Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sensörinöral işitme kaybı için hangi marka işitme cihazı kullanmalıyım?
sayın queeno,
verim alamadım,oticondan phonaka gectim.alışmaya çalışıyorum.tam duymak ve tam sağır olmak varken ortada sallanıyoruz.radyo düğmesi gibiyiz.sesleri çevir çevir çevir birtürlü istediğimiz gibi duyamıyoruz ömür boyu böyle olacağız.moralim bozuldu iyice bu aralar böyle takılıyorum maalesef
yigidi oldurun ama hakkini verin
ezzo ne oldiii parayi verince icin aciyip kafa tavana vurmus dicem kolay degil o kadar para vermek ama sende kusura bakma nerdeyse sagir olsam diyosun ondan kolay ne var dogruca ileri isitme kayipliysan cikar cihazi kac gun dayanabilirsin
ben nadia core 5 ten cok memnunum biraz oksuren tiksiran olursa yanimda beynimde patliyor kendim konusuncada bazen sesmi kayiyo ne bagiriyo gibi oluyo cay bardagimi masaya koyarken kafama iniyo kepce yemek koyarken biraz tencereye degse amman diyom
ama konusmalari mukemmel anliyorum eskiye gore kulagin koku bende olduktan sonra gide gele ben bunu duzelttiricem odyocuyu deli ets4emde
shukufe;
sayın shukufe,
bu yazını ve başka konulardaki bazı yazılarını okudum.gerçekten senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum.gerçekten ben de aynı düşüncelerdeyim.cihazlabirlikte dudak okumakçokkolaylaşıyor.ama phonakta sesler dediğin gibikafamda patlıyor ve çok sinir bozucu alışmaya çalışıyorum bakalım
queeno;
sayın gueeno,
ömürboyu böyle arada sallanacaz maalesef,yapacakbişe yok
Muzo;
sayın muzo,
lütfen phonak naidayı siz de deneyin,belki sizde daha farklı olur.denemekte fayda var.deneyinmemnun kalırsanız alırsınız.
ne yalan söyleyeyim ben yapamadım. bir daha phonakı elimede almam. Sesleri kendine göre ayarlatmak istediğin gibide olmuyor valla. 3 defa gitmeme rağmen. a sesi güzel kalın sesler ön planda bir kere e sesi hiç düzgün çıkmıyor. keçi meeeeler gibi diz titreşimli ses getiriyor. birde odyocumun ses nasıl geliyor tarif et diyor . tarif etmekde zaman alıyor. diyom e titriyor. (bende meeeeeee bile dedim)bu ince seslerin ayarı olmayınca delirdim kafam attı iyice. hele çoçuklarımın ağlaması beynim çatladı resmen... birde fiyatıda neydi ? 4500 veriyorsun devletten 500 gelecek sanıyorsun.. hesaba 410 tl yatmış. devlet hastanesinde 2 kulağa işitme cihazı takması için uygundur yazmasına rağmen. 2 cihaz alamadım malasef. şu anda starkey kullanıyorum. phonakdan biraz pahalı ama taksitle almakdan başa bir seçenek kalmadı.bu cihazımın kötü yanı sadece çok ileri olmasından pil dayanmıyor malasef. allah herkese kolaylık versin inşallah...
nihalcim ne dersek diyelim odyocu milletide aldiklari egitim kadarlar duyan isitme kaybinin ne oldugunu bilmeden kulaklarina cihaz takilmadan cihazin ne yaptigini bu kadar bilebiliyorlar diyorum kendimce
bir arastirayim su odyoloji makaleleri ne diyor diye bakmaya kalksak universitede tez olarak yazilanlar ole pek bisey yok
turkiyede gozluk satanlar liseden sonra 2 yillik optisyenlik diplomasi olmazsa gozluk satamiyorlar sankim gozluge ayar yapicakolan camlari deneyerek biz nasilsa kara veririz bence egitim satr tamam ama
oysa bizim cihazlari aldigimiz yerlerde odyometristlerin egitimini sorgularsak onlarda bu optisyenler gibi liseden sonra 2 yillik egitimle odyometrist oluyorlar
hadi bunu gectim anladigim kadari bunlarin hocalari odyologlar universitelerin odyoloji kokenli egitiminden gecen degil universitelerin herhangi bir bolumunden mezun olan mesela psikoloji mesela fizik tedavi mesela ziraat muhendisi diplomasi alip is bulamayinca 2 yillik mastir yapip bu odyolojide ogretim uyesi oluyorlar geneli
boyle koksuz egitimlede bu kadar olur
onlardanda cok sey beklenmemeli
haklısn ama illa ısrarda etmesinler (phonakı denemeye başlarken eski cihazımı elimden almışlardı, ila ona dönmeyeyim diye).Çesşit göstersinler...İlk kullandığımda diyom ben bunu yapamıcam beğenmediğimi, içime sinmediğimi söylememe rağmen başka işitme cihazlarına yönlendirmediğinde burda pişman oldum. 2 ay boşuna işkence çektim. valla cihaz alacaklara sesleniyorum nasıl istiyorsanız ve problem ediyorsanız gidip aldığı yerde tekrar görüşün ayarlattırın... olmadıysa başka seçenekler deneyin.
evet arkadaşlar,odyolog konusunda ben de sıkıntı çekiyorum.odyolog ayarı yaparken sesim nasıl geliyor diyor ben beğenmiyorum biraz daha kalın biraz daha yüksek gibi cümleler kurdukça odyolog surat asıyor daha fazla bişe yapamıyormki diyor.en çok buna kızıyorum,o anda suratına bi yumruk indirmek geliyor içimden.zaten işin bu.işitme engellinin istediğini ayarlamak zorundalar ama gel görki öyle değil.....gözlük almaya giden birine birsürü gözlükleri önlerine seriyorlar.ama bizde onu yapmıyorlar sinir şey...
