Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kontrol muayenesi sonunda rapor oranı düşenlerin maaşlarını faiziyle geri istiyor

Alev22 alev hanım siz tekrar heyete girmeden nöroloji doktoru sizden sizi hangi doktor takip ediyoso onun listesini istedimi ayda kaç defa nöbet geçirdini yazan takip kağadı

herkes olaya parasal açıdan bakmış ama işin birde şu boyutu var, dileyim memursunuz emekli oldunuz bu raporlara göre iki sene sonra senin oranın düştü emeklilik iptal derlerse bu adamın hukuki durumu ne olacak? İşin bide bu boyutu var.

Makiyato SGK bunu anlamıyor işte, ya hastalık dahada ilerlemiş ama bunu sgk kabul etmiyor, zaten heyete girdiğimiz doktorda yazdı ama oranlar düştü

Çakır2015 tüm evrakları epkriz her şey aldım verdim ama sgk affetmiyor

Şu sıralar SGK nın Engelli Emeklileri kontrole çağırması sıklaştı buna birlik olarak ve Dernekler yolu ile itraz etmezsek bütün haklarımız elimizden tek tek alınacak?

Jungle..hocam konu engellileri kontrole çağırması değil,ki öyle bir yetkisi zaten var...konu oranları düşürüp hak edilmiş hakkı alıp emekliliği hukuksuz bir şekilde iptal etmek konu bu!!..yoksa allaha şükür abdestimden şüphem yok çağırsın benim hastalığım belli raporlarım kullandığım ilaçlar epikriz raporlarım belli hepsi kapı gibi var,şüphesi olan korksun ama işte onlara bir şey olmuyor olan hak eden garibana oluyor bu hukuksuz ülke de!!
bu arada adminlerin özel olarak koruma altına aldığı hükümet savunucuları nerelerde 2 kelam da onlardan görmek isteriz!!!??

Allah Razı Olsun Devletimizden Devletimiz Engelli Maaşlarınada Göz Dikti

Alev22

Devlet nedir? İşte tanımı.
Devlet, toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır.

Maaşlara gözünü millet mi dikti sizce? Kavramları karıştırmamak gerek.

HERKES CİMERE YAZSIN FOX TV toplanıp gidelim böyle saçma sapan şeymi olur ALLAH aşkına gözü bu engelleride diktiler yazıklar olsun verdiğimiz oylar haram zehir zıkkım olsun

deathless

Her yıl raporlar değişti git yeni rapor al, onun için ayrı rapor al, şunun için ayrı rapor al, bu rapor olmamış düzelt, SGK kontrole çağırdı rapor al.

Engelliyim ben bana engel çıkaran devlet 4 tane engelli raporum var sayelerinde böyle giderse dahada çoğalacak.

benim itirazım buna.

Ankyra SENİN canın yanmamış sanırım ama er geç seninde canın yanarsa şaşma

Alev, canın yanmasıyla alakası yok durumun, kimseyi koruma niyetinde de değilim, bu durumun devletle/milletle alakası olmadığını söylüyorum.

Sen herşey güllük destanlık olduğu için mi buradasın? Canın yanığı çin buradasın değil mi? Senin aksine ben şimdilik beni doğrudan ilgilendiren bir durum yokken buradayım ve insanlara yardimci olmaya çalışıyorum.

Alev22..alev hanım zaten konu banane beni çağırmadılar ki diyenler,beni de çağırmadılar ama sıranın bana gelmeyeceğinin garantisi varmı binbir hukuksuzluk ile emekliliğimin iptal edilmeyecek olmasının garantisi varmı yok!!
bu arada engelli maaşlarına göz diken hükümet devlet değil,hükümet populasyonu farklı devlet popülasyonu farklı şeylerdir....
herkese çok geçmiş olsun hakkımızda en hayırlısı olsun arkadaşlar.

Türkiyede adalet malesef yok. Örnek Hakem hastaneye gidiyorum, Hakem Hastane emeklilik için bana SAĞLAM raporu veriyor. Ehliyet için ğidiyorum AYNI HASTANE AYNI HEYET ÇÜRÜK RAPORU VERİYOR......

