Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

5510 sayılı kanuna göre engellilere sağlanan özel koşullar ile emekli olmaya hak kazanan 4a sigortalılarının aylık bağlama oranı , prim ödeme gün sayısı 7200 günden az olanlar için , 7200 gün esas alınarak hesaplanır.Çalışma gücü kayıp oranının 7200 prim gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın yüzde 60 a bölünmesi sureti ile bulunan gün sayısının her 360 günü için % 2 oranı uygulanarak aylık bağlama oranı yani ABO belirlenir. Engelli vergi indirimi yaşlılık ( emekli ) aylığı hesabında , ABO 2 60 tan ABO 3 30 dan düşük çıkar ise yasal olarak ABO 2 60 a , ABO 3 30 a yükseltilir.

Evet o sitedeki excel yıllardır doğru hesaplardı ama onlarda bu işi beleşe yapmayı bıraktılar . Bazıları yazmış yok % 4-12 arası sgk sitesinde gördüğünüzden fazla bağlanır falan fişman. Bunlar boş laflardır , herkesin emekli aylığı özel hesaplama ile ancak bulunabilir. SGK müşavirleri tüm verilerinizi götürüp verirseniz ancak onlar hesağlayabilir.

merhaba sgk sitesinden ne kadar maaş alırım hesaplattığım maaş tutarınımı emekli olunca alırımıyım? bilgisi olan varmıdır.

toplam 7700gün ödemem var. bugün evraklarımı verdim tahsis numarasını aldım bir birbuçuk ay sonra maaş alırsınız denildi ekranda gördüğümmü yoksa daha üstümü olur. engel %47

ysebem

yılmaz hani mart ayını bekliyordun zamlar martta diyordun noldu dayanamadın dimi :))

bu arada hayırlı olsun ekranda gördüğünün en az yüzde 4 ila 12 arasında bir artış olur çünkü ABO 2 bağlama oranı 60 oluyor sgk tarafından

Son düzenleme:
gunduzm

sgk emekli maaş hesaplama metodları kendi içinde karışık ve ince hesaplar gerektiren sistemdir bunu ancak sgk kurumu bilir. ekstra bir hesaplama metodu yok bizler için.

ercan 34

merhaba mart bekleyecektik ama maaşları öne çektiler 5inde ödenince bende başvuruyu yaptım şuan beklemedeyim ne zaman sonuçlanır tahsis no filan verildi

gördüğüm rakamın %4 %12 fazlasıomı olacak ?

gunduzm

Merhaba,bildiğiniz üzere bahsettiğim Engelli arkadaşlarımızın emeklilik işlemlerinde sağlanan pozitif fayda ABO-2 (2000 yılı başı ile 2008 Ekim tarihleri arasından yatırılan SGK prim Tutarları) içinde dahil olan SGK primlerinizi aylık bağlama oranı %60 'dan az olamaz ilkesine dayanmaktadır.

Sizin ABO-2 aylık bağlama oranınızın %60 çıkması mevcut oranın ne kadar yükseldiğine ve de en önemlisi 2000 yılı başı ile 2008 Ekim tarihi arasında adınıza yatırılan SGK prim tutarlarının yüksek tutarlar üzerinde ödenmesine(SGK primlerinin yatırıldığı dönemdeki asgari ücretin en az 2,5-3 katı veya daha fazla tutarlarda olması) bağlı olarak doğru orantılı size faydası daha fazla olacaktır.

Sizin ABO-2 dönemindeki maaş bağlama oranınızın ne kadar yükseklidiği ve SGK primlerinin değerleri bahsettiğimiz ilgili oranları etkileyecektir.

Saygılar.

Selamunaleykum kolay gelsin gününüz güzel olsun inşaallah arkadaşım Orhan ben Kayseri fen bi konuda bilginize danışacaktım emekli başvurum onaylandı lakin emekli olmadan SGK sitesinde maaş hesaplamamda zam öncesi 2882 TL idi şakin ek ödeme vesayet hepsi birlikte şuanki bağlanılan maaş tutarım ek ödemeler dahil 2883tl bu tutar normal mi sizce ? Selamlar

Bilgi Hazinedir

Gösterge 9475 (Aylık Bağlama Oranı 67.00) 147 gün
Ortalama Yıllık Kazanç 39,142.80(Aylık Bağlama Oranı 2)=51.00 1910 gün
Ortalama Aylık Kazanç 22,047.90 (Aylık Bağlama Oranı 3)= 42.23 4770 gün

Toplam
2000 Öncesi 147
2000-2008/10 Arası 1910
2008/10 Sonrası 4770
Toplam 6827

SGK hesabı ile arasındaki tahmini fark ne kadar olur?

