Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rock Köşesi 2

SINIRLI SAYIDA,AZ BULUNAN VE BİLİNEN,INDUSTRIAL ROCK VE TEK KİŞİLİK ORKESTRA,ULU MANİTU,YÜKSEK ŞAHSİYET,ORMANTİK VE DE ROMANTİK SES, >>>JON COSBY <<< İLE KARŞINIZ DA

VAST (VISUAL AUDIO SENSORY THEATER )

DISCOGRAPHY

*Visual Audio Sensory Theater 1998
*Music for People 2000
*Nude 2004
*April 2006

DERLEME

*Turquoise and Crimson 2004
*A Complete Demonstration 2006

İLK GÜZEL BAŞLANGIÇ ALBÜMÜ : >>> VISUAL AUDIO SENSORY THEATER <<<

ALBÜMÜN ENLERİ :

*Flames
*Here

ULTRA ROMANTİK ŞAHASER ALBÜM : >>> APRIL <<<

BU ALBÜMÜN EN HARİKALARI :

*You're Too Young
*She Visits Me
*Having Part of You
*One More Day

BİR DİĞER MÜKEMMEL ALBÜMÜ : >>> NUDE <<<

BU ALBÜMÜN EN HARİKASI :

*candle

http://www.youtube.com/watch?v=cvfOoWDIj90

http://www.youtube.com/watch?v=JRCurCfzm0U

http://www.realvast.com/

RUHUNUZUN GIDASINDAN RUHUNUZU YOKSUN BIRAKMAYIN EFENDİM :)

SABAHIN NEREDEYSE 04:00 DE TATLI UYKUMDAYKEN ALPER AĞBİMİ VE SEVGİLİ ROCKER KIZI ECEYİ GÖRDÜM RÜYYAMDA :) BİRDEN,ALPER AĞBİM İLE SEVGİLİ ECE ELEKTROLARI ELLERİNE ALDILAR BEN DE GEÇTİM DAVULUN BAŞINA :D BAŞLADIK ÇALMAYA :D VERDİK COŞKUYU GİTARIN TELLERİNE DAVULUN GÖZÜNE GÖZÜNE. FİTURSUZCA,ÇILGINCASINA ÇALDIK BİTİP TÜKENMEYEN BİR ENERJİ SELİ İLE.ÖLEE SOLİST MOLİST YOKTU.ZATEN SOLİSTE DE GEREK YOKTU :) TANIDIK GELDİ ASLINDA ÇALDIĞIMIZ PARÇA. UYANDIM O GÜZELİM RÜYYAMDAN :( YATAKTAN DOĞRULDUM İSTEKSİZCE, İKİ ELİMİ BAŞIMIN ARASINA ALIP DÜŞÜNDÜM DAKİKALARCA :?: AHANDA BULDUM :idea: NE ÇALDIĞIMIZI :D

BİLGİSAYARIM DA AÇIKKEN PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZLERLE SABAHIN BU KÖR VAKTİNDE :)

>>>PEARL JAM<<< 1991 YILINDA ÇIKARDIKLARI ŞAHASER ALBÜMÜ >>> TEN <<< VE PARÇALARI >>> BLACK <<< :D :D :D

ALPER AĞBİME VE SEVGİLİ KIZI ECEYE BURADAN KUCAK DOLUSU SEVGİLER :) :) :)

HAAAA UNUTMADAN ÖELE RAPUNZEN GİBİ SAÇLARIM OLSA İYİ FİYAKA YAPARDIM BEN DE AĞZIMDAKİ SİGARA İLE DAVE KRUSEN GİBİ :p

http://www.youtube.com/watch?v=AFVlJAi3Cso

RUHUNUZUN GIDASINDAN RUHUNUZU YOKSUN BIRAKMAYIN EFENDİM :)

Canım dostum,
Belki de gördüklerin rüya değildi... Bir başka boyutta sürüyor özlediğimiz yaşamlar...
Sevgilerimle
Alper

sevgili sunburn, Martin Luther King'in meşhur rüyasını hatırlattın bana "I Have a Dream" deyip rüyalarını uluorta açık ettiği ve bi allahın kulu çıkıpta hayırdır inşallah demediği için öldürülen garibi.
bi de annanem, o geldi aklıma rahmetli.
dinlerdi bizi, beğenmişse "rabbi esir vela tuasir rabbi temim bir hayır"
beğenmezse "gece kıçın açıkta kalmış" derdi.
MLK i dinleseydi garanti okurdu ona da bi rabbiesir...belki olmazdı o zaman fatihalık.

sözcüklerimin yetersiz kaldığı yerde kenny g nin yıllar önce tv de seyrettiğim bi klibi gelir aklıma. mekan uçsuz bucaksız derin uçurumlu yüksek dağlar, etrafta in cin ,gazozuna tek kale maç halinde . kesseler bi allan "kulu yettim ağam dayan geliyom" diyebilemez. turkcell bile kesin orada kapsam dışıdır. yani ööle ıssız bi dağın tepesi, amcam oturmuş uçurumun en bi ucuna, elinde saksafon üfürüyo...doğaçlama..jazz..
altında bulutlar..üstünde bulutlar kafasına göre takılıyo, kartallarrın bile paraşütsüz çıkmam abi diyeceği bi yerde
ruhunu yıkamış ipe asmış kurumasını bekliyo kenny g. tek eksiği bi köpek öldüren.
ahha işte kelimelerim yetersiz kaldığı zaman orada o saksafonu çalan ben olurum hep.
sevgili sunburn benim de hep kendimi görmeye zorladığım rüyamdır bu
göremiyom işte..!
mecburen biz de ruhumuzu lavaboda elde çiteleyip balkondan sarkıtıyoz.
gerçi bu ruh çok kirlendi mundar oldu kırklayıp şartlamak gerek ama boşh veer kim bilecek.
bi temizleyebilsem anında satıcam. kir önemli diil de kaporta berbat çok darbe yedi. yürüyen aksamdan ses geliyo.
gençliğinde sola çekerdi. gözü toprağa bakmaya başlayalı beri hafif sağa çekiyo. bi balans ayarı lazım. üstünden
tanklar da geçti ama olmadı..muhtura şart :)
kakalıcam birisine
dicem ik sahibinden az kullanılmış hatta dr. bağyandan ...yerse
hadi çıktım
kapı çalınıyo mefisto olabilir kankam :twisted:
by

yutup da çok aradım o klibi bulamadım aşağıdakileri seçtim meraklısı tıklasın. favorim song bird daa bi jazz havası var onda.