Alev22

merhaba arkadaşlar bir fikrim var forumda orda burda duyuyorm engelli maaşı kesilen 3-5 kişi falan yok anlaşılan binlerce insan var ve bunların çoğu ne yapacağını dahi bilmiyor.

Bence bu konu hakkında muhalif gazeteler sözcü ya da cumhuriyet bir dilekçe ile bildirip konu ile haber yapılması şart iyice sgk 'nın ve hükümetin rezillikleri ortaya çıkarılmalı ki buna bir dur demek için farkındalık yaratılmalı.

Konu ile ilgili bir avukat bulunmalı dilekçe mi verilcek hepimiz dilekçe verelim ya da engelli emekli aylığı kesilen kişileri bir araya getirip bahsettiğim gazetelere haber versinler artık ben başka çözüm bulamıyorum ülkenin duurumu reziilik ötesinde.

Ben emekli değilim lakin bu olay 5 yıl sonra benimde başıma gelecek o sebeple durumun farkında olmakta fayda var ve olayı ciddiye almak lazım.

marto1 Vala çok ğüzel yazmışsın AMA malesef bunu yapacak cesaret kimsede yok. ÇÜNKÜ BİZLER KOYUNUZ, Hakkımızı savunamayız.

ben gönderdim fox a ve fatih portakalın kendi e mailine..2-3 kişiyle olacak işler değil bunlar adresleri kopyaladım herkes göndersin buraya ve başka yerlere.

Kısa yazacağım. Eğer usülsüzlük yoksa anlatıldığı gibi bir durum yok. Yanlış bilgi, bilgisizlikten kaynaklı.Her duyduğumuzu doğru diye dayatmak büyük sıkıntılarımızdan biri ne yazık ki... Araştırma falan hak getire.

Mahirchayan Senin başına gelmediği için tabi boş boş konuş. Ya şuan 1 çok arkadaşlara yazı gitti. Senin ne haberiN. Engel oranı düşünüyor sgk geri istiyor parayı.

Alev22
1- usulsuzlük dışında Sgk parayı geri isteyemez.
2- sizden istediğine dair resmi yazıyı burada paylaşırmısınız
3-sizden gerçekten istediyse süreli emekli olanlardanda istemesi gerekir .

Ya Alev22 hanım bu ısrar niye elinizde somut bir belge veya yazı varsa paylaşın ki görelim. İnsanlar size yazıyor usulsüzlük yoksa geri isteyemez..

Son düzenleme:
Kanaatimce bu başlık ve konu siteden kaldırılmalı.

arkadaşlar bu işler bu şekilde yürümez.
1-öncelik somut delillerle konuşmamız lazım.
(elinde faiziyle geri alınacaktır diye yazılı bir kaynak gibi belge olması gerekiyor,ayrıca sanırım bazı arkadaşlara yolsuzluk yaptığı şüphesi ile bu söylenmiş olabilir.yani muhtemelen burada maaşı iptal edilen 2 grup söz konusu)

2-bu maalesef gelişmiş bir forum değil.ne acıdan değil hemen söyleyeyim;özellikle belge paylaşma ve arkadaş etiketleme sıkıntı.belgesi olan arkadaşlarda burada ki sıkıntı yüzünden bu tarz paylaşımlarla çok uğraşmıyor. resim ekle diyorsun url istiyor misal olarak.

3-olarak sorunun çözümü muhalif haber ve gazetelerden ziyade ahaber atv gibi kanallarda sesimizi duyurmak olmalı. çünkü cumhuriyet yada fox haber yapınca doğru bile olsa fayda vermez belki zarar bile verir.bu hükmet için değil bizim için bile geçerli nefret ettiğimiz bir insan bir şey istese yada eleştiri yapsa dinliyor muyuz?tabi ki hayır. kıramayacağımız bir dostumuz bunu dile getirse farklı olur değil mi?o yüzden yandaş medya kuruluşları ve gazetelerine ulaşılması lazım.en azından denendikten sonra onlara ulaşılamasa bile biraz daha nötür diyeceğimiz ntv cnn gibi kanallar olmalı.

