Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

• [SIZE=2]
    [/SIZE]
  • [SIZE=2]Bence eksik birşey yok gibi benim hesap doğru çıkıyor.[/SIZE]
  • [SIZE=2]Aylık Bağlama Oranı, sigortalının toplam prim ödeme gün sayısının ilk 3600 günün her 360 günü için % 3,5, sonraki 5400 günün her 360 günü için % 2 ve daha sonraki her 360 gün için % 1,5 oranlarının toplamından oluşmaktadır.[/SIZE]

20 yıllık bir memur idari kadrodan malulen emekli olsa ne kadar emekli maaşı alır çok mu az?

Arkadaşlar emeklilik öncesi engelli emekli maaşı ne kadar olduğunu gösteren bir excel dosyası vardı. Şimdi ücretli olmuş. Engelli emekli maaşını hesaplayabilmek için başka bir web sitesi&uygulama var mıdır? Saygılar

Selam, engelli değilim ama forumunuzda bu konuyu bulunca aranıza katıldım. Malum EYT mağdurlarından bir kardeşinizim. Yaş 52, son 7 ay kaldı. 1996-2005 Arasi tavana yakın prim ödendi, sonrasında asgari ücret. SGK aylık hesap sitesinde 8600 TL maaş görünürken, burada bulduğum Excel dosyası (2022 güncellemesini manuel yaptım) ve başka bir ücretli (35 TL) site yaklaşık 5600 TL hesapladi. Böyle bir fark normal midir, fark neden ortaya çıkmış olabilir? SGK sisteminde görünmeyen 10 ay kadar bir bağkur dönemim var, diğer tüm bilgiler sağlıklı.

15.09.2022 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 8638.52
Ek Ödeme : 345.54
Gösterge 14425 Ortalama Yıllık Kazanç 28,947.60 Ortalama Aylık Kazanç 4,153.20
Aylık Bağlama Oranı 67.50 Aylık Bağlama Oranı 2 63.00 Aylık Bağlama Oranı 3 49.62

Toplam
2000 Öncesi 1603
2000-2008/10 Arası 3092
2008/10 Sonrası 4236
Toplam 8931

Batista

sizin giriş tarihi ne zaman? hesaplama sitesinde görünen toplam kazanç ne kadar?
bende yeni emekli oldum sgk sitesinde hesaplanan rakam kuruşuna kadar aynısı çıktı.size çıkan rakamda doğrudur muhtemelen.

Son düzenleme:
1990 girisliyim, genelde gördüğüm SGK sitesindeki rakam aylık olarak bağlanıyor. Sürem yaklaştığı için birde başka yere ücretli hesaplatayim dedim kafam karıştı açıkçası. Bekleyeceğim artık. İnşallah her şey gönlümuzce olur.

arkadaşınız olumlu bir sonuç elde etti mi?

Merhabalar, biraz geç girdim siteye ondan geç yazıyorum, Bahsedilen abimiz 2020 en üst tavan olan 22000 TL prime yakın 21000 TL prim yatırıyordu o dönem ve 21000 TLde emekli başvurusu yaptı 12000 TL gibi maaş bağlandı ve 2021 sonu itibariyle maaşı 13000 TL idi, 2022 ocak ve temmuz zamlarıyla birlikte 23000 TLye yakın bir emekli maaşı alıyor şuan. bahsedilen tavan prim tutarından fazla yatırmadığı için sıkıntı yoktu kendisinde, ama o dönem 22000 TL tavan prim tutarı yatırılsaydı, 22000 TL üstü primler kendisine SGK tarafından geri iade edilirdi. Durum bundan ibaret şimdilik.

merhaba arkadaşlar ben %52 süresiz vergi indirimi aldım 2023 yılı ocak ayında emekliliğimi vermek istiyorum sgk sitesinde maaşım 11678 tl çıkıyor
abo-1 69
gösterge 9475
abo-2 53
kazanç 12128,40
abo-3 43,44
kazanç 18092,10

Toplam
2000 Öncesi 255
2000-2008/10 Arası 2079
2008/10 Sonrası 4851
Toplam 7185 gün primim var son ay yatırılmamış görünüyor

hesaplanan maaş 11229,79 + ek ödeme 449,19 = 11678,98 tl maaş hesaplıyor

bu gün emekli olsam bu maaş dogru mu? sizin maaş oranınız sgk sitesine göre ne kadar fark etti

OturanBoğa ercan 34 Bilgi Hazinedir deasn12
şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim

selam arkadaşlar birde engelli maaşı hesaplayan site linklerini verirmisiniz benim anladığım kadarıyla sgk nın emekli maaşı hesaplama sitesi farklı bir hesaplama yapıyor

yildirim79

Sgk sitesi 3 aşağı 5 yukarı doğru gösterir ben gösterdiği rakamdan 200 tl fazla aldım diyeceğim o ki yukarısı olur aşağısı olmaz
Vergi indiriminden emekli olduğunda Abo 2 oranın otomatik olarak 60 olacak ve buda maaşına olumlu yansıyacak
Saygılar..

yildirim79

Merhaba ercan 34 arkadaşımızın söyledikleri katılıyorum.SGK 4a emekli maaşı hesaplama modülünden aldığınız maaş bilgisi en az alacağınız emekli maaşı olarak alabilisiniz.