Sentimental
moment
song bird

:)
geldim.dayanamadım.kaçamadım da.tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yere geldim:D

Gelmişken yeni yeni şeyler var sepette..

John Butler Triooooooooooooooooooooooooooooo...

http://www.youtube.com/watch?v=v2FayS_AHcA

.....uzunca zamandır başka bi şey dinlemiyordum..

D.t. yeni albüm yaptı. 29 haziranda da istanbulda..Tanrıya şükür bu sefer gidebiliyorummmm

14 temuuzda Masstival(istanbul) da Pain of Salvation çalıo..ona da gidiyorum...

Sunburn'e duyrulurrrr;)

Systematic Chaos iğrenç bi albüm olmuş bi de...onu da iletmezem ölürüm ...

Ağırdan yanaşıyor yanına.Kokusu da onunla birlikte.Parçalar birleşiyor.

'Yüzmeyi öğren,Arizona havzasına düşeceksin'
...deniyor.

Modern destanlar yazılıyor.

Yakarış var.İçerisine siyon yıldızı işlenmiş meyve kör bir bıçakla ortadan ikiye bölünüyor.Pürüzsüzce.Dinsel temalar anlamadığım şekilde sokuluyor içerisine.

Tool dinliyoruz.Parçalar birleşiyor.

İbranice yakarışlar var.Faşist Yehova'nın inadına müzik yapıyor Tool.

Siyah ve beyaz bütünleşiyor.

...Bizler anlamaya çalışıyoruz.Dertleri nedir?Anlatmaya çalıştıkları nedir?

...Teker teker sözcükleri deşiriyorum.Avuçlarımı büzüp birleştiriyorum.
İçlerine dolduruyorum anlamı.-anlayamıyorum-Tool dinliyorum.

Ses sözcüklere hayat veriyor.Müzik sesi süslüyor.

..kendi anladıklarımın hasatında kendi anlamımın tohumlarını saçmak istiyorum ben de.>Gözbebeklerine doluşan hayatı algılamaya çalışan çocuklar gibi Tool dinliyorum.

Sözcükler Maynard'ın sesinde süsleniyor.Transa geçmiş şamanlar gibi kıvrak ve de estetik dansını sergiliyorlar.

Tool..

(link vermiyorum,herkes kendi arayışında kendi yetkin kalsın...)

gecenin bir yarısı telefon çalıyor.
Karşıda nefesindeki alkol kokusu taa sana ulaşan ses..Eminin de yalpalayarak yürüyen biri var orda...

Diyor ki:Yıllar geçmiş be nasıl anladım
-Nasıl anladın?

-My Kantele dinledin sen aklıma geldin...diyor...

Vay be!!!huhhhhh

Amorphis dinlerdik tabi...My Kantele dinlerdik bi de :D

Bu iskandinavlılar ellerine hep alsalar şu akustik gitarı da ..
ağlatsalar bizi hep:)

Neyse uzatmadan Amorphis-My Kantele:

http://youtube.com/watch?v=jY1lt3PXxrM

jesus christ super star
hair ve tommy ile birlikte anılan üçlünün ilk akla geleni.
30 yıl önce beş vakit dinleyip önünde -nerdeyse- secdeye durduğum rock opera.
yıllar öncesinde kalmış olan bu opera son günlerde hep aklıma geliyor.
özellikle isa'nın kamçılanma sahnesindeki müzik..
neden mi?
kayahan'ın "olur mu olur mu" isimli parçasındaki bazı bölümler özellikle giriş,
beynimin en ücra yerinde tozlanıp kalmış olan bu r.operayı hatırlatıyor hemen
bi dikkat edin..
yanılıyor muyum ?haklı mıyım?
dante sen de dinle ian gillan gibi imaj yapıp topick ne Jesus Christ SS. yazdın
madem :)
bu resmi bana göndermişti. buraya şeettirdiimden henüz habersiz :twisted:
söyle andante benzemiyo mu ian gillan'a bu dante

Sevgili dostum ya nereden bulursun bu naftalinli albümleri;-)
evet haklısın Kayahan’ın şarkısının girişi azıcık andırıyor jcss temasını...
Ben Orada en çok M. Magdelena nın şarkısını severim. I Don't Know How To Love Him...

Ya sevgili bayke!!!

Nerden çıkardın şimdi şu Ian Gillan' ı ... Yüreğimin bir köşesini şöyle "hoooooopppppppp" ettirdin.

Vallahi benziyor bence de, dur izleyiciler karar versin . Hemen gençlik fotoğrafı geliyor. Şimdi ki fotoğraflarına bakarak ta dante yaşlandığında nasıl olacağını hesaplayabilir. :D

Ian Gillan-Gethsemane (I only want to say)

müzik harika :) Ancak ben pek benzetemedim ikisini :roll:

bu arada dante'nin gerçeği daha gusel hahaha :twisted: :D

sensei bayke gül cemalımı görmeyen kalmadı ha iyice deşifre olduk P
roaccutane teşekkür nihayet gerçeğe tanık olmuş biri hahahhaa :)

yaw ian gillian'ı ayrı, jesus christ superstar'ı ayrı seven biri olarak ben de pek kendimi benzetemedim ama neyse önemli bir şahsiyettir sonuçta

ben asıl günlerdir burada Tool'u tanıyan birini gördüğüm için
(halaz) heyecanlandım ve onlarla ilgili birşeyler yazmak istiyordum, neyse ben yazımı toparlayıp halaz'ın yazdığından alıntı yaparak yeni bir post daha atayım..

aslında benziyo daa..!
kankim dante ian'ın güneşte fazla kalmış ve suyunu çekmiş hali :)
ee yani normaldir adam antalya'lı, horozların bile tavukları yürüyerek kovaladıkları +40 derecede yaşıyo :)
ama şunda birleşelim saçlar aynı.

andantecim the who için sağol merci thanks. uzun zamandır dinlememiştim.
orda roger daltrey'e benzemek için accayip şekil yapardım bende.
halbuki tek benzerliğim, aynısını giydiğim bulucin takımdan öte gidemiyordu.

alper hocam 30 sene geçmiş ama adamların hala nette yığınla funları var. yaş ortalamaları 20
şimdiki rockçılardan bana bi örnek verin yaa
deyin ki ahha işte bunlar ve yapıtları klasik olur 50 sene sonra bile o kuşaklar tarafından dinlenir.
o dönemde slade ve sweet vardı çok satarlardı konserlerinde hayranları stadyumlara sığmazlardı..ama geriye bi şey kalmadı.

