Bende kas hastaligi yok , fakat ana hastaliklarimin kopmlikasyonu olarak yaygin kas agrilarim var. Kaslarda kasilma , yurume guclugu , spazm vs. Bilime son derece saygi duyan biriyim. Fakat ; Bizim gibi Kronik - suregen hastaligi olanlarin 1 care olarak umutlarinin surekli somurulmesinden nefret ediyorum. Konusunda uzman oldugunu iddia eden kendi hastaligimda uzman oldugunu , gerek modern tip gerekse geleneksel tip ve dahasi tamamlayici tip oldugu iddiasi ile almadigim tedavi , kur , vb.vb. bilimum tedavilerden maddi-manevi zarar gordum. Yasam bana 1 hastalikla nasil yasamam gerektigini ogretti ve ben eskisinden daha iyiyim. Cunki hastaligimla yasamayi ogrendim. Su asamada yapabildigim tek sey hastaligi stabil tutmak ve ilerlememesini saglamak. Bunun icin kendi hastaligima ozel - diyet - dinlenme - uyuma vb. gereken her seyi yapmak en iyi tedavi araci. Burdaki herkesin yasami zati zor geciyor. Lutfen su aradan kaynak olarak giren , ben sunu tedavi ederim , bilim sunu kabul etti vb. cumlelerle bizleri kandirmakdan vazgecsinler. Sayet ispata muhtac 1 tartisma icindeysek , sozu edilen tedaviyi ucretsiz versinler ve sonuclarini gorelim . Aha bak bu tedavi is goruyor diyebilelim. Klasik olarak "Hangi tedavi % 100 sonuc verir" tezinide kullanmayalim. Tamam % 100 sonuc vermez de , % 10 bile vermiyor ki bu tip tedaviler.
Kendimden biliyorum.. Cikiyor birisi ; Ben Crohn hastaligini cozdum , sunu kullan duzelecek diyor. Elde avucta ne varsa dokuyoruz , ve sonuc husran. Tedavi olmayi gectim , psikolojim bozuldu.
Tekrar edecek olursak .. Lutfen bizim gibi yasami guclukle gecen insanlara zulm etmesinler. Varsa kesin cozumleri cikip paylassinlar. Su ullkede bu denendi yarar sagladi , su bilim adami bunun doktorasini yapti demek neyi degistiriri ?.. Ben sonuca bakiyorum. Bu denli iddiali tum cumlelerin arkasi para tuzagi olarak dondu bizlere.
Yeter artik..