Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites" ibaresi olmadığı için araç alımında kullanamıyorum!?

Hüseyin bey çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur özelge sonucu olumlu olur sağolun

Hüseyin bey, belgelerinizle vergi dairesinden iade dediniz ya, hangi belgelerle eski rapor mu

Az Önce Vergi dairesi ile telefon görüşmesi yaptım son durum nedir diye yönetmelik değiştiği için uygunluğu araştırıyoruz bugün öğlen yada öğleden sora geri dönüş olacakmış valla çok heyecanlıyım ve stresliyim cevap ne olacak acaba

ya ben 7 eylül de cp sekeli sol alt extremite raporu ile mtv muafiyeti için başvurduğumda bana sadece arcın otomatik olduğunun ispatını sordu.raporda ben de de 16 agustos tarihli öyle otomatik kullanmak zorunda vs yazmıyor. bunlar hangi düzenlemelere göre hareke ediyor anlamadım.Şimdi ötv de bu rapor eksk mi diyecekler, o zaman mtv için niye kabul ediyorlar.İlginç bir ülke.

mavera
Evet.

ousenmez
Vergi daireleri yeni ÖTV tebliğinin ayrıntılarını bilmiyor. Tebliğde vergi dairesine diyor ki; "eski rapor varsa mutlaka zorundadır vs. ibareler aranmaz. Engellinin durumuna göre bu açıkça anlaşılıyorsa istisna uygula, tereddütün varsa hastaneden açıklama iste". Bunu mutlaka söyleyin vergi dairesine.

Bugün de geçti geri dönüş olmadı bakalım yarın ne olacak

Gerçekten de Hüseyin beyin dediği gibi vergi dairesi gelen genelge yada tebliği her neyse yanlış yorumluyor ve bizim gibi vatandaşları mağdur ediyorlar bugün 10 gün oldu ve hala bir sonuç alamadım

Hüseyin bey eğer raporumu düzeltmezse hastane.araştırıcam.lakin eski raporun hükmü yok artık derler bundan eminim.yani buranın vergi dairesini bilmiyorsunuz çok inatlar

vergi dairesi özelge sonucunu posta ile adrese yolladık dedi heyecan dorukta yani telefonda sonucu sordum söylemedi gelince görürsün dedi

e devletten interaktif vergi dairesine yönlendiriyo orada henüz sonuçlanmadı yazıyo

ben de mtv istisnası için evraklarımı vermiştim. interaktif vergi dairesine girdiğimde Dilekçemin Durumunu Sorgula dediğimde İşleminiz Sonlandı msj veriyor. fakat 2019 mtv 2.taksit görülmektedir.

Şimdi yeğenbey vergi dairesi ile görüştüm durum nedir diye özelge dışında genel dilekçe yazmıştım cevap olumsuz dedi yeniden rapor almam gerekiyormuş sanırım özelge sonucuda aynıdır yani olumsuz

Ne yaptım sa olmadı vergi dairesi yeni rapor istiyor

Şimdi rapor almak sıkıntı değil ancak rapor oranı düşerse ben emekliyim emekliliğe bisey olmuyor ama dğer sosyal haklarım iptalmi olacak engelli kartı ucretsiz yht ego otobuslerine ucretsiz binmek gibi

Ötve istisnasından oran düssede faydalana biliyorum çünki engel sol bacakta

Bu işin ne kadar suistimal edildiğini bilsem de , gerçekten ihtiyacı olan engelli bireylerin vergi kaçırıyormuş muamelesi görmesinden rahatsızım. Engelimi kimseye kanıtlamaya ihtiyacım yok herşey gayet açık. Tertibatsız araç kullanmam mümkün değil.
Yeni bir araç almayı düşünüyorum." Özel Tertibatlı araçtan istifade eder" ibaresi mevcut raporumda. ben bu açıklama kabul edilir mi edilmez mi diye düşünmek , değilse "sürekli" ibaresi ile verilmiş raporumu yenilemek zorunda mıyım ? Bana niye sürekli ibareli sağlık raporu verildi o zaman ?

Bu ara da arkadaşlar benim gibi ibare yazılı olan var mı raporlarında ? " Özel Tertibatlı araçtan istifade eder" bu bence bir kesinlik ifadesidir.