Saygılarımla

gunduzm

Sizin ABO-2 oranınızın %60 'a tamamlaması adına makas aralığı oldukça az ancak SGK prim tutarlarınız oldukça yüksektir.

Sizinle paylaşacağım emekli maaşınıza ek gelmesi muhtemel tutarın tahmini oranı %4-5 arasında olması ihtimali mevcuttur.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
SLM, Dostum
11.03.2003 ilk sigorta girişim SGK benden 19 yıl istiyor ve 11.03.2022 tarihinde e devlette 18 yıl 11 ay 30 gün gösterecek ve bugün cuma ya denk geliyor emeklilik için SGK ya gittiğimde bana günün tam olarak dolmamış pazartesi gel der mi? yada mantık olarak pazartesi mi başvurayım?
bu arada işyerim ile görüştüm ay sonunu beklemene gerek yok dedi maaşında kesinti olmayacak dedi bilginize.
saygılar.

Ercan bnde senin gibi merak ediyordum sen sormusun 12/05/2003 baslangic bnm gelmiyor mayis emekli olursam hayirlisiyla ayni isyerim de devam herkese cok selam

ercan 34

Merhaba,SGK emeklilik servisine başvurunuz sırasında emeklilik şartlarının tümünü yerine getirmiş yani tamamlamış olma şartı yönetmeliklerde açıkca belirtilmektedir.

Sizin bahsettiğiniz durum spesifik bir konu olmakla birlikte ,emekli maaşı bağlama başvuru formunu doldurup vereceğiniz ve aylık bağlama talebi hakkınızın doğacağı ayın aynı dönem içinde olması nedeni ile görevli memur arkadaşımızın işlemi yapabileceği kanaatindeyim.

Ancak SGK görevli memuru konuyu tüm şartları karşıladığınız gün itibari ile başvurunuzu yapabilirsiniz demesi durumunu her zaman gerçekleşebilecek muhtemel bir olaydır.

Saygılar.

devrimci
A.SELAM dostum
o zaman sağlam olsun diye pazartesi başvurmak lazım şafak artı 2 uzadı :D

Bilgi Hazinedir
Teşekkürler dostum sıkıntı olmasın diye pazartesi başvurmak daha mantıklı
saygılar..

Ocak ayı içinde vergi indirimine başvurabilmek için bir şirkette asgari ücretten 21 günlük çalışma yaptım. 31 ocakta emeklikik başvurusu yaptım daha sonrada geçen cuma sgk sitesinden maaş hesaplattım. Aynı siteden pazar akşamı yani cuma gününden 2 gece sonra tekrar hesaplattım. Görünen maaş 15 tl eksilerek değişti 🤨. Bu arada e devlette görünmeyen günlerim görünmeye başladı. 2008/10 tarihinden sonraya toplam 51 gün son çalışma dahil 2008 öncesine 360 gün ek geldi. Arkadaşların dikkat etmesi gereken yer maaş hesaplatırken bütün günlerinin mutlaka yansıtılmış olması lazım. Sgk da bütün günlerinizin yansıdığını kontrol edin arkadaşlar.

Bilgi Hazinedir Öncelikle böyle detaylı ve uzun uzun hemen herkesin sorusuna cevap verdiğin için teşekkürler. Gerçekten foruma değer katıyorsun.

Soruma gelince;

4a dan sigortalıyım, 3. Derece(%42) ile 2005 sonrası sigorta başlangıcım olduğu için sanırım 20 yılı doldurmam gerekiyor. Dolayısıyla emekliliği haketmeme yaklaşık 3,5 yılım kaldı.

Asgari ücretin 1,5 katı civarında olan maaşımın son 3 yıl böyle devam etmesi yerine asgari ücretin 3 katına çıksa (yani maaşım iki kat artsa) emekliliği hakettiğim gün itibariyle alacağım emekli maaşı yaklaşık % kaç artar? Yani son 3 yıl gelirimin iki kat artmasının emekli maaşına ne kadar etkisi olur.

