Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Arkadaşlar 2008 yılında askeri okulda SGK primlerim yatmaya başlamış 2021 Mayıs ayında ilişik kestim maaşım 3000 lira olacak sanırım ama ikramiyem ne kadar olur acaba
Toplam 11 yıl 9 ay fiili görev
1 yıl 6 ay da okulda prim yatırılmış

Arkadaşlar kamuda çalışıyorum. Emeklilik için rapor,yıl vs herşeyim hazır.Sgk yada maliye bünyesinde emekli olursam ne kadar alırım, tazminat ne kadar olur vsvs şeklinde sorularıma cevap bulacağım bir danışma masası büro vb bir birim varmı ? Yada bu birimler dışında bu sorularıma cevap bulacağım danışacağım resmi bir kurum var mı?Yoksa danışmanlık şirketlerine para verip yada internetteki bilgilere güvenip kör kötük dalacakmıyız bu emeklilik işine?

ayDÜNYAvazo

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına emekli olursam ne kadar alırım, tazminat ne olur vs tarzında bir dilekçe göndersek çok abes kaçar mı sizce?

Makiyato

Bilemiyorum da böyle hiç duymadım ben.
Senin sadece EMEKLİ SANDIĞI hizmetinmi bulunmakta. Ssk hizmetlerin varsa eğer KGEDB hesaplama yapamayabilir belki bilmiyorumda.

Son düzenleme:
Bende mesala işin içinde 2615 günde SSK hizmetlerim bulunmakta.

İŞİN İÇİNE ssk GİRİNCE NE OLUR BİLMİYORUM.

hocam verdiğiniz bilgiler ışığında tamda dediğiniz gibi maaşımda artışta oldu SGK sitesinde sorgulattığım maaşım 1995 TL idi bağlanan 2.293 TL tekrardan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sevgiler saygılar.

white_shark77

Rica ederim.Size bir faydam dokundu ise ne mutlu bana.

İnşAllah sağlıklı,huzurlu bir şekilde harcamayı nasip etsin Yüce Rabbim.

Saygılar.

Arkadaşlar herkes en kısa sürede emekli olur inşallah

Merak eden arkadaşlar için yazıyorum emsal olur
SGK uygulaması çıkan maaş

emekli olmadan abo 64 47 37 maaş 1833

Olunca abo 65 60 37 maaş 1833

Şimdi herkes gibi bende acaba fark olurmu diye hevesle bekledim maalesef neyse o ne diyeyim hayırlısı bunada şükür demekten başka bir şey gelmiyor elimden 😔😔😔😔😔😔😔😔

Bilgi Hazinedir

Bu yazınıza istinaden acaba dedim

white_shark77

Merhaba,SGK emekli maaşı hesaplama modülünde hesaplama sonucu ulaştığınız emekli maaşı tutarınızı üstünde bir emekli maaşı almanız yüksek ihtimaldir.Emekli maaşı hesaplama işlemlerinde engelli vergi indirimi ile emeklilik işlemi sırasında 2000-2008 yılı arasından SGK primlerinizin emekli maaşlarına yansıma oranı ABO-2 olarak adlandırılır.Emekli maaşınızın bilgilerinde hesaplanan bu oran yüzde kaç olursa olsun engelli vergi indirimi ile emekli olan vatandaşlarımızın ABO-2 oranı % 60 seviyesine yükseltilir.Bu işlem sayesinden normal maaş hesaplama tutarından daha fazla bir emekli maaşı tutarı bağlama işlemi yapılmış olur.

Yazımda da belirtiğim gibi engelli vergi indirimi ile emekli vatandaşlarımızın ABO-2 (2000-2008 yılları arasında adına yatırılan SGK primlerinin emekli maaşı hesaplama oranı) yükseltilrerek % 60 çıkarılması nedeni ile emekli maaşında oluşan artış aslında yüzdelik bir dilim değil tamamen 2000-2008 yıllarında adınıza yatırılan SGK primlerinin tutarlarına bağlı bir durumdur.Bu nedenle engelli vergi indirimi ile emekli olan vatandaşlarımızın ABO-2 oranının artışı sayesinde emekli maaşlarındaki olağan artış her kişide farklılık göstermekle birlikte yüzdesel oranda belirtiğin de % 4 ila %20 oranına kadar çıkabilmektedir.Bu oransal farklılık bilgisini resmi kurumda çalışan bir kişiden aldığım bilgilerden paylaşıyor.

Sizinde yeni hesaplanacak veya hesaplanmış emekli maaşınızın engelli vergi indirimi ile emeklilik işlemlerinden sonra olası artış tahmini %4 ila % 20 arasında olması beklenebilir.

İnşAllah her şey gönlünüzce ve dilediğinizce olur.

