Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kontrol muayenesi sonunda rapor oranı düşenlerin maaşlarını faiziyle geri istiyor

sgk anca yukarıda dendiği gibi usülsüzlük varsa geri ister,bu konudaki tek gerçek sadece sgk nın kafasına göre kontrole çağırdığı düşen oranlar nedeni ile de o kişinin emekliliğinin iptalidir,ama geri para isteyemez kanunda böyle bir uygulama sadece usulsüzlük varsa olur!

mcaglarr Ben isim belirtmiş miyim ? Kimseye ithamda bulunmuş muyum ? Seni ciddiye alıp uzun bir açıklama yapmak isterdim ancak benim ifade ettiklerimi idraktan çok uzaksın. Bu nedenle ikili tartışmaya girmeyeceğim. Yarası olan GOCUNSUN bi zahmet.
İyi günler.

Usulsüzlükle alınmış raporlar için SGK'nın geriye dönük faiziyle ödediği maaşları talep etmesi anlaşılır bir durum.

Ancak konu başlığında belirtilen Usulüne uygun alınmış Raporlarında oranı düşünce SGK'nın Geriye dönük ödediği maaşları faiziyle talep ediyor olması ne anlaşılır ne Hukuka uygun.

Dolayısıyla burada yanlış bir anlama olduğu ve SGK'da görevli Müdürün verdiği bilginin, belgeyle ispatlanması gerektiği ortada.

zaten her ne şekilde olursa olsun Kontrol Muayenesi sonrası maaş kesilmesine karşı itiraz, bağlı bulunan SGK İl Müdürlüğüne bir dilekçeyle Yapılmalı, sonuç alınmazsa hukuki süreç yoluna girilmeli.

Ayrıca dikkat çekmek istediğim husus; bu tarz yanlış anlama veya bilginin ispatlanmadan bu konunun Genel uygulama şeklinde lanse edilmesi. özellikle Rapor oranı sınırda olan Emekliği iptal edildiğinde büyük maddi sıkıntı yaşayacak olan Engelli kardeşlerimizin Engel oranları düşmesin veya artsın diye tedavilerini aksatmalarına, ilaç kullanmamalarına, sonuç olarak hayati tehlike yaşamalarının önünü açabilir. Allah Korusun.

slm arkadaslar ben 2017 de 46 oranla emekli oldum 3 ay sonra kontrol muayenesi istesi sgk tıp fak has kıntrole gittim surec 6 ay surdu 46 oran aldım tekrar baska bir tıp fak hastanesine kurum gonderdi burada 37 oranda kaldım sgk ya itiraz dilkcesi yazdım 6 ay sonra emeklilik iptal oldu olay su 2tıp has gogus hastalıkları astım var ama oran yazmıyor. yani engelliliri burda yıpratıyorlar.hayattan bezdiriyorlar yas 49 gun 8300 baslankıc 19 88 normal emeklilige 16 ay kadar var bende iş mah dava actım yaksalık 8 ay oldu mah 4 hastaneden rap almıstım bu surecte 3 has raporu 46 oranlı 2si hakem hastane son has 37 bıraktı 4 hastane raporunu mahkeme sgk saglık kuruluna gonderdi saglık kurulunda 7 prof 4 doc ve uzman var rapor 42 olarak geldi sgk rapora itiraz etmedi mah bu swfer adli tıpa yonlendirdi adli tıp yeni bir has sevk etti orayada gittim oran yazmiyorlar tanıya bakiyorlar 46 uzerinde aldım soyledi tanıda bu rahassızlıklar mevcut tur diyor su 3 kez adli tip da bekliyoruzburds surec toplamda 2 suruyor hakli oldugum davamda burnumdan fitil fitil geldi.olay su eger raporlarınız 41 ve 50 arasında ise bazı hastalıklar mesale gogus astım benimsınırın az asagısında 4 has astım dan oran verdi son has vermedi ve oo oran vermeyen has 2 ay sonra bilerek kontrole gittim ve bana astım dan 2 yıllık rapor verdi simdi aglarmısın gulermisin. beni surum surum surundurdu inanın buna.sınırda olanlar kontrol muayenesine hazırlıklı olsun buda beni m gorusum allah hepimizin yardımcısı olsun

DepresifLife ya verilmiş olan 1 hak geri istenmesi saçma.