4-hayatlarımız, fikirlerimiz, yaşantılarımız, ideolojilerimiz tamamen zıt olsa da bu konuda tek vucut tek beyin olmalıyız.kendi aramızda itilafa düşmeden net bir şekilde duruşumuzu sergilemeliyiz.(ben dindar bir aileye mensup bir insanım ama hedef bir olursa kominist bir arkadaşla bile dururum beni gücendirmez güçlendirir)

5-derneklere sadece işimiz düşünce giderdik. şu sıkıntılar dernekleri aktif hale getirmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.sesimizi duyuracaksak en kolay yolu dernekler vasıtasıyla olur ancak

6-ankarada oturan arkadaşlara da özel sorumluluk düşüyor.son gelişmeleri öğrenmek olsun sıkıntıları 1.elden iletmek olsun engelli milletvekilleriyle teması kaybetmemek lazım buda çok fayda sağlar.
şimdilik söyleyeceklerim bu kadar herkese iyi günler dilerim

Bir kişi bir şeyden mağdur olduğu zaman ilk mecra olarak resmi kurumlara başvurur. Gelip internette kendine destekçi aramaz. Şu sürü psikolojisinden engelliler olarak biz olsun çıkalım. Konuyu açan kişiye Belge sun deniliyor sesi çıkmıyor. Ancak bu onun sahtekar yada doğru söylediğini kanıtlamaz. Şu da bir gerçek ve hepimiz biliyoruz ki USULSÜZCE düzenlenen engelli raporları ile binlerce kişi emekli oldu veya olacak. E bu kişiler de kendilerine destek için elbette burada konu açıyor ki infial yaratabilsin, destekçi bulabilsin. Konu ile alakalı olarak sizlere bir kanun maddesi paylaşmak istiyorum.

20.02.2019 tarihli [FONT=Arial]30692 sayılı resmi gazaete de yayınlanan ve[/FONT] yürürlükte olan "ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK" yazısında şu ifade yer almaktadır. [FONT=Calibri]Kazanılmış haklar[/FONT]
[FONT=Calibri]MADDE 15 –[/FONT][FONT=Calibri] (1) BuYönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler içindüzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tümvücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmışistihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi içinsüreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim VergisiKanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendininuygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ilesüresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yenidenrapor düzenlenemez.[/FONT]

Yani sizin kazanılmış hakkınızı hiç bir şekilde geri alamazlar. Söz konusu sizin hastalığınızla ilgili bir durum olmayıp tamamen size rapor düzenleyen kişilerin başka bireylere usulsüz rapor düzenlemesinden mütevellit kontrole çağırılabilirsiniz. Rapor oranım düşürüldü diyen kişiler raporlarını usulsüz aldıkları için raporları düşürülüyor. Aksi halde yukarıdaki maddeyi o raporu düşüren kurulun yüzüne fırlatır mahkemeye başvurur ve çatır çatır kazanır. Kısacası. Kontrole çağrılıyorsanız başvurun ve işleminizi hızlıca halledin. Galeyana gelmeyin. Düşünerek araştırarak sonuçlara ulaşmaya çalışın. İyi günler.

DepresifLife Benim başıma geldi, Hadi onu bırak 1 çok arkadaş mağdur bu konudan, İstanbulda 1 çok arkadaş mağdur

DepresifLife kardeşim ben 11. ayda aldım raporumu 4 aylıkken srabiral palsi sonucu sağ el sağ ayak felç ilk raporumu 1999 daha cocukken şişli etfalde almıştım %52 olarak 2003 de tekrar yine etfalde %52 aldım ulusal engelli muhabbetine yeniden almam gerekti karsıya tasındığım için haydar paşa numuneye gittim ortapedi emgye bakıp muayene etmeden %11 verdi norolojiye sevk etti noroloji emg ye baktı muayene etti %40 elime %40 ayagıma verdi cilt hastalığımla beraber %70 rapor çıktı.
yani turkiye de bu işlerde kaderin maalesef doktorun o anki durumuna baglı.sağ elimi neredeyse hiç kullanamıyorum sağ ayak refleksim yok adam %11 verdi %11 çıksa daha önceki almış olduğum %52 usulsüzcemi almış olacagım(daha 15 yasında cocuk sayılacak yasta tek basıma gittim aldım)nasrettin hoca attan düşmüş,bana attan düşeni getirin demiş tuzu kuru olarak yazmak kolay basına gelsin ve bu madde ile mahkemeye git bakalım nelerle karsılasacaksın

Üst Alt