Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sensörinöral işitme kaybı için hangi marka işitme cihazı kullanmalıyım?

queeno

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım :) Bende doğuştan sensörinöral işitme kayıplıyım .Sadece tiz seslerimde %90 kayıp var pes sesler normalmış.Yüzyüze bir sıkıntı yaşamıyorum (aşırı gürültü,fısıltı ve arkamdan seslenılmedıkce) telefonda da bazı kelımeler kayıp gıdıyor . (ayse okula geldı -ayse ajhskajhbakj geldi seklinde gelıyor ses) Telefonda sorun yaşadıgım ıcın ıs yerınden cıkarıldıgım cok oldu.Suan bu yuzden calısamıyorum. Benim gibi olanlar neler yapıyorsunuz? Hangi cihazdan verim aldınız (duyma degılde anlama konusunda) neler yapılabılır? Şimdiden tesekkurler

Tiz sesler diyerek yüksek frekansları kastediyorsanız size phonak naida S serisini tavsiye edebilirim. Bu cihazlar yüksek kayıplar için geliştirilmiş olup bazı tiz sesleri tekrar duymanızı sağlayabilecek(kaybınıza göre değişir) özellikleri var ancak deneyip görmeniz gerekir. Bunun dışında widex markasında da yardımcı olabilecek cihazlar var. Bu iki markayı tercihen de phonak ı deneyip karar verin. Geçmiş olsun.

Öncelikle teşekkur ederım yanıtınız ıcın. Tiz sesten kastım anahtar şıkırtısı (uzaktayken), bazı telsiz ev telefonların sesi (ince freanslı), ş,ç nın sıkca kullanıldıgı kelımeler gibi.. Normal seslerimde sorun yok ama cihaz onları yukseltmeyecek mı?

merhaba hos geldin aramiza.cihazsizmi boyle duyuyorsun? phonak naida s3,s5,s9 dene en pahalisi ve iyisi s9 dur.bazi arkadaslar kullaniyor burada,benim baslatdigim bir konu var orada o cihazlar hakkinda arkadaslar yazmislar/ ayrica oticon chili de iyidir.videxsin de cok iyi modelleri var.ben de naida almayi dusunuyorum ama nasip olmadi bir turlu

Merhaba hoşbuldum :) cihaz hiç kullanmadım evt cihazsız telefonda çok problem yaşıyorum birde dudak okuyorum sanırım ben yuzu one donuk bırı varsa anlayamıyorum duydugumu

Aslında 90% kayıp baya ılerı bır kayıp ama bu ana kadar cıhazsız ıdare etmıssenız demek kı duymanız ıyı olmus.odyo testı yapdırdınızmı?cıhaz denemek ucretsız gedın deneyın.ben ınce seslerden anlamam onu odyocu arkadaslar soylerler

yaptırdım afakat kaybettım odyo test sonuclarını. Doktorun dedıgıne göre normal seslerı dıger ınsanlardan daha fazla duyuyosun (bas sesler kalın sesler) ama incelerde ılerı derecede kayıp var. Bu da arada kelıme kacırmana neden oluyor, arkası donukken konusuunca arapca gıbı gelıyor sana dedı

Yenısını yaptır.ınternetde arasdırdıgım kadarıyla en ıyı fırma duysel ve aktıfduyu.gedıp de denemen gerekır.phonaklar su gecırmez oldugu ıcın daha faydalı bence.pıhazlardanhonak alırsan sırasıyla bunları dene naıda s serısı,ambra m h20,nıos s serısı hepısı su gecırmez.tabı kı testın bıraz karısık,odyocu hangısını onerırse onu dene.maddı sorunun yoksa 20 kanallı cıhazlardan al.ayrıca devlet de cıhaz bası 500er tl oduyor

M h20 ve nıos ılerı derece ıcın deyıl.

pzts doktora gıdecegım bakalım ne dıyecek :)

ya bır de su dişe yerleştirilen cihaz fln duydum. Bilginiz var mı arkadaslar? Sensörinöral için iyi diyorlar ama ??

