Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites" ibaresi olmadığı için araç alımında kullanamıyorum!?

raporu aldığım hastane yazdı rica minnet . Raporun üzerine tükenmez kalemle yazıldı bir kopyası bana verildi bir kopyası da hastanede

Valla Şanslıymışsın ne diyim raporun tarihi ne benim 2011 olduğu için kabul etmiyorlar galiba

erhanorhan

Eğer raporunuzda ortopedik rahatsızlığınız yazıyorsa özelge talep edin internet üzerinden.

Bugun özelge talebinde bulundum raporumda sol alt extermide polio sekeli yazıyor

erhanorhan
En doğrusu.
Burada kanunları okumadan yeni rapor alınması gerekebilir diyenlere kulak asmayın.Memurlar da bilinçli insanlar sayesinde işini düzgün yapmayı öğrenecek.

Şimdi benim bir sorum olacak ben 2016 Aralık ayında %52 engelli raporumu aldım. Raporda öncesinde istememe rağmen ÖTV değerlendirilmedi. Benim sol dizim protez ve kısıtlama mevcut aynı zamanda sol el 3 parmak ta kısıtlama var ben sağlık il müdürlüğüne itiraz ettim ve orada heyete girdim normal engelli raporum da kas iskelet sisteminde rahatsızlıklar gayet açık yazılmıştı. Aslın da ilk önce maliye ye gidip görüş aldım bana raporun uygun araç alabilirsin dediler ve ben sağlık il müdürlüğüne başvurarak heyete girdim ve 102 78 47 kodları verilerek B sınıfı yeni ehliyetimi aldım ve kodlar ehliyette yazıyor.Ocak ayında araç almak için gerekli işlemleri yaptım ve 10 günlük süre içerisinde aracımı aldım. Şimdi ben yeni rapor için başvuru yapmalımıyım

Arkadaşlar merhaba bu usulle aldigimiz tertibatsiz otomatik vites araclari kullanma kisitliligi (eş, akraba, arkadas) varmi?

20.02.2019 tarihli genelgede aynen şu yazıyor raporda özel tertibat kullanilması gerekli ise bu açık bir şekilde yaxili olacak ancak özel tertibatı gerektirmeyen otomatik vites araç kullanabilir ibaresi yerine sadece otomatik vites araç kullanabilir yazılması bunun yanısıra engeli raporda açık bir şekilde beyan edilenlerde bu istisnanın dışında ötv indiriminden faydalanır diyor

Emrah tertibat yok sadece otomatik vites kullanabilir yazıyordu ama oda sağlık il müdürlüğü nün verdiği raporda engelli raporunda yoktu

Merhaba
H ehliyeti ve otomatik tertibatlı aracı olanlar hangi yolları izlemeli?
Takıldığım konu zaten bir aracımız var ve tertibatı var.. Ne yapmalıyız ki sıkıntı olmasın.?
Bu duruma benzer olup. Yeni ehliyet alan ve izlenilen yol nedir.
Teşekkür 'ler..

H sınıfı ehliyetini varsa 2020 nin sonuna kadar geçerli. Aracınıza özel tertibat var diyorsunuz. 2020 nin sonuna kadar kullanın gitsin. Sorun nedir?

Merhaba.
Teşekkürler..
2020 olmak üzere. surda ne kaldı ki !
Son günlere kalmadan
Bu tip benzer durumu olan ve ehliyet değişimi aşamalarını geçmiş arkadaşlardan , paylaşım ve bilgi paylaşımı rica ederim.
Teşekkürler..

Merhabalar, Yeniden rapor alma olayına girmemenizi şiddetle tavsiye ederim, resmi gazetede açıkça yazan fakat memurların anlamadığı/anlayamadığı/beceriksizliği/liyakatsızlığı ya da siz ne derseniz artık raporda açıkça teşhis yazıyor ve sizin engelli sağlık kurulu raporunuz 20.02.2019 tarihinden önce alınmış ise raporunuzu değerlendirmeye almak zorundalar haa yok almıyorlar mı özelge isteyin olumlu cevap gelecektir.

Merhaba.
Ne demek istediniz inanın hiç anlamadım..?
Henüz hiçbir işlem yapmadım..
Teşekkürler

bertoned kardeşim size aynen katılıyorum oradaki bi memurun genelge böyle diyip işi yokuşa sürmesi tamamen beceriksizliklerin den kaynaklı bende konu hakkında ayrı arıh izah içeren tam 3 özelge yazdım bakalım cevap ne zaman gelir

Aksi şey yeniden rapor almayın raporunuzda teşhis açıkça yazıyor mu? raporunuzun tarihi 20.02.2019 tarihinden önce mi? eğer bu sorulara cevabınız evet ise özelge isteyin
erhanorhan özelgenin yanıtını bizler ile paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba.
Özelge nedir! Rapor h ehlyet için almıştım 2014 tarihinde. Geçen ay nüfus müdürlüğü başvurdum sağlık raporu ile ordaki memur normal sağlık ocağı raporu olmaz sen devletten 2 yıllık verilecek rapor almalısın onuda il sağlık müdürlüğü ne göndericeksin en son buraya dedi. Bende alınmış bir hakkın bir engelliye neden bu kadar eziyet edilerek tekrarlanmasına çok şaşkınım.. Sağlıklı insanlar hiç sorunsuz alıyorken.. Bizlere ise tam tersi bir çok engel daha çıkartılmış.. Neyse zaten zor olan hayatın tüm zorluklarına ve engelletine alışığız.
Teşekkürler cevaplar için..

