Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Refleksoloji ve Kas Hastalığı

Tuba

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bana verilmiş olan egzersizleri hiç ihmal etmedim. Yazları mutlaka yüzmeye gitmeye çalıştım. Kilo almamak zaten en çok dikkat ettiğim şey. Ama kas hastalığında ne kadar uğraşsan da yeterli gelmediğini hissediyorum. Özellikle bu sert düşmeler çok çok gerilere götürüyor. Bu yüzden beni destekleyebileceği umuduyla refleksolojiyi denedim bir süredir.

Ayaktaki sinir uçlarına masaj yaparak sinirler uyarılıyor.Ankara'daki refleksoloji merkezinde 2 ay civarında zaten etkisini görmeye başlayacağım söylendi. Ben 4 ay devam ettim. Herhangi bir etkisini göremeyince fayda gördüklerini iddia ettikleri hastalarıyla yüzyüze görüşmek istedim. Fakat böyle bir hasta bulamadılar. Gayet emin olarak mutlaka devam ettiğim süreç içerisinde fayda göreceğimi söylediler. Bunu garanti etmek içinde etkisini görmeye başlayıncaya kadar ücretsiz vereceklerini söylediler. 2 ay da ücretsiz verdiler. Sonrasında da beni bıraktılar.
Herhangi bir katkısını kesinlikle görmedim.Etki görme süreci olarak 1 2 aydan bahsedip tedavinin sonlanması olarakta 4 5 yılı gösteriyorlar.

Üyelik ücreti adı altında 300 tl sonraki seas başına 40 tl alınıyor.

Bu altı aylık süreçte orada her hastalıktan insanın geldiğini görebiledim. İletişim kurabildiklerimin hepsi de denemek amaçlı gelmişler ama hiç bir olumlu sonuç alınamamış.

Ben başlamadan önce bu konuyu internette çok araştırdım fakat kendi koydukları videolardan başka bir şeye ulaşamadım. Bu yüzden bu konuyu araştıran insanların bilgi sahibi olmasını istedim. Orada bir sürü engel grubuna sahip insan çare arıyor. Bir çok tv programına da yanlarında fayda gören hastalarıyla çıkıyorlar. Ama her nedense ben hiç öyle birine rastlamadım bu 6 aylık süreçte...

TUBA

Bende yanılmıyorsam TGRT TV de kas hastalığını iyleştirdiğini iddia eden bir akapunkturcu yu izlemiştim 4 5 yıl önce ve sonra 19 gün kadar istanbulda tedavi gördüm hiç birşey olmamıştı diye hatırlıyorum o geldi aklıma :D

tuba neden öle dıosun ben ataksi hastasıyım gayet faydasını göruyoyum.sürekli dewam edıyom

Sürekli derken ne kadardır deniyorsun, ve ne gibi katkılarını gördün yazarsın o zaman. Diğer mesajlarını inceledim, açıklayıcı hiç bir şey yazmamışsın. Ben herhangi bir tedaviden iyi sonuç alsaydım paylaşırdım ki diğer insanlar da yararlansınlar.
Tedaviye başladığındaki durumunu ve şimdiki sağlık durumunu, ne kadardır refleksolojiye devam ettiğini anlatırsan sevinirim.
Görmüş olduğun faydayı şimdiye kadar yazmayıp, ben olumsuzluklardan söz edince devreye girmen dikkatimi çekti.

tuba
bu nasıl bir masaş
ellemi yoksa elektirik akımı ilemi

tuba daha önce kimse sormadıki.5 ay oldu en az 1sene en çok 2sene.bende daha önce kasılma.konuşma bozuklugu,tıtreme,isteksiz hareketler vardı ve tabiki denge sorunu.şimdiye kadar bu belirtilerin çogu gıttı şimdi sadece azda olsa denge problemı var kaç senede olsa dewam edecem çünkü 7 sene çekmişim.bence sende dewam et 2 ayda olcak şey deıl.yanlış anlama kımseyı savunmuyorum sadece sana tavsiye edıyorum.acıl şifalar

----------

ha bıde fayda görenı gormedım dıosun ben burda gordum.

