Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

merhaba, benim durumum 2001 sgk başlangıcım var engelli indirimim mevcut. 4321 prim günü ödeyerek 30/04/2013 tarihinde özel sektörden ayrıldım. 10/05/2013 tarihinde memur olarak kamuya atandım.halen çalışmaya devam etmekteyim. Bu tabloyu kullanarak hesaplama yapmam mümkün mü?

Benim 13 temmuz 2002 girisim var ssk 4734 is gunum var ne kadar maas baglanir bilen varsa yazarsa sevinirim tskler

Gamze yolcu

Vergi indirimi ile mi emeklilik?
Eğer Vergi indirimiyleyse, benim 1700 TL civarı bağlandı. (%42 ile vergi indirimiyle ssk'dan emeklilik 4240 günden)

Bugün emekli maaşımın ne kadar olduğuna dair sgk dan yazı geldi. Sgk nın emekli maaşı hesaplama ( google yazınca emekli maaşı hesaplama hemen çıkıyor ) Sitede yazan rakamın %5-%10 fazlası gelir deniyordu %7 fazlası geldi. Maaşını merak edenler sayfaya bakabilir ve hakedişe ortalama %7-8 koyarak hesaplayabilir. Tabi birde sayfada ek ödeme var o da ekleniyor.

Arkadaşlar,emeklilik tarihi Şubat 15 Toplam prim 8600 günyatirilan toplam prim 947000 Bağlanan maaş ek ödeme dahil 4900 TL.Sgk sitesiyle tamamen aynı çıktı.Yüzde 61 vergi indirimi vardı ama herhalde normal emekli oldum.Fikir edinmeniz açısından paylaşmak istedim.Saygılar.

Gamze yolcu

2002 ile 2007 arası arası yani abo %70 hesaplanır. 2008 ile 2021 yılları abo %35 hesaplanır yani 13 yılın %35 hesaplanacak ve maalesef daha düşük emekli aylığı bağlanacak.

merhaba ,

arkadaşlar 31.03.2021 tarihi itibari ile çalıştığım bankadan emekli olup tekrar çalışabilir sürecini başlatı emekliliğimi edevlet üzerinden gerçekleştirdim... 01.04.2021 tarihi itibari ilede bankada çalışmam için işe girişlerim sgk dan yapıldı..

emeklilik le ilgili ne zaman cvp gelir sizce.. tüm sigortam sgk dan 4a şeklinde , öncelikle cep no sms falanmı geliyor ? tecrübeli arkadaşlar dan rica ederim,

syg,

Malulen Emekli Oldum-Maaşım Ne kadar-Ne Zaman Alırım

Merhabalar

2020 12. Ayda Karaciğer Nakli oldum.

Emeklilik için başvuru işlemleri ve sağlık kurulu kontrollerinden geçtim.

10.03.2021 tarihinde SGK dan aradılar emekliliğiniz onaylandı, işten çıkış yapın gelin aylığınızı bağlayalım dediler.(Kontrol muayenesiz-Sürekli olduğunu belirttiler)

16.03.2021 tarihinde işten çıkış yaptım, SGK ya gittim evrak doldurup imzaladım.

E-devletten baktığımda 01.04.2021 Aylık başlangıç yazıyor

Maaş yatma tarihi her ayın 25. Günü, ama maaş miktarı gözükmüyor, hiçbir miktar ek ödeme miktarı vs gözükmüyor, tahmini ne kadar ne zaman maaş alırım bilgi verebilir misiniz ?

SGK Primlerim ortalama 4000-4500 TL arası yatıyordu.

E devlette aşağıdaki bilgiler yazıyor:
Aylık başlangıç : 01.04.2021
2000-2008 aylık bağlanma oranı:60
2008 sonrası aylık bağlanma oranı:40
2000/2008 arası gün:74
2008 sonrası gün:3971
Toplam gün:4045

26 Şubatta başvuru yaptım, 26 Mart itibariyle maaşım bankaya yattı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hasbatuas

merhaba,
malulen emeklimi oldunuz, ne kadar bağlandı
benim 01.04.2021 aylık başlangıç, ama ne kadar-ne zaman alacağım yazmıyor.

mdursun
merhaba oncelikle hayırlısı olsun. sizinle aynı gun basvuru yapmısız. bende aynı sekilde 31 mart ve 1 nisan .. maas gununuz ne zamansa maasınızı tam alacaksınız. yani bana soylenen bu. cep numaranız sgk'da kayıtlı ise mesaj gelir. edevlet üzerinden de takip edebilirsiniz.

Endereren

Güzel tesadüf olmuş sizin içinde umarım hazırlısı olur.. allah hayırlısı ile yemeyi nasip etsin öncelikle, sgk cep numaram kayıtlı evet, ayrıca edevlet üzerinden hangi ibareden bakabiliyoruz.. ben rasgele bakıyorum emeklilikle ilgili yazan heryere :) an an bilgi paylaşıcam burdan diğer arkadaşlarada bilgi ve örnek olması için..

mdursun

şuan için erken. 15-20 gn sürebiliyormus. DYS yazın ana ekrana ordan evrak takibi yapabilirsiniz. benimkinde hala beklemede gorünüyor.

