Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sensörinöral işitme kaybı için hangi marka işitme cihazı kullanmalıyım?

Şukufe , tabiki kişiden kişiye değişmekle birlikte babam nadia s 5 almaya karar verdiğinde duyselede henüz yeni gelmişti balero , babam balero da denedi ama s 5 i tercih etti.Nadia konuşmaları daha iyi ayırt etti.Zaten odyologta sağolsun siz istesinizde ben vermem s 5 size daha uygun dedi. O zaman odyoloğuda bir kez daha takdir ettim yeni gelmiş daha fiyatlı bir cihaz yerine bize nadia 5 i önerdi. En başta dediğim gibi denemeden bilinmez , kişiden kişiye değişebilir.

destina 72 inanın bende çok takdir ettim ah ah neler çektim ben bu işitme cihazcılardan kulak için sattılar bana öylece kenarda duruyor üstüne birde beni azarladılar ben şikayet edince:mad:duysele güvenmeye başladım yoksa hiçbir cihazcıyı odyocuyu sevmiyorum kuşkuyla bakıyorum onlara sumo xp yi bile bana dijital diye sattılar vicdansızlar :mad:balero demek bir cihaz onuda deneyeyim ben listeme yazdım.ama yarım saatlik denemeden ne kadar doğru karar veririz oda muamma ama bakıyorum herkes naida s5 almış aklımda o var en çok

bilginize ihtiyacım var...

Arkadaşlar merhaba yeni üye oldum
satış sorumlusuyum ve yıllardırda bende var olan işitme kaybıyla ilgili hiç sorun yaşamadım.duymadığımda duymadım dedim tekrarlattım kendimi sosyal hayattan hiç soğutmadım aksine kendimle dalga geçtim ancak son bir haftadır çok üzgünüm..
bana yardımcı olursanız çok sevinirim

işitme kaybım 10 yıldır vardı ancak fazla değildi(25-30 db)bir hafta öncesine kadar bir anda bu şekilde artabileceğini hiç düşnmemiştim.10 yıl önce olan için işitme cihazına gerek yok denilmişti ancak bugün gittiğim doktorum işitme cihazı kullanmamın şart olduğunu yoksa ileride kelime kaybı yaşayacağımı söyledi.İleride kayıp daha da artacakmı dediğimde net bir bilgi vermedi işte yaşlılık vesaire gibi söyledi durdu.tabi kafama takılan ilk soru acaba işitme kaybım ilerleyecekmi.bu arada iiştme kaybımın iç kulaktan kaynaklandığını ve maalesef cihazdan başka seçeneğim olmadığını söyledi.

şimdiki işitme testime göre
sağ 53 db solda 40 db
konuşmayı anlama sağ%95 sol %100
kemik sağ 22
kemik sol 18
hava sağ 53
hava sol 40
işitme cihazı almalıymışım ancak yanlızca sağ kulağıma almamı istedi doktor,hafif kaybım olduğunu basit bir cihazın işimi göreceğini söyledi.ve 6 ay sonra kontrole gelmem gerektiğini belirtti.
sizce hangi cihaz benim işimi yeterince görür.