Sgk sitesinden aldığım örnek veriler şöyle;

23.02.2022 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 2521.5

Ek Ödeme : 100.86

Ortalama Yıllık Kazanç: 12,168.00
Ortalama Aylık Kazanç5,000.40
Aylık Bağlama Oranı 2: 45.00
Aylık Bağlama Oranı 3: 38.71

2000 Öncesi: 0
2000-2008/10 Arası: 811
2008/10 Sonrası: 4762

Toplam5573

Prim ödeme gün sayım var.

Sgk sitesinden hesaplanan veriler böyle...

SiyahPelerinliAdam

Allah sizden ve tüm arkadaşlarımızından razı olsun İnşAllah.

Sağolun.Güzel sözleriniz sizin güzel gönlünüzün yansımasıdır.

Sizinde bahsettiğiniz gibi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartlarınız İlk sigorta girişi yılı 2005 ve 3.derece (%42) engelli vergi indirimi belgesi ile 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü olduğu ortaya çıkıyor.

Sizin sorunuza bir arkadaşımın yaşadığı bir deneyim üzerinden ve de tahmin olarak bir yanıt vermeye çalışacağım.

Arkadaşım Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartları ile emekli olmadan önce adına yatırılan son 5 yılında maaşının SGK primleri diğer dönemlerden ayrışarak primlerin yatırıldığı dönemin asgari ücretinin 5,5 katı ile 7 kat arasında ödenmiştir.

Bu bağlamda arkadaşım bir SGK danışmanı-uzmanı ile görüşmüş ve kendisine emekli olmadan önce adına yatırılan SGK primlerinin 1.5-2 kat olsa idi nasıl bir maaş alabileceği hakkında kendine özel bir soru sormuştur.

SGK danışmanı-uzmanı eğer son yılınında diğer yıllarında olduğu gibi SGK primlerinin asgari ücretin 1,5-2 katı arasında ödenmesi durumunda kendisine 2.050 TL emekli maaşı bağlanacağını ancak SGK primlerinin son 5 yılının yatırıldığı dönemdeki asgari ücretin 5,5 ila 7 katı arasında ödenmesi sonucu kendisine 2.9100 TL emekli maaşı bağlandığı açıklamıştır.

Bu olay gerçekleşeli yaklaşık 3 yıl gerçekleşmiştir.Bu dönemki bilgiler ve deneyimler ışığında yüzdesel olmasa da tahmini şu anki maaşınıza ek olarak 300 ila 500 TL arasında bir fark yaratacağı düşüncesindeyim.

Bunların dışında bildiğiniz üzere Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz zaman Aylık Bağlama Oranı-2 oranınız %45 'den %60 çıkması size emekli maaşınızda pozitif bir fayda sağlayacağı aşikardır.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı ve gönlünüzden geçenler kabul olur.

Saygılar.

Bugün emeklilik işlemlerim tamamlandığını e devletten gördüm.
Abo1 57 idi 60 a çıktı
Abo2 37 idi 60 a çıktı
Abo3 24 idi 30 a çıktı
4158 gün %68 süresiz engelli vergi indirimi ile emekli oldum.
Maaş henüz belli olmadığı için sizleri bilgilendiremiyorum bu konuda ancak dün sgk sitesinden yaptırdığım hesapta 5187 tl+207 tl toplamda 5394 tl olarak görünmüştü. Abo oranlarının değişmesinin pozitif etkisini maaş tam belli olduğunda sizlere yazacağım. Darısı emeklilik bekleyen diğer arkadaşlarımıza daha iyileri nasip olsun inşallah.

rilkay hayırlı olsun sizin brüt yüksek sanırım. Maaşınız dediginiz gibi belli olunca yazarsanız bilgi edinmiş oluruz.

Bugün günlük ödeme miktarı olarak 13.167 tl e devlette gözüktü. 1 şubat itibari ile emekli maaşı hesaplandı ve her ayın 22. Günü emekli maaşı alıcam. 22 Mart tarihine kadar olan bütün birikmişim bu olduğuna göre benim emekli maaşım ne kadar olmuş? Hesaplayabilirsek abonun pozitif artışınıda bulabiliriz arkadaşlar. Herkese şimdiden teşekkür ederim yardımları için.

1 şubat + 22 gün eşittir 1 ay + 22 gün eşittir 30+22 yani 52 gün 13.167/52*30 , 7596 tl maaşınız olur verdiğiniz bilgiye göre

doğru ise pozitif abo benim maaş hesabımda %40 fark etmiş demektir teşekkür ederim feromon

Masallah arkadaslar... Matematik profösörleri halt yemiş yanimizda. Tam bi hesap uzmani olmuşsunuz 😀

Üst Alt