Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sensörinöral işitme kaybı için hangi marka işitme cihazı kullanmalıyım?

sen önce get dene sonra burada arasdirma yap,daha cihazi görmeden o iyi bu iyi demek yalniş olur.kulak içini kalip de kapatiyor zaten.sen ozaman kalipsiz al.mesela oticon agil mini rite ve ya phonak nios s ve ya daha küçük ve estetik bir cihaz.bana göre cihaz kullansan da kullanmasan ilerleme olucak,cihazla iyi duyacaksansa al cihazi

gueeno sen irsi isitme kaybim demistin zannedersem en iyi ailedeki kullananlara sorsan
birde tek tiz sesleri isitsem der gibi anladim oyle isitme resound dot 2 ilgimi cekmisti bi zamanlar hani tasarim odulu filan:) o zamandan aklimda kaldigi kadari tiz seslerle bas sesleri ayri ayri isliyo gibiydi galiba yazilanlarin yalancisiyim:)
istersen bunu dene baskalarinida denersin sonra
benim bundan onceki cihazim canta modeliydi bu resoundun o yumusak sesleri bu nadiada bulamadim:(
oticondada sesler hep sert gelmistir denedigimde nedense odyocu olmadigimiza bitek ne duyarsak onu diyoruz
siemenslerdede yumusakti sesler
nadia alma sebebim crosla duymayan tarafi durmak icindi obur markalarda oyle bisey gozume carpmasada onladada olabiliyormus ilave aparatla
git dene bakalim isine yariycaksa eminimki iyi bir odyocuyla yariyacak alirsin cihazi hic olmazsa insanlar konusuyor diye insan sesine bakinca gerilmeden dudak okursun cihazla

merhabalar,ben aranıza yeni katıldım.bende 11 yaşımdan bu yana cihaz kullanıyorum.ozamanlar tek cihaz vermişlerdi taki 2008 e kadar tek cihazla ileri derece işitme kaybım vardı sensöriyal sesler geliyor ama anlamıyorum kelimeleri.2008 de 2 cihaz kullanmaya başladım oticon xp verdiler bana memnunmuyum cihazsız yapamıyorum ama bununla birlikte anlamıyorum dudak okuyorum.bir şirkette muhasebe departmanında yıllarca çalışıyorum telefonlara bakmadan:) bu başlıkta kendimi buldum yazılanlardan bazı teknik bilgileri anlayamadım.mesela televizyon izlemeyi özellikle kulaklıkla müzik dinlemeye hasretim.bunları nasıl sağlayabilirim?cihazımın ömrü tükendi yeni cihaz almam gerek ama doktorlar 2008 de 2 cihazı zor yazdırmıştım tek cihaz yazmaya meyilliler bu durum değiştimi?bu hayatta hiç halime hayıflanmadım durumumu kabul ettim ama şuan beni en çok yıkacak duruma gelmiş durumdayım çünkü henüz 1 buçuk yaşında oğlum var onunla iletişim kurabilirmiyim diye kara kara düşünmekteyim:(kendim gibi olan tam anlamıyla benim yaşadıklarımı yaşayan dostlara ihtiyacım var o yüzden çok sıcak buldum yazılanları benide aranıza alırmısınız?

tabi aliriz,hoşgeldiniz.xp dediyin eski oticonmu yoksa?yeni cihazlar cok daha iyidir,sen firmalara get dene bir kere.iki kulagin duymuyorsa neden yazmasinlar ki?

tatrgul senin isitme kaybin birazicik samimiyetsiz buldum:) ama cesit cesit oluyormus iste:)
muzik televizyon diyosun oticon xp gibi cihazlanda kendi birbucuk yasinda bebeginle iletisim kurabilirmiyim diyosun:)neden olmasin
anne olunca problem degildir o kucuk bebecik annesine konusuordur eminim cokta guzel anliyorsunuzdur bence
o kadar yuksek kayipla kendim icin diyorum muzigi hayatimda bilmiyorum televizyonda kimmis altyazilar sagolsun:)