özcan deniz'in di sanırım -yoksa mahsun kırmızıgül müydü - bi parçasının wangelis'in 1492 sinden apartma olduğu ortaya çıkmış ciddi (!) medyada uzun uzun tartışılmıştı. kayahan'ın ki bence resmen jcss dan apartma.
sanane bana ne dii mi :) maksat muhabbet olsun :p

AHANDA BUNLAR BAŞTA ALPER AĞBİM VE TÜM DT VE BİLİMUM DT HARİCİNDE KENDİ NAM VE HESAPLARINA GÜZEL ÇALIŞMALAR ÇIKARIP BİZLERE BAHŞEDEN >>>JOHN PETRUCCI<<< >>> JORDAN RUDESS <<< HAYRANLARINA VE TÜM ENGELLİLER BİZ FORMUNUN SAYGIDEĞER ROCK SEVERLERİNE GİTSİN :)

İLK OLARAK DT NİN YIKILMAZ GİTARİSTİ JOHN PETRUCCI DEN BİR GÜZEL SOLO :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=wi1jj_WAJl4

İKİNCİ OLARAK ; JOE SATRIANI,STUART HAMM,JEFF CAMPITELLI,YNGWIE MALMSTEEN,STEVE VAI,ERIC JOHNSON,JHON PETRUCCI,ROBERT FRIPP GİBİ İNANILMAZ VİRTİYÖZLERİN BİR ARADA AHENKLE DANS ETTİKLERİ GRUP G3 ÜN 2005 YILINDA ÇIKARDIKLARI >>> LIVE IN TOKYO <<< ADLI ALBÜMLERİNDEN >>>DAMAGE CONTROL <<<

http://www.youtube.com/watch?v=v8pUqln36po

ÜÇÜNCÜ VE SON OLARAK ; DT NİN KLAVYEDE HARİKALAR YARATAN PROTON BOMBASI VE BİLİMUM HER TELDE BEZİ OLAN ,DT İÇİN BENCE OLMAZSSA OLMAZI OLAN KİŞİSİ >>>JORDAN RUDESS <<< DEN BOMBA GİBİ BİR SOLO :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=xgZhiYff7nM

BU ARADA SÖYLEMEDEN EDEMEYECEĞİM BİR KONU VAR Kİ O DA >>> DREAM THEATER <<< IN SON ALBÜMÜ OLAN >>> SYSTEMATIC CHAOS <<< KİM NE DERSE DESİN LİSTELERİ ALT ÜST ETTİ.... DT CÜMLE ALEME AŞMIŞ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA DUYURDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

YÜRÜ BEEE DT KİM TUTAR SENİİİ :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!:

P.O.S MU O DA NEEEEEEEE :?: :lol: :lol: :lol:

RUHUNUZUN GIDASINDAN RUHUNUZU YOKSUN BIRAKMAYIN EFENDİM :D :lol:

Sevgili dostum Cem,
sololar için teşekkürler;-) Sen çok yaşa bir an önce iyileş;-)
Bu arada DT bu denli sevmemin nedeni ki bazıları "iğrenç" dese de ben bir başka açıdan bakıyorum; özellikle SYSTEMATIC CHAOS albümünden "Repentance" parçası Pink Floyd havasını estiriyor. Belki de bu yüzden biz dinazorların gönlünü fethediyor.;-)
Öte yandan her ne kadar "öff yaa amma da virtüozluk yapmışlar" dedirtseler de kalite kaliteyim diyor;-)
Sevgilerimle

alper hocam pinkfloyd deyince..
geçenlerde lounge fm i dinliyorum 24 temmuzda k.çeşme arena'da aid in konseri var dediler. daha önce hiç dinlememiştim. tanıtımda "geleceğin pinkfloyd'u " denilince kulak kabarttım pinkfloyd benim müzikteki nirvanamdır fenafillahımdır :) arena'da bana 10dk mesafede, kesin giderim dedim.
bloglara girip dinledim...yok bi numara ya :x :cry:
şu rependance'nin linki var mı?

arıza erkekler ve arıza kadınlar hakkında bir yazı okudum
keith richards'dan bahsediyordu. çok güldüm
gazeteciler soruyor
- uyuşturucuyla sorununuz varmış doğru mu bu?
keith richards'ın cevabı literatüre geçiyo.
- hayır benim sorunum polisle :)

geçen hafta sırf onu görmek için karaib korsanları 3 e gittim
kaptan jack sparrow'un babası rolündeymiş. o uçuk kaptanada böyle uçuk baba yakışır ama göremedim.
hayatımda ilk defa bi filmde uyudum KK3 gerçekden 1 ve 2 ye göre çok sıkıcıydı.
en iflah olmaz arıza erkek de axel rose 17 yaşına kadar 20 defa hapse girmiş. okuldan kovulma evden kaçma vs vs çoğu tutuyor da mapuslukda accayip fark atıyo ben 3 de takılıp kaldım maalesef. :(
demek ki neymiş benimki hafif arızaymış.
şöyle yumruğu tepesine vurunca çalmaya başlayan radyolarınki gibi.
servise götürmeye gerek yok yani :)

