Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Refleksoloji ve Kas Hastalığı

Refleksoloji cihazı kullanan faydasını gören var mı arkadaşlar?
pedilife3.jpg

Bir medikalci benim pederi kandırmış Refleksoloji cihazını 750 TLye almış bir kere deneme amaçlı kullandım bişeye benzemiyor

Vay canına... bir de cihazı mı çıkmış... :p

Para her taraftan aksın istiyorlar yahu... :cool:

tuba arkadaşım çok geçmiş olsun.gerçektende söylediklerinize katılıyorum bizde antepde böyle bi yer duyduk hemen götüreyim dedim belki faydası olur diye ama malesef tam 2 ay gitmemize rağmen hiç bi değişiklik olmadı.üstelikte resmen para tuzağı geldi bana..sadece 20 dakka yapıyodu oda seansı 20 lira sadece elleriyle yapılan bi masajdı.insanları resmen enayi yerine koyuyolar baktım o 20 dakkanında çabuk dolması için eli başka yerde gözü başka yerde sürekli benimle sohbet etmeye çalışıp vakti doldurmaya çalışıyodu ordaki adı her neyse.ben sinir oldum dedim bu masajı ben evde kendimde yaparım dedim ve artık götürmedim çünkü hiç bi faydası olmadı para tuzağı resmen... bizim çocuğun rahatsızlığıda sinirlerinde doğuştan belinde keseyle doğdu ve şuan hiç his yok alt tarafında sürekli bez yapıyorum hissetmyo çünkü.yürümeside çok dengesiz ayakta desteksiz duramıyo tek başına.rabbim hepimize acil şifalar versin geçmiş olsun...rabbim bol sabırlar ve dayanma gücü versin hepimize.

valla bence hiç boşa paranızı harcamayın.geçen sene resmen bizim kapımıza kadar geldiler ve satmadanda gitmediler o cihazın hiç bi faydası yok sakın almayın .paranız boşa gider bizim 750 liraya oldu olan.

arkadaşım sakın o cihazı almayın valla paranız boşa gider biz aynısını aldık ve hiç bi faydası yok.

konu Refleksoloji ve Kas Hastalığı olunca diyecegım tek şey yalan yalan yalaaannnnnnnn.reflekle yada başka bişiyle olmuo.Külliyen yalan kas hastalıklarının tedavısı bılınmıyor.bende kac kez akupunkturcuya gıttım,bıtkısel tedavı uyguladım sonuc kocaman -0- hem maddıyat gıdıyor hem morla gıdıyor.O yüzden kas hastalgını iyi edıom dıen olursa kırılmaz meşe odunuyla bi güzel ıslatıp ıslatıp dövün çünkü bunu dıen sahtekar yalancı üçkagıtcıdır.Tedavsıı bulunsa herkes duyar.O kadar cok kı kas hastası asla tedavsıı bulununca gızlenılmez.İnanmayın tedavı ederım dıyenlere ha param cok morlaım ıı bırazcık bozulsun dıorsanız buyrun ınanın..ayrıca bu refleksolojıyı burda okudum el ıle yapılan bişi denılıyo ama mesajın bırınde hemde resımlı oalrak makınasının cıktıgı denıo bu bılen refleksolojının bi halta ayramsdıgın para tuzagı oldugunun ispatıdır.

zhl06;

Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.

kesin faydalı Olur diye lanse etmeleri rezillik
ama reflexolojiden fayda görmüş insanları gözardı edemeyiz
Daha az önce benle Aynı yıl aynı omurdan felc olmuş birinin geçen hafta ilk adımını attığını izledim
Yani hastalık Yok hasta var
reflexoloji yide ek bir tedavi olarak görmek lazım

Yani hastalık Yok hasta var
reflexoloji yide ek bir tedavi olarak görmek lazım

Doğru... Hastalık yoktur, hasta vardır.

Ancak ben size bir soru sorayım: Desem ki, siz evde ocağı açıp kapadığınızda bizim evdeki ampül yanıp sönüyor... Aklınıza ne kadar yatar?

Refleksolojinin iddia ettiği şey işte tam budur!