Teşekkür ederim:) sumo xp ve sumo dm vardı ordaki odyolog bana arasında tek fark telecoil getirince cep telefonuyla konuşabilirsin dediler zaten sumo dm bütçemi aşıyordu bende sumo xp aldım.2008 den bu yana kullanıyorum.2 ay önce oticon chili denedim odyocu ağzını kapatıp (malum dudak okuyoruz)sorular sordu birazcık zorlansamda sorulara cevap verdim ama bana ısrarla sumo dm önerdi.ben bütün cihazları denemek istiyorum phonak,sıemens,widex zaten çok fazlada ümidim yok yine algılama sorun olmaya devam edicek bu kök hücre durumu bana umut verdi eğer gerçekten sinir hücrelerini yeniliyorsa benim için bu işitme cihazı tarih olur.
bir deneyimimden bahsetmek istiyorum sizlere 2003 yılıydı sanırım posta gazetesi lazer ile işitme kaybını önleyen uşakta bir doktorun haberinden bahsediyordu.bizde çok heveslenerek uşak ın yolunu tuttuk doktor kısa bir muayeneden sonra bana lazer uygulayacağını uzunca bir süre daha deneyeceğini söyledi yani bir nevi kobay olucaktım peki düzelicekmi dedim net cevap veremedi işitme cihazları takmaya devam edeceğimi söyledi.bir de yüksek bir rakamdan bahsetti şuan hatırlamıyorum bizde tabiki inanmadık evin yolunu tuttuk.lazer tedavisini duyan oldu mu acaba?

lazer,kök hücre şimdilik hikaye ve bukonulara kafamizi yormayalim,her cihaz için devletiniz 500er tl karsiliyor,budcen neye yetiyorsa onu al.doktorun israrinda farkli niyyetler ola biler,sen baska firmada dene.cili naida gibi

shukufe ben aynen sizin gibiyim samimiyetsiz derken tam anlayamadım ne demek istediğinizi.işitme cihazım olmasa arkamdan kamyon gelse anca onu duyarım oda çok boğuk bir ses olarak.cihazımla evet duyuyorum ama algılamak için dudak okuyorum.benim oğlum henüz kelimeleri söylüyor daha biraz daha büyüyünce derdini anlatacak malum ufaklar kelimeleri tam telaffuz edemez ya işte ozaman anlayamıycam diye çok korkuyorum.eşimde diyorki diz çökersin gözlerinin içine bakarsın hem onun daha çok hoşuna gider halledersin kuruntu yapma diyor ama elimde mi:( 8 yıldır emek verdiğim şirkette denetim departmanını talep etmiştim bir toplantı yapıldı 2 kişi arasında kalmışlar biri ben diğeride beni rakip gibi gören mesai arkadaşım.ama beni seçemezlermişmiş iletişim sorunum varmış mış.iyi anladık bari açıklamayın bunu o şahsı seçtik deyin geçin demi ama neden yarama tuz basıyorsunuzki:(gerçekten işitme engeli iş dünyasında engel oluyormuş beni ancak sizler anlarsınız...

hoşbulduk queeno:)bebeğimde kayıp yok çok şükür ama derdim ya onunla iletişim kuramazsam söylediklerini anlayamazsam:(bakalım yaşayıp görücez

haklısınız gasanov.bende zaten cihazım ömrünü tamamladı biri teklemeye başladı cihaz almam gerekiyor artık deneye deneye çünkü gerçekten pahalı geri dönüşüde zahmetli bakalım umarım doktor iki işitme cihazıda yazar eskiden heyet raporu ile alınıyordu hala öylemi yapılıyor yoksa reçete gibimi malum çok değişti bu işler bugün mesela sağlık ocağına gittim ilaç yazdı hani reçete yok dedi eczanenin ekranında baya ilerleme var bu işlerde.

