Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Refleksoloji ve Kas Hastalığı

doktorlardan gina gelmis agir isitme sorunum var kulak cinlamalarina bazen dayanamadigim oluyor su refleksoloji denen sey isitmeye cinlamaya faydali olabilirmiki

videolarda birtane denk gelmistim isitme sorunlu bir genc bayagi ilerlemis önceden bazi harfleri diyemiyormus simdi daha rahat söylüyormus telefon edip bi sor belki faydali olur

kas hastalıklarında sorun sinirlerde değil bizzat kasın kendi yapısındadır.yani sinirlere müdahelenin bi getirisi olmaz..

fzt yasemin hanim benim oglumun kaslari gevsek ama güclü oglumun sorunu direkt kaslarda degilde beyincikte bulunan hasar yüzünden denge bozukluguda var

çocuğunuz fzik tedavi aldı mı?denge egzerszileri uygulandımı acaba.refleksolojinin serebellar problemlerde etkinliğini bilmiyorum faakat kendi başına çok fazla etki edeceğini sanmıyorum.kas tonusundaki azlık da serebellum etkileniminden ileri gelmektedir.saygılar

oglumun denge bozuklugu hafif derecede konusma bozukluguda var kac doktora gittim birtürlü teshis edemediler fizik tedavi almadik denge ve konusma bozuklugunda refleksoloji cok etkiliymis hücreleri yenileme özelligide varmis fizik tedavi ne getirir ogluma bilmiyorum beynindeki hasar düzelir mi?

hayır beyin ve beyincikteki hasar fizik tedavi ile düzelmez.sinir hücreleri hiçbir şekilde yenilenmez ve çoğalmazlar...öyle olsaydı şimdiki nörolojik hastalıkların hiçbiri var olmazdı.dizartri ,distoni ,denge bozukluğu bunların hepsi serebellar etkilenimin işaretleri.dengesiin iyileşmesinde ve konuşmanın düzeltilmesinde konuşma terapistleri ve fizyoterapistlerden yardım alabilirsiniz

iyi akşamlar ben arkadaşa anlatamadım bitürlü neden ısrarla gitmek istedigini biliyorum tabiki bende götürdüm refjeksolejiye denedim ama fayda olmadı olsada zayten fizikle beraber tek başına olmaz birşey denge yok diyor fizige gitmemiş beyin hasarı hepimizin çocugu ondan zayten hasar olmasa neden böyle olsunlar arkadaşım fizik tedavi gerçekten faydalı beyin için norolejiye götür kırmak istemem seni bak veriyim noraleji doktorunun telefonunu konuş çok iyi doktor 4,5senedir epilepsisi olmuyo beyin geliştirici vitamin ilaç bişeyler verdi benim kıza inan ara bi fikir alırsın sabiha paktuna keskin internetten araştır

Benim oglumun durumu cok hafif mikrosefali hastalari yani kücük beyni olanlar refleksolojiyle beyni büyümüs kizi kac defa haberlere tvlere cikardilar bunlar sahte olamaz ben kac tane aile gördüm görüstüm durumu oglumdan daha beter düzelmisler tamam yürüyemeyenleri konusamayanlari belki hic tedavi edemezler ama dedikleri gibi hücreler yenilenmeszse mikrosefalilerde düzelmede olmazdi bu refleksoloji herkeste etki yapmayabilir örnegin bir ilac bana yaramazsa baskasina yarayabilir.

beyinde sadece sinir hücreleri yok.glia hücreleri ve farklı hücreler de var.bu hücrelerde artış ggörülebilir fakat sinir hücreleri çoğalmazlar.ayrıca mikrosefalide kafa kemikleri arasındaki sturlar erken birleştiği için kafa küçük kalıyor ve beyin gelişimi de geri kalıyor.bu hastalardan bazılarının kafa gelişimi az da olsa belli yaşa kadar devam etmekte.ayrıca bu uygulamayı yapan bi doktor değil piskologdur.bunu da göz önünde bulundurun ve ona göre umut bağlayın derim.. iyi akşamlar

agir spastikler bile yürüyor normalde bu mümkün degil oglumda denge bozuklugu var ama kan sayiminda birsey cikmadi ben yinede her iki yöntemi deneyecegim

deneyin bişe diyemem ama umutlanma fazla derim bişeyler bekleyipde olmadımı umutlarımız yıkılıyor biliyorsun üzülmeni istemem evlatlarımız için tabikide uraşacagız işallah kimsenin umutları yıkılmaz geçmiş olsun arkadaşım