Keith Richards - Goin' Down

Epica The Divine Conspiracy

Uzun bir Aradan sonra aranızda olabilmekten mutluluk duyuduğumu belirterek, soluksuz olarak dinlenecek bir güzelliğin >>> Epica <<< nın son albümü olana >>> The Divinne Conspiracy <<<i ve Bu kendisi gibi sesi de güzel olan şahsiyeti hayatıma sokan sevgili Alper Ağbime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Velhasıl Epica Hollandalı Senfonik Gothic metal yapan bir güzel grup Vokalinde bir güzel insan var ki 17 Ocak 1985 doğumlu ve grubun alman vokalisti. Portakalı soydum baş ucuma kaydum demek isteyebileceğim hatta ( Saçlarının arasına dom dom kurşunu deydi. Bir Avcı Vurdu beni ) gibi sözler söyleyerek saçmaladığımı bile düşünebileceğim Almanların soğukluklarına en kötü örnek teşkik eden,wauwww böylesine güzel bir hatundan böylesine güzel bir ses çıkma olasılığını nedense devamlı güzel ülkemde aradığım ama bir türlü bulamadığım,İşte budur dediğim,Şu Kızıl saç meselesini bir türlü beynimden silemediğim durumlardan biridir dediğim hatun >>> Simone Simons <<<nin vokalliğini yaptığı bir grup Epica.Efenim; Epica da simone den başka kişi yokmu diyenler için ; Elektro gitarlarda >>> Mark Jansen <<< ve >>>Ad Sluijter <<< Bass gitarda >>> Yves Huts <<< Synths ve Piano da >>> Coen Janssen <<< bulunmakta.

Efenim Epicanın son albümü >>> The Divine Conspiracy <<< Grup tarafından 10 Temmuz 2007 yılında çıkarılmış Heavy tatında güzel bir çalışma.

1. Indigo (2:05)
2. The Obsessive Devotion (7:13)
3. Menace Of Vanity (4:13)
4. Chasing The Dragon (7:40)
5. Never Enough (4:47)
6. La fetach Chataz Rovetz (1:46)
7. Death Of A Dream (6:03)
8. Living A Lie (4:56)
9. Fools Of Damnation (8:41)
10. Beyond Belief (5:25)
11. Safeguard To Paradise (3:46)
12. Sancta Terra (4:57)
13. The Divine Conspiracy (13:56)

Neyse efendim Hiç gerek yoktur başka laf salatasına,İsteyen İstediği gibi öğrenebilir aşağıda verilen gözel yerlerden. Bol Bol çalınası dinlenesi bir gruptur epica. Sağolasın Alper ağbim dinlerken >>> Kamelot <<< dinler gibi oldum zaman. Amma velakin simone nin hatrı için bile dinlenir. Saygılar ve selamlar ile efendim.

epicathedivineconspiracln3.jpg

epicasimonesimonscz2.jpg

smobgvj7.jpg

YALANMI YAHUUU YALANMIIIII !!!!!!

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=154642856

http://www.myspace.com/simone_simons

http://www.youtube.com/watch?v=tUfosPb7y7w

RUHUNUZUN GIDASINDAN RUHUNUZU YOKSUN BIRAKMAYIN EFENDİM :twisted: :!:

Dinledim albümü ısınamadım pek...Gathering dir Epica dır Within Temptation dır...Bu hollandalılar birazcık kendilerini tekrar ediyor gibiler...

Güzel bir haber var ki bir diğer Hollandalı band Ayreon'un yeni albümünü dinleyeceğiz yakında.Epica nın vokali Simone Simons da yer almış bu albümde...Arjen den yine güzel manevralar bekliyoruz.
............................................

Kıyıda köşede sakladığınız ve dinleyecek bi şey bulamadığınızda çıkarıp dinlediğiniz gruplar-albümler vardır hani.
Symphony x,Megadeth,D.T. ve Epica nın yeni albümlerine rağmen yeni şeyler dinleyebilme heyecanımı yitirip Faith No More dinlemeye başladım şu sıralar.
Her Fnm dinlediğimde olduğu gibi yine sinirlendim ve de şu yeni yetme zibidilere küfür edip durdum...

Nu-metaldir,old-school dur,alternatif rock tır..90 ların müzik endüstrisi açık seçik biçimde Fnm yi kopya etmiş arkadaş!Korn muş,Metallica ymış,system of a down mış...Tok sesli amerikan alternatif rock band ler-Bush,creed,staind,Pearl jam...Bunları dinlemek rahatsız edici bir kopya tadı veriyorlar..Rock Müzik de endüstrinin bir parçası olmuş ne acı ki(bunu yeni farkettimde avaz avaz bağırıyorum da sanılmasın :D )..

Kopya edilme derken daha açık olmak gerek.Sözgelimi Pink Floyd bir çok grubu etkilemiştir hani.Pink Floyd etkisi var deriz.Bu kopya değil,müziğin bir diğer kuşağı tetiklemesi..
Ben düpedüz kopya etmekten bahsediyorum. Yeni yetme banleri Fnm yi taklit etmeleri gibi...

yaratıcı vokal Mike Patton bu endüstriyi tetiklemiş ve kopya edilmiş yegane adam.Çılgın Mike :D...

http://www.youtube.com/watch?v=BusOupjBJaY&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=PFYU0m3617E

http://www.youtube.com/watch?v=IsXLugzVhCI&mode=related&search=

ooo burda rockcılar var müzik benim herşeyim müzik dinlemediğim gün yok günde en az 5 saat müzik dinlerim ve bunların çoğunluğu rock ve metal bu kösenin forumda olmasına sevindim ama yazılarınızda Guns'N Roses olmaması beni üzdü bence çok iyi bir rock gurubu kitleleri almış bi grup Axl rose u çok severim

[size=6][/size]Guns'N Roses-November Rain

okuduğum yazılara göre siz beyenmiyorsunuz sanırım ama Nirvana'yı cok seviyorum benim için yeri bir başka Kurt Cobain in sesi güzel değil evet belki ama ben o güzel olmyan sesini seviyorum içtenlikle o duygusunu şarkıya katmasını seviyorum bence çok güzel ve efsaneleşmiş.

[size=6][/size]Nirvana-Come As You Are

Pnk floyd tabiki onlarda çok güzel Whis you where here ve hey you sarkılarını çok beyeniyorum öteki şarkılarıda çok güzel.

[size=6][/size]Pink Floyd-Wish You Where Here

Metallica bir başka Turn the page hayatımın şarkılarından biri, Nothing else matters i bilmeyen yokdur sanırım :) whiskey in the jar harika bir parça

[size=6][/size]Metallica-Turn The Page

sunburn arkadaşımızda bahsetmis Apocalyptica çok özgün ve güzel bir grup onlarıda çok seviyorum

[size=6][/size]Apocalyptica-Bittersweed

Red hot chili peppers'in californications ve otherside şarkıları çok güzel başka güzel şarkılarıda yok değil baya bir var.

