Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Altta ; bilgi girişi - ayık vs yazıyor,aylık a basın
Bilgisayarda deneyin

De-Kont

Tamam tamam buldum şimdi.

Doğruysa eğer:
Toplam Aylık:1.369,63 tl
Hazine Katkısı: 130,37 tl
TOPLAM: 1.500 tl

DÜZ HESAP YANİ BU OLSA GEREK

SGK nın sitesi bana emekli aylığı hesaplamıyor. 2018 EKİM de vergi indirimi ile emekli olmuştum, şimdi kamuda çalışmaktayım ben. Kamuda toplam 5 buçuk yıl hizmetim var.

DAHA ÖNCEDEN TARAFINIZA YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLANDIĞI İÇİN YENİDEN AYLIK HESAPLANMAMAKTADIR. Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır

SGK ile bu excel hesabı arasında 500 TL fark çıktı. Normal mi ?

Bu excel dosyasındaki değer gerçek değer m i ?

Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?

Saygılarımla.

bilgileri doğru girdiyseniz evet sonuca %99 güvenebilirsiniz

şöyle de teyyit edebilirsiniz,engel oranınızı 0 girin,çıkan maaş sgk sitesiyle aynı ise kesin doğrudur

De-Kont

Süpper cevap. emekli-maasi. com kullanıyordum. O da yanlış hesaplıyordu sgk sitesi gibi

Oran 0 olunca rakam sgk ile aynı çıktı. Demek ki Excel formulasyon doğru.

Son düzenleme:
mgunduz

Hesap doğru sanırım. Kamu/Özel farketmiyor benim hesaplamamda. KAMU/ÖZEL farketmedi, Değiştirdim gene aynısı.

barsah

Barış Selam, dün işyerimden çıkışımı yaptırdım. 8 koduyla. (yaşlılık emekliliği). İzin günlerim sıfırlandı. İhbar haliylen verilmedi. Kıdem tazminatımı aldım. Yani o da sıfırlanıyor. Birde bizde her 3 yılda bir "Derece" arttırma var. Eğer sizde böyle bir durum var ise, o devam etti. Sıfırlanmadı. Çıkış kağıdını, Ankara'dan gelen onaylanmış sağlık raporunu, SGM'de bir önceki gün verilen Emeklilik hizmet dökümünü ve önceden internet sgk'dan indirdiği ve doldurduğum SGK-38 formunu bugün teslim ettim. Yaklaşık 30 saniye sürdü ve elime tahsis nosu verildi. 1 aya kadar evine posta gelecek dendi. O tahsis nosunu direk işyerine verdim ve giriş işlemlerim yapıldı. Bu kadar net kimse yazmadığı için (aynı işyeri çıkış-giriş işlemleri babında) yazmak istedim. 23 Şubat 2020'deki maceram yaklaşık 11.5 ayda, 30 saniyelik bir işlemle sona erdi! Darısı en içten dileklerimle sizlerin başına...

De-Kont Merhaba. "Ek Ödeme Tutarı" yazıyor. Ama neden birikmiş tutar yazmıyor ki anlamadım. Madem yatıracaklar niye yazmıyorlar? Bu arada ortaya çıkan tutar gerçek ise çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim.

true blue MEHMET DNCKL

Herkese Merhaba,

Bir bilgi olarak buraya yazmakta fayda gördüğüm bir metin var.Şöyle ki;

Engelli vergi indirimi ile emekli olanlar emekli olduktan sonra emekli maaşları devam ederek(durdurulmadan) 4a(işçi), 4b(esnaf) olarak çalışabilir.

Eğer engelli vergi indirimi ile emekli olmuş bir kişi 4c(devlet memuru,devlette çalışan işçi) işe başlarsa emekli maaşı başladığı gün durdurulur.Ne zaman 4c statüsünden ayrılır (emekli veya istifa) ise mevcut 4c SGK primleride daha önce emekli olduğu primlere eklenerek emekli maaşı yeniden hesaplanır ve emeklilik hakları devam ediyor ise emekli olur.

