Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Bilgi Hazinedir

hocam iyi akşamlar bende 26.04 itibariyle 2.derece engelli vergi indirimi ile emeklilik için müracaat ettim uygulamadan baktığımda yaklaşık 2000 tl maaş gözüküyor bu rakamın üzerine engellilik için ekstra artış oluyormu oluyorsa yüzde kaç oluyor cevabınız için teşekkürler.

white_shark77

Merhaba,SGK emekli maaşı hesaplama modülünde hesaplama sonucu ulaştığınız emekli maaşı tutarınızı üstünde bir emekli maaşı almanız yüksek ihtimaldir.Emekli maaşı hesaplama işlemlerinde engelli vergi indirimi ile emeklilik işlemi sırasında 2000-2008 yılı arasından SGK primlerinizin emekli maaşlarına yansıma oranı ABO-2 olarak adlandırılır.Emekli maaşınızın bilgilerinde hesaplanan bu oran yüzde kaç olursa olsun engelli vergi indirimi ile emekli olan vatandaşlarımızın ABO-2 oranı % 60 seviyesine yükseltilir.Bu işlem sayesinden normal maaş hesaplama tutarından daha fazla bir emekli maaşı tutarı bağlama işlemi yapılmış olur.

Yazımda da belirtiğim gibi engelli vergi indirimi ile emekli vatandaşlarımızın ABO-2 (2000-2008 yılları arasında adına yatırılan SGK primlerinin emekli maaşı hesaplama oranı) yükseltilrerek % 60 çıkarılması nedeni ile emekli maaşında oluşan artış aslında yüzdelik bir dilim değil tamamen 2000-2008 yıllarında adınıza yatırılan SGK primlerinin tutarlarına bağlı bir durumdur.Bu nedenle engelli vergi indirimi ile emekli olan vatandaşlarımızın ABO-2 oranının artışı sayesinde emekli maaşlarındaki olağan artış her kişide farklılık göstermekle birlikte yüzdesel oranda belirtiğin de % 4 ila %20 oranına kadar çıkabilmektedir.Bu oransal farklılık bilgisini resmi kurumda çalışan bir kişiden aldığım bilgilerden paylaşıyor.

Sizinde yeni hesaplanacak veya hesaplanmış emekli maaşınızın engelli vergi indirimi ile emeklilik işlemlerinden sonra olası artış tahmini %4 ila % 20 arasında olması beklenebilir.

İnşAllah her şey gönlünüzce ve dilediğinizce olur.

Saygılar.

Merhaba,

Abo oranları neye göre değişiklik gösteriyor?
Benim oranlar sırasıyla,
62
60
38.15
Vergi indirimi ile emekli oldum.
Oranlar doğrumudur.

agulhan

Merhaba Abo oranları toplam SGK prim günlerinin ilgili döneme ait SGK prim günlerine bölünmesi ile bulunan bir orandır.Bu nedenle herkesin çalışma süresine yani SGK prim gününe göre farklılık göstermektedir.Bu sebeple sizin bilgileriniz dahilinde hesaplandığı için doğrulama işlemi uzman bir SGK danışmanı tarafından tüm bilgilerinizi kendisi ile paylaşmanız halinde teyit edilebilir.

Diğer yanda SGK emeklilik servisi emekli maaşı hesaplama ABO oranları dönemleri ABO-1(Eylül 1999 tarihi önce SGK prim günleri ve tutarları) , ABO-2 (Eylül 1999-Ekim 2008 tarihleri arası SGK prim günleri ve tutarları) , ABO-3 (Ekim 2008 tarihinde sonra olan SGK prim günleri ve tutarları) şeklinde belirlenmiştir.

Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik ve Malulen Emeklilik şartları ile emekli olanların çalışma hayatlarında var ise ABO-1 ve AB0-2 dönemleri kendi SGK prim günleri ve tutarları üzerinden hesaplanır.Bu hesaplama sonucu ABO-1 veya ABO-2 oranları her ikisinde de % 60 'dan az çıkması halinde en az % 60 olacak şekilde yükseltilir.Hesaplamalar sonucu ABO-1 veya ABO-2 oranları % 60'dan fazla çıkar ise hesaplandı şeklide kalırlar.ABO-3 oranı hesaplamasında diğer oranların hesaplanmasında tanınan özel imtiyaz ne yazık ki verilmemiştir.Yani AB0-3 oranı kişinin bilgilerine göre hesaplanarak ne çıkarsa oranı da o şekilde dikkate alınır.

Yazdıklarınıza göre sizin ABO-1 oranı % 62, ABO-2 oranı % 60 ve ABO-2 oranı 38,15 dir.Yukarıda da belirttiğim gibi ABO-1 ve ABO-2 oranları % 60' dan az olamaz hükmüne uymaktadır.Diğer taraftan hesaplamaların teyidi konusunda SGK danışmanından bilgi ve yardım almak daha sağlıklı cevaplar almanıza yardımcı olacaktır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için.
En çok çalışma süresi 2008 den sonra olduğu ve abo oranının en düşük o döneme verildiği için rakamlar düşük çıkıyor.

arkadaşlar merhaba benimde e devlet te bugün emeklii kaydı nda şu yazıyor.
xxxxx376731 tahsis no için 4a emekli kaydı
adı sercan soyadı keşli siçil no 0"144541995 xx tahsis kodu 2100
aylık gelir durumu aylık gelir ödenmektedir
aylık gelir türü yaşlılık aylığı yazıyor.ve
aylık gelir ödenmektedir yaztyor ama bana herhangi bir mesaj bilgi gelmedi. ama ödenmektedir yazıyor.
bilen varsa söylesın zaten 10 aydır uğraşmaktan mahvoldum. ne zor işmiş bu ya..

