Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites" ibaresi olmadığı için araç alımında kullanamıyorum!?

erhanorhan

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
14 Aralık 2019 Güncel:

[FONT=Verdana]
Eveet nihayet bugün yeni raporumu aldım arkadaşlar %48 oranında ve istediğim ibareyi de yazmışlar vergi dairesi de onayladı çok şükür işlem tamam yani
[/FONT]

____
Arkadaslar 2011 yılında almış olduğum engelli sağlık raporu nda otomatik vites araç kullanabilir yaxiyor ve ben daha once arac aldin bu aracimi simdi sattim ayni raporla yeni arac al.ak istefim ankara yeğenbey vergi dairesi raporumda otomatik vites araç kullanabilir yazisinin kullanmak zorundadır seklinde degismesi dolayisiyla yeni rapor almam gerektigini soyledi ne yapmaliyim acil yardım lutfen

Kullanabilirle kullanmak zorundadir arasında ne fark varki ordaki memurun işgüzarlığı şefine veya müdürürüne git meramıni anlat.Ayrıca hiçbir hastane o ibareyi yazmaz.Ehliyet alırken kurul yazar bu ibareyi.

erhanorhan Erhan kardeşim ,engel durumun nedir bilmiyorum ama bendede h sınıf otomatik kullanır ehliyeti vardı zaten H SINIFI ehliyetlerle artık ötv indirimli araç alamıyorsun değiştirmek istediğinde sağlık kurulu normal aparatsız araç kullanır ehliyeti verdi.ALLAH kolaylık versin işin çok zor.Bende iki kalçamda problem hastane verilerine bile bakmıyorlar otur ,kalk ,yürü tamam çıkabilirsin olmuş üç beş kişinin yorumlarıyla hareket ediyorlar.

erhanorhan inşallah tertbatlı araç araç ehliyeti alırsın .ilk kurul 2. sınıf b ehliyet verdi itiraz ettim ikinci kurul 1. sınıf ehliyet verdi ikisi birbirinden farklı olduğu için ankara hakem kuruluna sevk etti oradan da ne çıkacak bilmiyorum .Allah kolaylık versin işin zor.

erhanorhan engelin sol alt polio sekeliyse ve buda raporunda yazıyorsa aslında memurun kabul etmesi gerekiyor çünkü sol alt polio sekeli direk karşılığı olan bir hastalık yani yorum yapılmaya gerek olmayan ,hemen otomatik vitesli araç olması gerektiği bilinen bir hastalık. bence başka memura çık yada şefe veya kim yetkiliyse ona çık ve derdini anlat ,çünkü bende senin gibi sol alt polio sekeliyim bende araç almadan önce vergi dairesine gittim ve memura gösterdiğimde raporumu ilk önce hastalığın tanımına baktı ,tamam dedi siz otomatik kullanıcaksınız bu rapor olur dedi hemen. açıklama kısmında ise Özel donanımlı,Otomatik vites araç kulanır ibaresi vardı.

Teşekkürler arkadaslar bugun vergi dairesinde bir mudur yardimcisina gideceğim inşallah sonuc iyi olur dua edin inşallah

Mehmet kardesim ehliyetinide degistirmismiydin yoksa h sinifi ehliyet ile mi islem yaptin

erhanorhan ehliyetimi değiştirdim kardeşim ,eski ehliyeti maliye kabul etmem dedi mecbur değiştirdim araba almadan önce.

ben de değiştirmiştim 2016 aracı almadan önce.bende de emniyet tescil yapmamıştı.

Sonunda vakit bulup bugün gittim ve dosyamı aldım trafiğe gitmeye ve ehliyetimi almama hazır. Ama şöyle bir sorun var ve yardımınız gerekiyor.

2009'da aldığım raporumu kurs kabul etmedi başta. Ve bu 2009 raporumda H ehliyet alır tertibatlı araç sürer yazıyordu. Neyse bunu kabul etmedikleri için bende gittim tekrardan hastaneye. Kursun verdiği bir evrak sadece doktorun imza atması gerekiyordu.

Gittim doktora elimde dosya, 2009'da veren doktor ile aynı kişi. Hatırladı tabi, dedim böyle böyle çok rica ediyorum şuraya H ehliyet alabilir, Otomatik vitesli araç süre bilir şeklinde bir yazı yazıp imza kaşe rica ettim. Ama yok inat H ehliyet alabilir yazıp geçti ! yalvardım iki saat bak indirimli araç alamam vs bilmem ne bu hepsine geçiyor deyip kestirip attı.