Bu durumda engelli vergi indirimi ile emekli olanlar emekli maaşları durdurulması şart ile 4c statüsünde (devlette memur veya işçi) olarak çalışabilir.

Saygılar.

true blue

Merhaba,rica ederim.Evet emekli olanlar için kullanılan SGDP(Sosyal Güvenlik Destek Primi) yatırılır.Bu prim türü sadece iş kazasını ve meslek hastalığını içerir. SGDP primi yatırıldığında emekliliğinize yani yaşlılık aylığına bir etkisi yoktur ve günleri emeklilikte kullanılamaz.

Emekli maaşında bir kesinti olmaz.SGDP primi ayrıca SGK kurumuna 4a statüsü ise işveren tarafından veya 4b statüsü ise esnaf tarafından ödenir.

Saygılar.

@cabbarehlinamus
sgk engelli olayını dikkate almıyor,bu yüzden abo oranları düşük hesaplıyor,yani normal emekli maaşı hesaplıyor

excell tablosu engel oranı girildiğinde ona göre hesaplıyor sonuca güvenebilirsiniz[/QUOTE]

@De-Kont
Merhaba bu programda dikkatimi çeken bir konu var ben kamuda işçi olarak çalışıyorum programda sektörü kamu seçince ek ödeme il beraber 3.532,80 tl çıkıyor ama aynı yerden özel sektörü seçince ek ödeme ile beraber 3.571,08 tl çıkıyor yanı kamu ile özel sektör arasında aylık 38.36 tl fark çıkıyor yılda 459.36 tl yapar ben sgk dan yazı ile başvuru yapıp işten ayrıldığım taktirde dışardan abimin dükkanından sigortalı olsam 10 gün sonra da emeklilik baş vurusunda bulunursam arada ki bu farkı kazanır mıyım yoksa bu fark ne kadar doğru acaba ?

iyi günler %54 oranında raporum var vergi indirimi de alıyorum kamu da işciyim 4a lı 4240 günden emekli hakkım doluyor 22 ay gibi primim kaldı araştırdım ama bulamadım şu an emekli olsam ne kadar maaş alırım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

cabbarehlinamus De-Kont

Merhaba,kamu işçicisi ile SGK (4a) işçisi arasında bu tip farklar olabilir.Sizinde söylediğiniz gibi SGK emeklisi(4a) olabilirseniz bu farkı alma hakkınız doğacaktır.

Burada en hassas konu bir kişi 4a (SGK işçi) veya 4b(Bağkur,esnaf,isteğe bağlı) veya 4c( devlet memuru veya devlet işçisi v.b.) olarak ilgili statülerden emekli olabilmek için emeklilik başvurusu yaparken adına yatırılan son 3.5 YIL (1261 SGK prim günü) primleri emekli olmak istediği kurum üstünden yatırılmalıdır.Yani siz 4a SGK işçisi olabilmek için mevcut işten ayrılıp en az 3.5 yıl (1261 SGK prim günü) yatırılması için son 3.5 yılınızı 4a işçisi olarak geçirmeniz lazım.

Saygılar.

mahmut85

Merhaba,sizi doğru anladıysam 4c statüsünde işçi olarak çalışıyorsunuz.4a işçi statüsünden engelli vergi indirimi ile emekli olma şartı olan 4.240 SGK prim gününüzü doldurmak için 22 ayınız kalmış.

Eğer anladımlarım doğru ise en önemli konu 4c işçi statüsünden çalışırken 4a işçi statüsünde emekli olma şansınız yok.4a statüsüne geçmeniz ve en az 3.5 yıl (1261 SGK prim günü) adınıza prim ödenmesi gerekiyor.Burası en önemli konu.Lütfen bunu dikkate alın.

Bugün emekli olsanız ne kadar emekli maaşı alırsınızın cevabı SGK emekli maaşı hesaplama modülünden hesaplarsanız sistem bugün emekli olsanız ne kadar emekli maaşı alacağınızı yazacaktır.Sizin daha devam eden prim ödemeleriniz olduğunu düşünürsek size sadece farazi bir bilgi vermekten öteye gidemeyecektir.