Saygılar.

hocam verdiğiniz bilgiler ışığında tamda dediğiniz gibi maaşımda artışta oldu SGK sitesinde sorgulattığım maaşım 1995 TL idi bağlanan 2.293 TL tekrardan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sevgiler saygılar.

Tuncay0017

Merhaba,evet yazımda yazan bilgiler doğrudur.Ancak benim yazımda bahsettiğim durum Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemi ile emekli olan arkadaşımıza yöneliktir.Bildiğim kadarıyla siz 4C-Devlet Memuru statüsünden emekli oldunuz.

Yazımdaki konuya muhattap kişiler Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemi ile ve sadece 4A-İşçi statüsünde çalışırken emekli olan ve sigorta başlangıç tarihleri 01.10.2008 tarihinden önce olan kişiler için geçerli olmaktadır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

4c li değilim kamuda taşerondan kamuya geçen işçiyim engelli vergi indirimi ile emekli oldum yani tamda tarif ettiğiniz emekliyim fakat olay bana yansımadı

Tuncay0017

Daha önceki yazılarınızı okudum.Maaş bağlama yazısını yani e-devlet görüntüsü paylaşmışsınız.Orada ayın 15. günü maaş ödemeniz gözüküyor ve dikkat ettiniz mi bilmiyorum tüm verilerin en sonunda son çalışığım sektör yazar sizde KAMU yazıyor.

Her ayın 15. günü ve son çalışıtğı sektör kamu bilgisi 4C-DEVLET MEMURU ve DEVLET İŞÇİSİ statüsünde çalışanlar içindir.Sizin en son yatan SGK primlerinizde statünüze baktınız mı?Eğer bilgileriniz 4A üzerindense yanlışlık olabilir.Ancak paylaştığınız tüm veriler 4c-DEVLET İŞÇİSİ statüsünden emekli olmuşsunuz bunu gösteriyor.

SGK 170 i arayarak veya gitme şansınız varsa SGK emeklilik servisi ile konuşarak hangi statüden emekli olduğunuz öğrenirseniz sorunuz cevaplanmış olacaktır.

Saygılar.

Tuncay0017

Merhaba,sizinde emekli maaşınızda ilk hesaplamaya göre çok az bile olsa bir farklılık olması gerekirdi.Bu konuda size daha önce belirtiğim gibi SGK emeklilik servisi ile konuşmanızda büyük yarar olduğunu düşünmekteyim.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Teşekkür ediyorum ilk fırsatta görüşeceğim

170 i aradım daha maaşınız belli değil dediler bu durum için neyse ilerleyen günlerde ne olacak göreceğiz

Bagkurdan emekliyim.

Merhaba.sgk aylik hesaplama sitesiyle aylik 1740cikiyor.1999 oncesi311gun.2000-2008arasi2999.2008sonra2646.toplam 5956.abo63.47.33.bu yakin maas cikarmi.bagkurdan emeklike olan arkadaslar varmi.sgk sitesiyle ayni cikiyormu yoksa dusukmu olur.tsk.

ulanbek

Merak eden arkadaşlar için yazıyorum emsal olur
SGK uygulaması çıkan maaş

emekli olmadan abo 64 47 37 maaş 1833

Olunca abo 65 60 37 maaş 1833

Şimdi herkes gibi bende acaba fark olurmu diye hevesle bekledim maalesef neyse o ne diyeyim hayırlısı bunada şükür demekten başka bir şey gelmiyor elimden

De-Kont

Arkadaşım inanır mısın bilmem yeni emekli olmuş bı arkadaş bana dedi fark olacak engelli raporuna göre fazla bağlanacak dedi birde burdada yazan arkadaşlar var fark oldu diye bende acaba dedim sonuçta doğru abo 2 yükseliyor ama nedense maaş yükselmedi neyse hakkımızda hayırlısı

Tuncay0017

normalde benim
ABO1 55
ABO2 35
ABO3 22.71

bahsettiğim tabloda engel oranını %73 girince
ABO1 60
ABO2 60
ABO3 30

yükseliyor,fakat maaş kısmında hiçbir değişiklik olmuyor,zaten o tabloda çıkan maaş neyse kuruşuna kadar doğru olarak bankaya aynı miktar yatıyor.
bu tabloyu hazırlayan mali müşavire mail atıp sormuştum,primlerin tamamı asgari ücretten yattığından artı bir katkı yaratmadığını söylemişti

De-Kont

Sende emekli olmadan ile olduktan sonra arada fark oldu mu
Neyse arkadaşım artık hayırlısı Allah yimeyi nasip etsin
😃😃😃 Alışamadım herkes emekli diye sesleniyor sağlık olsun hayırlı günler teşekkür ediyorum...

Üst Alt