Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites" ibaresi olmadığı için araç alımında kullanamıyorum!?

hayırlısıyla yarın şu rapor işine bi başlayım inşallah çabuk biter sora aracı alıyım ondan sonrada ilk işim ehliyeti değiştirmek ehliyetimin fotokopisi vergi dairesinde ben ısrarla sordum ehliyeti de değiştirmem gerekiyor mu diye yok 2020 sonuna kadar kullanabilirsiniz bizim için Ötv indirimli aracın satışını onaylamak bunun içinde raporun yenilenip belirtilen ibarenin yazılması denildi

Iyi nitet ve dilekleriniz icin hepinize tesekkur ederim arkadaslar gelismelwri yine paylaşırım

erhanorhan

Engeliniz nedir tam olarak? Daha önce belirttiğim gibi yeni ÖTV tebliğinde 2019 öncesi raporlara bir istisna tanınmış. Eski raporlarda zorunluluk ifade eden ibareler olmasa bile (kullanabilir vs. yazsa bile) eğer engellinin durumundan özel tertibata veya otomatik vitese ihtiyaç duyduğu açıkça anlaşılırsa yararlanabilir, tereddüt halinde ise hastaneden açıklama istenir diyor. Özelgede buna dair bir değerlendirme var mı?

Ali Bey özelgede raporunuzda engelinizi belirtir özel tertibata ihtiyaç olduğu anlaşılmadığı için yeni rapor almam gerektiğini yazmışlar benim engelim sol alt extermitede polo sekeli

Bugün gittim Ankara Şehir hastanesine yeni rapor için işlemlerim çok kısa sürdü 3 doktor muayene etti ortopedi nöroloji ve fizik tedavi enson fizik tadavi muayene etti oranıda büyük ölçüde o belirledi hesapladı ayrı ayrı ve % 44 olarak verdi bu iyi yanı ancak raporun bana teslim tarihi ise 4 aralık olarak söylendi çok uzun bir süre dedim araç alacam dedim ama nafile en erken tarih bu 4 aralık dediler 45 gün daha beklicem

erhanorhan

dostum öncelikle geçmiş olsun. bana da 1 buçuk ay sonrasına gün vermişlerdi bende işe girecektim işyerinden bi an önce alman lazım diye baskı yaptılar bende gidip ordaki güvenliğe durumu anlattım 2 gün sonra gel kardeşim dedi sağolsun gittim ve aldım. o günü vermelerinin sebebi yogunlugu azaltmak bence. ayrıca e rapor sürecine geçildi diye biliyorum e devlete çok daha önce düşebilir raporun .

ben e devlete düşen yeni rapordan aldım 16 agustosda heyete girdim cp sekeliyle. 2 eylülde sms geldi. zaten sms geliyor devletten raporun e devlette diye. ama şunu da söyleyeyim 2 a eylül 2019 tarihli raporda da ben de otomatik vitesle kullanmalıdır gibi bir ibare yoktu. Onu nasıl yazdıracaksanız artık.İstanbul ümraniye de benim rapora sorun cıkarmadılar mtv muafiyeti için ama ankarayı bilemem.

İnşallah daha önce çağırırlar

Kotan kardeş seninki hangi hastaneydi
birde e devlete rapor düşünce bu raporu vergidairesi kabul etmez heralde

erhanorhan

ankara eğitim araştırma hastanesi. sonuç olarak e imza ile imzalanan bi evrak kabl etmek zorunda ki raporu eline aldıgında anlıcaksın ki bomboş bi evrak ıslak imza kaşe hiç bişey yok

herkese merhaba arkadaşlar 17 ekimde yeni sağlık kurulu raporu almak için Ankara şehir hastanesine gitmiştim biliyorsunuz muayenemi oldum ve bana 4 aralıkta gel dediler dün tekrar gittim bu sefer heyete girdim tekrar incelediler ve 13 aralıkta gel raporunu al dediler bu arada e devlete hiç birşey düşmedi halada yok belki 13 aralığa kalmadan e devlete düşer diye ümit ediyorum raporun yüzdesi düşmedi %44 onaylandı ancak vergi dairesinin istediği ibareyi de inşallah yazarlar

erhanorhan

Bi önceki sayfada belirttiğim ." Özel Tertibatlı araçtan istifade eder" beyanlı raporum ile

Rapordaki teşhis ve tanıdan uzuv noksanlığı/işlev bozukluğu açıkça belli ve bu nedenle de mutlak surette hareket ettirici aksam üzerinde tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, rapor eski de olsa, ifade kesinliği olmasa da bu raporlarla ÖTV muafiyeti tesis edilmelidir.