Var kardes ama yenı cıkmıs galıba.o cıhazı kafana takma,bır sey kı agzının ıcınde ola:)

Selam...
Başta Phonak ve Oicon olmak üzere Widex, Resound , Siemens, Unitron güzel markalardır. Bunları tek tek deneyip en fazla hoşunuza giden ne ise onu kullanmanızı tavsiye ederim. Ve ne yazık ki en iyi cihaz en pahalı cihaz değildir. Bazen ucuz bir model daha fazla işe yarıyor. Mesela bende her iki kulakta 100 db kayıp var.
En iyi sonucu Oticon Chili'de aldım kelime anlama, yön tayini falan çok iyi idi. Fakat çıkış gücü yetmediği için alamadım.
Bende Naida S9 var.. Gerçekten güzel cihaz. Fakat sana tavsiyem eğer Naida S modelini tercih edersen S5 alman. S9'un S5'e oranla tek artısı telefonla konuşurken sesi her iki kulağa vermesi. Gerisi inan tamamen reklam. Her iki kulakta telefonu duymam şart dersen Phonak My pilot diye bir aleti var onu alırsın olur biter.
Ben kaçırdığım noktaları konuşanın ses tonuna ve cümleye göre tamamlıyorum. Bu konuda uzman oldum :) %90 da tutuyor zaten :)
Bende ş.ç ve r harflerini kaçırıyorum yapacak birşey yok. Ama geçen yıl biri söylediydi. Kitap okurken sesli olarak okuyun kulak kelimelere alışsın dediler gerçekten az da olsa ilerleme kaydettim ben. Tavsiye ederim.
Devlet hastanelerinden alacağınız rapor ile cihaz başına 500 tl geri ödeme alırsınız. Siz bir cihazı beğenin elimden gelen yardımı yaparım size dert değil...

aynen bende de ş,s,t,ç özellikle ç ler kayıp.. yuzyuze (sanırım dudak okuyorum ben) problem yasamıyorum kalabalık dısco bar ortamı olmadıkca.Ama arkamdan seslenıldıgınde yada yan odadan seslerı duysamda algılayamıyorum arapca gıbı bısey gelıyor kulagıma :) bir de karanlıkta ne soylenırse duymuyorum ( ablam cocugunu uyuturken ışıgı kapattıgımızda farkettım) Bana en çok telefonda lazım işitme cihazı. Her ıkı cumleden bırınde bır kelıme kacırmak ıstemıyorum. kalın seslerde problem olmadıgı ıcın normal cıhazların sesı yuksek vermesı benı rahatsız edıyor. Bilmiyorum ne olacak :/ psıkolojık boyutu benı bıraz sarstı. Sırf bu yuzden calısamıyorum unv mezunu olmama ragmen. Evliliğim bu yuzden bıttı vs vs. Tavsıyeler ıcın tesekkur ederım. Elbette deneyecegım fakat Okadar cok cıhaz var kı benım gıbı kayıplı olanlar ne yapıyor ne kullanıyor kanal ıcı mı kulak arkasımı, sadece tiz sesi yukselten cihazlarmı yoksa yön tayını yapan telefonla konusmaya uyumlu cıhazmı daha verımlı bılgı almak ıstedım.

kusura bakmazsan bu yasadigin olumsuzluklari hafif algiladim sesleri duyabildiginden ondan diyom isitme kaybina YIKMA derim
konusmayi anlaman iyi degilmis dudak okumadan konusmalari anlamiyormussun mesela bu halde isitme cihaziyle telefonda konusmak istedigin BENIM TELEFONLA BILE KONUSABIRSIN DIYEN DOKTOR yuzunden koklear implant taktirip ayaklarim suya erdigi gibi:(
evliliginin bitmesi isitme bu kadarcik isitme kaybiyle iliskiliyse ya sende ya esinde gecimsizlik sorunu varmis derim ben:)

Ben de denemedim ancak telefon için phonakda cihaza göre icom veya compilot var. Bunlar cep telefonuna bluetooth ile bağlanıp sesi kablosuz olarak cihazlara iletiyorlar. Sanırım daha iyi bir dinleme imkanı sunuyorlar ancak denemedim henüz. Şu anda ben phonak naida V sp cihaz ile telefon konuşmalarından bir verim alamıyorum. Sesler zayıf geliyor. Telefon programı da bir halta yaramıyor.

eski cihazinla telefonda konusmalari anliyabiliyormuydun camlica
sensoriyal kayiplarda ses duysAKTA konusmalari cozemedigimizden dudak okuyoruz diye biliyorum
dudak okuyan biri haliyle ne kadar yuksek ses duysada konusmalari ayirabilemiyor buda dudak yuz gormeden telefonla bi ise yaramiyor cihaz diyorum kendimce:(
olsun ama bu nadia 5 te birtek one odaklanmadigindan nadia s lerdeki zengin sesler bile anlatmaz teelefonu diyorum kendimce :(

sevgılı shukufe evet tuylu hucreler olduug ıcın nekadar yuksek ses de gelse algılama olmuyor dıye dusunuyorum bende.Evlilik ise evt gecımsızlık ama bı ınsan duymadıgında sınırlenen bagıran devamlı duymadıgın kelımeyı tekrar eden bırı varsa daha da psıkolojın sıfırlanıyor.