[size=6][/size]Red Hot Chili Peppers-Californications

Staind cok iyi solisti Aaron Lewis'in sesi bir harika insanın içini açıyor.outside ve so far away sarkılarına bayılıyorum

[size=6][/size]Staind-It's Been A While

Türkçe olaraksa DUMAN ı hiç birşeye değişmem beni alıyor götürüyor adete öle dinliyorum. Şarkılarındaki göndermeler çok güzel sözleri güzel müzik ve tarz da güzel olunca işte Duman çıkıyor ortaya :)

Şebo geliyor tabi sonra o ses o gırtlak o güzel yüz başka kimde var türkiyede

Sonrada toplu olarak sayarsak Haramiler,Özlem tekin,Teo,Düş sokağı sakinleri,Direc-t,haluk levent filan gelir

ve son olarak bahsetmek istiyorum ki Barış akarsu türkiyenin erken kaybetmiş mücevherlerinden :( onu sevmeye başlamıştım hep kalbimde bu şarkısı çoook güzel

[size=6][/size]Barış Akarsu-Ben(akustik)

halaz' Alıntı:
Kıyıda köşede sakladığınız ve dinleyecek bi şey bulamadığınızda çıkarıp dinlediğiniz gruplar-albümler vardır hani.
Symphony x,Megadeth,D.T. ve Epica nın yeni albümlerine rağmen yeni şeyler dinleyebilme heyecanımı yitirip Faith No More dinlemeye başladım şu sıralar.

OOOOOO !!!! ŞU KIYIDA KÖŞEDE SAKLADIĞIMIZDAN ZİYADE,DİNYECEK BİR ŞEY BULAMADIĞIMIZDA ÇIKARIP DİNLENEN GRUPLARA TAKILDIM BEN YAHUUU :evil: !!! VALLAHİ BEN AYNI KANATTE DEĞİLİM DOĞRUSU. HELE D.T KONUSUNDA HİÇ.SÖZ KONUSU OLAN JOHN PETRUCCIVE JORDAN RUDESS OLUNCA AKAN SULAR DURUR BENCE. EHEM,HERKEZ SOLO ATAR... OOOO KİMLER KİMLERRR.YUKARDAKİ ŞAHSİYETLER YENİ YETMELER KLASMANINA GİRERMİ Kİ ACABA ? WALLAHİ BEN SANMIYORUM DOĞRUSU.

EPICA OLAYINA GELİNCE ; EFENDİM BEN BURADA ÖZELLİKLE BELKİDE İLK DEFA DİNLEMEM VE BANA BU GÜZELİ DİNLETEN TANITAN ÜSTADIN ÇOK SEVDİĞİM BİR KİŞİ OLMASI BU GRUBU DİNLEMEM DE ETKEN OLMUŞTUR. EVET DİNLEDİM VE ÖZELLİKLE SIMOME NİN SESİ HOŞUMA GİTTİ DOĞRUSU. :) BU HOLLANDALILAR DİYORSUN. OOOOOO !!! ANNAKE OOOO ANNECİĞİM BENİMM :) BENCE HARİKA BİR SESİ VAR. BU NEDENLE ANNECİĞİM DEMEK İSTİYORUM ONA :)

VARSINLAR ZAMAN ZAMAN BİR BİRLERİNİ TAKLİT ETSİNLER ! DÜNYA ÜZERİNDEKİ HANGİ GRUP YADA SANATÇI ZAMAN ZAMAN BİRİLERİNDEN YADA BİR ŞEYLERDEN ETKİLENMİYOR...? EPICA DA KENDİ SİTESİNDE BENİM DE ŞARKILARINI DİNLERKEN HİSSETTİĞİM GİBİ. >>> KAMELOT <<< TAN AŞIRI DERECE DE ETKİLENDİĞİNİ SÖYLÜYOR ZATEN. :) BU KONUDA UTANILACAK BİR DURUM YOK. HATTA BAZI GRUPLAR, YENİ ALBÜMLERİ PİYASAYA ÇIKMADAN BUNU AÇIKLIYORLAR...

NEYSE, ÖLESİNE BİR CEVAP VEREYİM DEDİM Dİ :)

BU ARADA, KUETZAKOALT HOŞGELDİN ARMIZA :) ÖZELLİKLE GUNS N'ROSES İN 1991 YILINDA ÇIKARDIĞI SINGLE'I NOVEMBER RAİN VE ACAYİP,İLGİNÇ AZ KAÇIK YÜZÜNÜ HER NEDENSE BİR TÜRLÜ GÖREMEDİĞİMNİZ KIL YUMAĞI :) >>> SLASH <<< IN SOLOSUNU UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL TABİ.

SAYGILAR SEVGİLER :)

RUHUNUZUN GIDASINDAN RUHUNUZU YOKSUN BIRAKMAYIN EFENDİM :twisted:

Ya halazcım bu sefer biraz yalnız kalacağa benziyorsun sanırım :D

Açıkcası bende beğendim.....Oldukça ilgi çekici bile diyebilirim. Şu taklit olayına hiç girmiyorum. Esinti diyelim biz ona isterseniz. Bunu yapmayan hiç kimse yoktur.

Sahi ya birebir yepyeni müzikler dinlemek artık zor olacağa benziyor. Müzik dediğimiz olgu var olduğu andan itibaren, müzik tarihçileri bunun başlangıç tarihinde pek anlaşamıyorlar ama yahu topu topu 8 tane notadan bu denli farklı varyasyonlar üretebilmek te gerçekten ilginç.( Diyez ve bemolleri işin içine katmadım)

Nereye kadar gidecek bu, tabikii bazı bölümler birbirine benzeyecektir. Gelecek yıllarda daha çok benzer melodiler yakalayacağımızdan eminim.

Aramıza yeni katılanlara da hoşgeldin diyorum :D

Sevgili D.T. çılgını Sunburn abicim.Ya orda D.T. den başka saf dışı bıraktığım kapı gibi bir Symphony X de vardı.Onu hiç sözkonusu bile etmemişsin..Michael Romeo arkandan ağlar vallahi!
Simone nin güzel sesine hiç mi hiç lafım da yok..Ayreon un yeni albümünü de şereflendirmiş küçük prenses,bak yeni bi albüm haberi var...Hani sevinç çığlığı.Sen anca bana tepki ver..Alacağın olsun!POS seviciyim diye yapıyosun bunları biliyorum...