bir kadin hamileyken mutlaka dogru doktoru secmeli benim kadin doktoru hergün küfür ediyorum 2 saatte dogan oglumu özürlü birakti dogumda konustu ebeyle bende dalginliktan ikinmayi kacirdim 1 dakika gec dogdu onlarin yüzünden kacirdigim sanci oglumun hayatini karartti birde demezler mi dogumun cok kolay oldu diye allah onlari beter etsin insallah, zor dogum olsa bu kadar üzülmezdim sonradan 2008 yilinda dogum komplikasyonlarini duydum ama gec oldu dogum cok önemli saniyeler önemli ben bunu bilmiyordum o zamanlar ne yazik ki

iyide arkadaşım gizemde zordogumdan oldu resmen ölü dogdu 19gün hastanede yattı durumu kıritik gitti gidiyo dediler öldürmeyen allah öldürmüyo işte demekki çekecek çilemiz varmış hamdoldun nediyelim arkadaşım

benimki zor dogum degil baska hastanede dogum yapsaydim böyle olmayacakti tam dogacagi zaman son sancida hicbirsey yapmadim öylece bekledim hic farketmediler bile ben ne bileyim cocugun öyle oksijensiz kalacagini zor dogum olsa inan bu kadar üzülmezdim ihmalkarliktan o yüzden durumu hafif zor dogum olsaydi belki simdi yürümeside olmazdi kizkardesimin dogumu zor oldu 6 saat sürdü simdi oglu sapasaglam benim kacirdigim o 30 saniye oglumu özürlü yapti doktor cok önemli kader mi yazgi mi hep kendime soruyorum bu kadar sacma bir durumdan cocugum özürlü oldu

anladım canımda işte kader yazı dicez artık yapılacak birşey yok allah herkezin yardımcısı olsun şifalar versin herkezin sevdiklerine

Refleksolojiden fayda görenler mutlaka vardir olumlu birseyler oldugunda herkes paylassin ki engeller kalksin veya azalsin birbirimize destek olalim olumlu ne duyrsak birbirimize haber verelim

bizim oğlumuzda sp yürüyemiyor doğumda oksijensiz kaldığı için olduğunu söylediler..şu an 14 yaşında küçükken kimi sıkıntılar daha azdı şimdi hayli büyüdü tabiki dahada büyüyecek.. geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 4 yıl akupuntura götürdük 3 ay haftada 3 gün 3 aydan sonra haftada 1 gün akupuntur yaptırdık.. neresi olduğu bizde kalsın..en az 50 tane akupuntur iğnesi batırıyorlar dı muhtelif noktalara.. bir umut gidip geldik..ama hiçbişi değişmedi..
daha sonra refleksolojiyi işittik..tanıyanlar aradı.ve ön görüşmeye gittik..çok güzel şeyler işittik..bir doktor arkadaş bu konularda hayli bilgili fikrini almak için aradım.. fakat söylenildiği kadar değil keşke faydası olsa para nın ne önemi varki.. birşekilde bulunur.. bilemiyorum..
daha sonra nöroterapi.. QEEG işittik beyin haritası..eeg gibi onun seanslarıda baya tuzlu..faydası oluyor diyorlar ama emsal gösteremiyorlar..yalnız o QEEG ye 250 lira verdik..

öyle bir konumdayızki yanlışlar doğrular karmakarışık..sağlık konusu ülkemizde en çok istismar edilen konu diye düşünüyorum..haksızmıyım..

serebral palsi aslinda ilerleyici bir hastalik degil ama yürüyemeyenlerde zamanla baska rahatsizliklar cikabilir dogum cok önemli bircok bebek normal dogum yüzünden oksijensiz kaliyor halbuki cocugun kalp atislari devamli ölcülse sezaryene gecilip oksijensizlikten kurtarma durumu var benim oglumda dikkkatsizlikten oksijensiz kaldi hic bilmiyordum dogum aninda oksijensiz kalabilecegini doktorum mahvetti bizi. Su beyin haritasi cikarilip kayit mi yapiliyormus ne bende duymustum ama beyindeki hasari düzeltiyor mu yoksa beyine ögretiyor mu? bu tedavi yöntemini amerikada egitim ve görev almis bir türk doktor bulmus ama ne derece faydali hic bir fikrik yok.