ikinci sorum ise aynı durumda olan varsa acaba yaşadıklarını paylaşabilirmi ilerleme durumu ile ilgili?
Teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun...
İşitme cihazı kullanmazsanız gerçekten de işitme kaybınızın zamanla artması söz konusu olabilir. Çok büyük bir iştme kaybınız yok anladığım kadarıyla o yüzden hemen telaşeye kapılmayın...
Basit bir cihazdan ziyade iyi bir cihaz alıp senelerce kullanmanızı tavsiye ederim size...Normalde çift kulağa işitme cihazı almak tek almaktan çok daha iyidir. Çünkü bir taraf iyi duyduğunda dikkat o yöne kayar ve diğer kulak tembelleşme eğilimi gösterir.
O yüzden imkanınız varsa çift kulaklık alın...
Size olacak o kadar geniş marka var ki....1000 tl'den 5000 tl'ye kadar uzanan bir ağ söz konusu...
Genel olarak Phonak, Oticon, Resound, Widex,Beltone en bilinen markalar...
İyi bir işitme cihazı firmasında yaptıracağınız testler ile denemk şartıyla bütçenize göre alabilirsiniz.
30 senelik kullanan biri olarak size firma tavsiye etmem gerekirse Duysel ve maxtone'yi tavsiye ederim. İkisi de çok alakadar firma .
Duysel birçok markası ile size yardımcı olur ve gerçekten ilgililer.
Maxtone nispeten uygun fiyatlı cihazlar satar. Burası da iyidir..
Bir çok marka önerirler size ama en iyisi gidip denemek ve satış elemanlarının gazına gelmeden araştırmak...
Yine yardımcı oluruz zaten...

Sn.Bilensoy Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Bilmemek o kadar kötü birşey ki sizin gibi bilen değerli kişilerin görüşlerini almak inanın bi nebze de olsa ferahlatıyor beni.En kısa zamanda verdiğiniz firma isimleri ile ilgili görüşmelerim olucaktır ve bu hafta seçmek zorundayım cihazımı çünkü odyo testlerinden sonra kulak çınlamam arttı televizyon sesi varken normalde çınlama duyulmazdı hatta hiç yoktuu ancak şimdi yanılmıyorsam belkide üzüntü ve stres yaptığımdan daha da arttı.İnşallah düzelir.Doktorum bundan sonra kulağımda ilerlemenin olmayacağını söyledi ancak cihaz takmak zorunda olduğumu da belirtti.sitede yer alan bazı yazıları okudum ancak sinirsel tip kayıpların arttığı söyleniyor inşallah böyle birley olmaz bu konuda cihaza güvenmekten başka şansım yok.Allaha şükürler olsun ki cihazla düzelebilecek türdeyim şu anda.Yanlız belirtmek isterim özellikle küçük yaşta çocukları olanlar varsa ne yapıp ne edip yüksek ateş havale sürekli bademcik şişmesi yaşanıyorsa her yıl kontrol yaptırsınlar,birşey yok demesinler 21 yaşıma kadar bende de sorun yoktu orta kulakla birlikte başlıyor tüp takmalar derken bu hale gelinebiliniyor sürekli antibiotik kullanmayın tüm bunların sonuçlarını yaşayan birisi olarak mutlaka ama mutlaka bademcikleri bir an evvel aldırın.

Rica ederim aşkolsun... Burada biz bizeyiz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum...
Bakın sizin durumunuz çoğu kişiden iyi buna da şükredin. Sinirsel olsaydı ses duyardınız ama kelimeleri anlamakta çok zorlanırdınız. Ben , shukufe ve bir çok kişi gibi... O yüzden stres yapmaya gerek yok. Halinize şükredin :)
Odyo testlerinin çınlama ile alaksı yok. Zaten tek yaptıkşları kulağa belli frekanslarda ses vermek o kadar.
Ben cihazımı akttifduyu 'dan aldım ama ayarları en güzel duysell yaptı. İlk önce oraya uğrayın derim. Sonra maxtone'ye bakın...
Maxtone'nin 20 yıldan fazladır müşterisiyim . Onlara benim Phonak cihaz aldığımı söylememek şartıyla ismimi verebilirsiniz. Rukiye Hanım beni çocukluğumdan beri tanır. İsmim Bahadır Bilensoy. Ama Phonak'ı söylemeyin üzülürler ...
Aynı şekilde Duysel Kadıköyde Arzu hanım var . Ona da ismimi verebilirsiniz. Bu hafta pazartesi ayar yaptırdı çok memnun kalmış tavsiye etti dersiniz...
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bir de eğer SSK var ise Tam teşekküllü Devlet Hastanesinin kbb servisine gidip odyometri için sevk istersiniz işitme cihazı almak için. Odyometriden randevu aldıktan sonra test sonuçlarını ilk gittiğiniz doktora kaşeletip heyete girerseniz ve programlanabilir dijital işitme cihazı kullanmalıdır raporu veriyorlar. Duruma göre tek ya da çift kulağa diye.
O raporu aldıktan sonra cihaz aldığınızda devlet her cihaz başına 440-500 tl arası geri ödeme vberiyor. Ama bu işlemler ortalama 15-20 gün sürebilir. Bir de maddi sıkıntınız çok yok ise ve tek cihaz alacaksanız uğraştığınıza değmez bence . Ama 2 cihaz alacaksanız 880-1000 tl az para değil.
Firma ile anlaşıp cihazın parasını peşin verip faturayı sonra kesmelerini isteyebilirsiniz. Bu biraz sizin şansınıza kalmış. Haklı olarak genelde kabul etmiyorlar :)
Hayırlısı olsun...