10 Ağustos 2019 tarih ve 30858 sayılı resmi gazetede yayınlanan
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 6) in ilgili maddesi aşağıdadır.

[FONT=sans-serif]20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz ko nusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına[/FONT]
[FONT=sans-serif]gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile "Özel tertibatlı araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanması uygundur" gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri [/FONT][FONT=sans-serif]içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz.[/FONT]

[SIZE=3][FONT=sans-serif]Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.[/FONT][/SIZE]

Dün hastaneden aradılar 10 aralık salı günü beni çağırıyorlar tekrar araç alımı için istediğim ibareyi anlamamışlar ve değerlendirmek için çağırıyorlarmış ''sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat gerektirir.''ibaresinin yazılmasını istemiştim ilk müracaatım da anlaşılmayan bir şey var galiba

Eveet nihayet bugün yeni raporumu aldım arkadaşlar %48 oranında ve istediğim ibareyi de yazmışlar vergi dairesi de onayladı çok şükür işlem tamam yani

Benim rahatsızlığım akandroplazmi yani boy kısalığı fakat elden gaz ve fren tertibatlı olması daha sağlıklı benim için. Fakat zemin yükseltme pedal yükseltme yazılmış fakat şimdi ben gidip kod yazmadığı halde elden gaz fren tertibatı yaptırsam bir sorun olurmu.

erhanorhan StratoS
Önümüzdeki hafta ÖTV için sağlık kuruluna başvuracağız inşallah. Sizden öğrenmek istediğim şey, tam olarak Otomatik vitesli araba için hangi ibarenin yazılması gerekiyor. ''sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat gerektirir.'' mi?
Birde, bende normal -b- sınıfı ehliyet var.(engelli ehliyeti değil) Bunu değiştirmem gerekir mi? Gerekirse, sağlık kuruluna berabermi başvurmalıyım.
Saygılarımla.

gungor11
[FONT=&quot]“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir."
İbaresi olmak zorunda.
Mevcut ehliyetiniz ile ÖTV muafiyeti mümkün değil. Ehliyetinizde engeliniz ile uyumlu tertibat kodu mutlaka olmalı.
Sürücülük yönünden değerlendirme farklıdır, engeliniz ile ilgili branş uzmanı sizi kod için il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek, raporu son haliyle il sağlık müdürlüğü komisyonundan alacaksınız.
ÖTV muafiyeti için gerekli olan erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporunu ise hastane sağlık kurulundan. [/FONT]

Ufukalp İlginiz için çok teşekkür ederim. Önce gerekli ibareyi yazdırıp,Engelli raporumu aldıktan sonra ehliyet değişiklik işini yapsam olurmu? Yoksa önce ehliyet işini mi halletmeliyim.

Ufuk alp bey şahsınıza ve diğer bilgisi olan tüm engelli kardeşlerime bilgisi olan ve bilgi edinmek isteyen arkadaşlara örnek olsun SORUM VAR 8 sayfayı okudum bende yüzde 60 olarak raporumu aldım ötv indirimi için vede tam tertibatlı araç (otomatik) ibaresi ile dilekçe verdim. Özel tertibatlı araç gerekir ibaresi var otomatik yazılmamış bu sorun çıkarır mı SORUM VAR yeni ehliyet B olarak 2020 beklemeden değiştirdim ötvsiz araç için ehliyetim nasıl olacak yol gösterir misiniz

Benim durumda soru soran yok ehliyet için izlemem gereken bir yol bilen var mı yazabilirmi teşekkür ederim

Öncelikle tekrar teşekkür ederim. Ehliyet değişimi için sıralama nasıl olacak ehliyeti yeni değiştirdim

Göz ve dahiliye yönlemişti Kasım 2019 yeniledim dahiliye Dr kısıtlama vermiş 5yılda bir rapor bukundurcam

Üst Alt