Son düzenleme:
Aksi şey

Özelge şu demektir: Vergi veya benzeri uygulamaların kişi için yeterince açık olmadığı zamanlarda ve tereddüt bulunan hususlarda kişiye özel ama geneli de bağlayabilen, resmi dairelerce hazırlanan yazılı açıklamaların tamamına denir.

Bugün aradılar vergi dairesinden özelge talebinde bulunmuşsunuz ancak ekler kısmına raporunuzu eklememiş siniz göremedik dediler oysa rapor aslı ve noter tasdikli sureti zaten ellerinde ama kim zahmet edip dosyaya bakacak ki bende bu sabah yeni bir özelge verdiğimi ve raporu eklediği mi söyledim tamam inceledikten sora size dönüş yapılır dedi ve kapattı

umarım geri dönüşleri olumlu olur da biran önce parasını ödediğim aracımı alabilirim

Yeğenbey vergi dairesinde aynı şeyleri ben de yaşadım..Engelli sağlık raporum ve sürücü belgesi heyet raporu ve kodları yazilan yeni ehliyetim ile gittim..bana denilen Ağustos 2019 tarihinde değişen mevzuat gereği engelli sağlık kurulu raporunda otomatik vites kullanması "gerekmektedir,zorundadır,gerekir" gibi net kesin ifadelerin olması.. engelli sağlık kurulu raporumda ÖTV veya otomatik vites ile ilgili bir ifade yoktu.. raporu çıkartıgim hastaneye gittim GATA'daki il sağlık müdürlüğüne itiraz edin dediler..GATA il sağlık müdürlüğüne gittim, sen 20.02.2019 tarihinden önce engelli raporu aldığın için raporu aldığın hastaneye geri gideceksin dediler... tekrardan hastaneye geldim ortopedi doktoruna gittim vergi dairesindeki memur seni yanlış yonlendirmis sürücü heyet raporunla alacaksın dedi .. mevzuatı gösterdim bu seferde iyi tamam ama sana daha önceden fazla oran vermişler bana dusseydin bu kadar vermezdim sana oran tarzında cümleler kurdu..bir kağıda engel oraninin değişmesi için heyete sevki uygundur yazdı.. tekrardan heyete girmem gerekmiş..ne yapacağımı bilemiyorum

hangi hastanede oldu bu acaba? doktor saçmalamış resmen.

Yenimahalle eğitim araştırma hastanesi, daha önce oranları veren doktor bu hastaneden ayrılmış ve bu oranlari verirken tek tek kitaptan kaynağına kadar bakarak vermişti..
Şöyle bir durum var 20.02.2019 tarihli resmi gazetenin kazanılmış haklardaki15.maddesinde bu yönetmelikten önce alınmış raporlarında sürekli ibaresi olan engellilerin daha önce aldıkları vücut kaybı oranları geçerli olup yazıyor... Bu durumda raporunda sürekli engelli olanların yeniden rapor aldıklarında oranları eskisinden düşük olamaz yanlış mı anlıyorum acaba?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-1.htm

İyi akşamlar, bende rapor mağduruyum.bu üçüncü çıkacak, vergi dairesi ibareyi eksik buldu. Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir. Yazacak dedi. Ben yandım. Siz yanmayın yeni rapor alırken

Teşhis kısmıda önemli sol alt ekstremite, sağ alt ekstremite yada her iki alt ekstremite ya da her iki üst ekstremite. Benim teşhis kısmında parapleji ve tetrapleji yapmakta bir sorun olmaz inşallah. Parapleji zaten her iki ayağın alt ekstremitede felçli olması durumudur.

ya doktor saçmalar ya memur işin aslını bilen işini bilinçli yapan kanundan mevzuattan haberi olan birine denk gelmedikçe işimiz zor

erhanorhan
mavera

Vergi dairesinin belirttiği tebliğde önceki raporlarda mutlaka bu yeni ibarelerin olmasını zorunlu tutmuyor. Eski raporlara göre işlem yapılabilir, şüphe halinde hastaneden açıklama istenir diyor. İlgili memurlara bunu söyleyin. ya bilmiyorlar, ya da sizi başlarından savmak istemişler.

Ben özelge taleplerinizin olumlu geleceğini düşünüyorum ancak olumsuz gelmesi halinde dava açma hakkınız var. Dava yoluna gitmek isterseniz resmimde yazılı numarayı arayabilirsiniz.
Aksi şey

Sizin durumunuz şöyle; mevcut H sınıfı ehliyetinizi yasal süre dolana kadar kullanabilir ve bununla yeni araç alabilirsiniz. Ancak eninde sonunda yeniletmeniz gerekecek. Bu durumda eski ehliyetiniz olsa bile il sağlık müdürlüğü komisyonuna girip uygun tertibat kodlarınızı almanız gerekiyor. Komisyona girmeden ve tertibat kodlarına dair karar verilmeden ehliyetinizi yenileyemezsiniz.

İyide Hüseyin bey, eski raporun hükmü kalmadıki artık. Yeni çıktı. Eski raporumuda götürdüm geçen sene başında, yeni çıkaracaksın dediler. Dalga geçer gibi nası şey bu böyle. Şimdi de eski rapora göre olabilirdi, falan. Çok üzgün çok yorgunum artık. Bilmiyom vergi dairesi ile uğraşılmaz.şuan aracımda normal. Geriye dönük mtv parası alabilir miyim. Vergi dairesi yüzünden olduda

mavera

Alabilirsiniz. Önce belgelerinizle vergi dairesinden iade isteyin. Bunu isterken tebliğ hükümlerine aykırı olarak yeni rapor istendiğini belirtin. Reddedilirse Gelir İdaresi Başkanlığına şikayet başvurusunda bulunun. Bu başvuru sonucunda da ödenmezse vergi mahkemesine dava açma hakkınız var.

Üst Alt