bende yildim artik odyocu kapisi asindirmaktan
su banka gibi yerlerde dosemesiolmayan yerlerde yanki yapiyor bunu kes yanki olmasin deyince diyolarki bizde rahatsiz oluyoruz o yankilardan
iyide senin kulagina kim 100 db ses yukluyo dimi ama
paramizla deprasyona girdik resmen
benim rtesound canta 780 d icin bir kere ayarlamaya gidince hic kulagimdan cikarmadim bidaha
ama bu phonaklari anliyamiyorum
geri verincede bi suru para keser bunlar
resound canta 780 d bu cok guzeldi birdaha cihaz alirsam gene ondan alirim diyordum 6 yil kullandim bozuldu tamire verince 950 lira istediler
cunku ben aldiktan sonra firma el degistirmis biraz ses actirmak icin ayar yapamadilar bu gaestekiler
danovox un cihazi artik uretilmiyormus
bir progrAMI SESLI
BIR PROGRAMI SESSIZ
BIR PROGRAMI TELEFON AYARI YAPMISLARDI
bu nadia 5 e yarim program bile olmamis kitapcigina bakarsak eger phonak abartmiyorsa
Yankı olur döşemesiz odalarda. Aslında maharetli bir odyometrist ayarıyla azaltılabilir. Ama yine de yankıdan kaçış yok. Çok rahatsız olanlar paraya kıyıp naida 9 alsın. Yankı için programı var ama o kadar farka değer mi bilmem.
Cihazının ayarları düzgün yapılmamış bence. İşitme testi düzgün olmayınca gerisi de düzgün olmuyor. Aslında kısmaları lazım ama aldığın yerdekiler pek uğraşmak istemeyen tipler.
ayrladan memnun olmayinca ozellikle randevu alip bekleyip en iyi ayar diye hacettepeden yaptirdim odyo olcumu buna ragmen cay bardagini masaya koyarken kafama iniyor
iki kisi konusunca teneke gicirtisi gibi oluyor insan konusmalari bide yuksekki
Ayar çok yüksek olmuş. O şekilde kullanmayınız. Zarar verebilir işitmenize. Benim özel mesajda yazdığım yeri deneyin, tabii oranın da garantisi yok ama ben memnun kaldım. Sizde sanırım mpo denilen üst sınırların azaltılması lazım. Bu şekilde rahatsız edici yükseklikte ses gelmeyecektir.
shukufe; o cihazı ilkkez duydum,firmanın değişmesi kötü olmuş :S neyse yapacak bişey yok. bence başka odyologlara git, hiç pes etme istediğin ayar olduktan sonra enaz 3 yıl rahat edersin.ben öyle yapmayı düşünüyorum işimiz zor ama napalım
Arkadaslar test oldum yenıden. sag sol hava yolu 50 db, konusmayı alma esıgı 50 45 sag sol, en rahat ses yukseklıgı 85 db, konusmayı ayırt etme skoru sag %24 sol %28 widex,oticon un kartlarını verdı. Çift taraf açık kalıp onerıyor. Ne yapmalıyım sızce? birde bileteral yazmıs. 2006 da sensörinöraldı sanırım ılerlemıs :/
kaybın iyisi olmaz kı kanal ıcını onermedı doktor. Kulagı kapayım kalın seslerı az duymana neden olur zamanla da normal olan pes seslerın gerıler dedı :/ ilerliyor mu acaba bu tıp kayıplar cıhaz kullanmazsak
kaybin iyisi olur tabi,bir parmağinla kulağini tika ve kötü nasil olur anliyacaksin.iyi yönü estetik cihazlar kullanman olacak.ozaman kulak içi al.ilerleme ola bilir ama üzülmene gerek yok uzun yillar cihazla iyi duyacaksin ondan sonra DA TİBB GELİŞECEK CİHAZDAN KURTULACAKSİN
shukufecım bende ıstemıyorum ama doktor ıkı kulaga da kulak arkası dıyor takmazsam ılerleyecek dıye korkuyorum. Ama her duydugumu anlamamı saglayacaksa telefonda sıkıntı yasamayacaksam,arkamdan konusulanı duyacaksam ıkı kulaga degıl tepeme bıle takarım.Bu sekılde iş hayatına gıremıyorum ,evliliğim bitti bu sebepten vs vs etkısı cok buyuk oldu anlayacagın
cihaz takmazsan ilerleyecek diyenlere ben inanmiyorum unutulcak dense iyide unutulurmu hic dudak okuyoruz iste bu cihaz satmak icin bize masallar
her duydugunu anlatmiyor telefonla konusmak icinde oyle fazla bir etkisi yok bu cihazlarin hatta basi sizin kaybinizda cihaz kullananlar cihazi cikarir oyle telefonda konusur sesler net gelmiyor diye
su evliliginin bozulmasi calisma hayatinda zarari istersen fazla takma anlastiginiz sevebileceginiz biriyle cok guzel bir evlilik surdurursunuz o kadarcik kusur kadi kizindada olur is hayati iste bunuda biz zorlar ama cihazla isiniz kolaylasir daha rahat olursunuz cihazla eger iyi bir ayar olursa konusmalari anlamaniz kolaylasir
cihaz aldim tam duydum hic olmuyor cok fazla bir beklentiniz olmasin cihazdanda
evt shukufe tam yarar saglamayacaksa normal ısıtmemı de tembellestırmek ıstemem,sevgılı gasanov doktor widex,oticon,phonak ve diğer cihazların adreslerını verdı sadece.Kulak içi kulagı tamamen kapadıgı ıcın normal seslerı almanı engeller dedı. Sanırım sadece tiz sesler acık olacak cıhazda