandım bari diğerleri kurtulsun.Yani Ankaraya sonradan herhangi bir tetkik ölçüm reçete ya da rapor ekletildiyse bu durumu mutlaka dosya heyete cıkmadan once Ankaraya ulasıp bildirmeleri gerekiyor aksi taktirde Ankaradakiler tarihe göre ilk giden evrakları alıp bakıyorlar eksık evrak gorunuyor. Sonra mesela benım 4 mart ıncelenırken bı daha cıkacak dosyam ama sadece psg raporu cıkacak bu seferde ilk evraklarla ilişkilendirmeyecekler o da çöp olacak.

artichoke

Arkadaslar biraz once ankarayla emine hanimla gorustum /60 surekli anylanmis raporum bekleten herkez ins tez zamanda gelir raporlari

Hayırlı olsun. Ankara ya ne zaman ulaşmıştı rpor. Bir de hangi numaradan görüştünüz. Benım görüştüğüm bayan göremıyoruz onayları diyor

Teşekkürler eksik evraktan bekliyordum şubattan beri psg den ekrana dusmeyince görünmüyor son kac hafta benimde goremedi 0312 4153259 dan emine

Kurul şubat ayını bitirmek üzere imiş yazışmalar biraz geriden geliyor muş ankara ile şimdi görüştüm

Arkadaşlar az önce izmir evise baktım raporum 1 yıl süreli sonuçlanmış 21.11. 2020 son tarih yani 2 ay sonra her şey sil baştan

Süresiz raporum vergi indirimi sonucu 1 yıl süreli şimdi emekli olursam tekrar vergi indirimi için heyetemi gşreceğim

Ne diyorlarsa yalan bunlar bizleri emekli etmek istemiyor yaziklar olsun insani dinden imandan cikartavaklar

0312 415 32 59 no lu telefon robot aradığınız abone cevap vermiyor diyor kapatmayın ta ki meşgul çalana kadar

Şimdi emekli olsam bundan sonraki süreç nasıl olur bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz

Hayati çakmak
En kısa sürede vergi dairesinden veya işyerinden vergi indirimi yazını al, hemen sgk ya emeklilik için başvur. Ay sonundan önce. 1 Ekim itibarıyla maaşın işlemeye başlasın. Kontrol muayenesi olacaksa onu zaten sgk yazı ile sana bildirecek. Duruma göre gereği daha sonra yapılır. En azından emekliliğe burnunu sok kardeşim.

atilla3500

Tamam hemen ilk işim yarın konak vergi dairesine gitmek olacak çünkü bulunduğum yerden uzak yarın bütün işlemlerimi haletmiş olurum veya iki üç gün sürer tahminim

Hayati
Şu an çalışmıyorsanız, vergi indirim yazın engelli sağlık raporu ve nufüs fotokopisi ile de emeklilik başvurunu da yapabilirsin. Aynı gün halledersin.

Çalışıyorsan işten çıkış yaptırıp sgk ya gitmelisin

Üst Alt