Normal şartlarla emekli olacaksınız ilgili tutara yakın bir maaş ortaya çıkacaktır.Ancak Engelli Vergi indirimi ile emeklilik şartları ile emekli olacaksanız ercan 34 arkadaşımızında size ilettiği gibi ABO-2 oranınız %60 çekileceğinden sizin maaşınızda ek bir artışa neden olabilecektir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah .

Saygılar.

Merhabalar Abo 2 şu anda 57, Bunun 60 olması bağlanacak maaşda % kaçlık bir artış sağlar?

Bilgi Hazinedir

Selamlar,
benim şu anki ABO 2 43 gösteriyor, gelir vergisi indirimiyle bu rakam 60a çıktığında emekli maaşı çok farkeder mi ?

Valla bende hiç farketmedi 49 du abo 2 bazıları da fark etti diyor hayırlısı....

ukaragoz82

Merhaba,engelli vergi indirimi ile emekli olan her arkadaşımızın ABO-2 oranı yönetmelik gereği en az %60 olmaktadır.

Tabii sizde Engelli Vergi indirimi ile Emekli olacağınız zaman yazdığınız metinde ilettiğiniz ABO-2 oranınız en az %60 'a çıkacaktır.

Burada bilinmeyen en önemli konu herkesin ABO-2 oranının %60 oranına çıktığında ne kadar emekli maaşına katkı sağlayacağıdır.

Bunu şu şekilde örneklemek mümkündür;

1- ABO-2 oranının ne kadar bir yüzde dilimi olarak artırıldığı,
2- Kişinin normal emekli maaşı hesaplaması sonucu ortaya çıkan net maaş tutarı dır.

ABO-2 oranının artması; normal emekli maaşı 3.000 TL hesaplanmış bir arkadaşımızda 10-40 TL bandında ek bir fark yaratırken ,normal emekli maaşı 8.000-10.000 TL hesaplanmış bir arkadaşımızda 200-350 TL bandında fark edebilir.

Birde bun durumun yanında ne kadar oran arttığı ve ABO-2 döneminde yani 2000-2008 yılları arasında SGK prim tutarları çok yüksek bir kişide etkisi dahada fazla olabilmektedir.

Açıkladığım parametrelerde dolayı Engelli Vergi indirimi ile Emekli olan arkadaşlarımızın ABO-2 oranının en az %60 seviyesine çıkartılması ile normal hesaplanan emekli maaşlarında ortalama %3 ila %20 arasında değişen oranlarda artış görülebilir.

Saygılar.

bana sitede hesaplamada çıkan rakam kuruşu kuruşuna aynı bağlandı.
normal emeklilikti benimki ABO-2 oranı 61.

[FONT=sans-serif]sgk'nın sitesinde şu linkten [/FONT]https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/[FONT=sans-serif] emekli olunması durumunda alınacak maaş hesaplanabiliyor.[/FONT]
[FONT=sans-serif]ama anladığım kadarıyla bu ekran normal emeklilik durumunu baz alıp hesaplama yapıyor yani kriterler arasında engellilik vs gibi bir bilgi talep etmiyor.[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu hesaplama da çıkan rakam engelli emekliliği ile aynımıdır?[/FONT]
[FONT=sans-serif]yani bu hesaplama da benim bilgilerime karşılık 2500 tl net aylık çıktıysa vergi indirimi ile engelli emekliliğinde de aynı maaş mı alınır yoksa daha düşük mü olur?[/FONT]

5510 sayılı kanun aylık hesabı

28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar
için hesaplanacak aylık bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için
çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan
rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, %50'yi geçmemek üzere
üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar
için ise toplam prim ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü
maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen
9000 prim gün sayısı 7200 gün, %50 oranı da %40 olarak uygulanır.

Arkadaşlar 5510 sayılı kanun engelli aylık hesabı hakkında bilgisi olan varmı?

Aylık hesabı hakkında bilgisi olan yok mu?

Diyelim 4\c için engel oranım 83*9.000 =747.000/60 =12.400 gün 12.400/360= 34,4 kusurat. 34,4*2= 68,8 aylık bağlama oranı ancak %50 geçemez diyor bu durumda 2008 sonrası engelli emekli olanlar 5510 sayılı kanuna göre maaşının yarısını alıp emekli oluyorlar. Doğru mu?