Bilgi Hazinedir
Merhaba benim engelli vergi indirimi öncesi abo oranları sırasıyla 55/35/28.6
Bu oranlara göre maaşımda 1276tl +63.90tl ek ödeme
Engelli vergi indirimi ile abo oranları sırasıyla 60/60/30
Maaş yine aynı 1276tl+ 71.43+
5510/ek 19 151.2tl
Sizce bu hesapta bir yanlışlık yok mu çünkü bana göre değişen abo oranları ile hesaplama yapılmamış maaşım 1500tl
Yasaktan sonra gidip itiraz edeceğim

DenizTurgut16

Merhaba,paylaştığınız bilgiler ışığında yeni belirlenen ABO oranları doğru gözükmekle beraber emekli maaşınızın ek ödemesinin değişmesine karşın asıl maaşınız aynı kalması mümkün değildir.

Sizin ek ödeme oranınız % 5 şeklinde olması nedeni, tarafınıza ilk tebliğ edilen 63.90 TL * 20 =1.278 TL emekli maaşınız anladığım kadarıyla yeniden hesaplanarak 71.43 TL * 20 =1.428.60 TL olarak değişmesi gerekmektedir.Son yaptığımız hesaplama dahilinde yeni emekli maaşınızın tahmini 1.429 TL olması muhtemeldir.

Ancak bildiğiniz üzere en düşük emekli maaşı ödemesi ülkemizde 1.500 TL olması nedeni ile gerçek emekli maaşınız zamlarla 1.500 TL tutarını buluncaya kadar size her ay 1.500 TL emekli maaşı ödemesi yapılacaktır.

Pandemi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde SGK kurumu ile görüşmenizde fayda olacaktır.

Saygılar.

16 yıl ile 5760 gün prime tabi olduğum(onaylanan rapor oranım %65)
"KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI" gelen cevabı oldu bu.

Bende, 04.06.2021 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 2843.1 Ek Ödeme : 113.72 olarak görünüyor, çok mantıksız geldi, kamu işçisiyim ve maaşımın bu kadar düşmemesi gerekiyor.
Burada yapılan hesaplama ne kadar sağlıklı ?

Sistemde bi yanlışlık mı var ben mi yanlış giriyorum 7 nin 1 i 10 yıl 6 aydan bana 3020 tl maaş çıkardı daha özel sektör den 776 günüm var onu bile girmedim. Daha önce burda konuşulmuştu maaşlar çok düşük hatta 1000 1100 tl civarı deniyor du sistemde değişiklik mi oldu

Yakında emekli olacaklar varsa hem kaç günden olacaklar hemde ne kadar maaş alacak yazarlarsa ona göre fikir sahibi oluruz.

Yatırılan prim miktarı olmazsa fikir sahibi olunamaz çünkü prim maaşı çok etkiliyor

@kafkef41
Memurluk 2010 giriş 10 yıl 7 ay özelden de 776 gün ama sistem de sadece Memurluktan günleri girerek hesaplattım 3020 tl emekli maaşı çıktı.

i_brahi_m

Harika ücret çıkmış 2000 SGK giriş 6000 gün prim ve primim hep yüksek yattı 2900 TL maaş gözüküyor,herhalde SGK'ya yatırılan sigorta primin çok yüksek

@ayDÜNYAvazo
Hayır sistemde öyle görünüyor kesin bi yanlışlık vardır diye düşünüyorum

@kafkef41
Sistem de bi sıkıntı var sanırım çünkü benim primim en fazla 4600 dür. Yanlış hesaplıyor sanırım sadece Memurluktan günleri girdim çıkan maaş bu

3020 tl maaş verseler hiç bir dakika bile tereddüt etmem emekli olurum

Herkese Merhaba,

%43 engelli raporum ile engelli emekliliğe geçen sene hak kazandım. Buna gmre 19 yıl ve 4240 gün ile emekli olabiliyorum ve benim halihazırdaki sürem 20 yıl ve 4942 gün.

Buna göre sistemde 3880 TL civarı bir engelli maaşı ve 153 TL de ek ödeme çıkıyor.

Başvuru sonrasında alacağım engelli ücreti bu mudur yoksa engellilerin maaş hesaplamaları daha mı farklıdır?

Engel durumuna göre %10 - %20 arasında değişen oranda fazla alırsın diyen var, prim günü 5400 üzerinden hesaplanır ona göre maaş alırsınız diyen var. Doğrusu nedir acaba?

Arkadaşlar ufak bir sorum var. Şimdi ben https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesinden bilgilerimi girip maaş hesaplaması yapıyorum. Gördüğüm tutar mı maaşım olacak yoksa bi sapma yanlışlık olabilir mi burada. Net ne kadar maaş alacağımı nasıl öğrenebilirim.

Üst Alt