TATARGUL yaklaşık 30 sene analog cihaz kullandım (2 yaşımdan beri) Ocak ayından berişdir de dijital kullanıyorum....
1. Analogdan dijitale geçmek biraz süre istiyor... En azından birkaç ay...
2. analoglarda olmayan çevre gürültüsünü bastırma özelliği dijitalde fazlası ile güzel. Hatta bazı markalarda birebir konuşma modunda sadece karşıdan gelen sesi veren diğer sesleri oldukça azaltan özellikler var ki bu kalabalık ortamlarda çokça ,işe yarıyor.
3. İyi bir odyocu bulmazsan eğer paran çöpe... Kendi şahsi tecrübem Ankarda Aktif duyu; İstanbul'dfa duysel...
4. Hiçbir ayar ilk seferinde oturmayacağı için en az 4-5 defa gidip gelmek gerekiyor. O yüzden bulunduğun yerden alman en iyisi. Ya da en az 15 gün konaklamayı göze al derim...
5. Marka olarak Phonak, Unitron, Oticon, Starkey tavsiyte edebvilirim. Naida S5 , Unitron 360+ ve Oticon Chli bir de Starkey X110 dene..
Denemeden sakın alma. Hatta 1 hafta deneme süresi iste....
6.İlla analog cihaz alacaksan Beltone S90 tavsiye ederim... 1000 tl civarı...
7. Cihazı almak için kbb doktoru odyolojiye sevk verir. Oradan çoıkan sonucu rapor için heyete vereceksiniz. Çok basit işlemler. Biraz vakit alıyor ama Aydın'da çok sorun olacağını sanmıyorum...( Bu arada 2 sene evvel Aydın'a tatile geldiydim hala aklımda. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz kıymetyini bilin) Devlet ci,haz başına 450-550 arası geri ödüyor. Ayrıca artık her iki kulağa rapor almak eskisi kadar zor değil zaten kayıp 30db üstü ise zaten yazmak zorundalar...
Aklına birşey takılırsa yine yardımcı olurum... Sakın ola tek markaya bağımlı kalma tüm markaları dene...
Chili yaramadıysa Oticonun eşdeğeri yok başka... Diğer markaları deneyin...
Bir de si-ser firmasının Tuna serisi araştırın...