Böylesine mantıksız, hiç bir tıbbi ve bilimsel temeli olmayan bir şeyi "tedavi" olarak görmek mümkün değildir. İnsanın ayak tabanındaki bir noktanın ovuşturulmasıyla karaciğer yağlanmasının önüne geçilmesi veya kalp damarlarının açılması, aynı sizin evde ocağı kapadığınızda bizim evin ışıklarının sönmesi kadar bağlantılıdır.

MeTePe
Bilimsel gerçekler değişmez gibi konuşuyorsun. Fakat öyle değiller. (fizik okudum bu arada) İnsan vucudu hakkında Okyanusun dibi kadar bilgiye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Beklentiyi çok yüksek tutmadaan yardımcı tedaviler denenebilir. Osteopati ve kuru iğneleme de benim Omurilik felcinde denediğim ek yöntemler

kimsenin moralini bozmak istemem ama sorun kas veya sinirlerdeyse cok ümitlenmemek lazım.14 yıldır polinoropatıliyim kac dr kac hastane sayısını unuttum .işin kotusu baska bir rahatsızlıgınız olsa bıle sızın zaten belli bır hastalıgınız var.sıze verılecek ilaclar belli dıger hastalıgı da onunla baglantısını kuruyorlar ve güle güle.ben artık dr ye bıle gıtmek ıstemıyorum .o sözü edılen aletten bende de var.bilincli yapılmazsa agrılarınızı arttırmaktan baska bır işe yaradıgını görmedım herkese acil sifalar dilerım.

gitti gidiyor da satılan aletten büyük sinirsel hastalıklara çare arıyorsanız zaten dicek bişey Yok

@MeTePe
Bilimsel gerçekler değişmez gibi konuşuyorsun. Fakat öyle değiller.

Bilimsel gerçekler elbette değişir. (Bu arada "bilimsel gerçek" sözü de pek doğru değil. Bilimde gerçeği arayış vardır ama bulgular ve tezler üzerinden hareket eder.)

Sorun şu ki; refleksoloji bir bilim de değildir, bilimsel bir tarafı da yoktur. 4-5 bin yıl önce uydurulmuş, akıl hastalığını tedavi etmek için kafaya çivi çakılması veya cüzzamı tedavi etmek için kurban verilmesi gibi ilkel bir yöntemin bugünün şarlatanlarınca para kazanmak için yeniden hortlatılmış halidir. Sıradan bir ayak masajından öte yararı yoktur.

Herkes biraz ayak masajından hoşlanır. :)

Bilim dediğiniz şöyle olur: İngilizceniz varsa buyrun okuyun.
Is reflexology an effective intervention? A systematic review of ra... - PubMed - NCBI
Reflexology: an update of a systematic review of randomised clinica... - PubMed - NCBI

hiç bir faydası olmadığını söylemek için ispat gerekir. Bi kontrol grubu oluşturup deney yapalım desek her hasta farklı ve sinir iyileşmesi Şu an tamamen soru işareti tıpta...
Reflexolojinin batı tıbbında yeri yoktur diyebilirsiniz en fazla

Bu arada linkteki araştırma Malesef tek başına anlam ifade edicek kadar kapsamlı değil:)

Sayın Cloud,

Hiç faydası olmadığını değil, OLDUĞUNU söylemek için ispat gerekir. Bir şeyin yokluğu ispat edilemez, varlığı ispat edilir.

Linkdeki araştırma ise çok kapsamlı bir araştırma olup okuğunuz kısım sadece yayın özetinden ibarettir. Bahsi geçen araştırma yayınlanmış çok sayıda refleksoloji araştırmalarının sonuçlarının değerlendirme raporudur.

açıkçası kendi sakatlığım öncesi tamamen somut bilime ve tıbba inanırdım
fakat Doktorların iyileşemezsin dediği o kadar iyileşen insan var ki...
alternatif yöntemleri bu kadar dışlamak yersiz

İnsan çaresiz kaldığında her şeyi dener. Denemekte son derece haklıdır. Ama bu kullanılan her yol ve yöntemin doğru olduğunu göstermez.

Bilim her şeyi bilemez, her şeye çare bulamaz. Ancak en önemli özelliği bizi doğru yolda tutmasıdır.

Fizik okuduysanız, her şey için bir nedensellik ilişkisi kurulması gerektiğini bilirsiniz. Yani hiç bir tez kafadan sallama temeller üstüne kurulmaz. Tezinizi doğru kılacak teorilere ve gözlemlere, gerekirse deneylere ihtiyaç vardır.