Elle sinir uçları uyarılıyor, elektirik akımı falan değil.
Ben 2 aydır demedim. 6 aydan daha uzun bir süredir denediğimi söyledim. Umarım gerçekten fayda görüyorsundur.
Kime ulaştıysam olumlu bir şey duymadım. O zaman sen yazarsın buraya, ilerleyen günlerde kendindeki gelişmeleri. Haksız çıkarsam çok mutlu olacağım.

Merhaba Tuba verdiğin bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim.Bende fayda bulmak amaçlı Ankarada özel bir fizik tedavi hastanesinde 15 gün yattım ama fayda bulmak şöyle dursun oradan çıktığımda tüm kaslarım dökülür durumda çıktım.Kötü bir fizik tedavi deneyimi yaşamak beni yataklı fizik tedaviden soğuttu.Bir ay önce Prof.Dr.Ersin TAN'a muayeneye gittim.Tekrar bir kans testi,emeg istedi ve bana evde yapacağım fizik tedavi hareketlerin devam etmemi yanısıra koenzim10 100 mg. günde 2 defa kullanmamı söyledi ve gönderdi.Kas hastasına en faydalı olacak hareketler evde kendisine verilen egzersizleri yapmak ve dediğin gibi beslenmesine dikkat etmek,kilo almamaya çalışmak.

Merhaba Minerva haberim yoktu hastanede yattığından. Geçmiş olsun. Bazen daha iyi olalım derken olumsuz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ama ben 15 yıl önce de doktorlardan aynı sözleri duyuyordum. Şimdi de aynı bilgiler veriliyor. Bu durum beni çok üzüyor.O zaman ister istemez farklı alanlara yöneliyorsun. Çünkü yetmiyor, verilen öneriler. Tıp ilerliyor diye hep bir beklentideyiz. Umarım umutlarımız boşa çıkmaz.
O zaman yorulmadan yine eski önerileri uygulayarak yola devam etmekten başka çare yok.

benim sormamın sebebi bir yegenimiz var spastik
turkiyeye ilk defa bursaya gelen bir cihazdı sinir uclarına hafif akımla uyarı yordu birbucuk sene sean aldı faydasını gormedi

amamasaj farklı birşey gerkesdede aynı olmuyor

bende kas hastasıyım motor noron benimkide bir ilerliyo bir duruyo

bana gore bu hastalıgın tek ilacı moral ve huzur dur

imşallah daha iyiye gidersin tuba

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için kaptan 16.Hepimizin iyi olmasını diliyorum.

Refleksolojiyi denemek lazim bir umut

Iyi günler, benim 3 yasindaki oglumda dogumda oksijensiz kaldi sunada denge ve konusma bozuklugu var kaslari gevsek cok düsüyor bu tedavi özellikle oglum daha kücük oldugu icin faydali oluyormus bu tedavinin avantaji beyindeki ölü hücreler yenileniyormus ama herkeste etkisini göstermeyebilir örnegin yürüyemeyen spastik cocuklar yürüyorlar bunlari tvde cok defa gösterdiler bunlarin sahte olmasi mümkün degil asil benim canimi sikan 300 lira üyelik altinda hava parasi aliyorlar seans ücretleri haric etki göstermezse ne olacak para gidecek biraz daha hesapli olmali ben deneyecegim gelismeleri de mutlaka yazacagim.

hüsmen bende bi ara denedim o parayı da vermedim hava parasını yanii
konuş verme bence,ben sadece seans parasına anlaşmıştım
bi gelişme oldumu olmadı fıııssssssss
yazık verdiğim paralara vereceğin paralara

Hüsmen bende sp ataksı refleksolojının bu hastalıga sonuç daha dogrusu gelışme verıyo