Sn.Bilensoy tekrar teşekkürler.Bu odyo testlerinde çıkan kemik ve hava sonucları neyin göstergesidir ne anlama gelir hiç bilmiyorum sorun şu ki hiçbir doktor da bana anlatma gereği duymadı ama hep merak etmişimdir,son testimde yükselince açıkcası daha da merak ettim.İşim gereği çok konuşuyorum umarım cihaz takınca sorun olmaz.fatura meselesi için ikna problemi yaşayacağımı pek sanmam haliyle 12 yıldır satış sektöründeyim :)))kabul etmezlerse de etmesinler sağlığım daha önemli 15-20 gün daha bekleyebileceğimi sanmıyorum çünkü sinirli ve tahammülsüz biri olmaya başlıyorum herhalde duyma sorunumdan ötürü psikolojim bile değişti dengesizleştim diyebilirim,Allahın izniyle bunu da atlatacağıma inanıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun eşimin hep söylediği bir laf vardır Allah dermansız dert vermesin ,çok doğru
Mutlu günler

Sinirli olmznız gayet doğal. İnsan iyi duyamayınca öyle olur merak etmeyin. Ben de işitme cihazımlarımdan biri bozulunca öyle olıuyorum ... Hele karşımdakini anlamayınca daha da artıyor. Allah'ın izniyle atlatırsınız merak etmeyin.
Kemik ve hava sonuçları ; Sesin kemikten ne kadar iletilebildiğini gösterir. İşin o kısmını bende iyi bilmiyorum açıkçası. Duysel'deki arzu hanım açıklar size...
Yalnız ilk başta gelen ss şu ana kadar alışltığınız sesten biraz farklı gelecektir muhtemelen . Siz ilk defa cihaz takacağınız için tahminen en geç 1-2 hafta içinde alışırsınız.
Yine söylüyorum çift cihaz alırsanız inanın çok rahat hissedersiniz. İmkanınız varsa kulaklığı aldığınız gün izin isteyin.Evde sesini tanıdığınız eşiniz, ya da bir yakınınız olsun sürekli konuştuğunuz . Aradaki farkı anlamanız ve alışmanız için hiç yoksa 1 gün iyi olur sdizin için.Yıllık tatilinizden 1 gün feragat edin izin vermezlerse. Diğer sesler farklı geleceği için birden topluma karışmak iyi olmaz sizin için. Sesler karmaşık gelebilir. O günü izinli geçirin hiç değilse. Ve REM denen ölçümü mutlaka yaptırın. Ben bir tek Duysel'de gördüm bunu. Mutlaka başka firmalar da vardır ama benim tecrübem bu...
İyi akşamlar...