Refleksoloji gibi bir iddianın her şeyden önce sağlam bir teorik temeli yoktur. Kafadan sallama, varlığı hiç bir şekilde gösterilememiş, dolaylı olarak dahi ima edilememiş qi enerjisi denilen bir iddiaya dayanır. Temeli olmasa dahi, uydurma tezler bile gözlem ve deneye muhtaçtır. Deneysel olarak, şu ana kadar bu iddianın bazı psikosomatik rahatsızlıklar dışında (anksiyete ve hipertansiyon gibi) işe yaradığı hiç bir çalışmada gösterilememiştir. İşe yaradığına dair emareler taşıyan çalışmalarda bile bu yararlılık o kadar küçük çıkmaktadır ki, yöntemin bir fiyat/performans verimliliği olduğundan bahsedilemez.

Hayatım boyunca insanların şarlatanlarca sömürülmesinden, yanıltılmasından, dolandırılmasından rahatsızlık duydum. Bunu "bilimsel" kisvesi altında yapanlardan daha da rahatsız oldum. Refleksoloji de bu şekilde sömürüye, yanıltmaya ve dolandırmaya son derece açık bir yöntemdir.

Her insanın iyileşmek için farklı yöntemler arama hakkı vardır. Bu hakkı suistimal eden kişiler ise tartışmasız olarak şarlatan diye adlandırılır. Bugün de bu şarlatanlıkla servet kazanan ve hastalara hiç bir yarar sağlamayan yüzlerce kişi mevcuttur.

Yalan ya para kaptırmayın bunlara. Bu refleksolojinin tek başına bir etkisi yoktur. Anca gevşeme rahatlama sağlar

Refleksolojiye karşı olanlara sesleniyorum! Ben ms hastasıyım refleksoloji tedavisi gördüm beynimdeki lezyonlarda azalma oldu. Ilaci bıraktım iyilrscegime inandim hiç atak geçirmedim elhamdülillah yaklaşık 2.5 sene oldu ve şükürler olsunki inandığım Rabbim beni utandirmadi. Doktora son gittigimde sadece silik lekecik görüldü. Faydasını kesinlikle gördüm siz ister inanın isterseniz at gozlugunuzu çıkarmayın o size kalmış! Ama tek bir gerçek varki o da şudur; "Kun fe yekun!" Ol der ve olur! Herkeste aynı etki olmayabilir kabul ediyorum fakat refleksolojiyi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. MS kolay bir hastalık değil.

Refleksoloji iddianıza gelince, şöyle bir baktım... Siz öncelikle dua, çörekotu, hacamat, kapari çayı, salamur aşı vs. yani akla gelen her türlü kocakarı tedavi yöntemlerini denemişsiniz. Ayrıca tıbbi tedavi de almışsınız.

Şimdi bunların içinden refleksolojinin işe yaradığını nasıl söyleyebiliyorsunuz?

Hadi diyelim ki sizi çörek otu tedavi etti. Bu durumda refleksoloji işe yaramamış olmayacak mı?

Ben yine iddia ediyorum ki refleksoloji ŞARLATANLIKTIR!

Kaldı ki hastalığınızı iyi öğrenmenizde fayda var. Bu hastalık atak ve gerilemelerle seyreder. Yani hiç bir şey yapmasanız bile gerileme olasılığı vardır.