Şİmdi şu taklit olayına gelirsek..Biliyorum,bu konuda değişmez,kalıbını kıramaz kalın kafalı biri olup çıkıyorum...ama müziği endüstriye bulaştıran kolpa ve taklitçi rock gruplarından nefret ediyorum tamam mı?( :D ) Onları bi çırpıda boğmak istiyorum..Kafalarında gitar parçalamak,bunu yaptıktan sonra
tiksinç müzik yaptıklarını yüzlerine haykırmak istiyorum...( evladım sakin ooool)
Sonra hepsinin saçını başını tarayıp takım elbise içine sokup dünyaya daha faydalı işler yapması için sıfırdan başlamalarını istiyorum...
Bir petrol istasyonunda pompacı,ne bileyim bir sinema gişesinde bilet satan efendi bir satıcı,ya da bir şehiriçi toplu taşıma aracında şoför olmalılar..ne bileyim...Yeter ki müzik yapmasınlar...( be adam sana ne?ne isterse yaparlar :D )

Ya şimdi açık konuşayım...Kamelot taklit edebilen yine etsin...Endüstri kokusu duymadığım sürece aynı nota dizilimlerini tekrar tekrar da dinlemeye hazırım...Şu sözkonusu taklitçileri görünce gözü dönmüş nefret edilesi bir ırkçı tavırlarına büründüğümü itiraf etmeliyim :D ...

Epica ya gelince...Her defasında yeni beklentilerle dinlediğim için bi türlü sevemedim Epica albümlerini...Yoksa kesinlikle ayrı tutarım..Hissettikleri müziği yapmaları yeterli sanırım saygı duymak için..ama oturup dinleyemiyorum.Hatun vokalli gothic metal gruplarını birbirinden ayırt edemiyorum bile...Belki o da benim sorunum :) ...

İYİ OZAMAN BEN DE BU İŞİM SUYUNU İİİCE ÇIKARACAM.

HALAZ DEMİŞ Kİ : OLDUM OLASI ( YADA O MANAYA GELEN ) GİBİSİNDEN, VOKALLERİ BAYAN OLAN LARA Bİ TÜRLÜ ISINAMAMIŞŞŞŞŞŞ.

MAŞALLAH. ALLL SANA LEZZETLİ Bİ ZEPPELİN.

NE VAR YAHUU ? KADIN KADINA KASHMIR’İ SÖYLEYİVERMİŞLER….

KASHMIR KASHMIR OLALI BÖYLE EZİYET ÇEKMEMİŞTİR SANIRIM …..
KİMİN NE DEDİĞİ PEK BELLİ DEĞİL, SANIRIN HAVADAN ??? YOK YOK BEYAAA BUNLAR BENCE BAŞTAN >>> SOUNDCHECK<<< OLAYININ SUYUNU ÇIKARMIŞLAR  YADA ÇIKARAMAMIŞLARRR ??? HIMM VALLA KARAR VEREMEDİM Bİ TÜRLÜÜÜ !!! SİZCEE EFEMM ?

LED ZEPPELIN’IN VOKALİ ROBERT PLANT BU VATANDAŞLARI GÖRDÜMÜ ? YADA LEZ ZEPPELIN DİYE BİR HATUNLAR GRUBUNDAN HABERDAR MI Kİ ACABA ?

DİNLEYİN BAKALIM KASHNIR’I BİRDE BU HATUNLARDAN ?

http://www.youtube.com/watch?v=0T0CZ9IhXrw&mode=related&search=

DURUM BÖYLE OLUR İSE EĞER TABİ Kİ HALAZ’A HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL. AMA HALAZ İNAN Kİ DOSTUM HEPSİ DE BÖYLE DEĞİL.

ŞİMDİK, >>> NIGHTWISH<<< DEN BAHSEDERSEK ( ÖRNEK OLARAK CANIM ÖRNEK BU OLDU BU GELDİ AKLIMA HEMENCECİK DE ONDAN VALLA.!! ) VE DE GRUBUN HATIRI SAYILIR GÜZEL VE DE ETKİLEYİCİ HATUN VOKALİ SOPRANO SANIRIM ? >>> TARJA TURUNEN <<< VE ŞİMDİLERDE BAŞKANI KONUMUNDA Kİ HATUN KİŞİSİ İSVEÇLİ >>>ANETTE OLZON<<< DERSEK,BİR HOŞ SEDA KALIRMI Kİ ACABA AKILLARDA ?

ÖNCE BİR >>>TARJA TURUNEN<<<

http://www.youtube.com/watch?v=q7TQo4jTtR0

ŞİMDİDE >>> ANETTE OLZON <<<

http://www.youtube.com/watch?v=nfJZq4anb9c

SANIRIM NIGHTWISH >>> ANETTE OLZON <<< KARDEŞİMİZİ ALIRKEN PEK GÜZEL ETMİŞ. MAŞALLAH MAŞALLAH.

DARISI KENDİNİ LED ZEPPELIN ZANNEDİP DE ADINI LEZ ZEPPELIN GİBİ ÇEVİRMEYİ BİR HALT SANAN DİĞER SANATÇILARA EFENDİM ….

RUHUNUZUN GIDASINI RUHUNUZDAN EKSİK ETMEYİN !!! :twisted:

Ya sevgili dostum bu beni bir anıma götürdü.

Milliyet gazatesinin her yıl düzenlediği liseler arası müzik yarışmasını bilirsiniz.....İşte bunun sonuncusunda biz de öğrencilerimizle birlikte vardık.

Canlarım benim yaaaaaa, heyecanla yanıma geldiler ve bu yarışmaya katılmak istediklerini söylediler. Neden olmasın?

Hangi parçayla ve kimlerle gurup oluşturacaksınız diye sordum.Aldığım yanıt beni sevindirdi, çünkü gerçekten sağlam çocuklardı. Solist te pek parlak sesli bir kızımızdı.Parçayı söylediklerinde bir an durdum ve onaylamadığımı belli eden bir ses tonuyla " eminmisiniz " diye sordum.