metın bey oguzata ben refleksolojı tedavısı alıyom ben ıyıleştım kısmende olsa.akupuntur ıgne batırılarak yapılıyo bu tedavı ıse elle yapılıo bunun akupunturdan iyi geldıgı kesın.sız bence bu refleksolojıyı deneyın derım kesınlıkle.

merhaba arkadaşlar bende refleksolojiye gittim
sonuçta rahatlatıyo başka faydasını yok
ben giden biri olarak bunları yazmak istedim...

teoder tedavin sanirim devam ediyor umarim kalan sorunlarinda gecer tedavinde 1 sene bile dolmadi sanirim bircok kisi gitmesine ragmen fayda göremedim diyor insallah bu gidisle sen normal saglikli bir insan olacaksin sonuc aldiysan devamida geliyr kac ay sonra gelisme gösterdi sende refleksoloji?

Teoder sen madem iyileştin(!!!) bence böyle sessiz kalma. İnsanları bilgilendir ki herkes yararlansın senin uyguladığın tedavi şeklinden. Öyle değil mi? Henüz tedavisi olmayan bu kadar ciddi bir hastalıktan kurtulmuşsun. Çık ilk önce balkondan bağır, tüm dünyaya. Sonra da Ankara'ya yolun düşerse ben de senin bu iyileşmiş halini görmek isterim ki tekrar başlayım şu mucizevi tedavi tekniğine.:)

tubacim televizyona cikti ya kendisi sercan apaydin adiyla ben kendisini izledim ayrica refleksolijiyi artik basbakanda benimsedi görüsmeler yaptilar ben gelismeleri takip ediyorum refleksoloji hemen etki yapmayabilir veya bazilarinda hic ama teoder sansli sonuc almis ve devam ediyor dnemekte fayda var nasil bir ilac birinde etki yapiyor digerinde yapmiyorsa buda öyle ayrica refleksolojinin hücreleri yeniledigi kanitlanmis

husmen teşekkur ederım inşallah dıleklerımız kabul olur ıyıleşiriz ve tabıkı butun hasta arkadaslarım ıyılesır Allahın ıznıyle.

tuba ben kısmen ıyılestım tabıkı tedavıye dewam edıyom.benım ve iyileştimi tabiki halimi gorenler kararları olumlu oluyo ve başlıyorlar.bu sayede tabıkı bırçiok kışi derdınden kurtuluyo ve memnun kalıyolar.ben çok menmunun tedavimden.bu zamanda eski halimi gorup şimdiki halimi gorenlerde başlıyo. tabıkı sessız kalmıyom elimden gelenı yapıyom tabıkı bu tedavıyı araştıranlar ve ınananlar var.tabıkı ıyıleşip ve tedavım dolunca ankaraya yolum düşerse görur ve inşallah senınde kararın degışir baslarsın.

Teoder bizim icin umut oldu senin sayende belki bircok engelli bu tedaviyi deneyecek teoder sen sonradan mi rahatsizlandin havale gecirdin yoksa dogumda mi olmus allah yardimcin olsun ben senin adina cok sevindim

husmen benımkı bırden çıktı ama doktorlar kuçukken havale geçirmişsin dıolar.insallah herkes bu tedavıyı anlayacak sonunda senın gıbı bılgılı ınsanlar olumlu goruyo.oysa bi arkadaşımızın kötulesı tedavıyı ınsanları terettude dusuruyo.senın oglunun tanısı kondu.

Oglumu anaokuluna göndericem mümkün degil cocuk uzun yolda yürüyemiyor cabuk düsüyor kaslari zayif büyük sehirde üniversite hastanesine götürdüm yürütüyorlar kisa mesafede belli olmuyor birseyi yok diyorlar anlatamiyorum ne yapacagimi sasirdim kanindan belli olur diye kan sayimi yaptilar önce kas rahatsizligi var dediler üniversite hastanesi aradi cocuk doktorunu onlara birseyi yok dediler ben oglumun oksijensiz kladigina yüzde yüz eminim annem esimde sahit oglumun dengesinin bozuk olduguna ama inandiramadim yine gidecegim mecbur yoksa ben delimiyim bu cocuk rahatsiz diye tutturayim sen kaç seanstan sonra iyilesme gördün.

ben 25 seansta gordum ama yaşım buyuk oldugu için yaş kuçuk ıse bu dezavantaj

gelismeler oldukca buraya yaz insallah birgün tamamen saglikli bir insan olarak yazarsin herseyin düzelmis olarak

Üst Alt