sevgıl camlıca onerılerınızı deneyecegım

sen sesleri duyursunki bu nadialar sana fazla gelmesinden korkarim cok iyi bir odyometristle gorusun cihaz satmak degil musteri memnuniyeti gozeten biri lazim size
yuksek gelen sesler bilinki isitme kaybimizi dahada artirir konusmalari anlamak evet ama ses duymadan yasamak asla:(

haklısın shukufe tıp umarım ılerler su kok hucre umut olur. Bukadar az ısıtme kaybı bıle suan benım calısmama engel.Girdiğim heryerden cıkarıldım cunku :(

Eski cihaz da aynıydı shukufe. Telefon işinde uzun zamandır talihim olmadı :(
Dudak okumada kaybınız ileriyse önemli. Orta ve hafif kayıplı kimi insanlarda dudak okumadan da anlama mevcut.
İlerlemiş kayıplarda ise sesi duysak da net olmadığından anlaşılamıyor. Sağlıklı bir insanda duyma aralığı 0-100 aralığındadır sıklıkla. Yani 100 db lik bir alan mevcuttur. Bende ise bazı frekanslarda bu aralık 5 db e düşüyor. Bu kadar daralmış bir alana tüm sesin kayıp olmadan sıkıştırılması mümkün olmadığından duysak bile anlamama sorunu ortaya çıkıyor. Ayrıca kayıp ilerledikçe kulakta işitme tüylerinin bulunduğu bölgede ölü bölgeler oluşabiliyor bu bölgelerde algılama mümkün değil. 100 db gibi kayıplarda ölü bölgeler de işin içine girebiliyor. Bu sebeplerden ilerlemiş kayıplarda dudak okuma elzem oluyor. Cihaz ne kadar sesi yükseltsede ; ya sesler anlaşılmaz oluyor ya da ölü bölgeler yüzünden ses hiç gelmiyor. Bu açığı da dudak okumakla kapatmaya çalışıyoruz. O da bir yere kadar :(

queeno;
Ben de uzun süre iş bulamadım özelde işitme kaybından dolayı. İletişim engelli olduğumuzdan bizi istemiyorlar :(
Allaha şükür 2010 daki sağlık bakanlığı özürlü sınavıyla atanabildim de bir parça rahatlayabildim.

Hem ailede hem iş yerinde türlü türlü sorunlarla uğraşmak, küçümsenmek ve sağırlığımızın bize karşı bir silah gibi kullanılması gerçekten çok yıpratıcı.

camlica bence siz cihazinizi sevin:)ne kadar cok artisi varmis diyorum s olaninida deneyin isterseniz ama cok birsey farketmiyor yani telefondan umidimizi keserek netten smsden faydalanabildigimize cok sukur birde cihazlar gun gunden gelisiyor daha iyleri yapilabiliyor ama bu ucuk fiatlar anlamina gelmemeli
isitme cihazi piyasasinda aldatici reklamlara kanarak hayal kirikliligina ugramaktansa elimizdekinin kiymetini bilmeliyiz diyorum ben:)
biz DUYMUYORUZ diye kimse bizleri kucumsuyemez buna siddetle karsiyim asil BIZ O KUCUMSIYENLERI KUCUMSEMELIYIZ cunku duymadigimiz halde isitme cihazindan gelen seslerle dudak okuyarak birazda uyaniklik edip gelismelerdeki olaylari tahmin ederek bu takdire sayan DUDAK OKUMAYI becerebilenler sapka cikarsinlar sikiysa

of offf aç kapa artemaa....... ne olçak bu halimiz cihaz cihaz cihaz.. işede yarasa ah ah :(

shukufe, ne dudak okuması ne de cihazlar sorunu tümüyle çözmüyor. Umarım kök hücre türü tedaviler gelişir, uygulamaya konulurda 60 yaşında da olsa bir nebze cihazsız dolaşabiliriz :D

Tabii tedavi çıkarsa erken emeklilik de yanacak ya neyse :D

cozmesin be camlica biz buyuz :eek: bizi kabul eden yaklassin isie yaramayani bizde sevmiyoruz iste:)
kok hucre olayide benim koklear implasnt macerasi gibi bisey olursa diye hicmi hic dusunmuyorm simdiki halde dogrusu:( elimiz ayagimiz kafamiz saglammi sat anasini:)
vallahi bu koklear implant yuzunden yasadigim bas donmelerinde elimi kirdiydimd allah hep sukrettim yarabbim sen ne buyuksun ayagimi degil elimi kirdinda su tabiatta serbestce dolasiyorum cok sukur dedim :eek:

Shukufe senin implantlarla derdin ne(!) . Milleti caydırıp durma (!). Şaka tabii :D
İmplant satıcıları ellerinden gelse seni meydanda öldüresiye dövecek :D

Koklear implant çok ciddi bir mesele bana da yaptırmaya çalıştılar ancak ben benim için riskli buldum çünkü geri dönüş yok ve ne derecede bir kazanç sağlayacağı belirsiz. Mesela koklear implantla bile telefonda konuşamayanlar var.

asil ben elime gecen koklear implant saticilarini ovenlerini cig cig yiyicem:mad: miletin 80 90 db duyan bebeciklerine bunu kakaliyorlar cocuk konusamiycak diye
analar babalada ne bilsin bilse bile cocuk bi konussun sonrasi banane diye bencillikle bu naleti taktiriyorlar koklear implantin dis aleti bozuldukca o yuksek paralari her zaman nerden bulacak devlet malum:mad: bide ici bozuldu o kulak artik safdisi:mad: himhic isitme cihaziyle bile ses duymaz birdaha asil psikolojiyi yikan bu ben bunu cok agir yasadim o zaman bunun koklearini aldik bari bir isitme cihazi takalim diyen bir tip mensubuyla karsilasmadim:mad: 7 yilda ailedekiler hep bana arkamdan soz soyleyip egitim verdiler sozde hicmihic telefon arkamdan soylenenleri anlamadim
kulagimizdaki cok az ses kirintisiyle bizleri yasama dahil eden isitme cihazlarini cok seviyorum :eek:

shukufe, koklear implantı nasıl tavsiye ediyorlar...Bende bunu senden duymuş oluyorum... ne bileyim hiç faydası olmayan bişeyi zorla yaptırmayı nasıl göze alıyorlar hiç anlamıyorum.. ben 4 yaşımdan beri işitme cihazı kullanıyorum. bu yüzden dudak okumayı kendi kendime öğrenmişim. ama dudak okumakda aslında iyi bişe değilmiş. sesleri ayırt etmeyi bilinçaltını çalıştırmış olurdum. benim sesleri ayırt etme oranı %20 oranında. illa yüze bakacam öyle konuşurum. eli ağzında dudakları bıyıkla kapatılmış falan sinir olurum...2 tane kızım var. çok şükür büyük kızım 4 yaşında durumumu biliyor. ( anne sen beni anlıyormusun bile diyebiliyor...kapı çaldı anne falan bazende beni deli ediyor ağzında laf dolu bana dönmüş sana bişe söyledim ne dedim söyle diyor) işitme cihazı kullanıyorum ama arkamda konuşulan sesleri ayırt edemiyorum açıkcası ama ben bu duruma alıştım. bir işte çalışıyorum telefon çalıyor ama açmıyorum...Açsam ne olacakki sesleri ayırt edemediğim için anlamıyorum.( ses duyuyorum,ama anlamıyorum)

Koklear implanttan memnun kalan da çok ancak mesele çok ciddi. Geri dönüşü çok zor. Bizdeki satıcılar neredeyse her işitme engelliye implant takmaya çalışıyor. Büyük paralar var bu işte.

benim bildiğim koklear implantta hiç duyum almayan yani doğuşdan olanlar için taktırılan bir cihaz türü değilmi. taktırılan dediğim ameliyatla yapılan cihaz taktırma yöntemi olarak öle biliyorum. bu pahalı yani maliyetli ...gerçekten memnun olmayanlara allah kolaylık versin...Yinede ben halimden memnunum çok şükür.

nihal
sesleri ayirdetmek baka birsey konusmalari anlamak daha baska birsey olmali cunku ne sesi oldugunu kim konustugunuayirabiliyorumda konusmalari bilhassa hizli konusulanlari hic anlamiyorum cihazlada olsa
cocuklar evet:)bizlerin duymadigini oyle guzel anliyorlarki benim yegenim 2 yasida annesi bazen bana birakir once eliyle durter cisim vaa tezze der :)
camlica
koklear implantta geri donus diye anca obur kulaga takiliyor implant koklear cikarilan kulak birdaha olmustur sansiniz vasa dert cikarmadan hicbirseye yaramadan hicbir ses kirintisi duymadan bi kenarda durur
ama ben bu sansli olanlardan olamadim maalesef:( koklear implant oncesi ne oldugunu bile bilmedigim kolestotama derdiyle bogusuyorum koklear cikarildiktan beri geri donus nerdeki:(

Üst Alt