Hayatta en çok sahnede çalmayı istedikleri parça olduğunu söylediler. Hayatlarını severim ben onların. Çok ama çok yanlış bir seçimdi. :D

Quenn den Bohemian Rhapspdy idi bu parça. Düşünebiliyormusunuz bu parçayı bir kız söyleyecek???? daha da saçmalamaya devam edeceklerdi. parçanın bence en can alıcı bölümü olan " Bismillah " bölümü diyelim orayı es geçiyorlardı.

Neymiş efendim onlar bu parçayı konser versiyonuyla söyleyeceklermiş ve çalacaklarmış. Zaten Quenn de konserde bu bölümü çalmaz ve söylemezlermiş. :D

Ya bu gençleri çok seviyorum. Onlara bir şey öğretmenin en iyi yolu denemelerini sağlamaktır. Benim dereceyle ilgili bir derdim hiç bir zaman olmadı. Tek amacım gençlerin kendilerini ifade etmelerini sağlamaktır.

Cidden çok iyidiler, yani enstrumanlarda.Ama bir işe yaramayacağını adımı bildiğim gibi biliyordum. Can alıcı iki nokta eksikti. Biri solist diğeri de vokal kısmı.

Bunlar sahneye çıktılar. Pek te güzel çaldılar ve söylediler. Ama hiç bir işe yaramadı. Sonuçlar açıklanınca yüzlerindeki ifadeyi görmenizi isterdim. " Biz nerde hata yaptık " diye sordular ister istemez.

Cevabını alınca , gülümsediler. Neden müdehale etmediniz diye sordular elbette. Dinlemeyecektiniz ki diye cevap verdim. Dinleseniz bile bu zoraki bir dinleme olacaktı ama bugün müzikte neyin önemli olduğunu öğrendiniz bence bu herşeye değer.

O gün İstiklal caddesinde son buldu. Nasıl son bulduğunu tahmin edebilirsiniz. :D

Şimdi izin verirsen sevgili sunburn şu kashmir zırvasını kulaklarımızdan silip, bu olağanüstü parçayı gerçek yorumuyla dinleyelim.

Led Zeppelin - Kashmir

Ya kız sesi herşeye rağmen fena değildi emin olabilirsiniz ama Fredy söz konusu olunca ister kız olsun ister erkek ya olmuyorrrrrr.

Queen - Bohemian Rhapsody

Bu arada Nigtwish i ilk kez dinlediğimde çok güldüğümü hatırlıyorum sunburn yaaaaaaa. Benim sevgili R. Blakmore umda burada gitar çalıyordu. Şok olmuştum. İnanılmaz bir duyguydu benim için.

Oldukça değişti ve bence daha iyi oldu....

Surburn cüm....Feminem yanımı coşturacaksın benim,hoş olmayacak :D ...

Ya o değil ,dinlerken delirdiklerim listesine bi baktım..Hakikaten delisi olduğum bir kadın vokal bulamadım...'kadınlar bu işi yapamaz' anlamı çıkıyo mu diicem..Haaaaşa!.hatta katmerli sümme ha'şa!Kadın insanın his dolu kısmı,müziğin kendi kadınsı bir kavram bana göre-çok tartışılır bu,sadece görecem budur-

Dio,Rob Halford,Mike Scott,Daniel Gildenlow,Jorn Lande...Bunlar bana kafayı yedirten güzel sesli insanlardan bazıları...Neden aralarında bir kadın yok...Bilmiyorum.Şu ana kadar da hiç düşünmedim.Ama şunu diyebilirim ki bu saydığım vokallerin sesinde kadınsı bir tarafın olduğunu itiraf etmeliyim.

Halford çığlık attığında ya da Daniel ın sesinde ki -ağlayan zenci kadın- yakarışında...

Neo-klasik ya da gothic metal gruplarında geri vokalleri oluşturan kadın vokalleri elbette zevkle dinliyorum...

Tarja'nın sesine yansımış o anaçlığı hayranlıkla hissediyorum...

Bir Rhapsody şarkısından kadın vokal toplulukarından oluşmuş çoklu vokal bölümleri olmadan keyif alamıyorum...

...ama o listede neden bir kadın ismi yok anlamıyorum!!!!!

Bazen oturur dingin hale bürünüp bi Stream of Passion ya da Blackmore' Night dinlerim..

Bu iki grubun şöyle bi ortak noktası va ki..Stream of Passion müzik dehası ve iyi bi gitarist olan Arjen Lucassen in sevgilisi ile birlikte yarattığı bir gruptur.
Blacmores Night da Blackmore çiftinin oluşturduğu bi grup...

Bu iki gitaristin güzel sesli sevgililerini dinlemek pek hoştur...ama beni çeken karakteristik bir etkileyicilik bulamam..Dinginleştirici ve huzur verici
kadın sesleridir...

sonuç olarak ben ne demeye çalıştım bilmiyorum :D .bu yazdıklarımdan ne anlam çıkıyorsa onu demek istediğime de eminim.(kendimi pis bir suçluluk duygusuyla kaplanmış hissettim yahu!!!)..Çok değerli kadın sesler var elbet...sorun bende deyip geçsem,caiz olur mu acaba?

O listede neden kadın yokkkkkkkk.

Çok güzel bir soru aslına bakarsan halaz ve bence güzel bir tartışmanın tam ortasındayız.

Sakın yanlış anlama, seni kınıyor yada eleştiriyor değilim. Ve çok ama çok haklısın neden o listenin içinde kadın sanatçı yok. :D

Kuşkusuz bunu soraraken kadınları aşağılamak gibi bir derdin olmadığını çok iyi biliyorum. Aynı eleştiriyi bende yapıyorum bir kadın olarak.Aslında eleştiri de demek bence yanlış oluyor.

Kadın ve erkek seslerininbirbirinden ayrılan bir çok özellikleri var. Ve insan sesi çocuklukta kadın sesleri gurubuna giriyor en ince ses olan soprano olarak. Ergenlikle başlayan değişim dönemi doğal olarak seslerde de oluşmaya başladığından hormonların etkisiyle en büyük değişim erkeklerde gözüküyor.

Ergenlik dönemini tamamlamış bir erkek sesiyle yine ergenlik dönemini tamamlamış kadın sesi birbiriyle kıyaslanmaya başladığında her ikisi de aynı notayı söylerken aslında erkek bir oktav kalından söylüyor aynı notayı.