[FONT=Verdana]@Alev22 Önce şunu netleştirelim. [/FONT]Herhangi bir usulsüzlük yok ise verilmiş olan hak geri istenemez. KANUNEN YASAL DEĞİL.
Ha siz ısrarla yok bana garezleri var diyorsanız yargı yolu açık. Dava açabilir ve kesinlikle kazanabilir bu süreçteki tüm haklarınızı maddi olarak talep edebilir; hatta ilgili kişi ve kuruma maddi-manevi tazminat davası açarak süreci devam ettirebilirsiniz. Umarım netleşmiştir.
Bu arada mahkeme yolunu seçmek istemeyenleri de anlıyorum. Zira insan eğer usulsüz bir iş yaptıysa tabi ki mahkemeye başvurmaz. Ne yapacak kendi yaptığı hukuksuz ve yasadışı işlemi geçerli saymadıkları için dava mı açacak ? Komik olur tabi. Sözüm meclisten içeri.

DepresifLife ben senin iyi niyetle yazdığının farkındayım eger uslubumda ileri gittiysem affola ama pala amca yukarıda basına gelenleri çok güzel özetlemiş hakkımız olanı almak için yola girince burnumuzdan fitil fitil geliyor istanbuldaysan bir gun gel kahvemi iç durumumu kendi gözünle gözlemle ortapedi doktoru numaracı ilan etti beni,zoruma gitti adamın yaptığı şey.daha gecen hafta yine saglık raporu çetesi yakalandı Allah belasını versin onların ama acısını bizden çıkartma kardeşim.

ayrıca hak diyorsun adamlar bulmuş çözumunu sen öceki yonetmelikle durust birsekilde raporunu alıyorsun adam yeni yönetmelik çıkartıyor seni muayeneye sokuyor.bir anda kazandığın haklar elinden alınıyor. bu kadar basit brsekilde butun haklarını yitiriyorsun.

ya bu bide ucretsiz seyehat kartı gibi değilki kardeşim adam kurulu duzenini bırakıyor emekli oluyor.adam belki bir daha aynı maası alacak işi bulamayacak.emekli olacak olan engelliye o zaman deki kardeşim git raporunu yenile hakedersen emekli olursun de adam işi bırakmadan yapsın bu işleri olmuyorsada ekmeğine bakmaya devam etsin.
bugun idam geri gelse apo bile asılamıyorken kazanılmış hakları bi çırpıda silmenin hikayesidir bu kardeşim.

mcaglarr Tekrar ediyorum. Kazanılmış haklar ibaresi mevcut. Kontrol muayenesinin amacı usulsüzlük veya engellilik durumunun ortadan kalkıp kalkmadığına dairdir. Kazanılmış haklar ibaresine aykırılık teşkil edeceği için Rapor oranı düşürülen kişilerin emeklilikleri iptal E Dİ LE MEZ. Emeklilik iptali oluşması durumunda yargı açıktır ve kesinlikle kazanılır. Bu kişiler ivedilikle yargı yoluna başvurmalıdır. Daha açık ifade edemem sanırım.

Merhaba arkadaşlar benim raporum,da süresizdi ve beni muayeneye çağırdılar gittim muayene oldum heyete girdim ve %59 oran aldım sıkıntı şu süresiz olan raporum 2 yıl süreli yapmışlar böyle birşey mümkünmü neden böyle oldu.

bunu nıye boyle yapıyorlar ınsanları magdur edıyorlar adamın engellılık oranı dustuyse ozmaan memurıyete gerı alsınlar kaldıgı yerden devam etsın gerı donus yolu olmalı.bu yazılanlardan sonra erken emeklı olmasammı acaba dıye dusunuyom.gerrcı benım tanı tek basına yuzde kırkbesın altına dusmuyoda yınede ınsanın aklında soru ısaretı oluyor.

Okudukça kafam karıştı , emekliliğe gün sayarken bunları duymak gerçekten tedirgin ediyor.. geçen yıl Mart ayında %60 engelli raporu aldım ve olduğu gibi onaylandı. Ve 1 ay sonra emeklilik dilekçemi verecektim ... neye göre hangi hastalıklara göre çağırıyorlar anlamış değilim ... Sağlık sorunlarıyla uğraşırken birde bunları düşünmek ... insan iyice sağlığını yitirir yaw

Kml33

bence gücün varsa çalış ben 5 senedir kafayı yiuom ha bügün ha yarın çagırırlar diye ömrüm bitti

emekl,i olurken vergi indiriminden faydalandığın raporlamı olmuştun

arkadaşlar birde ekonomik sıkıntı var artık birazda onunda etkisi var

PANEL76..ben de 1.5 yıldır emekliyim,normal emekliliğime 4 yıl kalmasına rağmen diken üstündeyim..20-30 yılı kalanları düşünemiyorum...kimseyi umutsuzluğa itmek istemem ama bu hükümet olduğu sürece son durum bu yapacak bir şey yok!!