Arkadaşlar bizde denedik refleksolojiyi ve denemeden önce çok araştırdım.3-4 sene önce 1 yıl hemen hemen her hafta gittik daha sonra 15 günde bir bedensel olarak çok değil ama zihinsel olarak çok faydasını gördüm oğlumda kelimeleri çıkarması nöbetleri bakışı bile değişti sonra oğlum ameliyat oldu ve bir süre gidemedik. Sonra yine başladık ama 3-4 ay 15 günde bir aldık seanslarımızı tamam bir rahatlama oldu ama çokta işe yaramadı. 15 günde tek seans yetmiyo 2 seans alsın denildi oda ağır geldi tekrar tek seans aldık. Ama dedimya ilk başladığımızda daha çok fayda gördük. İşin açıkçası fayda görenide çok duydum ve gördüm asıl mesele neyden ne kadar beklentiniz var önemli olan bu...

Atoksal bizdede bir oflu var maalesef esat bey oflular icin bir faydasi olmaz dedi yani hic gelsin demedi. Teoder sende gelisme olduguna cok sevindim yasin kac? Hangi uzmana gidiyorsun? Benim oglumda istemsiz hareketler yok kasilma yok vücudu cok gevsek hemen düsüyor ama kuvvetli örnegin bir karpuzu kaldirabilir yani onun beyincigi hasar görmüs oda denge bozuklugu ve kas zayifligi yapiyor beyincik kaslardanada sorumluymus.

benım yasım 24.uzman Esat Başaran.sızın oğlunuzun yaşı ufak ise etkisini çabuk görursunuz.benım problemımde beyıncıkte.geçmiş olsun

yoksa sercan apaydin misin?

Teoder sen yoksa videoda seyrettigimiz sercan apaydin misin? Benim oglumun kas zayifligindan dolayi kücük bir yüzü var kafa capi normal ölen hücreleri geri getirme özelligi varmis Refleksolojinin bu konuda ne diyorsun?

ewet ben oyum şimdi Allaha şükür iyiyim öncedekine göre.hücre yenileme gibi faydalarıda var.sizde inşallah faydasını görersiniz.bence zaman kaybetmeden dktrlarla görüşün.

Tamam teoder bence senin bir konusma problemin kalmis onuda basarirsalar bilmiyorum yürümen tam düzeldimi ogluma haftaya tani konulacak suanda tam olarak neresinde problem var bilmiyorum ama beyincik kesin cünkü denge ve kas zayifligi var gözleri titremiyor ama bakislari baygin ve bunlar hep beyicikten gelen sorunlardanmis sagol bilgilerin icin sen hangi merkezde tedavi görüyürsun?

hüsmen benım konuşmada problem var derken nası yanı.ben bostancı da tedavi göruyom.sen nerde oturuyon

Simdi tam düzgün konusabiliyor musun?

biz almanyadayiz gecen yil izmire ugramistik ama hem zaman yoktu hemde oglumun tanisi daha konulmamisti uzakta olmasam hemen baslardik tedaviye akici konusabiliyor musun? bence yasina ragmen bu kadar kisa sürede cok fazla iyilestigine göre bence zamanla normal saglikli bir insan olacaksin yani o ufak tefek problemlerde gidecek insallah.

merhabalar arkadaşlar şu refleksoloji konusuna inanmayın ya boşuna para döküyoruz keşke faydası olsada gidin desek ama yalanya bende götürdüm kızımı hiç bir faydası yok vardır sadece rahatlatıyordur okadar bu refleksolojiyi fizyo terapislerde biliyor sorun zayten bunlar fizik tedavisiz olmassa olmazlardan allah herkeze şifa versin

Nurten hanim kizinizin neyi var? Bircok video var onlarin hepsi sahtemi ben birde furkan diye evlatlik alinan bir cocugu takip ettim tvlerde cocuk ilk basta tamamen bos bakiyordu simdi bayagi gelismis yürüyor algiliyor mesela spstik hic yürüyemeyen cocuklar yürüyor bunlar mümkün degil normalde sercan apaydinda iyilesiyor hizla ama herkeste etki yapmayabilir ama kimisindede cok hizli gelismeler oluyor agir vakalarda iyilesme daha uzun sürebilir.