Gittim kursa verdim evrağı, yazılı, direksiyon sınavı falan derken hepsinden geçtim ve Evrağımı bugün aldım. Dosyam da H ehliyet olarak gözüküyor orda sıkıntı yok.

Ama ehliyetimi trafikden aldığımda neler yazıcak. İlla ki otomatik vites kullana bilir ibaresi olması şart mı ? Olmazsa problem olur mu?

Ve son bir soru daha elimde 2009da aldığım dışında bir rapor yok. Yıl başında araba alacağım ve bayi ehliyet ve raporun yeterli dedi. Elimde ki rapor geçerli olmayacak büyük ihitmal. Geçerli olsada istemiyorum tertibatlı araç zaten ihtiyacım yok ki sol ayağımda benim sorunum.

Gidip yeniden rapor mu almam lazım ? bu raporun engell yüzdesini belirtmesi şart mı ? heyette girmeme gerek var mı? yoksa bir ortapedi uzmanı yazıp imzalayıp kaşelemesi yeterli midir ? lütfen yardım edin. Çok zor durumdayım.

Ayrıca dosyanın içinde sadece H ehliyeti alabilr yazılı bir rapor var. Onun dışında hiç birşeyde yok. Ehliyetimi almadan önce gidip yeni bir rapor almam gereklimi trafiğe giderken ? lütfen bir akıl verin. :confused:

aynı durum bende vardı. Senin engelli raporun ve sürücü sağlık raporun olduğu , hastalığının tanısı da yazıldığı için ayrıca ÖTV den muhaf arac alabılır yazısı yazmasına gerek yoktur . % belırtılme şartı var . Zaten il sağlık müdürlüğpünde engelli sürücü formu ıle sağlık heyetıne gıreceksın . tekrar gırmene gerek yok. otomatık vıtes kullanır ıbaresi şart. baska turlu bısey yazarsa özel tertıbat vs ugrasırsın.

ben engel raporu almadan önce normal olarak B araç ehliyeti aldım.
Şuan engelliyim ehliyet ile ilgili ne yapmam gerek ? güncellemek için

Son düzenleme:
Evet vergi dairesine gittim 10.08.2019 tarihli resmi gazetede yayinlanmis ve artik raporsa otomatik vites araç kullanmak zorunda yada kullanmali yazmaliymis yani yeniden rapor alacağım

Ehliyetin değişmesine gerek yok dediler2020 sonuna kadar gecerli dediler sadece rapor yeniden alinacak inşallah oran dusurmezler dediğim gibi rahatsızlığım sol alt extermide polio sekeli bakalım nasip

StratoS

İşte yine benim bahsettiğim konuya geliyoruz kurallar belli kanunlar belli ama malesef memurlar kendileri anladıklarına göre işletiyorlar,sen istediğin kadar ehliyeti 2020 yılının sonuna kadar geçerli bil ama ,ahmet geçerli derken mehmet hayır bana yenisini getir der. malesef bizde işler böyle.
şimdi yine rapor çıkarırken olan arkadaşlarımıza olacak ,usulüne uygun çıkaracaklar bu sefer memur diyecek yok bu olmamış git yenisini çıkar,doktorumu ikna edicez yoksa memurumu çık işin içinden

aslında sağlık bakanlıgının ve vergi dairesinin istediği şu kesin hükümler yazılması örneğin kullanabilir değil kullanır veya uygundur değil gereklidir yazmalı ben geçen hafta ötv indirimi için başvurdugumda özellikle gereklidir yazdırdım vergi dairesi kabul etti ucu açık şeyler yazılmamasına dikkat edin.

