Bir kişi bir şeyden mağdur olduğu zaman ilk mecra olarak resmi kurumlara başvurur. Gelip internette kendine destekçi aramaz. Şu sürü psikolojisinden engelliler olarak biz olsun çıkalım. Konuyu açan kişiye Belge sun deniliyor sesi çıkmıyor. Ancak bu onun sahtekar yada doğru söylediğini kanıtlamaz. Şu da bir gerçek ve hepimiz biliyoruz ki USULSÜZCE düzenlenen engelli raporları ile binlerce kişi emekli oldu veya olacak. E bu kişiler de kendilerine destek için elbette burada konu açıyor ki infial yaratabilsin, destekçi bulabilsin. Konu ile alakalı olarak sizlere bir kanun maddesi paylaşmak istiyorum.
20.02.2019 tarihli [FONT=Arial]30692 sayılı resmi gazaete de yayınlanan ve[/FONT] yürürlükte olan "ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK" yazısında şu ifade yer almaktadır. [FONT=Calibri]Kazanılmış haklar[/FONT]
[FONT=Calibri]MADDE 15 â[/FONT][FONT=Calibri] (1) BuYönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler içindüzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tümvücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmışistihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi içinsüreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim VergisiKanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendininuygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ilesüresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yenidenrapor düzenlenemez.[/FONT]
Yani sizin kazanılmış hakkınızı hiç bir şekilde geri alamazlar. Söz konusu sizin hastalığınızla ilgili bir durum olmayıp tamamen size rapor düzenleyen kişilerin başka bireylere usulsüz rapor düzenlemesinden mütevellit kontrole çağırılabilirsiniz. Rapor oranım düşürüldü diyen kişiler raporlarını usulsüz aldıkları için raporları düşürülüyor. Aksi halde yukarıdaki maddeyi o raporu düşüren kurulun yüzüne fırlatır mahkemeye başvurur ve çatır çatır kazanır. Kısacası. Kontrole çağrılıyorsanız başvurun ve işleminizi hızlıca halledin. Galeyana gelmeyin. Düşünerek araştırarak sonuçlara ulaşmaya çalışın. İyi günler.