4/a SSK lılar için ise aldığı maaşın %40 ı emekli maaşları

4. Maddenin birinci fıkrasının a bendi

%100 Engelli Emekli Maaşı

Merhabalar,

21.04.2008 tarihinde işe başladım.Şuan 4.500 günüm var.%100 Vergi İndirim Raporum var.15 yıllık sigortalılık süresini doldurmama 4 ayım kaldı.
Bu durumda bize bağlanacak maaş en düşük emekli maaşı mıdır?

dayren

Merhabalar.

Ben de forumda 2 gündür okuma yapmama rağmen aynı soruya cevap bulamadım.

Ben 20 yıldır devlette mühendis olarak çalışıyorum (4c). Şimdi malûlen emekli olsam, SGK internet sitesinde 25 hizmet yılı için hesaplanan emekli maaşını mı hak ediyorum? Yoksa kanunda Aylık Bağlama Oranı diye bir oran var. Bu da anladığım kadarıyla en fazla %50 olabiliyor. Bu durumda alacağım maaş SGK siyesinde hesaplanan maaşın yarısı kadar mı olacak?
Teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.

Bu gün gene sgk sitesinden hesap yaptım 200 tl fazla cıktı ne iştir anlamadım

Tekrar merhaba. 4c için Malulen Emekli Maaşı hesabını çözmüş bulunmaktayım.

1- Normal emekli yani yaşlılık aylığının hesaplanması şu şekilde.
Ortalama aylık kazanç x Aylık bağlama oranı
2- Normal emekli yani yaşlılık aylığı için Aylık bağlama oranı çalışılan her sene için %2. Yani 9000 prim günü (25 sene) için
25 x 2 = 50
3- Maluliyeti hak etmiş ancak 9000 günü tamamlamamışlar için Aylık Bağlama Oranı hesabı şu şekilde.
Çalışma gücü kayıp oranı x 9000 iş günü / %60 formulü ile prim günü hesaplanıyor
Sonuçta çıkan prim günü/360 formülü ile yıl hesaplanıyor
Çıkan yıl x %2 formülü ile Aylık Bağlama Oranı hesaplanıyor. (Ancak bu sonuç %50 den fazla olsa bile %50 kabul ediliyor)
Burada dikkat çekeceğim 2 husus var. Birincisi kullanılan oran Çalışma gücü kayıp oranı, yani maluliyetimize karar verecek kurulun belirleyeceği oran. Maluliyete başvururken kullandığımız Engelli Sağlık Kurulu Raporundaki oran değil. İkincisi ise kanunda “%60’a bölünür” diyor. Yani Çalışma gücü kayıp oranı x 9000 iş günü 100 ile çarpılıp 60 a bölünecek.

Yukarda bahsettiğim formülleri bir örnekle açıklayayım. Örnekte %60 Çalışma gücü kayıp oranını kullanacağım.
Çalışma gücü kayıp oranı (%60) x 9000 iş günü / %60
Gördüğünüz gibi %60 lar birbirini götürür ve 9000 iş günü kalır
9000 / 360 =25 hizmet yılı
25 x %2 = %50 Aylık Bağlama Oranı
Ortalama aylık kazanç x Aylık bağlama oranı (%50) = Emekli Maaşı = 9000 prim günü için hak edilen normal emekli maaşı.
Özetle Çalışma gücü kayıp oranı %60 olan bir devlet memuru malulen emekli olursa hiçbir maaş kaybı olmuyor. Ancak bu oran düştükçe bir miktar kayıp oluyor. Daha yüksekse bir değişme olmuyor çünkü Aylık bağlama oranı en fazia %50 olabiliyor.

Merhaba kardeş sanırım senin hesap malulen emekli olanlar için.mulen emekli olanlar için aylık bağlama oranı primi düşük olanlar için ilave yüzde 10 artırılıyor.(5510 sayılı kanun malul sayılma maddesi). Benim dediğim %60 ve üzerine raporu olup 15 yıl sigorta süresi ve 3960 primi olanlar için. Sonuçta anladığım kadarıyla ikisinin de hesabı aynı.

Sana sormak istediğim 20 yıldır mühendissin neden malulen emekli oluyorsun normal 28. Maddesi 4 veya 5. Fıkrasına göre engelden dolayı da emekli olabilirsin.

Merhaba,

Herhalde engel oranından dolayı maaş bir miktar düşük olabilir. Benim sağlık durumum büyük ihtimalle maluliyeti sağlayacak, o yüzden kurula gireceğim bu sene.

49460069 29/07/2022 ENGELLİ EMEKLİ OLUR TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 30/12/2022 6:07 PM İŞLEM YAPILMIŞTIR 4 ay sonra böyle bir şey düşmüş dys sisteme ne demek acaba?

Üst Alt