Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Cuma günleri Ankara hafta sonu rehavet haline geçiyor hatırladığım kadarıyla hiç haber gelmiyordu

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 10.09.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2004045424 sayılı başvurunuz 15.10.2020 tarihinde ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz üzerine Başkanlığımızda oluşan dosyanızın incelenmesinden; Cüneyt DEMİRTAŞ hakkında düzenlenen rapor Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş ve çalışma gücünü yüzde doksan ikisini (%92) kaybedildiğine karar verilerek, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına 19.09.2020 tarihli ve 105511 E.sayılı yazımız ile gerekli bilginin verildiği anlaşılmıştır.
Başvuru sonucunu adı geçen Başkanlıktan takip edebilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.

Hayırlısı olsun ben de çok şikayette bulundum ama cevap gelmedi hazine ve maliye bakanlığına mi gonderdin şikayeti engelli tespit kurumundaki lere mi gönderdi acaba

AZ ÖNCE GELEN CEVAP
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

Slm arkadaşlar ben vergi indirimi gonderdigimde çalışıyordum şu an calismiyorum vergi indirimine gideli 9ay oldu gelince emekli olmak için çalışmıyor olmam bı sorun teşkil efermi

Arkadaslar merhaba kontrol muayenesinde psg raporlarini sgk ya elden vermek lazimmi yoksa hastanemi gonderiyor nasil bir yol izlemem lazim yardimci olabilirmisiniz

Ankaraya ulaşamadım eskisehir vergi dairesini aradım bana kasım ekim aylarının geldiğini söyledi bende şakamı diyosun dedim inanın doğru dedi bende engelliler sitesini takip ediyorum mart ayları bile gelmeye başladı dedim sana yalan söylememi istersen bugünde gelebilir dedi :)) esksiehirden olup yakın tarihlerde sonucu gelen varmi

Bende izmir vergi dairesini dun aradim 3 aralik rapor tarihim dedim subat marttan gelenler var dedim adam utanmadan tanidigi dayisi vardir onlarin dedi allah topunuzu kahru perisan etsin su ulkede hicmi duzgun bisey olamaz.benim tahminim emeklilik statusune yakin olanlari cikartmiyorlar vergi indirimi olanlara oncelik veriyorlar yukarinin talimatiyla

Az önce izmir vergi dairesi engelli büroyu düşürebildim. Şubat 14 Ankaraya ulaşmış evrak neticemi sordum, "Şu anda kasım, aralık ve ocak dosyaları önümüzde, şubat daha elimize ulaşmadı" bilgisini aldım. Bilginize

onbasi 76 merhaba ben emekli oldum bir yil sureli sgk sevketti beni raporu sgk gondericek heyet icin ugrasiyorum su an merak ettigim eksik evraktan psg icin donmemesi sgk ya versem gonderirimi yoksa vergi dairesine mi vereyim tecrubeli arkadaslar yol gosterebilirmisiniz

muratesesli
Nasıl karakter bunlar resmen dalga geçmişler bende aradım Aralık ve ocak ayları geliyor demişlerdi Bi kaç gün sonra arkadaşım aradı onada ocak ayları geliyor demişlerdi Eskişehir vergi dairesi resmen dalga geçmiş şerefsiz

Captan gusto
Öncelikle kolay gelsin, şimdi bizler gibi emekliler bu hastalıkları içeren raporumuza zaten vergi indirimi aldık. Kontrol muayenesi bu hastalıkların devam edip etmediğini içindi. Ben haziran ayında kontrol muayenesi olurken heyet kalemine ve müdürlerine bu konuyu özellikle psg raporunu sordum. Biz kontrol muayenesi için bütün evrakları içeren dosyayı sgk ya gönderiyoruz dediler. Zaten kontrol muayenesine heyetten sonra hiçbir şekilde müdahil olamıyoruz. İstersen bağlı olduğun sgk ya danış, için rahat etsin.
Eğer yeni bir hastalık eklenmemiş ise kontrol muayenesi eksik evrak diye dönen arkadaş hiç duymadım. İlk vergi indiriminde psg raporun Ankaraya gittiyse Psg ankarada dosyada var zaten. Örneğin benim psg raporu interaktif vergi dairesi sitesinde halen yüklü duruyor.

Arkadaşlar selam herkese. 19 Şubat 2020 de %56 süresiz gönderdiğim raporum süresiz onaylandı. Hastalıklarım %35 ağır karışık uyku apnesi %20 tip 2 diyabet %10 tansiyon ve %5 boyun fıtığı. Psg raporumu ısrarla vergi dairesinde ki arkadaşa verdim sisteme girdi gerek yok falan dediyse de ben siz sisteme girin demiştim iyiki diretmisim. Sabah vergi dairesinden mail geldi çok şükür onaylandı. Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah sorunsuz herkesin raporu onaylanır.

muratesesli

06 03 2020 kime inanacağız şaşırmış durumdayız Eskişehir vergi dairesinde bana dedikleri Aralık ocak geliyor bende şehir dışındaki bir arkadaşın şubat ayı onaylanmış gelmiş dedim aynen sizinkide yakındır gelmesi ara ara arayın demişti

Telefonlara bakmayacaksanız ne iş yapar bu arkadaşlar cimere kamu denetleme kurumuna yazıyorum gelen cevap boş sadece cevap vermiş oluyorlar telefona bakmazlar kimden bilgi alacağız yazıklar olsun görüşürüz zamanı geldiğinde

Sonucu gelen arkadaşlara hayırlı olsun 12 Şubat beklemeye devam 248 gün oldu hala bi haber yok sabır ya sabır

Üst Alt