PANEL76

O gücü bulabilsem , kalp krizi geçirdim diyabet bir yandan , 3 stent ve açılmayan damar var ... hasbelkader yasıyoruz... gelde o gücü bul 😔

Teşekkürler dostum , herşey gönlümüzce olsun :)

Ben buradan şunu cikariyorum vergi indirimi dahi olsa normal emeklilik gibi primi doldurmak.gerek.tam dolmasada doldurmaya yakin olmali en azindan boyle bir durumda kisa bi sure bi kac yil calisip normal emekliligi hak etmek.gerekli

PANEL76...iyi temennilerine teşekkürler hocam umarım hiç kimseye sıkıntı çıkartmazlar.

örnek dersen örnek yok arkadaşım. bu kontrol muayenesi olanlarla ilgili olup, oranları duşenler ile alakalı sürekli raporu olup da vergi indirimi olanları kapsamıyor. ve eklemek gerekir ki kontrol muayenesinde iyileşme süreci olan veya yeni kriterlere göre engel düzeyi düşük çıkanları ile ilgili olup, maaşında geriye dönük alınması gibi herhangi bir durum asla olmaz. sadece usulsüz rapor alanlar dan geriye dönük ödeme istenir. sürekli vergi indirimi olup da emekli olan veya olacak arkadaşların kafası karışmasın.

mavi_ada

Aynen öyle hocam defaatle bunu anlatmaya çalıştık ancak bazı şahıslar raporları usulsüz elde ettikleri için bu cevabı kabul etmeyip üstüne üstlük saldırıyorlar. Pişkinlik hat safhada.

mavi_ada...hocam anlattıklarına katılsam ve doğru olsa keşke vergi indirim belgem süresiz biri olaraktan,rapor veya vergi indirim belgesi süresiz dahi olsa sgk nın her zaman kontrol şerh i koyma yetkisi var yani kanunlar bu kuruma bu hakkı vermiş ve bu site de pek çok arkadaşımız bu durumdam muzdarip oldular!
ha muzdarip olanlar rapor sahteliği olayından ise ona bir şey diyemem,ki o tür insanlar ayıklansınlar tabii ki o ayrı konu...ama muzdarip olanların tamamının öyle olduklarını zannetmiyorum açıkçası??
DepresifLife..hocam aldığı abdes den zerre şüphesi olmayan bir insan olarak...o bazı kişiler kimmiş çok merak ettim açıkçası!??..çünkü çok emin konuşuyorsun bence ve milleti zan altında bırakmamak için açıklamak zorundasın...yoksa malum ''kişi kendinden bilirmiş işi''derler!!??

deathless

[FONT=Verdana]Seni daha önceki terbiye sınırlarını aşan yazıların nedeniyle muhatap olup cevap vermeyecektim ancak sadece şunu söyleyeceğim.[/FONT]
[FONT=Verdana]İşi kendinden bilirmiş kişi dedin ya bende sana şöyle cevap vereyim. Yarası olan GOCUNUR ki bence senin gocunacak yerin var. Beyin kanaması diye bir engel ilk defa duydum mesela. Beyin kanamasına bağlı hangi kısıtlılığın var ? Ne gibi fonksiyon kaybın var. Madem savaş açacaksın. Açık olacaksın. Benim akondroplazi rahatsızlığım ve doğuştan ki bu sitede beni tanıyan insanlar mevcut. Aynı netlikte olabilecek misin ? Hodri meydan raporlarımızı yayınlayalım.[/FONT]

DepresifLife...beyin kanamasına bağlı komplikasyonlara bağlı kekemelik polio sekeli noröpati...yeterli mi belliki böyle saldırdığına göre psikolojik seviyen de baya bozuk ona vereceğim,ki sana bir açıklama zorunluluğum olmadığını abdestim den şüphe duymadığım halde...ki kaldıki neden bu kadar cellalendin onu da anlamadım ha gerçi psikolojin tavanlarda onu biliyorum belli de,ben sadece o kişiler kimmiş onu açıkla dedim bana saldıracağına hadi isim ver öğrenelim!!??
ben burada kimsenin onun bunun sahte düzgün raporu ile uğraşmıyor lafını etmiyorum yaram olsa senin gibi oda belki,sen uğraştığına göre belliki bu konu da kapanmayacak yaran var!!??...allah a şükür abdestimden şüphem yok..ama senin var gibi!!?

Üst Alt