hüsmen destegin için teşekkurler.ben çok faydasını gordum halade goruyom.inşallah oglunun tanısı bıran önce konur ve sızde faydasını gorursunuz.Allah şifa wersın.ben fayda gormedık dıyenlere katılmıyorum.tanıdıgım orda herkez fayda goruyo.kımse boşyere parasını sokaga atmaz

Nurten hamım sizin rahatsızlıgınız ney ben fayda gormedık dıyenlere katılmıyorum.tanıdıgım orda herkez fayda goruyo.kımse boşyere parasını sokaga atmaz

nurten hanım sız refleksolojı aldınız

valla zorlamıyorum arkadaşlar faydası oldu diyenlere bende sizi kızım sipastik engelli 2 sene belkide daha fazla olmuştur gideli ben 1seneye kalmaz koşturtur yürütürüm diyenlerden ne beklersiniz başını belini tutamayan ayakta duramayan fiziktedaviyle bile bukadar hızlı olmuyosa artık bu mucize ozaman ama başaramadı çünkü herkez mattiyat peşinde herkeze aynı şeyi söylüyorlar beyince inanıyoruz benide gelişme olmuş gibi sesimi almaya tv puragrama çıkarayım annatırsın gelişmeleri bizde bişe diyemiyoz belki olur diye şöyle böyle dedikçe gelişme oldu sanıyorlar bunlar neşur olma derdinde söylüyeyim kinsenin günahına girip kandıramam dedim başını tutturt otursun bende çıkıyım tv puragramına diyince bida oymuş hep aynı kişiler oldu sanıp çıkıyorlar bende faydası oldu diyene inanmıyorum herkez kürdür bişey diyemem geçmiş olsun arkadaşlar

Nurten hanim sanirim kiziniz spastizesi agir benim oglumun basi kosarken hafif düsüyor
fizik tedavi sadece beyne ögretiyor vücudu dinc tutmak icin mutlaka yapilmali ama beynin hasarli bölgelerine asla faydasi yok refleksoloji hücreleri yeniliyor ama agir vakalarda gelisme sanirim daha zor oluyor ben tvde esat beyi izledim suan gitme durumum yok gördüklerimi kendim uyguluyorum ama teoder denge hangi yerde ayakta beyincik biliyor musun?

iyide benim kızım agır bir sipastik degil birkere çok az bunu fizikçilerde söylüyor sadece kasları kuvvetsiz esatbey zayten söylüyordu bizim işimizin öncelik olarak sipastik ve felçli hastalar daha çabuk ileşiyor ayaga kalkıyor diyorlardı soradan hertürlü kabul etmeye başladılar kimse kesin bişey diyemez iyileştirir yürütürüm koşturturum diye öyle diyendenlerden uzak durcan

Tabii diyemez ama denemekte fayda var yinede cünkü tvde agir spastik coculöari gösterdiler normalde onlarin yürümesi mümkün degil ama yürüyorlar benim oglum yürüyor hizlida kosuyor fakat kaslari zayif cok düsüyor fizik tedavi beyindeki hasari asla iyilestirmiyor ama refleksolojinin öyle bir özelligi varmis birde bence masaji yapan el önemli esat basaran veya halil tabur yapsa mutlaka daha iyi olur ama surada su var burada bu var demeyle olmaz

birde kiziniz normal dogumda mi oksijensiz kaldi zor dogum yüzünde mi? Keske benimde zor dogum olsaydi inanin bu kadar üzülmezdim benim oglum tam dogacagi zaman doktorla ebe konusmaya basladilar benim sancim geldi farketmediler bende ikinmak yerine bekledim o sanci gitti oglum en az 1 dakika oksijensiz kaldi dogdugunda aglamadi oksijen verdiler sonra az bir ses sustu uyudu en az birbucuk dakika nefessiz kaldi allah o doktoru bildigi gibi yapsin hergün küfür ediyorum 2 saate dogan cocugumu özürlü yaptilar

Üst Alt