merheba bende Metepe nin yazılarına ve düşüncelerine katılıyorum,40 yaşındayım 1,5 yaşından beri sol alt polio sekeliyim yaklaşık 1 senedir sol ayağımda kalça kısmında çabuk yorulma sonrası elimi ayağıma dayayarak yürüme başladı ,araştırma yaptım post polio sendromundan şüphelendim bir sürü test yaptırdım (mr,röntgen,emg vs) herhangi bir sorun çıkmadı bende bunu üzerine çeşitli altarnetif tıp dediğimiz yöntemlere başvurdum öncesinde fizik tedaviye de gittm olmadı hacamat denedim ,sülük denedim, refleksoloji dahil çeşitli masaj terapilerine gittim hatta en son 20 gün kadar önce istanbul bakırköy deki kök enerji denge merkezi,quantum biofeedback merkezinede gittim 3saat bir koltukta oturup sözüm ona vücüdumun eksik olan neyse eksik işte bir bilgisayar programıyla (SCIO Quantum biofeedback ) [SIZE=3][SIZE=2][/SIZE][FONT=arial]
[/FONT][/SIZE]hesapta[SIZE=3][FONT=arial]
[/FONT][SIZE=2]vuc[/SIZE][/SIZE]uduma o eksikleri yollamışlar arkasından YUMEIHO Masajına girdim sadece masaj hoşuma gitti bi rahatlama veriyor (hangi masaj rahatlama vermezki :) ) ama o 3 saat oturduğum koltuktan bişi anlamadım sadece koltuğa verdiğim 300 liranın üzerindeki parayamı yanayım yada o alt tarafı bir bilgisayar programının benim vücudumun eksikliklerini bulup onları bana yükleyiceğine inanan beynime mi yansam ( aklıma madem bu makina istenilen şeyleri yüklüyor ozaman bana biraz ingilizce birazda fransızca yüklesin bende bu dileri öğrenirim ozaman değilmi yani dedim ve sadece bu makinanın olsa olsa psikolojik sorunları olan insanlarda etkili olabileceği aklıma geldi ,sonuçta ikiside psikolojık durm. Masaj 10 numaraydı yalnız. Sonuçta bu tür işlemler kısa süreli rahatlama ve gevşeme sağlıyor sonra yine aynı oluyor tabikide denemeden bir şeyi bilemeyiz ama bencede bu yöntemler bizim hastalığımız için derman değil bence. Son umut olarak HAVUZ ve Kaplıcaya gidicem Havuz yani su tedavisinin kasları çalıştırmada çok büyük bir yararı olacağını düşünüyorum ama bu saatten sonra bana nekadar etki eder bilmiyorum . inşallah herkez umut ettiği tedavi yöntemlerinden bi başarı sağlar ama ben pek bu yöntemlerin kabul edilir bir gerçekliği olmadığı kanatindeyim ve inanılmaz bir para sömürdükleri gerçeğinide göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum

Tesekkur ediyorum bunların içinden en cok refleksolojinin faydası gördüm. Digerlerininde çok etkisi oldu biliyorum insan kendisini bilmez mi? Hastaligimi inanın çok iyi öğrendim içiniz rahat olsun ben tam sifayi refleksoloji de buldum bunun aksini asla söyleyemem. Ama sanırım atladigimiz ince bir detay var Allah bana sifayi bu yolla verdi vermeyedebilirdi. Şifa geldi tam anlamıyla sebebi Refleksoloji oldu. Faydasını gördüğüm biseyi neden kotuleyimki? Size etkisi olmamış olabilir hatta zararı bile olmus olabilir ama bu herkeste böyle olcak diye bişey yok. Ben refleksolog degilim pazarlamacı hiç degilim yani sizin dediğiniz gibi bir oyun bile olmus olsa bu yöntem o zaman bu oyunda kazanan ben oldum kendime iyilik ederek.

Sayın Sebepsonuc,

Varsayalım siz tam hastalığınızın gerileme döneminde refleksolojiye başvurdunuz bu uygulamanın işe yaradığı kanısına vardınız. Bu mümkün mü? Mümkün! Tesadüfen refleksoloji değil de jeolojiye başvursanız belki yine aynısı olacaktı.

Peki bunu nasıl ayırtedeceğiz?

Bilim bunun yolunu bulmuş... diyor ki "bilimsel yöntem" diye bir yol var. Ölçüyor biçiyor, tartıyor, kesiyor, dilimliyor ve bir şeyin işe yarayıp yaramayacağını söyleyebiliyor. Bunu da öyle karmaşık yollarla yapmıyor. Sizin gibi binlerce MS hastasından refleksolojiye başvurmuş ve başvurmamış olanların iyileşme durumlarına bakıyor. Arada bir fark var mı tespit ediyor. Arada bir fark çıkmıyorsa çok kolay ve rahat bir şekilde diyor ki "MS hastalarında refleksolojiye başvuranlarla başvurmayanlar arasında iyileşme açısından hiç bir fark yok."

Şimdi bu sonucu gördüğünüzde "ama bana faydası oldu" diyemezsiniz artık. Çünkü, hiç denemeseniz de bir fark olmayacağını biliyorsunuz.