Endereren

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
2316618201/04/2021EMEKLİLİK MÜRACAATİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 2 (YAŞLILIK 2.GRUP)Gelen Evrak Beklemede
2316618201/04/2021EMEKLİLİK MÜRACAATİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 5 (EMEKLİLİK MÜRACAAT)Gelen Evrak İade Edilmiş01/04/2021 11:38 AM

univ_34

https://emeklimaashesapla.weebly.com da yaptığım hesaplamanın birebir aynısı yattı.
Ben engelli vergi indirimi ile emekli oldum. Size başvuru yaptığınız 16 Mart ile ödeme gününüz olan 25 mart arasındaki 10 gün için 10 günlük maaş ve ayrıca 25 mart olarakta tam bir aylık maaş yatacak. Sonra 25 nisan-25 mayıs devam edip gidecek.

mdursun

Gelen evrak beklemede yazdığına bakmayın. İşleminiz yapılıyor. Benim maaş yattı ama hala gelen evrak beklemede yazıyor

Maaş hesaplama

Merhaba,
SGK sitesinden maaşınızı hesapladığınızda Abo 2 eğer 60 ve üzerinde ise sitenin hesapladığı maaş ile Excel den çıkan sonuç aynı olacaktır. Yok abo 60 ın altında ise Excel de hesaplanan tutarı dikkate alın.
Bu arada bende gelecek hafta vereceğim emeklilik basvurumu. 8520 gün, 5.540 TL maaş gözüküyor.
Benim de bir sorum var. Maaş başvuru tarihinden itibaren mı yoksa bir sonraki ayda mı işlemeye başlıyor?

tmcn

Başvuru tarihinden itibaren

hasbatuas
çok teşekkür ederim bilgiler için,
birde hangi bankadan nasıl alacağım belli değil, e devlete de yazmıyor

Endereren

sizin tarif ettiğiniz üzere edevlet de DYS Evrak Takip kısmından girip evrak sorgulama yaptığımda bu çıkıyor.

Arkadaslar engelli olarak emekliliği mi hakettim ama henüz herhangi bir başvuru yapmadım ssk ya acaba önce gün toplatma dilekcesi mi veriliyor yoksa direk işten çıkış belgesiyle de emeklilik basvurusu yapilabiliniyor mu

karabil07

Merhaba,öncelikle hizmetlerin birleştirilmesi ve akabinde emekli yazı ve diğer süreçlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor.Tüm işlemleriniz için dilekçelerinizi aynı anda verebilirsiniz.SGK emeklilik servisi süreçleri sırasıyla işletecektir.E-devlet sistemine yeni yüklenen bir adımda hizmet birleştirme işlemini istediğin zaman başvurabilme imkanı getirildi.

Aşağıda hizmet birleştirme başvurusu e-devlet linkini bulabilirsiniz.

Saygılar.

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-g...igi-calisanlarin-hizmet-birlestirme-basvurusu

Teşekkürler hizmet birleştirme işlemini edevletten yaptım. İşyerim de calismaya devam edersem emekli olur belgesi almadan isyerinden alacağım çıkış beyannamesi ile emekliliğe başvurabilir miyim

Selamün aleyküm arkadaşlar.%76 iki yıl süreli engelli raporum var bağkurluyum.toplam 4248 pirimim var.engelli emeklilik için başvurabilir miyim.birde emeklilik sürelimi olur bilgi verirseniz sevinirim.

univ_34

Aslında e devlet banka bilgilerinde yazar ama yazmıyorsa bile paranızın hangi bankaya gönderildiği size mesaj olarak gelir. Sonra isterseniz bankanızı değiştirirsiniz. Bu arada sgk da telefon bilginizi güncelleyin. E devlet üzerinden SGK cep telefonu beyan diyerek girebilirsiniz.

karabil07

Rica ederim.Anladığım kadarıyla siz çalışmakta olduğunuz işyerinde çalışmaya devam edeceksiniz.Burada önemli olan SGK emeklilik işlemlerinin başlaması için işten çıkışınızın yapılmış olmasıdır.Yani işyerinizle anlaşma sağlayarak sizin SGK hizmetinden çıkışınız yapıldıktan sonra sizin en kısa sürede SGK emeklilik servisinden işlemleri yaptırarak emeklilik tahsis numarasının tesis ettirmeniz gerekiyor.Tahsis numarası oluştuğu andan itibaren işvereniniz sizi emekli statüsünde işe giriş işlemlerinizi yapabilmektedir.

Bu durumda siz işyerinizle anlaşarak haklarınızı teminat altına alarak SGK işten çıkış işlemlerini sağlayabilirseniz hiçbir belgeye ihtiyaç yoktur.SGK emeklilik servisi sizden emeklilik işlemleri için 2 talepte bulunmaktadır.1. SGK hizmet çıkışınız yapılmış olması 2. Engelli Vergi İndirimi belgesi ile başvuruyor olmanızdır.

Saygılar.

Özcan çıtak

Hangi yıl işe başladınız? İşe başlama yılınıza göre emeklilik şartları farklı. Raporunuz sürekli ise emeklilikte genelde sürekli oluyor ama yinede bazı hastalıklarda sürekli bile olsa kontrol muayenesi istiyorlar. Arkadaşıma psikiyatrik durumu için kontrol istemişlerdi

Üst Alt