hic merak etme cocuklar oyle iyi biliyorlarki bide sen annesisin ben yegenimle cok guzel anlasiyorum yeterki sevgi olsun
bisey soylicegi zaman eliyle durter hep sonra baslar teyze sudur budur cok guzel anlasiyoruz buyuklerden o kadar anlayis goremiyorum bak simdi:(
sizin xp artik demode bi cihaz chilide kaybinizi karsilayamiyordur odyocu bunu bilir birde analog cihaz nede olsa
dijitale gecerken biraz zorlanirsiniz ama konusmalar guzel anlasiliyor ben analoglari hic kullanamadim koklear implat olana kadar
koklear implant aldirdiktan beri sessiz duya zor geliyor inssanlarin konusmalarini sesle daha guzel anliyorum

geçmiş olsun oncelikle bu bızım gercegımız yapacak bırsey yok . Kanser de olabılırdık Allah boyle uygun gormus bızlere buna da sukur..

shukufe canım sıkıldı şimdi benim cihazın analog olduğunu söylemediler yarı analog dediler en son gittiğim doktorum koklear implant bana yapılmasını istedim kabul etmedi belkii ilerde dedi.ayrıca analog uygun sana dedi.ama dijitale geçsem iyi olucak ama biraz daha zaman lazım maddi açıdan rahatlamam için bu cihazcılar ya peşin para yada kredi kartı istiyor zaten.
gasanov verdiğiniz linke bakılırsa yine heyete giricem çok stres benim için tekbaşıma gidiyorum acayip stres oluyorum keşke kbb doktoru reçete gibi yazsa bu cihazları:(
queeno evet bu bizim gerçeğimiz heleki omurilik ameliyatı sonrası felç olan babamı gördükçe çok şükrediyorum.

ne guzel iste analog cihazla yurutuyorsun gul:) analoglar saglam olur oyle yok potas bozuldu otomatik gecis basimi agritti bozuldu sesler kaydi yok bu iyi degilmi
tamire giderse cihazsiz gunler gecirmek hos degil ustelik dunyanin parasi analog cihazlar ucuz daha olmadi timmerliler bile memnun eder sizi
konusmalari anlamada fazla sorununuz yok galiba

evet analoglarda ucuz değilkii ben ilk cihazımı ege üniversitesinden almıştım ozamanlar küçüktüm danalox diye bir cihazdı hep analog verdiler zaten bana.zaten bu kbb doktorları cihaz vermeye pek yanaşmıyor ben doktora lütfen dijital yazın diyorum 2 tane yazdığıma şükret diyo:mad:işte talihsizlikler ve bilgisizilik bu siteyi okudukça bilgileniyorum zaten.timmerliler nasıl oluyor ki??konuşmaları anlamada tabikiii dudak okuyorum hatta doğum doktorum nerden öğrendin dudak okumayı çok güzel okuyorsun demişti kendim öğrendim deyip gururlanmıştım.cihaz takmadan asla yapamam geçen cihazımın biri bozuldu tek cihazla idare ettim bunlarda bozuluyor yani zatenn bu sumo xp satarken analog demedilerki telefonu yaklaştırısan cızırtı yapar dediler sadece.keşke sumo dm alsaydım onuda denedim zaten çok fark göremedim duymamda.oticon chili yide denedim onunda farkı yoktu çok fazla sumo xp den.sadece sesler daha net geldi ama benim derdim sesten ziyada algılamada.
shukufe bayanmısınız hiç bilginiz yok profilinizde neden sordun derseniz eğer benim gibi cihazınızı saçlarınızla kapatma ihtiyacı hissediyormusunuz diye sorucaktım.