Arkadas eğer bir insanda kemik yolu iyi duyuyorsa demek ki hava yolundan daha cok kemik yolu faydali.mesela gozluk tipi isitme cihazi uygun olur

Hayır öyle demeyelim.. Odyocuya danışşsın o daha iyi anlatır...
Hem kayıp düşük seviyede gerek yok gözlük tipine...

ben sadece kemik yolunun ne i.e yaradigini anlatdim birazcik

Cihazları denedim hemen anlatayım istiyorum ki siz tecrübeli arkaşların fikirlerinden yararlanıyım.
Si-ser de the best modeli kulak içi çift kulaklık 4 kanal 1500 tl tüm ortam seslerini duydum
duyses oticon kulak arkası model çift kulaklık kulak arkası çift mikrofon 6 kanal tüm ortam sesleri yoktu konuşulanlar yanlızca vardı diğer sesler çok gerideydi.Yanlız kulak arkası modeli tavsiye ettiler neden bilmiyorum ancak 50 db kayıp için kulak arkası çok mu gerekli size de?Kulak içi kullanırsam çok sorun yaşarmışım çok uğraşırmışım.sürekli telefonla konuşan birisi olarak kulak arkası daha da uraştırır die düşünüyorum ayrıca kulağımda duyma problemimden başka problem yok görüyorum ki kulak arkası kullananlarda sorunlar yaşıyorlar.kulak arkası aldığım zaman 15 yıl sorun çıkarmayacağını söylediler ancak kulak içinde bu garantiyi veremezlermiş .Doktorumda basit bir cihaz senin işini rahatça görür demişti.hangisinin iyi olduğuna karar veremedim kullanan kişiler olarak sizce tüm seslerin duyullması mı iyi yoksa yanlızca konuşmalar mı duyulmalı hangisini önerirsiniz.
Mutlu günler

Bu arada Sn.Bilensoy Duysel değilde idis e gittim yoksa aynı yermi orası internette öyle gözüküyordu

yanlış gitmişim :))bu hafta içi de Duysele gidicem kısmetse ,İstanbullu değilim ya ondan dolayı böle olmuş:)

Kulak içi modelin bakımı gerçekten meşekkatli ve süreklilik isteyen bişey o yüzden bence kulak arkası alın. Daha sağlam oluyorlar artı bakımı neredeyse hiç yok.Ömrümde kulak kalıbını arada bir temizlemek ve buhar olduysa üflemek dışında bakım yapmadım .
Kulak içinde ister istemez oluşan kulak kiri cihazı tıkayabiliyor. sesler boğuklaşır. Temizlemesine de illalah derseniz karışmam sonra :)
Ses konusuna gelince siz hangi sesi beğendiyseniz hangi ses alıştığınız tarzda ise onu alın. Ama çevre seslerini duymadığımdan sesler daha anlaşılabilir derseniz tercih sizin.
Benim eski cihazımı ilkokul 3 te aldıydım üniversite bitene kadar kullandım (Philips S45 modeli) kulak arkası. Kulak içinde bu kadar olan yok mümkün değil. Estetiğe çok takıntılı değilseniz kulak arkası her zaman iyidir.
Duyselde sabırla birçok modeli deneyin çekinmeden . Sonra kafanızda oluşan fikre göre alırsınız...

bayağı cihaz denedim çoğu yerde en sonunda karar kıldım hadi hayırlısı İnşallah şansım iyi olur bu konuda.Yanlız belki sadece bende oluşmuş olabilir henüz cihazı almadım daha takmadım kullanmadım hiç bu zaman zarfında kulağımda oluşan problemin üzerinden neredeyse 1 ay geçecek ve ilk başladığı zamanki gibi değil artık yani ne kulağımda pamuk yerleştirilmiş hissi gibi baskı var ne de cızırtı maşallah geçtibunlar acaba kulak mı alıştı bu kayba ben mi alıştım yada fazla da umutlanmak istemem sensörinöralde geri dönüş yok biliyorum ama çınlama hepsi gitti doktor B vitamini yazmıştı birde baş dönmesi için ilaç acaba Bvitaminin mi etkisi bu bununla alakalı yorumlarınızı bekliyorum...