Kaldı ki refleksoloji çok abuk subuk bir temele dayanır. Ayak tabanınızdaki bir noktanın ovulmasının beyninizdeki bir MS plağına nasıl etki edebileceğini düşünebilirsiniz ki? Bu plağın neden, nasıl oluştuğu belli. Sorun ayak tabanınızda olsa bir mantığı olur belki ama bir ayak, biri baş! Ben Ankara'daki evden seslendiğimde sizin Konya'da balkona çıkıp bakmanız gibi bir şey bu!

Oncelikle şunu söyleyim ben tesadüflere hiç inanmam benim için tevafuklar vardır. Hiç bişey kendi kendine gelisemez bunu bir yonetenin olduğunu biliyoruz değil mi? Çoğunluk Refleksolojiyle fayda görmemiş diye ben faydasını gördüğüm biseyi yalancı mi çıkarmam gerek sırf sürüden ayrilmayayim diye? Siz bu sitede insanların somurulmemesini sağlamak için faydalı olmaya çalışıyorsunuz değil mi yani şöyle baktığımızda görüntü öyle. Peki ben ne yapıyorum bende yararlı olmaya calisiyorum ama aradaki fark ben bende ise yaramış biseyden bahsediyorum siz de kendi işinize gelenden! Bir çok ms hastasına iyi gelen ilaçlar bana iyi gelmiyor bilimsel yöntem de çoğunluğa göre ilaçların kullanılması gerekli olduğu yönünde peki ne olcak? Ben bilimsel yöntem ne dediyse doğrudur diye başka bir yöntemden faydalanma hakkını vermiycek miyim kendime?

Siz her türlü yöntemi deneme hakkına sahipsiniz ve deneyebilirsiniz. Kimse buna itiraz edemez.

Ancak şöyle bir durum var. Siz yanılıyor olabilirsiniz, sizin gibi 3-5 kişi daha yanılıyor olabilir. Diğer kişiler de sizin yanılgınızdan hareket ederek bu yöntemi tercih etmeyi düşünebilir.

Peki sizin yanılıp yanılmadığınızı, veya yanılgı demeyelim de, bu yöntemin sadece sizde işe yaradığını, geri kalan %99'da işe yaramayacağını neye göre belirleyeceğiz? Bir ölçme işlemimiz olması gerekir, öyle değil mi?

Bu bir sürü mantığı değil, ölçme, doğrulama işlemidir. %99 işe yaramayan ama arada bazı kişilere yarayan bir yöntem istatistiksel olarak anlamlı değildir. Bunun karşılığı "tesadüf" değil. İstatistik tesadüflere değil, olasılıklara bakar. Diğer taraftan, 1 kişide işe yarıyor diye 99 kişinin bu yöntemi boşuna denemesi ve birilerini zengin etmesi haksız ve mantıksız olmaz mı?

Yoksa, elbette herkes her türlü yöntem ve tekniği denemekte, çare aramakta sonuna kadar özgürdür ve bu çok doğaldır.

Açıkçası ben iyi olmak icin uğraşırken kimseyi zengin etmeyim çok temkinli davraniyim diye hic dusunmedim daha doğrusu öyle bir hale geliyorsunuz ki bunları düşünmeye fırsat kalmıyor. Belki dusunmem gerekirdi hesap etmeliydim cok incelemeliydim sizin gibi ama diyorumki suan, iyiki de oyle yapmamisim tabiki yaptirmayana bakmali! Ben günde 8 tane ilaç kullanırken neler yaşadığımı inanın yaşayan anlar. Doktorların ilacı iğneyi bırakman imkansız çok kötü olursun demelerine inat hirs yaptim ve elhamdülillah pisman olmadim. Bu daha kotu olmiycam anlamina tabiki gelmez ama kimin neye garantisi var ki? Fakat burda sizin çok fazla olan ön yargimiz beni rahatsız etti. Ben öncesinde kullandığım ilaçlardan fayda görmüş olsaydım yine yazardım birileri kazansın zengin olsunlar diye değil hasta olanlar faydalansinlar diye. Banane bilmem kimin refleksologundan! Ben sadece benim yaşadığım mutluluğu belki bir kişi daha yasar da birisine iyilik etmeme sebep olurum diye düşündüm.

Üst Alt