TATARGUL yaklaşık 30 sene analog cihaz kullandım (2 yaşımdan beri) Ocak ayından berişdir de dijital kullanıyorum....
1. Analogdan dijitale geçmek biraz süre istiyor... En azından birkaç ay...
2. analoglarda olmayan çevre gürültüsünü bastırma özelliği dijitalde fazlası ile güzel. Hatta bazı markalarda birebir konuşma modunda sadece karşıdan gelen sesi veren diğer sesleri oldukça azaltan özellikler var ki bu kalabalık ortamlarda çokça ,işe yarıyor.
3. İyi bir odyocu bulmazsan eğer paran çöpe... Kendi şahsi tecrübem Ankarda Aktif duyu; İstanbul'dfa duysel...
4. Hiçbir ayar ilk seferinde oturmayacağı için en az 4-5 defa gidip gelmek gerekiyor. O yüzden bulunduğun yerden alman en iyisi. Ya da en az 15 gün konaklamayı göze al derim...
5. Marka olarak Phonak, Unitron, Oticon, Starkey tavsiyte edebvilirim. Naida S5 , Unitron 360+ ve Oticon Chli bir de Starkey X110 dene..
Denemeden sakın alma. Hatta 1 hafta deneme süresi iste....
6.İlla analog cihaz alacaksan Beltone S90 tavsiye ederim... 1000 tl civarı...
7. Cihazı almak için kbb doktoru odyolojiye sevk verir. Oradan çoıkan sonucu rapor için heyete vereceksiniz. Çok basit işlemler. Biraz vakit alıyor ama Aydın'da çok sorun olacağını sanmıyorum...( Bu arada 2 sene evvel Aydın'a tatile geldiydim hala aklımda. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz kıymetyini bilin) Devlet ci,haz başına 450-550 arası geri ödüyor. Ayrıca artık her iki kulağa rapor almak eskisi kadar zor değil zaten kayıp 30db üstü ise zaten yazmak zorundalar...
Aklına birşey takılırsa yine yardımcı olurum... Sakın ola tek markaya bağımlı kalma tüm markaları dene...
Chili yaramadıysa Oticonun eşdeğeri yok başka... Diğer markaları deneyin...
Bir de si-ser firmasının Tuna serisi araştırın...

bbilensoy tuna falan phonak ve oticona yaklasmaz bile önerme o cihazi

Denemeden bilemeyiz gardaş... Belki başkasının ihtiyacına tam cevap verir. Bir zarar yok ki denemekten...

:) denemeden karar vermece yok :) haklı da olabilirsin haksız da :)
Biz alternatifler yazalım da isteyen istediğini alsın...
Alacaksan s5 al sakın s9 deme :) Bu cihazları iade edebilsem aldığım fiyata ... S 5 alırım 3000 tl yanıma kar kalır :)
Az para mı ya :)

Unturon ıı olsaydı netde karsımımıza sıkıca cıkardı ama phonak resund otıcon vıdexı goruyorum hep

bbilensoy çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için ah ah 2008 de okusaydımda bunları tecrübesizliğime sumo xp almazdım.zaten bana sumo xp yi dijital diye verdiler hatta sağlık raporumda dijital ibaresi yok diye hastaneye gidip düzeltme bile yaptırdılar.ben zaten işitme firmalarına gram güvenmiyorum kulak arkası değilde kulak içi istemiştimde onu bile sattılar bana ama sonuç hüsran.demedilerki bana estetiği boşver onlarla duyamazsın diye:mad:3 aya kadar idare edicem sonrasında istanbula yerleşme durumum var ozaman denemek istiyorum ordaki tüm işitme cihazcıları.oticon chili denedim aslında hoşumada gitti anlamam birazcık olsun netleşti.odyocu ağzını kapatıp sorular sormuştu çoğunu cevaplayabilmiştim ki ben dudak okurum genelde.ama illada bana sumo dm önerdi zaten deneme süren kısıtlı yarım saat deneyebiliyorsun alıp eve götürmüyorsunki:(ne kadar sağlıklı olur bilinmez ben phonak naida s5 denemeyi çok istediğim bir cihaz bakalım istanbula gelince uğrayacağım duysel hangi firmanın cihazcısı?Kuşadasında yaşıyorum eşim hiç sevemedi buraları istanbul aşığğı eşim sonunda oralara gitmeye ikna etti.bakalım neler bekliyor bizleri.

Tatargül duysel de oticon , phonak , widex , beltone resound cihazlarını bulabilirsiniz. Odyologları çok iyi.Biz babamın cihazını burdan aldık oldukça memnun.. İstanbulda Taksim ve Kadıköy de olmak üzere 2 şubeli.Bizim babama cihaz aldığımız yer Kadıköy şubesi. Dün Bahadır beylede Kadıköy şubesinden ayar yaptırdık.

destına 72 çok teşekkür ederim hemen not aldım.ilk gideceğim yer duysel taksime gidip bana uygun olanları deneyeceğim.