[FONT=sans-serif]ötv muafiyetiyle araç alımı şartları başka değil mi? Buna benzer yönerge daha önce vardı zaten.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşın raporunda kullanabilir ifadesi olduğundan dolayı problem çıkartmış olabilirler mi?[/FONT]

[FONT=sans-serif]özel tüketim vergisi sayılı listeuygulama tebliğinde "engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesihalinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporlarıÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir" ibaresi mevcut.[/FONT]

H ehliyeti değişen yokmu.. Başına gelenler veya nasıl bir yol izlemiş .. Herkes ayrı bir şey yazıyor.. Kafamız karıştı... :(

Her yıl genelge çıkarıp bunlarin nasıl arac alımını engeleriz durumu bu baska açiklamasi yok.Kullanabilir olmadı kullanir,tertibatli gereklidir olmadı tertibatlı gerekli Zaten surücü belgeleri yenilendi nasil arac kullanabilir kodlari islendi buna gore vergi daireleri işlem yapmazki yazık bu insanlara.

Malesef amaç ne neden böyle bir şey isteniyor net anlamış değilim şimdi aklımda tek şey var yeni rapor almaya gittiğim de umarım oranı düşürmezler ben çünkü şu anki mevcut %41 raporumla emekli oldum daha önce araç aldım ve yenisini almak için aracımı sattım bu raporun geçerliliği tamamen bitmiş mi oluyor

Ehliyetin eski h ehlieti değil mi?

erhanorhan ortopedik bi rahatsızlıgınız varsa araç konusunda sıkıntı yaşayacagınızı düşünmüyorum fakat eski raporunuz geçersiz olur mu o biraz muamma çünkü bende aynı şeyi yaptım 2018 de iş,engelli kartı ve eğitim için rapor aldım %44 daha sonra ötv muafiyeti için bi rapor aldım ikisi farklı şeyler dendi fakat sizin rapor eski tarihliyse sizde aynı durum olmayabilir

Ehliyetim h sınıfı 2020 yılı sonuna kadar geçerli dendi vergi dairesinden

şimdi şöyle 2020'de daha önce yürürlükten kalkan H sınıfı ehliyetinizin süresi bitecek eğer raporunuz şuan vergi dairesinin istediği mevzuata uygunsa zaten yeniden kurula girmenize gerek kalmaz fakat vergi dairesine gittiniz bu raporu kabul etmiyoruz derlerse yeniden kurula gireceksiniz. mevcut raporunuzda rapor kullanım amacı diye bir kısım yoksa ki eski raporlarda yok diye biliyorum en son aldıgınız rapor oranı geçerli olur. ama sonuç olarak biz işin uzmanı değiliz il sağlık müdürlüklerine danışmanız çok daha saglıklı olur

Çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız

Kotan kardeşim vergi dairesi yeni genelge yayınlandı bu raporla araç alamazsınız dedi yani ''otomatik vites araç kullanabilir'' yazan ibarenin ''kullanmalıdır'' yada ''kullanmak zorundadır'' olarak değişmesi gerek dediler

Arkadaslar benim durumumda olup bu yil ixerisinde yeni tapor alan varmı

o zaman üzülerek bildiriyorum ki yeniden kurula girmen lazım. tavsiyem şu olabilir ben gittiğimde bana bi form verdiler raporu ne için istediğime dair orda sadece özel tertibatlı araç kısmını işaretlemiştim. siz eski raporunuzu da yanınıza alın başvuracagınız hastanenin sağlık kuruluna gösterin ve yeni raporun eski raporunuza etksini detaylıca öğreninin derim umarım herşey yolunda gider kolay gelsin şimdiden

erhanorhan

Vergi dairesi ile görüştünüz ve otomatik ibarelerini kabul etmedi mi?

O zaman tüm arkadaşlar için net söylüyorum herkes yeniden rapor alacak :(

2016 yılında araç alırken benden de aynı ibareyi istediler. Sırf bu yüzden engelli raporuma sonradan kurul tarafından elle manuel olarak "Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresini yazdırmıştım parafla. Bu şekilde vergi dairesi kabul etmişti. Tam 1 sene git gel yaptırdılar bana.

İlginç olan şu hastanelerinde olaydan haberi yok gittiğim bir hastane yeni rapora biz otomatik vitesle ilgili bir şey yazamayız hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresini yazıyoruz dedi bende dedimki benim rahatsızlığım sol alt extermide polio sekeli yani otomatik vites araca tertibat mı taktırcam dedim o zaman senin raporu değiştirmene gerek yok dedi gel de sen bunu vergi dairesine anlat şimdi

halil315 raporu aldığın hastanemi paraf attı yoksa başka hastanemi ben vergi dairesine bunu sordum bana üzerinde oynama olursada kubul edilmez dediler

Üst Alt