Bu konuyu iyi bir doktora sorman gerek... Mesela iyi bir prof'a yada daha iyisi yardımcı prof falan varsa o da olur :)

ya arkadaslar ben hala gıdemedım işitme cihazı satan merkezlere :/ sanırım korkuyorum :D Aklıma takılanlar var gitmeden once size sormak ıstesım (bılıyorum cunku gıdınce allayıp pullayıp kandıracaklar) Şimdi arkadaslar işitme cihazı kullandıgınızda bır daha gerı donus olmuyor mu? Yanı şöyle, cıkardıgımızda işitme cıhazı kullanmaya baslamadan oncekı halımız gıbı mı duyuyoruz yoksa gerıleme oluyor mu? İkincisi benim problemim her sesi duyup anlamamakta.Şöyle ki konusmayı ayırt etme %25 lerde cıktı testımde.. Sanırım dudak okuyorum :/ Anlamayı çözer mi sizce telecoil,duophone,noiseblock,zoom control özellikli üst model cihazlar? (sensörinöral tiz ses kaybım var iki kulakta 50 db)

Bende hem sensöriyal hemde yüksek derecede işitme kaybı var bunun sebebi analog cihazlar yüzündenmi yoksa zamanla olan bir durum mu bilemiyorum.ama cihaz alınca cihaza resmen bağımlı kalıyorsunuz o bir gerçek.Dudak okuyorum bende yoksa hiç anlamıyorum cihaz takmama rağmen dudak okurum.cihazı takınca dudak okumadan duymada çok büyük bir düzelme olacağını düşünmüyorum ama kişiden kişiye çok değişir bu durum denemeden bilemezsiniz.Çok doğru söylediniz cihazcılar benim gözümda tam bir dolandırıcı kesinlikle kanmayın onlara gidin deneyin en ufak şüpheniz bile varsa almaya yanaşmayın derim ben ve mutlaka yanınızda bir arkadaşınız yada aileden biri olsun onlar uzaktan gözlemlesinler.bunlar benim şahsi fikirlerim anlamayı sağlayan bir cihaz henüz üretilmedi bu nedenle bir nebze işe yarrıyor bu cihazlar.birde ben sürekli maille bilgi edindim bu cihazcılarla bir gün bunların en üst yöneticileri ile cihaz konusunda bilgiler aldım ve artık nezaman bu firmanın şubesine gitsem üst yöneticinin ismini verince el pençe düzgün davranıyorlar.kandırma şanslarıda pek kalmıyor.böyle şans eseri tanışmış olduk üst yöneticiyle bu sayede kandırılma şansım kalmadı:)

benim de sensorinoral isitme kaybim var cok ileri derecede. sag-sol 98 ve 95. 10 yasindan beri cihaz kullaniyorum . kac kere degistirdim bilmiyorum. ama haala randiman alabildigim bir cihaz bulamadim. cok bunaldim daraldim. hala arastiriyorum halabakiyorum. hep kandirildim. biktim bu cihaz satanlarin firsatciliklarindan!!!
daha dun gittim. oradaki odyolog satici simenes ceilo 2 p verdi. 2 hafta kullandim.gurultulu ortamda rahatsiz oldugumda cihazi kapatmaya aliskinim. ceilo da kapama dugmesi yok. kullanamadim. bas agrisi yapti. saticiya soyledim acmakapama dugmesi olan cihaz istedim. artik oyle cihaz uretilmiyor diyor. neymis ef3ndim nemden dolayi oksitlenme yapiyor, arizalaniyordiyor. 10 yasimdan beri 1 defa tamire gitmis degilim. ariza da hic yapmadi.yok yapiyordiyor. aldatiyor mu anlamadim. tutturdu bana "sana en iyi uyan cihaz bu diyor". memnun kalmadigim cihazi niye alayim ki! phonak istedim, getirirz diyor ama sana uymaz diyor. ankarada uyuyor dediler, memleketim karabuk oldugu icin ayari kalibi vs icin burdan alayim dedim. ilgilenmedi. kalakaldim eski cihazimla. bebegim oldugu icin zirt pirt ankaraya da gidemiyorum. siemens nitro 302 sp vericek ama denemesiz alicakmisim. 5000tl diyor 2 cihaz icin. az para degil. memnun kalan var mi bu cihazdan? iyi degilse ankaraya mecburen gidecem zir da olsa! ne yapacagimi sasirdim!!!