SGK resmi sitesi içinde bulunan veya internet yazarak bulabileceğiniz SGK emekli maaşı hesaplama modülü bugün için ne kadar emekli maaşı alır sorunuz yanıtı olacaktır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Bilgi için teşekkür ederim.
Kamuda işçi olarak yani sgk ya 4a olarak pirimim yatırılıyor benim taklıdığım nokta ben işten sgk yazısı ile ayrılırsam dışarda normal bir yerde 10 gün kadar sigortalı olursam bu bahsettiğim aylık 38 tl farkı ala bilir miyim acaba?

cabbarehlinamus

Sizin adınıza 4a statüsünde SGK primi yatırılıyorsa sizin işvereniniz özel sektördür zaten.Yani siz devlete çalışan taşeron bir firmada çalışıyorsunuz.Çalıştığınız kurum ne kadar kamu olsada adınız yatırılan SGK prim statüsü 4a ise birşey yapmanıza gerek yok.Zaten isteğiniz o farkı alabilirsiniz.

Devlet yani kamuda memur yada işçi olan her çalışan 4c statüsü üzerinden SGK primi yatırılır.4c statüsü ve buna bağlı birçok alt statü kamu çalışma şekilleri var.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Teşekkür ederim o zaman ben şunu mu anlıyorum yerel belediyede norm kadroda işçiyim emekli olurken sgk beni kamu değil de özel olarak emekli edecek ve ona göre maaş hesaplayacak doğrumu anlamış oluyorum.

cabbarehlinamus

Evet,Sizin SGK primleriniz 4a statüsünden adınıza yatırılıyor ise özel sektör emeklisi olarak işleme tabii tutulacaksınız.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Burada asıl önemli detay şu; son statüden önce (örnek sgk) bağkur vb. primleriniz 1261 günden az ise ve toplam günleriniz de emekliliğe yetiyorsa 1261 şartı aranmaz.

Örnek vereyim ; 2001-2004 arası 1240 gün bağkur um vardı.
2004 den bu yana 970 günde sgk ödedim ve sgk dan emekli oldum.bağkur günüm 1261 ve üzeri olsaydı son 970 olan sgk primlerimi 1261 güne tamamlamam gerekecekti.

Bilgi Hazinedir
Yukarida b durumda engelli vergi indirimi ile emekli olanlar emekli maaşları durdurulması şart ile 4c statüsünde (devlette memur veya işçi) olarak çalışabilir yazmissiniz.
Peki bu kisinin emeklilik statusu degisir mi? 4a emeklisi sonradan 4c emekliye doner mi acaba? Tesekkur ederim.

Bahadırdr

Merhaba,sizinde bahsettiğiniz gibi 4c(devlet memuru veya işçisi) statüsü ile çalışmaya başlayınca emekli maaşı durdurulur.Tabii uzun vadeli sigorta kollarından prim(yaşılık,malulluk,analık,iş kazası ve meslek hastalığı primleri) yatırlamaya başlanır.Bu prim türü hepimizin çalışırken yatırılan SGK primin kurumundaki terminolojik adıdır.

Yeni başladığı kamu sektöründe adına yatırılan SGk primi sizinde tahmin ettiğiniz gibi emeklilik maaşı için etki eden duruma geçerek en az 1261 SGK prim günü (3,5 yıl) 4c statüsünden ödenirse artık emeklilik hakkı 4c statüsünde olabilir.

Ancak bu konuda özel bir durum vardır.Oda şu şekilde;
4c(devlet memuru veya işçisi) statüsünde engelli vergi indirimi ile emeklilik adı altında bir emeklilik yöntemi yoktur.4c statüsünün kendine özel şartları vardır.Bunu 5510 sayılı kanunun 28. maddesinde tablo ile belirtmişler ve adına çalışma gücü kaybı nedeni ile emekilik ismini vermiştir.Çalışma gücü kaybı ile emeklilik şu anda 4b (bağkur) ve 4c(devlet memuru veya işçisi) statüsünde prim ödeneyenlere uygulanan bir sistemdir.

Sadece 4a (özel sektör işçi) statüsünde çalışanların için engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkı mevcuttur.

Saygılar.

Üst Alt