Yani erkek sesi kadın sesinden bir oktav daha kalındır.

Sadece bununla kalmıyor insan sesi. Sesin rengi vardır. Aynı ses sınırına sahip olduğu halde sesi daha koyu ve daha açık olmak üzere ayrılabilir insan sesi erkeklerde de kadınlarda da.

Sesin kendine özgü bir de tınısı vardır. ve yine bu erkek ve kadın olmak üzere oldukça farklılık gösterir.

Şimdi;

Genel anlamda müzik türlerine baktığımız zaman her türün kendine göre şarkı söyleme biçimi vardır. İster erkek olsun ister kadın çok rahatlıkla her türde şarkıyı söyleyebilir.

Ancak rock oldukça farklı bir tınıya sahip müziktir.Ve rock müzisyenlerin bu tarzı söylerken kullandıkları ses genellikle kafa sesi dediğimiz seslerdir. Ve kafa sesi erkeklerde vardır.Kadınların kafa sesine doğası gereği ihtiyacı yoktur Çünkü zaten bir oktav daha incedir sesi. Bir erkek o sesi çıkartabilmek için zaten kafa sesini kullanır.

Ve erkek sesinin kafa sesini çıkartırken kullandığı tarz, rock müzik için oldukça etkin bir şarkı söyleme biçimidir aynı zamanda.

Bende kadın rock çıları çok fazla beğenenlerden değilim ses olarak. Olmuyor çünkü. :D

Rock müziğin içersine eğitilmiş insan sesi dediğimiz şan tarzını da getirdiğimizde ortaya ilginç şeyler çıkmakla beraber gerçek rock müziğinin, insan sesi olarak tabii, tınısından son derece uzak bir ses elde ediyoruz.

Daha sonra başka detaylara da girerim.....

Merakımı dindirecek ölçüde doyurucu açıklaman için çok teşekkür ediyorum
Sevgili Andante..

Kadın ve Erkeğin beyin yapılarında ki farklılıklara dair bir kitapta Kadın ın şarkı söylemeye ve tone olabilmeye daha yetkin olduğunu okumuştum.

Ağzımız açık dinlediğimiz kadın sesler de olmalı elbet..ama rock ve türevleri müziklerde değil galiba..

Söz buraya dayanmışken Cecilia Barloti demek istiyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=J7P-INo21qU

pür dikkat kesilip izledim...Bu kadın muhteşem..
(kendimi affettirme çabaları :D )

Evet sevgili halazcım sana katılıyorum kadın sesi muhteşemdir, ama rock ve türevlerinin kadın tarafından söylenme biçimine pek alışkın değildir kulaklarımız bir de.( Müzik kesinlikle alışkanlıktır.Bunu daha önce açıklamıştım. Zevkler ve renkler tartışılır diyerek... :D )

Şimdi biraz daha açıklamaya çalışayım.

Biliyorsunuz Freddie Mercury in büyük bir hayali vardı ve Barselona olimpiyatlarıyla bu hayalini gerçekleştirdi. Adamın en büyük tutkusu aslında operaydı ve bir opera sanatçısıyla düet yapmakta onun hayallerinden biriydi.

Bence dünyanın en büyük seslerinden biri olan ispanyol M. Cabelle ile birlikte hala kulaklarımızda tınlayan muhteşem şarkılarını söyledi açılışta.

Kendini yıllarca müzik eğitimine vermiş bu ünlü soprano gerçekten Quenn in parçalarını şan tekniğiyle söylerken kusursuzdu. Ama hemen fark edilebilen bir olguyla parçaların tamamı çok farklı tınılara kavuşmuştu bile. Aksi düşünülemez. Bir opera sanatçısı son derece rahatlıkla söyleyebileceği rock parçalarını bir opera aryası şeklinde söyleyecektir ve o parça artık rock tarzından uzaklaşmış olacaktır.

Barselona parçasında Freddie, o muhteşem sesiyle Cabelleye eşlik ederken çıplak sesini yani kafa sesiyle eşlik ediyordu.

Aynı şekilde bir sürü tenor sanatçılar bir zamanlar ve hala da bazı parçaları seslendiriyorlar. O kadar kolay söylüyorlar ki, çünkü onlar seslerini kullanabilmek için aldıkları eğitimle sesi gırtlak üzerinde değil, ağız ve burun boşluğunda oluşturmayı becerebiliyorlar. Aksi takdir de operalardaki parçalar söylenemez de.

Şimdi Pavorotti, bir rock parçasını seslendiremez mi? Seslendirir. Seslendirdi de. Ama parçalar olduğu gibi tınısını değiştirerek operaya doğru kaydı.

Bu arada operaya bayılırım. Bitirme tezimdir opera ve operanın ilkel izleri.

Ancak rock müziğini de çok seviyorum arkadaşım. Rock müziğin içine bu tarz sesleri katmak gerçekten bir farklılık katıyor ama tınısını bozuyor kusura bakmasınlar. Operacılar seslerini kullanmak istiyorlar sa rock parçalarına ellemesinler bile diyeceğim nerdeyse. :D

İşte erkek sesi rock parçalarında sesini kullanırken çıplak sesini kullandığından ve ince seslere doğru gidildiğinde kafa sesi kullandıklarından rock müziğin özü oluşuyor.

Kadınların böyle bir şansı yok bu anlamda. Deneme yapıyorlar, olanlarda var ama bir genel tartışılacaksa, rock müzik kadın sesi için çok fazla uygun değil .Bu da kadını ne aşağılar ne de başka bir yere getirir.

Napolyon ne demiş biliyorsunuz: Dünya da üç tane güzel ses vardır;

1) Su sesi

2) Para sesi

3) Kadın sesi... :D :D

Napolyonu seviyorummmmmmmmmmmm.

Evet halaz eklediğin linkteki kadını da çok beğendim. Dikkat edin şarkı söylemesine kafasını hiç oynatmadan söylüyor farkındamısınız. Şan tekniği böyle bir şeydir işte en zor sesleri bile en kolay şekliyle söyleyebilme yeteneği kazandırır insana. Rock sanatçısının şarkı söylerken kafasını inceleyin.

İşte rock müziğin özelliği ve tınısı ordadır.

Üst Alt