Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Arkadaşlar herkese selam ve geçmiş olsun öncelikle. Şubat ayında sgkya evraklarımı verip engelli emekli olacağım 5250 prim sayısı ve %50 engelli rapora sahibim. Bu şekilde olan veya engelli emekli masşı alan kişi acaba ne kadar aylık maaş alıyor. Lütfen bilenler yazabilirmi rica etsem.

@Hayalciii, Emekli maaşının bu şekilde engel oranı veya prim gününe dayalı bir standart tutarı yok. O yüzden bu şekilde bir rakam verilemez.

Emekli maaşının tutarı kişiye ait tüm çalışma hayatı boyunca yatırılan prim tutarları ve aylık bağlanma oranları ile ilgilidir.

Özellikle 2008/Ekim öncesi çalışması çok olan ve primi asgari ücretin çok üzerinde yatırılan kişiler bir miktar fazla emekli maaşı alırlar.

Primleri genelde asgari ücret seviyesinde yatırılan kişiler ise genellikle şu an geçerli olan 14.469 TL almaktadır.

bgn baktım 12400 tl diyor hala bgn emekli olsam doğru mu sizde bakın bakalım.. devlet memuruyuz.. 2007 sigorta giriş 2015 devlet memurluğu durum bu :) (mühendis)

@muhendis3232, Sizin ocak 2025 Prime esas kazancınız SGK cetvelinde edevletten bakınca çok düşüktür , birde siz ekim 2008 sonrası yeni memursunuz , emekli maaşınız çok düşük olur .

düşüş ortalama % 31 civarında . hesap basit aralık görünen maaşınıza % 15,75 ekleyin bu ocakta görmeniz gereken maaştır. gerçekte ocakta gördüğünüz maaş ile olan fark yaklaşık yazdığım orandadır.

@muhendis3232,

az önce baktım benimde düşmüş, devlet memuruyum, geçen ay;

“16/12/2024” Tarihi İtibarıylaHesaplanan Aylık 14396.96
Ek Ödeme 575.88
Ortalama Yıllık Kazanç 20451.6
Ortalama Aylık Kazanç 17116.8
Aylık Bağlanma Oranı 2 49
Aylık Bağlanma Oranı 3 43.27

şeklinde idi, şimdi sorguladığımda ise;

“26/01/2025” Tarihi İtibarıyla Hesaplanan Aylık 12648.23
Ek Ödeme 505.93
Ortalama Yıllık Kazanç 20451.6
Ortalama Aylık Kazanç 24030.9
Aylık Bağlanma Oranı 2 49
Aylık Bağlanma Oranı 3 43.45

nedir bu işin mantığı bilen var mı? çalışma süresi arttıkça, ödenen prim arttıkça maaş mı düşüyor :))))

@stemivera,

aynen öyle çıkıyor saçma birşey ama en düşük maaş bağlanacak o kesin 14 lira alırız şuan olsak

@stemivera,

Bu durumu bende merak ediyorum asil maas aylık tahmini ortalama aylık kazanç mi bağlanacak demek oluyor ?
Veya hesaplanan aylik mi bağlanıyor ?

Bilen varsa yazarsa bendede size yakın rakamlar cikti

@stemivera,

Durumunu varsa verin mahkemeye korkmayın sonuna kadar hakkını alın arkadaşlar hangi yasal da yazıyor maaş düşürmek olayı biri gelsin açıklasın devlet bizi enayi yerine koyuyor herkes versin dilekçe yazsın ne uğraşıyorsunuz.

2024 yılı talepli aylıklar, özel sektör için 01.01.2024 tarihinden, kamu sektörü için 15.01.2024 tarihinden itibaren hesaplanmaktadır. Aylıklar, girdiğiniz bilgiler ile Kurum kayıtlarında yer alan bilgiler esas alınmak suretiyle hesaplanmış olup, resmi işlemlerde kullanılamaz.

haberlere yansımış bu durum;

@muhendis3232,

5434 e tabii olanlar ek göstergeden emekli olurlar. okadar düşük çıkmaz. En düşük devlet memuru maaşı olur ek göstergesi yoksa 19000 gibi alır...

5434 kanuna tabi arkadaşada 12400 görünüyor 2006 dan beri mühendis kadrsounda ondan soruyorum oda yakalandı yasaya maaş bağlama oranu %40 larda

Memurlar. NET ten hesaplama yapıyor.

SGK nın SİTESİDE HESAPLAMA YAPIYOR AŞAĞİDAKİ GİBİ=
Toplam(Ödenecek Aylık+Ek Aylık+5434/Ek86) : 19.616,50

Benimkini hesaplamıyor. Benim 2018 yılının EKİM ayında kısa süreli emekli olmuştum SSK dan. Ondan hesaplamıyor.

Son düzenleme:
hocam oraya bakma oraya bakarsna banada 25 bin çıkıyor sgk edevletinde doğrusu.. emekliliği iptal edip tekrarmı işe başladınız

SSK dan emeklilik iptal olmuştu 14 NİSAN 2019 tarihinde.
15 NİSAN 2019 tarihinde 2.kez EMEKLİ SANDIĞI girişim yapıldı şuanki itibari.

İlk EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM İSE
04 HAZİRAN 2007

sizin 2008 öncesi olduğu için memuriyet girişi en düşük memur emekli aylığı olur... memurlar.netteki doğrudur. sgk nın 4-c emekli aylık bilgisindende aynısı çıkacaktır. @aydünyavaz,

slmlar meslektaş bende mühendisim 2004 girişliyim kamuya. bizdeki durum ek gösterge ile emeklilik , o sebepten aşağıdaki linkler hemen hemen aynısını verir.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Üst Alt