livaa aynen benden bahsetmişsiniz.cihazcıların fırsatçılığından bende nefret ediyorum öyle ki aynı sizin gibi ileri derecede kaybım ve bana kulak içi cihaz kullanabileceğimi söyleyip onu bile sattılar.bence phonak deneyin benimde aklımda olan cihaz.şuanda oticon xp kullanıyorum bunuda dijital olduğunu söylemişlerdi ama bu siteden öğrendim dijital olmadığını.ilk fırsatta phonak deneyeceğim.cihaz için bir kaç defa bebeğinizden ayrı kalmaya ve biraz zorlanmaya değer çünkü aldığınızda senelerce kullanıyorsunuz.iyice araştırmanızı daha sonra pişman olmamanızı öneririm.

Merhaba arkadaşlar,
cihaz çocuk işi önemli ama bu cihaz ve kalıp işide önemli imkamlarınız nedir bilmiyorum, Ankarada sabah gidip kalıp için ölçü verince akşama alabiliyorsunuz cihazlarda firmaların elinde zaten mevcut hemen alıp takıyorlar.
Bence 1 günlük bir zaman ayırıp bu işinizi halledin.

sabah ankaraya gidip olcu versem bile aksama cikmayacagini soyluyorlar bana. kalip gibi ayari da sorun. ayari yapiyorlar, ertesi gun olmadigini anliyorum. ya oyle bir sistem gelistirmeleri lazim ki evde kendi kendimize ayarlayabilelim. bu durumda odyologlarda rahat eder biz de... artik baska care kalmadi, gidecem ankaraya.

sayın livaa, bende tokatta yaşıyorum tel aradım birçok firmayla görüştüm sabah 10 a kadar ölçü verince 4te teslim ediyorlar ki bende birine gittim ölçü verdim ve aynı gün 4te kalıbı aldık ayarlar yapıldı akşam yola çıktık gitmeden internette tel var arayın bilgi alın sonrada gidin bence.

tokatttt! okudugum yer! cok ozledim oralari...
ankarada gittiginiz yerin adini verin, internette arastirayim soerol

Bugun cıhaz denedım. Phonak audeo S Smart veya Audeo Q7 onerdıler. Taktık ve dunya megerse nekadar gurultuluymus :) ben sadece tız seslerı duymuyordum.Duyunca garıpsedım :)

Selamlar.... Sayın Tatargül...
İşitme kaybınız yüksek olduğu için Phonak Naida S serisi önerirler size.. Tavsiyem deneyin ve S9 alacağınız a S 5 modelini tercih edin... Aradaki farka değmez inanın ki... O özellikleri broşür doldurmaca bir tek Duophone deni,len tel ile konuşurken sesi 2 kulağa vermesi güzel. Benim için önemliydi ama size önemli değilse boşverin...
İkinci olarak ta eğer seviyesi yeterse Chili modelinin ses kalitesi bence daha iyi. Bana yetmedi. Ah yetseydi Chili de aklım kaldıydı....
Nasip işte...
B,ir de sadece bu iki markaya takılıp kalmayın tek tek deneyin... Bazen ucuz cihaz daha fazla iş görebiliyor...
Bir de size kimse söylemez ama 2 tane aynı marka almaktansa farklı 2 marka kullanmak daha iyi...
Ben şu an sağ kulağımda Phonak Naida s 9 sol kulağım da analog Beltone S 90 kullanıyorum. İki Naida'm olmasına rağmen hemde... Sonuç mu... 2 Naida'dan daha iyi :)
Biraz riskli ama inanın değer...