İnanın bana pişman olmazsınız ... İster taksim şubesine isterseniz kadıköy şubesine gidin farkletmez<. Bana şu ana kadar yapılmamış testleri yaptılar hatta testlerin sonuçlarını bile verdiler ki şu ana kadar hiçbir firma yapmadı:)
Destina Hanım da soğulsun yardımcı oldu bana...
Gasanov kardeş... bu unitron 360+ yı metheden birkaç kişi duydum biri forumdaydı sanırım diğerleri de müşterimdi çalıştığım yerde...

çok teşekkür ediyorum bu yazılanları okudukça hemen şimdi gidip yeni cihaz alasım var zaten sumo xp lere hiç ısınamamıştım taksimdekini bulmakta yakınmış netten baktım the marmara otelin yanındaymış.sözü açılmışken istanbulda yaşayanlar hayat nasıl orda memnunmusunuz?ben küçük bir yerden geleceğim nasıl sorunlar yaşarım?mesela çocuk bakıcıları nasıldır ücretleri?ev kiraları?vakit ayırıp yazarsanız çok sevinirim hiçbir yerde bu kadar samimi bir forum bulamadım cevaplarınıza güveniyorum.

Tatargul inşallah istediğin gibi bir işitme cihazına sahip olursun...Yalnız biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim..Analogdan dijitale geçmekden çok zorlandım ve 1 ay sonunda cihazı alışamazsan başka işitme cihazlarınıda dene...(ben phonakı denedim ama alıamadım yerine starkey x110 aldım) Şuanda 3 aydır Starkeyi kullanıyorum ve çok memnunum. inanın bende sizin için heyecanlandım ve merak ediyorum. Benimde iki tane kızım var ama allaha şükür 4 yaşındaki büyük kzım benim derdimi anlıyor. Küçük 1 yaşındaki ise bağrış bağrış oynuyor ve herşeyi karıştıyor. onun anlamasına biraz zaman var...

nihalalver çok teşekkür ederim haklısınız dijitale alışmak zaman ister zaten normaldede cihaza alışmakta zaman ister ilk defa 11 yaşımda cihaz taktığımda okulda ağlamıştım sesler çok geliyor kulağıma diye:rolleyes:sumo xp yide dijital diye sattılarya bana pes diyorum ya.ne güzel kızınızın sizi anlayabilmesi hemde 4 yaşında bakalım inaşllah darısı başıma endişelerim var zaten ya 16 aylık daha ya konuşmaya başlayınca söylediğini anlayamazsam diye demekki aşabiliyoruz bu sorunları değil mi??

tatargul istanbula hic heveslenme eger gelirin azsa ev kiralari tavan
bi yerden bi yere gitmek dunyanin parasi ustelik dunyanin zamani buldugun nimet gibi kusadasimi demistin birakma oralari mecbur degilsen
bide ben su bolerolara heves ediyom nedense:p ani gurultu onleme DIYO bak bu benim cok hosuma giderdide 6 bin lira gibi bi parada adami oldurur valla diymi:eek:

shufuke nerlerdesin ya:)ay kuşadası artık gitcek yeri olmayınca daral geliyor pazar günleri heleki yazın ve haftasonları izmirliler ele geçiriyor buralarıda kafa dinleyemiyoruzki denizi desen hem pis hemde iğne atsan düşmez o kadar yani.üç beş mekana ben zenginim diyen tipler doluşmuş öyle bir yer.kuşadasını üç beş zengin ele geçirmiş onlar yaşıyor burda hayatı.eşimin geliri iyi bende çalışırsam sanırım iyi geçiniriz ama bir de ben ev kredisi ödüyorum hem o hem bebeğime bakıcı acaba zorlarmı diye düşünmeden edemiyorum istanbulu.nasip bu işler.
bolero dediğin nedir ya bayaa teknoloji biliyorsunuz ben hiçbişey bilmiyorum.ya 6 bin diyorsunda ben 2 cihaz alıcam o kadar etmiycekmi ki?

Üst Alt