Şahsi kanaatim ''istifade eder'' yazıldığı için alabilirsiniz..''istifade edebilir'' yazsaydı kabul etmeyecekler

erhanorhan

@mess. gerekli açıklamayı yapmış aslında vergi dairesi olabilir,uygundur,kullanabilir gibi ibraleri istemiyo artık kesin ibareler istiyo sende de bu kesinlik çok net vergi dairesinden geri dönmez gibi görünüyor.

Özelge sonucu geldi bugün reddedilmiş yani raporda illaki taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat olması gereklidir yazması gerekiyormuş

erhanorhan

Şimdi geldiğiniz son noktada, raporunuzda ne vardı/yok da vergi dairesi kabul etmedi? Ehliyette hangi kodlar vardı? Çok kısa yazabilirseniz yeni süreçler ile ilgili özellikle otomatik viteste arkadaşlara yol göstermiş olursunuz.

Teşekkürler.

İşiniz rast gitsin.

Raporun arka kısmında açıklama bölümünde H sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir yazıyordu vergi dairesi bu ibarenin artık kesinlik ifade eden bir ibare olması gerektiğini ve raporun yeniden alınmasını istedi yani artık otomatik vitesli araç alacak arkadaşlar eğer raporlarında benimki gibi bir ifade varsa raporunu yenileyecek yeni rapora hareket ettirici aksamda tertibat olması gerekir yazısının olması gerekiyor(hareket ettirici tertibat ise gaz.fren.debriyaj Pedalları)otomatik vitesli araç ta debriyaj olmadığı için bunun rapora tertibatlı olduğunu belirten bir ibare ile mutlaka yazılması isteniyor durum bu maalesef

Merhaba
Neden hala H ehliyeti ibaresi kullanılmış?
Yürürlülükte (2016 tarihi itibari ile ) H ehliyeti yok ki kaldırıldı.!
Ayrıca H ehliyetlerin 2020 yılının Aralık ayına kadar kullanım süreleri bitiyor.

Evet rapor 2011 tarihli ehliyetimi 2014 te H sınıfı olarak almıştım bu raporla

Ehliyeti de sordum vergi dairesine bizim ehliyetle işimiz yok o nasıl olsa 2020 de değişecek dediler

erhanorhan ben olsam senin yerinde ilk önce ehliyeti değiştirirdim .tabikide henüz kullanabilirsin ama sonuçta her zaman karşına bir engel olarak çıkma ihtimali var ,her nekadar meur yeni ehliyetle işimiz yok desede yeni ehliyetle başvurmak maça 1-0 önde başlamak gibi birşey (umarım örneği anlamışsınızdır) nerden biliyorum derseniz,bende bu sene yeni araç aldım eski ehliytimi ve raporumu vergi dairesine götürüp soruşturayım dedim sonuçta arabamı satıp alamazsam işin sonunda bir anda arabasız kalmak var ( siz zannedersem şuanda öylesiniz:)) memur ehliyeti görür görmez bunla olmaz dedi yeni ehliyet çıkarın dedi ben nekadar daha zamanı var desemde dinletemedim bişeyler söyledi bana ama şuanda hatırlamıyorum yeni ehliyet olsaydı tamam dedi ozamaan olur yeni ehliyet ve bu raporla bi sorun çıkmaz dedi . bence eğer zamanın varsa ilk önce ehliyetini hallet derim .tabi karar senin.

Ben de 2016 yılında araç almıştım ve ehliyetimi yenilettim. H sınıfı ehliyeti olup da araç almak isteyenlere vergi dairesi sorun çıkarmakta.yeni ehiyet istiyor. ben de emniyette tescil ettiriken sorun yaşamıştım.

yani bu vergi dairesinde ki memurlara ayrı ayrı mevzuatlar gidiyo herhalde herkese farklı cevaplar veriliyo.
zamanında eğitimsiz kendini geliştirmekten aciz güncel mevzuatlarını takip etmeyen bir sürü insan yığmışlar kimsenin bişeyden haberi yok. onların lafıyla iş yapıyosan yine yanlış oluyo saçmasapan olaylar ....

Üst Alt