ya bende phonak audeo s 9 var cıft. duophone a alısamadım.bılmıyorum telefondan mı bır turlu ıkı kulakta net ses yaratamadık. Sizin net mı duophone ıle konusmalarınız

teşekkür ederim sayın bilensoy.bende oticon chili denemiştim ve çok iyi gelmişti sesler sanki daha berraktı.ama ordaki odyolog bana ısrarla sumo dm önerdi zaten fiyatlarıda birbirine yakın.o yüzden kafamı karıştırdı.iki kulağa ayrı cihaz gerçekten denemeye değer bir deneyim olur acaba bir kulağıma chili diğerini phonak naidamı alsam.zaten bir cihazım tamire gitti 360 tl istediler oticon xp markası 2008 de almıştım.zamanı geldi değiştirmenin.şuan tek cihaz idare ediyorum.telefonla konuşmak herzaman isteyipte bir türlü cesaret edemediğim birşey çünkü sorun algılama olunca arapça gibi geliyor sesler sanırım tercrübe ede ede bu kaygımdan kurtulurum.cihazlara dünyanın parasını veriyoruz dediğiniz gibi daha birçok markayı denemek lazım ama çalışıyorsanız ve zamanınızda kısıtlıysa hele hiç cihaz satılmayan küçük bir şehirde yaşıyorsanız tecrübe sahibi kişilerin yorumlarını dikkate alıyorsunuz.yakın zamanda değil ama cihazları denediğim zaman buradan bilgi veririm.iyi günler

denemekle is bitmiyor tatargulcum:(
cihazi odyocuda denerken bi sihir var ama:confused:oyle guzel net berrakmis gibi tamda istediginizmis gibi oluyo odyocuyu konusturiyom deyincece accuk gonissir cihazin hatasi meydana cikmasindeyi:(bu nasi bu nasi baskaca bisiycik yok
parayi verdin aldin disari ciktin basliyo dertlerde
afyon yutmus kes misali sesler oyle diiil:podyocunun diplomasini gordum duvarda guzeldi alisicam diyosun
izinlisinya eve gelince cihaz isini hallettin diye bi cay koyiyim keyfime bakayim diyince ayiliyosun
bida gidiyosun bu sesler yuksek diye:(
biiki durtukluyo eve gelince gene ayni:mad:
ise gidiyon artik bikac gun huuu kagitlar kafana ediyo catir cutur:mad: arkadaslar topoklu ayakkabi giymis sanki senin kafanda tepiniyolar:mad:
bida gidiyosun yok olmadi tekrar tekrar gidince bisey olmayinca
o odyocu senin bu odyocu senin dolasiyosun insaflarina gore 50 100 lira bayiliyosun ama dahada berbat sesler duymaya baslayinca bii kufur ardindanda bii tekme markanin icine ediyosun:mad:
sonaciiima baska markardan yeni bi yolcukuk basliyo duyma ugruna

shukufe nerelerdesin ayol.burası sayesinde çok güzel bir arkadaş edindim aynı derdimiz ortak olduğu için hala daha görüşmeye devam ediyoruz çocuklu çalşan anneler olarak.seninlede olmak isterim acep erkekmisin kadınmısın bilemedim en iyi birbirimizi anlayıp en iyi gaza getiririz ancak.yazdıkların çok doğru denemekle olmuyor 15 gün sorna iade kabulde etmiyorlar olan verdiğin milyarlara oluyor.algılama sorunu olduğu için ben kabullendim cihazlarla tam istediğim sonucu alamıyacağımı napalım hiç duymamaktan iyidir.iyi bir odyocu bulmakta çok önemli zaten çok ,içiçe olunca baya tecrübe ediyorsun.biliyormusun bana kulaçiçi bile sattılar böyleleriyle bile karşılaştım.

Üst Alt